БСП връща мандата, какви са правомощията на президента

Конституцията предвижда конкретен срок за свикване на НС, той е едномесечен. Не предвижда конкретен срок за разпускане на НС обаче

Обратно в новината

Коментари - БСП връща мандата, какви са правомощията на президента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свинята връща тескерето Шпаклата въшлива го поема от тук на сетне става цирка фелдфебела тъп гледа като натровен плъх юмрук ли да си завира от зад или език във шунда миризлива

нема такова дъно

Другарю Радев, чакаме те с нетърпение! Ще има пури и ром, вземи и Узунов, Черепа, Бобокави и другите ти приятелчета!

Правомощията му са да си ходи на село и да не връща повече.

пишещите против Радев да се запитат какъв е рейтинга на президента и на Борисов и да ги сравнят! На изборите ще се види колко % от народа са за Радев! Всичките ви лозунги и обвинения ще отидат в кошчето на историята - както отидоха Цецка, Плювню и сега Тулупа

есен ще видиш !

така е. Ще видим. Бас държа, че ще спечели. Сега одобрението му е 60%, а на Тулупа - 30%

бе балък и виж каква кисела физиономия има Мунчо , сякаш гемиите , пардон президенстването му потъна ... ха ха ха .

БСП ЩЕ ПЛАТИ ВИСОКА ЦЕНА ЗА НЕСПАЗВАНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА В УГОДА НА НЕЙНИЯ ИМПОТЕНТЕН /ПОЛИТИЧЕСКИ/ и НЕМОРАЛЕН РАДЕВ!!!

какво точно е нарушението на Конституцията?

ПО КОНСТИТУЦИЯ ЧЛ.99 ТРЕТИЯТ МАНДАТ СЕ ВРЪЩА "В СРОКОВЕТЕ ОТ ПРЕДНИТЕ АЛИНЕИ" - ТОЕСТ 7 ДНИ, А НЕ 12 КАКТО Е В СЛУЧАЯ. С НАРУШЕНИЯ КАТО ТОВА САМО ОТВРАЩАВАТЕ ХОРАТА!!!

(3) Ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, президентът в срока по предходната алинея ВЪЗЛАГА на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател. Срокът важи за възлагане, а не за връщане!

Голям късмет извадихме с др. Нинова! Ако беше някой друг , можеше да го държи мандата и 45г. :)

Всички Държавни чиновници( данъчни, полицаи) , Банкови чиновници, адвокати, и лекари да се МАХАТ от Правителството... Тия мошеници НИКОГА не търсят клиенти и не ги интересува, дали ще имат клиенти.... Клиентите( хорат) ходят при тия САМО ако са в голяма НУЖДА.... все едно да са ти се СКЪСАЛИ обувките или дрехите и да НЯМАШ какво друго да облечеш... Ако тия ни УПРАВЛЯВАТ БЪлгария ще ФАЛИРА и българите ще станат ПРОСЯЦИ..... Тия мошеници да вземат да направят МАГАЗИН и да видят как се търсят КЛИЕНТИ.. Преди 20 години, в центровете на градовете, имаше тениски за по 50 лева на брой.. А сега, на мястото на тия магазини, има магазинчета за 1 ( един) лев... Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ... Преди 20 години, хората ОБИКЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха... Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски.. ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН.

ТИ ОТ КОЯ ЛУДНИЦА ИЗЛИЗАШ? ИЛИ ВЛИЗАШ?:-)

изборите да са на 20 9 примерно , пък и суверена се вдигна от сутерена и вече е избрал и разбрал за кого да гласува . Конституцията ли е пречката , или за Мунчо на беше пречка да назначи канадец за вицепремиер ?

Г-н р.р. никога не се е интересувал от конституционните си и още по-малко от моралните си права и задължения....

С австралопитеци като Плевнвлиев и Радев, тази институция загуби всякакъв смисъл.

Плевнелиев е класи над Радев! Образован, успял и десен човек и най-важно с принципи!

Някой изобщо задавал ли си е въпроса - нужна ли е на една парламентарна република институцията Президент? Ако да - на кого е нужно това? Защото на народа явно не е.

че Радев разделял нацията , са нелепи ... Аз не съм чувал или виждал Радев да напада конкретно партията ГЕРБ , нейната официална проевропейска идеология или пък да напада Прокуратурата като институция. Той напада и то винаги в отговор на техни нападки, определени личности, в случая Борисов и Гешев ! А ако някой в условията на парламентарна демокрация се отъждествява с партията или институцията , която представлява, си е негов проблем ! Някои от политиците ни в близкото минало дори си кръстиха партиите на собственото си име.. Борисов нито е половината народ , както се мъчи да го представи, нито Гешев е самата институция, който пък приема всяка атака срещу него за атака срещу цялата институция ! Тези двамата са просто едни недоразумения "грешки на растежа" , които доведоха до "растеж на грешките" и просто трябва да бъдат отстранени... И ако това отстраняване наистина промени държавата ни , трябва да се замислим-значи ние въобще нямаме парламентарна демокрация , а някаква диктатура, единоначалие, някаква "демократична меласа" без никакъв контрол в нея, и който вземе властта става самодържец ...

