Границата с Гърция остава блокирана след кратко отваряне

Продължава блокадата от протестиращи гръцки фермери на пункта Промахон - Кулата, където се пропускат само леки автомобили и автобуси. ЕК още не е уведомена.

Обратно в новината

Коментари - Границата с Гърция остава блокирана след кратко отваряне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво искат малаките, вече е трудно да доят ЕУ. Няма от къде да дойде още лапачка! За тях важи поговорката: - Едно куче научили се да яде лайна, трябва да го убиеш - друг лек няма!

лицемери сте!ама ходите да им пълните иконмиката(тоест не - те нямат касови апарати),.ми друго си е да хвалиш _ пък АЗ ПОЧИВАХ В ГЪРЦИЯ,НА НАааа!МРЪСНИ ВИЗАНТИЙЦИ!бинаги са били интриганти и мързеливи!ходете роби да бършете задниците на бабите им!

За утре е обявена общонационална стачка и цяла Гърция ще бъде блокирана.И какво?Нашите министри или ЕК ще им кажат да не стачкуват,няма такъв филм.

Тоя външен министър защо не си върши работата,като такъв-като не вземат мерки гръцките власти -веднага трябваше да докладва в Европейската комисия и се задейства механизма по отпушването на границата..!?Никаква загриженост за българските граждани , чакащи по 2-3 денонощия в своеволния гръцки капан..!?

Изключително безотговорно е когато пътуваш през граница да не вземеш храна, вода и други важни неща за няколко дена.

я па ти

"До момента обаче все още Европейската комисия не е получила уведомление от българските власти за проблемите със свободното движение през границата с Гърция" - по важното сега е да изберем куньовица за министър и да си изиграем картите в парламента. А това за блокадата и загубите са бял кахър. След месец, може и за това да му дойде реда

Защо тези лентяи гърци блокират границата с България, а не с Италия (нека опитат да спрат там всички фериботи - но ако посмеят, ще ги изметат като бълхи от Игуменица или Патра). Защо тези лентяи правят акциите си сега, през зимата, когато по цял ден лежат и мързелуват. Защо не се трудят, защо не се научат да плащат данъци, защо получават незаслужени заплати и пенсии?

Въпрос : ЕК вестници не чете ли, новини в нета ???

Значи червеният кръст се включва, ББ бил говорил по телефона, ЕК е чакала уведомление от нас, за да направи нещо и като не го е получила е пратила инструкции какво трябва да направим, за да си решим проблема ... Любопитно ми е, кога ще предприемем каквото и да е, за да си решим проблема ... Май ще си чакаме да се реши от само себе си, както винаги.

Най циганската държава,дори шиптарите не са толкова тъпи и долни.

По време на комунизма като беше затворена гръцката граница,живеехме по добре.

Абе тия що не блокират границата с Туция да не пускат имигранти. Таман 2 в 1.

Ами те мигрантите не минават през КПП-то!

Кой принцип е по-приоритетен за ЕК? 1. Принципът на свободно движение на стоки, хора и пари или 2. Принципът за свобода на протестите и изразяване на мнението

като ви блокират тоалетната у вас, защото в Дания не е разрешено пушенето на марихуана, а в Холандия - да, ще намерите отговора

Естествено, че и двете, това което ЕК са казали не противоречи нито на едното, нито на другото. Те казват че проблема следва да се реши, а не да се оставят хората да протестират вечно, както стана у нас. Протестирахме си 1 година и какво от това, просто поставихме рекорд, на никой не му пукаше, че протестираме. За това става дума, не знам кака да го обясня по-ясно.

