17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че са ниски пенсиите, това всеки го знае! Че трябва да се актуализират и повишат - това е задължително. Но че само една баба е събрала 30000 подписа !!!!!! Ха ха ха

Сама?!? 30000!?!? Без чужда помощ!?!?!. Е богу ми не вярвам!!!

Сама?!? 30000!?!? Без чужда помощ!?!?!. Е богу ми не вярвам!!!

Всичик пенсионери знаят ,че пенсионираният днес получава доста повече от колегата си пенсионираният преди 10 год. при една и съща работа и стаж.

Обърнете внимание на красавеца отляво на бабата, как и "брои" парите докато тя ги прелества...

Моля Нинова имай малко достойнство Все пак си лидер на БСП а не си на селска седянка да се надлъгва ме

БСП внася подписката на БСП. Някой да е изненадан?!

тази пенсионерка от кои е? от тия дето хвърллиха по 30-40 000лв. през терасата, или от ония които от сега ще ги хвърлят?

ти от кои си? От лумпените или мутрите от парламента?!

... те лумпените и мутрите са на протеста на черните тениски и на колите с руски номера!

Е... (нерегистриран). В грешка си. На протеста е НАРОДЪТ. Онези с руските номера черни тениски са подставени лица на правителството. "лумпените и мутрите" са само в парламента.

Хайде стига вече с тези пенсионери !!!!! Като станат 1,5 млн ще има двойни пенсии за останалите !!!! Трябва да се мисли за младите и децата,а не за хора,които са си изживели вече живота !!!

Човешкото в теб е умряло преди да си живял...

Да, изживяла съм си живота, но утре когато станеш пенсионер,ще видиш дали ще можеш да живееш с малка пенсия, както болшенството пенсионери.

Друго е да има само за шайката.

Първо винаги се моля да няма ,,работещи бедни,,защо не си извоювате правата.ВИЕ СТЕ ТЪКАВА СИЛА,ЧЕ ВАШИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ЗА ЕДИН ДЕН МОЖЕТЕ ДА ГИ СРИНЕТЕ,ДА СИ НАМАЛЯТ ПЕЧАЛБА ,,ТЕХНИЯТ ДЖОБ,,ЗА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЗА ВАЗ.Но стойте пред компютъра и нищо не правите за себе си.В провинцията с всяка работна събота дори и минималната не полччават.Искаме вие да сте добре,но и ние с над 40г.стаж ни унищожиха с мизерните пенсий,защото всичко откраднаха и нищо не влезе в Сребърният фонд.Та прецакани сме всички и млади и пенсионери,но шайка разбойници са си много добре и ни настройват едни срещу други.

Не трябва правителството да мисли за младите ,а те сами да мислят да не останат на социална пенсия. Времето лети.

Ще се мисли за ВСИЧКИ. Всички имат равни права. Работи, както възрастните хора са работили навремето и ще има и за теб. Не си на този свят, за да плюскаш и крадеш само чуждия труд и чуждите доходи, заработи си ги сам/а! Искаш смъртта на милиони? - помисли, за времето когато следващите поколения ще поискат твоята смърт. Нито си вечно млад/а, нито си безсмъртно, ти, глупаво, неблагодарно същество. Живееш и крачиш на тази земя благодарение на предишните поколения. Дължиш им почит, грижи и уважение. Твоят мързел и алчен егоизъм е един от десетте божи гряха и възмездие ще ти се стовари.

Лозето не ще молитва ,иска мотика!

Управляващите сега ни подминават като малка гара,защото ние пенсионерите не сме единни.Заради партийни пристрастия пренебрегваме собствените си интереси.Например при при Станишев беше най- голямото увеличение на пенсиите на два пъти.За отплата на следващите избори от 2,300 млн пенсионери за БСП от тях гласуваха 300хиляди!?Така,че ГЕРБ добе познават неблагодарността на българите и не се поддават на рпенсионерски вопли.Така и трябва!Преди години вървеше изразът"На българина му сложи вилата на врата и му бръкни в джоба!"И ако БСП отново тръгнат по свирката на пенсионерите ,ще загубят повече,колкото и да работят за тях.Не се подвеждайте!Този народ си е бил роб и такъв ще си остане, за съжаление!Изклаха добитъка пред очите му,ликвидираха земеделието пред очите му,и промишлеността разпродадоха пред очите му,прогониха децата му му в чужбина с милиони пред очите му....а то не си помръдна пръста от малодушие,пасивност....!Сега крадат безбожно,а той все мълчи!Някога един наш писател го нарече "Великият Ням!"Не, той е "Нищожният Ням!"Така,че не го съжалявайте!Грабате!Има още!