Защо да са нелепи? Не беше ли той, който излизаше с вдигнат юмрук и призоваваше за революция. Ако това не е разединяване, какво е?

Защо да са нелепи? Това е безспорно най-слабият президент, когото сме имали. Освен да хленчи както тетка Корнелия друго не съм чула от него. Голямо умуване за тия избори. Разиграва ни цяла година и сега голям проблем да са 2 в 1. Всяка седмица ще ходим на избори. Смешник!

И кво казаха служебните захаросани човечета,мутри и всички идиоти. Само лъжат мажат. Хората обаче виждат и ще дадат оценка за тях и разединителя на изборите.

тези, които сте 200-300 клиентелистчета ли имаш предвид ?

Сегашния парламент е първия, който не е гласувал и един закон. Това е равносметката.

Е как бе колега, гласуваха си 2 закона които ги засягат косвено. Заплати по 10 бона и неограничен брой урни в чужбина. Честито "оправяне" без вазелин.

България към 2100 година ще е към 2.5 милиона според ЦРУ, обаче ако избием тая година 500 мутри бекове и техните семейства, има шанс да сме 3.5 милиона ... Колкото ще бъде Сърбия в 2100

Ами не с афганистанските братя и сирийските братя можем да станем 10 милиона до края на 2022

Никакво връщане на мандата, докато Каскета не бъде изритан !

И как ще бъде изритан, като това не е работа на парламента. Аман от чалгаджии.

Да ти ЕПМ. ПЕДЕРАС.

А какво ти пречи на тебе лично главния прокурор ? На нас лично - с нищо...

ПОДКРЕПЯМЕ ГЕШЕВ И ПРОКУРОРИТЕ В БОРБАТА ИМ СРЕЩУ КРАДЛИВАТА ЧЕРВЕНА И ВСЯКАКВА ДРУГА, АЛЧНА ОЛИГАРХИЯ!!!!

Дира, как гласовете от 2 на 2 , стават 1 на 4, при оценката. Това не ми е ясно.

Ми тъп си, за това не са ти ясни техническите детайли.

Как се изтриват дългове? Само с война и то в Европа! 1929 година, големият фалит на САЩ!

Като изберем Радев, пак ще има вой на мрънкалата от ГРОБ, че изборите не били точни!

А този Радев ли е най-=достойния всред българите ? Той ли вдигна юмрук срещу правителството ? Изпълзя след 4 години укриване в президентството и сега има кураж да се показва...

Достоен президент! Гербаджиите, в лицето на Цветанов, го захапаха още в деня на изборите! Провери си новините!

Жалко е, че вчера празнувахме съединението. Всъщност този празник олицетворява противното на това което се случва с България.

Станал сутринта на 6 септември Бойко Борисов и решил да оплюе президента! В денят на Съединението! После хленчи, че Радев му отговори с едно изречение!

Обратното е. Радев вместо да говори за празника и съединението нападна Бойко, който дори не е във властта вече. Но Рундьо си знае една песен

Така е! Плюенето по Борисов и Гешев му е станало условен рефлекс! Веднага щом чуе имената на Борисов и Гешев се появяват признаците - повишено слюноотделяне, учестено дишане, ускоряване работата на сърдечния мускул, промени в състава на кръвта.

Тука пиленцата , с жълто около устата, се оплакват от комунягите. Не се оплаквайте, явно комунягите са по качествени от вас . Изградиха 3 Българии, за 45години, а вие съсепахте всичко! Ха ха ха ха. Най мощната държава в света е комунистическа, а кредитните държави са капиталистически. Сащ пак са 80 милиарда долара на минус във външната търговия.

Е ти си пропуснал училището май бе тъпир. Какво ти е създал комунизма бе льохман. 1945г СССР обявява война на България която до този момент е номер 1 на балканите и е една от топ икономиките в Европа, същата България която до 1945г е на 3 морета. Идват избиват 100 000 Българи интелигенция, разцепват България, дават Македония на Югославия и се започва една диктатура която ако имаш един лев повече от комшията те очаква Белене. Как може да има хора които се радват на това нещо ума.ми не го побира. Обяснението е само едно, нискообразовани, маргинални и безработни...

Абе глупак! Добре, че беше СССР и Сталин! Сега си представи, че ни бяхя дали на Англичаните, и те бяха влезли! Ха ха ха ха! На Парижката мирна конференция, 1947, Чърчил е искал 40 000 квадратни километра от България, в полза на Гърция, щото гърците не са страхливци, като интелигентите преди 44 година. Сърбия ни опрощава репарациите. Чърчил е искал София да я срине и да сее картофи. Я кажи, продажниците що не защитавяха с бой беломорска тракия и Македония?

Ха-ха-то доста е изпуснал от историята, за да напише тези глупости. Иначе щеше да знае, че нашите войски са изведени от Беломорска Тракия от комунистите, завзели властта тогава. Сталин никак не е бил доволен от това.