Държавните служители имат сигурността на лесната работа, сигурната заплата и комфортния живот. Големите компании може и да плащат нещо, но сигурно намират други начини да избегнат плащането на данъци. В крайна сметка всички се уреждат по някакъв начин. Трудно е да те хванат, трудно е и да ти направят нещо, разбира се. Естествено, Д. П. не иска от никого касова бележка. И обратно, обижда се, когато му я предлагат. Радва се, ако може да помогне на свой съгражданин и да си поделят плячката, ако е възможно. Понякога обаче се появяват едни странни хора, които искат да се правят на спазващи закона, макар и това да струва на всички по-скъпо. Истината е, че в крайна сметка той и семейството му са горди, че успява да плаща толкова малко данъци. Дали обаче и страната му е толкова добре, колкото него? Има ли някои, които не успяват да се справят и страдат? Защо банките не отпускат заеми нито на него самия, нито на страната му? Дали детето му иска да остане в тази страна? В крайна сметка кой е виновен?

През последните години Д. П. декларира не повече от 10% от доходите си пред данъчните служби. Той предполага, че така правят неговите конкуренти, така че как той може да постъпва по друг начин? Като се има предвид и кризата... Не му се струва несправедливо да не плаща, след като и семейството му не е в тежест на държавата. Не пречи на никого. Като му трябва лекар, отива на частно. Що се отнася до училище, платил е един куп пари на частни школи, т.е. и безплатното образование е мит. Безработното дете пак семейството го издържа. Пътищата са зле, не си струва да плащаш нищо и за тях. Какво е направила държавата за мен?, мисли си той. Държавата е враг, никога приятел. И да плащаш данъци, те ще отидат за подкупи, рушвети, и за да се платят дълговете на другите. Данъкът е наказание, пари, хвърлени на вятъра. Да не забравяме и тревогите със счетоводители, закони и правилници. В крайна сметка закон е правото на семейството. Тази ситуация обаче не изглежда несправедлива и за другите, които плащат.

Абе, къде е тоя грък дезИнформатора, да ни светне нещо, че навремето кви дитирамби лееше за Ципрас и Путлер. Сега очевидно наблега само на Путлер, че оттам идват копейките макар и че ще му трябва куфар вместо портовейл за тях.

Голямото закъснение в изпълнението на поетите миналото лято ангажименти съвсем скоро може да изправи Гърция отново пред сериозни финансови затруднения. В същото време се засилва общественият натиск, чиято кулминация се очаква на 24-часовата общогръцка стачка в четвъртък. Правителството е притиснато от фермерите и работещите на свободна практика във всички икономически сектори, които протестират срещу пенсионната реформа. Натискът е толкова силен, че според електронното издание iefimerida.gr, сътрудници на премиера Алексис Ципрас го съветват да свика отново парламентарни избори, ако правителството му не успее да постигне достойно споразумение с кредиторите.

А какво правят в представителството на Европейската Комисия в България, намиращо се в София ???? Само ни лапат паричките от данъците! Лентяй!

но в българския език няма дума в множествено число, да завършва на "й". Лесно е за запомняне.

Вчера през границата преминал автомобилът на българския министър на земеделието, на когото гръцките фермери изложили своите проблеми. В изявления пред сутрешния блок на телевизия Skai представител на координационната комисия на блокадата край Промахон заяви, че много от колегите му изразили спонтанно желанието да се преместят в България, където данъчните тежести и производствените разходи са ниски. Когато участващ в панела икономически репортер им посочи, че в България европейските дотации за земеделците са почти несъществуващи и във всички случаи много по-ниски от тези в Гърция те се разяриха, а неговият коментар бе: Е, тогава отидете в България.

От нас по жалки няма.Данъчен шок за гърците с доход на година над 50000euro.Тези които вземат до 30000,няма да ги пипат.Защо ЕК не е още уведомена?Къде е м...ла московски?Явно за него превозвачите не са хора,защото това което вършат с тях е безумие.

Колко са 30 000/12 месеца в страна, в която всичките ти разходи са в Евро? Или не си бил на този урок в училище? Аман от чуждопоклонници.

,,...Европейската комисия не е получила уведомление от българските власти за проблемите със свободното движение през границата с Гърция...". Идиоти, на ЕК ще им купя телевизор с лични пари, за да са в час с новините и да знаят какво става в съюза.

Те очевидно знаят и се опитват да ни подскажат какво да правим. Тези, които блеят са нашите институции.

Засто двен стандарт? Пускаме хора - сърдят се це били безанци, не пускаме камиони и хора - ограничавали сме нам си кво? Грик кво да прай?

Наистина е скандално, че чиновниците ни още не са уведомили официално ЕС за проблема. Играем го добри съседи с хора, които определено не го заслужават с поведението си. На такива повече подхожда едномесечна блокада от наша страна в разгара на туристическия сезон. ..ама просто ще продължим да си ходим там на море...

А ти откъде знаеш че не са ги уведомили? А дори да не са това се говори от една седмица по новините... Малко първосигнално се говори ми се струва.. :))

Вярвам на изнесената от БНР информация, но предвид нивото на журналистиката ни, май не трябва.

Георги Брандийски - 3 февруари 2016, 11:01 "Данъчен шок! Правителството предлага ставки от над 60 процента", пише днес англоезичното издание на гръцкия всекидневник "Прото тема", цитирано от БТА. Гръцкият финансов министър Евклидис Цакалотос очаква отговор от кредиторите днес след предложението му за увеличение на данъците върху доходите през 2016 г., посочва изданието.

Да не чуят бедничките ни северни съседи!

Как е възможно такова нещо? Тоя никакъвец Ципрас не е изпълнил разпореждането на Боко да отвори коридор! Май ще си набиваме канчетата.

Никаквас границас немас да отваримас, тукас полженакис многос сложнакис. Идва революциякис, гледакис да си спасаким гъзакис.

Само не пращай бежанакис щот тогаз и мойто гъзакис изложено на революционакис!

Както е известно наш Боко няма никакъв авторитет никъде. Впрочем, както стана и при предишната блокада на гърците. Има ли изплатени някакви обезщетения заради загубите?

Тук не става дума за авторитет, а за процедура. Нашите превозвачи нито преди, нито сега, подават опис на щетите - съответно няма какво да ги компенсират. Само на псуване сме големи.

Преди това става въпрос за регламент на ЕС, относно свободно движение на хора, стоки и капитали, в рамките на общността. Който регламент, ако ние нарушим, жална ни майка. Ама гърците - може. И всичко това, защото управляващите ни са леваци. Всички, без изключение.

Откакто е избран Ципрас, освен задника си да рзтваря, аз друго не съм видял.........

Така е,но и с "разтворен з*дник" май не се впечатлява от обажданията на баце!

Дребни душици - платени драскачи , какво общо има Бойко с тази гръцка блокада , та бълвате сега простотии срещу Бойко ?! Как и да обвинявате Бойко -той никога досега не е тръгвал срещу българският ни интерес !!

Колега,много от рано си се подкарал.

Даже и Черноморието бил бетонирал..Той, а не бесепарските бандити, като Гергов...Кретените на биесиепие са в потрес от 8% рейтинг и я подкараха през просото..Още малко и за кредитните милионери на Виденов ще го обвинят..

Имаш ли връзка с мозъка?

даваше само на ЦИПРАС и КОЛЕГИТЕ МУ: Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре. Ама то туй бе ГА БЕХМЕ ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ЕВРОПАТА.. А след ПЪРВИО МУ МАНДАТ - кат заехме де що има последните места в ЕС..

"Бате ти да не си получил образованието си в Анадола,в училищата на Ердогановите избиратели с едва завършен първи клас?"

Само дет любимото му БАЛКАНЧЕ, пърдон ХЪБЧЕТО МУ, РЪБЧЕТО МУ, остана без тръба.. А това, че ти туй наричаш БЪЛГАРСКИ интерес: " АЗ не съм способен на страдание. В това отношение съм голям егоист. В смисъл, такъв АЗ гледам така да подредя, че на МЕН да ми е угодно в живота. Така да подредя нещата, че да ми е добре на МЕН СИ Е САМО ТВОЙ ПРОБЛЕМ...