Da si otlitat nezabavno na sever pri drebnoto gnom4e: 1. Hvar4iloto aka Figurant aka Rezident aka Zeleno4orap4o aka Mun4o aka drebno zlobno 4ove4e 2. Kurnelia Ninova aka Kaka Komunistka aka Klatia si krakata s mandata 3. BSP s celia si elektorat ot glupavi pensioneri rusofilistici, astmatici i tem podobni stigmatici s uvisnali cici 4. Vsi4ki harvard4eta i oxford4eta, lamtia6ti za postove i lesni pari4ki 5. Celia ku-ku rezil voglave barabar s dalgia narkoman babait i prostitutkite. (tuka imam vpredvid scenaristite, ne momi4etata. Te sa samo kurveta, da ne mi se obidiat ne6to, sakan!) 6. Vsi4ki Hadjigen4ovci, Babikiani, Mai4eta Manolovi, 4erep4eta, Hristovci, DBta, IBGNIta i tem podobni prodajnici. Da gi tovariat na edin tovaren AN i da poemat na sever. V obratnata posoka polet za BB i Dogan kam Erdogan. (Breh, 4e hubava rima stana :)) Te poemat na jug. I togava ve4e predri4am edin hubav jivot. I samo si vikam dano.

намерил кирилицата, подайгъз такъв....! Сигурен съм, че името ти върху акта за раждане не е изписано на латиница...!

patriot4e, epm za teb

Какви са правомощията на президента са определени в Конституцията, но правомощията на Радев са нещо съвсем различно! Този, стиснал злобно устнички човек, неотклонно ни води към национална катастрофа, надувайки националистически балони и същевременно, бягайки от отговорност. Не знам какво точно трябва да се случи, за да го осъзнаят хората. С омраза лесно се печелят почитатели, но за това ще плащат и внуците ни! Радев, жалък си!

РР става ОО (обществено опасен, а не тоалетна!)....

От тъпите експерименти на българите. Как все на комуняги налитат и тях си избират ,после реват ,че нещата не стават.Ей го и тоя тъпак като избирателите си е

Сега Румен се крие, че уж е загрижен за актуализзацията, затова не рфазпуска мъртвото НС...После ще чака да „махнат“ гл. прокурор...Догодина да забранят ГЕРБ...Подогодина да изчезне опасния“ вирус (до 31.март 2025!) и така нататък (ИТН)....

Само ГЕРБ ! Долу ХУНТАТА на Радев !

Три неща мъчат сериозно Мунчо, първото е да свали Гешев с всички методи, за да не му стане клиент ако загуби изборите, второто е да бъде избран, за да има имунитет и Гешев да не го опандизи и третото е да прилапа парите от актуализацията на бюджета и еврофондовете възможно най скоро…

И „трите кита“ са три цаци...Тоя е за протестите, ама истински !

Като сте почнали да спазвате констируцията, карайте на ред! Обърнете специално внимание на Член 11 Алинея 4!

Комичното е че този може да остави неговия си служебен кабинет до догодина-две-пет ! Колкото си иска, а вие лапайте мухите на недоносчето „Конституция“... Вдигай се народе, че ще ви погребе...

Другите източно европейци отдавна забравиха за комунягите, ние още им сърбаме горчивата попара и ги избираме да се гаврят с нас. Не сме народ, а стадо мазохисти!

Да се яви Радев, пред Гешев, и да обясни действията си и бездействието си, с които е допринесъл за разединението на Българския народ! Признанията му биха били полезни за обединението на нацията Българска

Ей тука е карикатурата. Конституцията млада мома вдигнала краката, а президента с навирена патка я пори във всички отвори душманската. Отзад гледат Кирчо и протестантите. Толкова.

Румен Раздавача (на мандати) става Радев Пощенската кутия...Смехория...

Пръдльовци червени, не се наядохте, не се накрадохте, не се напихте, не се нае..хте, вашата мама болшевишка…

Това е най-разумната партия в момента. Всички останалите ме карат да се превивам от смях. Палячовци

Ясно е, че Радев пак ще провлачи процеса, за да накара партиите да актуализират бюджета. Иска той чрез служебния си кабинет да харчи тези пари и никой друг. Поставя условия за разпускането на парламента и това може би не е противоконституционно, но със сигурност не е в духа на конституцията. За този дух говореше самият той надкоро, т.е. той сам си тълкува Основния закон и сам преценява дали го спазва или не. Аз лично съм за мигновено разпускане и скоропостижно обявяване на нова дата за избори. Защо? Зашото за два меесеца в парламента не приеха нито един закон. За какво тогава да им плащаме заплатите?

Пижо и Пенда от Славяново и Крушовица ще ни управляват тайно поне до Нова Година…

Хубавото е че тези двамата на снимката няма да ги виждаме в следващите години... ще ги пенсионира народа..ха.ха

Как кви са пълномощията? Гласува си бюджет. Назначава си главпрок. ИТН ЕПМ

Червените боклуци танцуваха едно лято. Време е ГЕРБ да поеме управлението на страната.

Те това е, циганите си искат циганската шайка ГЕРБ и се тръшкат на умряло. Циганино, ГЕРБ умря! Празната ти кратна още не може да го асимилира.

Лъжата не може да обедини собствената си партия, тръгнала да обединява орел, рак и щука. Червени боклуци.