"...той /Б.Б./ никога досега не е тръгвал срещу българският ни интерес..." МОЛЯ?!?

"Ахам,затова от лятото турски военни самолети ще летят над България за "охрана" както турски военни охраняват в Сирия и сега в Северен Ирак!!!"

Ами като не е тръгвал , защо няма изпратено уведомление до ЕК за нарушаване на свободно предвижване ? Това се иска от него т.е. от правителството . Аз ли да пиша до ЕК ?

Нека си стачкуват хората ,нали като стане време за плаж няма да стачкуват ,от Благоевград ни на 160 км плажа на чисто и топло море без дране за чадъри и шезлонги ,питайте има ли и един човек от нашият край да е отишъл на мръсното, бетонно ,чалгаморие.

Абе походваме и ние .Но тяхното море ми е мнооооо мръсно.Мунчовци са си малко гърците.Виж турското море е съвсем друга бира.

Надеждата на серните гърци е в Бойко и в България затова те стачкуват на границата ни ! Само Бойко може да им реши проблемите !

Как?Като им обещае,че ще им асфалтира нивите,ще им построи детски градини или бетонира курортите като нашето Черноморие ли?

Ципрас не е член на партия ГЕРБ за да се съобразява с нейния вожд. Човекът е шеф на Сириза и хич не обича такива десни лидери като Боко Банкянски!

"Боко е свикнал да слушка Ердоган,Даватоглу,Нюланд(треторазряден чиновник в ДД),Меркел(най-вероятно държана с компромати от подслушаните и разговори от американските и "партньори") и т.н.. Боко,Плевнята и Митов единствено могат да ходят на инструктажи при по горните за набиване на канчето,под формата на срещи,дипломатически обеди,вечери или семинари организирани от турско-американски НПО-та. Това го знаят всички политици в Европа,Балканите,Близкия Изток,Азия,Африка,Латинска Америка и т.н.. Затова сега,Ципрас най-вероятно,ако не му наредят отгоре Меркел или американските му "партньори" едва ли ще си направи труда да си мръдне пръста заради обаждането на Боко и интереса на българите превозвачи. "

Боко, като си мъж ти отвори коридор. Иди се бий с гърците и отвори коридор.

Ципрас пак го е преместил след Боковите искания

А те защо само българо-гръцката граница затварят, а не и другите си граници, ... защото само нашите управници разрешават всичко ли?

Не се притеснявай и бг-македонската е затворена. Нищо лично срещу БГ няма,не се бой.

Гръко-македонската,а не бг-македонската.

че са затворени и с ТУРЦИЯ и МАКЕДОНИЯ!!! А ЗАЩО ПИШЕШ БЕЗ ДА СИ СЕ ИНФОРМИРАЛ, а само по заглавието - НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ...

Северна Гърция трябва да се върне под Българско управление , Както си е било преди век !

Тъпак, защо би искал такова зло за хората живеещи в Северна Гърция? Те са много по-добре. И се готви да губиш земи,защото губиш население,а не да придобиваш. Стига стоя в миналото.

Да трябва да се върне и веднага да се бетонира морето от Солун да Кавала.

Путин е виновен, Санкции за Русия.

За пореден път се убеждавам,че сме независима страна с независимо управление-от нашите управници нищо не зависи;-). Никой не им обръща внимание дори. "Основната заплаха за сигурността ни"- Русия, упорито не ни напада въпреки апелите на нашия Върховен Главнокомандващ, помашката офшорна принцеса. С това си действие руснаците за пореден път се доказват като съвършени садисти,като във вица: -Бий ме бе,бий ме!- крещи мазохиста -Нямаа,нямаааа!- усмихва се садиста. От друга страна гърците, страна член на ЕС и НАТО,се доказват като надеждни партньори. Без да сме ги молили да ни почешат те отгатват къде ни сърби и ... ни го начесват. Бистришкият Тигър само на нас ръмжи, в чужбина мърка и се навежда да го галят зад ушите като коте. Жалко за изнервените работници- български шофьори.

Русия ни ограбва ежедневно, няма смисъл да напада...А това, което правят гърците е един дребен проблем в сравнение с дългогодишното тровене на градовете край Дунав...Обгазяване по другарска соц. линия..Нъл' тъй, другарю комунист?Не че комунистите взеха някакви мерки

Как смее Ципрас да не изпълни заръките на свети боко великолепний.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е НАШИТЕ ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ ДА БЛОКИРАТ ГРАНИЦАТА ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА ПОНЕ ЗА 1 МЕСЕЦ ТА КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКВОЗ ДА СЕ ОБАДИ.

ама на къв се прави.. БАЦЕ благоволи телИфоня да му дигне, коридор да му ЗАПОВЯДА да пуснИ.. А той - НЕ..С едни селяни не може да се справи.. Че туй примиерин ли е?? Така де.. Тракторите поне на ДЕСЕТ КИЛОМЕТРА от КПП-то да затворят шосето.. И там да не да са минава.. Пак да няма движение, ама поне да е в Гръцко...

Какъв коридор чака боко ? Нали ципрас е главният организатор на всичко това! Ако не беше, до сега да е спрял сто пъти това безобразие!

и при КАРАМАНЛИС, ПАПАНДРЕУ и т.н. гръцки вождове ТЕЗ СТАЧКИ ГИ ИМАШЕ... ДО 45 ДНИ СТИГАШЕ БЛОКАДАТА... И ЗАТВАРЯНЕТО НА ГРАНИЦИТЕ... И техен приоритет винаги е бил границата с Македония.. Щото натам са товарите със СЕРИОЗНИТЕ ЗАСТРАХОВКИ.. А нашенските УЖ застраховани превозвачи си висяха и висят на границата.. ФОРСМАЖОР е туй НЯЩО.. И гръцките застрахователи НЕ ПЛАЩАТ и НЕ ТЪРПЯТ ЗАГУБИ..

Гърците и когато протестират си правят сметката щетите да са за съседите.

На гръцките действия трябва да се противодейства по същия начин. Тяхното е вид война.

пали трактора, какво чакаш

Реципрочна мярка от наша страна - спиране трафика само, че от българска територия ще бъде глупост, която ще обслужи гръцки интереси! Гърците биха се радвали на такава наша глупост! Трябва да им се отговори несиметрично! Да се прицелим и ние там, където да вият от болка! Имаме толкова съветници на Премиера, да хванеш единия и дариш другите с него. Да си напънат мозъците и да измислят нещо с което да си го върнем тъпкано на гръците!

мама Меркел с едната храни, с двете дои

... за мигранти блокади не съществуват, а всички останали чакат до припадък пред КПП

стани мигрант, кой ти пречи

Събери си акъла малко, бе ?+:*

Баба меркел по-добре да храни гърците отколкото ОРКИТЕ

меркел е адски тъпа женица! Когато капацитет като Варуфакис и даваше решение тя се цупеше инадуваше. Сега да си бере всички плодове и от Гърция и от бежанската криза .

Само така трябва да се стачкува до дупка,прави са хората ама ние не сме хора.

Гого, със стачки никой нищо не е постигнал. Трябва ТРУД! Стой и гледай мача.

Глупав трол, нали точно,за да могат да се трудят и печелят от труда си протестират гръцките фермери.

ChatGPT

Те гърците са си такива от векове. Бетер цигани са! Само лапат а като дойде момента да връщат и си го изкарват на комшиите си >< Заслужават да бъдат изключени от евро зоната и да им се приватизират всички предприятия, за които са наливали европейски пари. Да ги видим пак ще блокират ли граница

Ганю балкански - пръв приватизатор

направо ще я бетонират и ще искат луди пари за гръцка виза..нема д ати клекнат на теб смешко.

ChatGPT

По твоята логика и тази на "опала" дай да ги оставим да си вилнеят и да си дадем дупето и на тях... мисленето ми може да е на Ганю балкански, но поне не е дупедавско