Пенсионерите получават толкова, колкото са внасяли. Няма как да са Ви удържали 5 лева и да искаш пенсия, колкото на тези, на които са удържали 200 лева. проста математика. И това непрекъснато реване на БСП за пенсионерите е направо смешно. Аз питам, а кога ще се помисли за младите, които трябва да изкарват пенсиите на сегашните пенсионери. Най вероятна за тях няма да има и минимална пенсия. Много е лесно да раздаваш пари, трудно е да ги намериш!?

Един добър финансист би съумял да създаде бюджет, с който да покаже, че всеки един човек е важен! Не прилагайте максимата "разделяй и владей" - пари има! Днешният млад жизнен човек е утрешният пенсионер. По-добре от сега се замислете - времето лети и не подминава никого!

Млад си "@@@" и се вижда отдалеч неук. (м.б. за твое сведение в интернет пространството на @ му викат маймунка - ти колко маймунки си?)…. Без политизиране - цената на парите не е постоянна. Няма да издребнявам около величината 5 лева. По онова време при хляб 26 ст. сирене 2,50 овче, билет за гр. транспорт 0,06 лв...и т.н. и средна заплата около 200 - 250 лв - 5 лв бяха пари. Айде по-нататък - Като си такъв икономист ха ми напиши при каква заплата ти удържат 200 лв за пенсия. Въпреки, че и това 200 го извади от бутилката ракия (че останаха 500 сигур) колко сте с тези заплати и отгоре в БГ? Пък накрая - нека ти пожелая да ти е такваз заплатата, че да стигнеш и да надскочиш макс. осигурителен доход и да взимаш голяма пенсия, че да живееш достойно като остарееш.

всъщност получават десетки пъти повече от колкото са внесли! а тия, които получават най много, и го получават най дълго, като полицаи военни и тнт. не са внесли никога нищо!

Не си познало, говедце! При жизнен стандарт над 20 пъти по-висок от днешния, са се осигурявали с вноски поне 20 пъти по-високи. Щото днешните 3000 лв. са равни на 200 лв. при Народната република. При това са се осигурявали не с 8% както е днес, а върху 32% от заплатите - включително до времето на плоския данък. При социализма задължително се осигуряваха всички без изключение. Днес не се осигуряват тези на бюджетна издръжка. Днес е това, разбра ли, говедце! Някой ден ще им плащаш и ти от твоята пенсия, като гледам колко си тъпо.

Върнете златното съкровище на държавата и оттам ще има за всички.

Върнете златното съкровище на държавата и оттам ще има за всички.

Явно си млад и затова глупав. Ако чакаш сега държавата да ти намери работа и да мисли за теб ,тежко ти и горко след години когато ще искаш но няма да можеш да работиш.

Отговарям на аз ! Даже и да бяха се осигурили алчните управляващи нямаше да има дадат заслуженото. Има таван на пенсиите !

Управляващите са хора без съчувствие отговорност към изнемогващите пенсионери. За тях е важно да си увеличат заплатите с около 90 лв. /за кой ли пореден път/. Тези хора живеят в друг свят. Пенсионерите, особено по селата нямат нужните средства за лекарства, а след пенсионирането си не са ходили и зъболекар. Икономии правят от храната и топлото . До тук докараха хората, които с труда си са ги изучили. А сега те се гаврят с възрастното население.

Аз се грижа за възрастните хора около мен. Няма нужда държавата да ми взима пари че да ги рапзределя по свое усмотрение. Щото от Януари ще ми удържа 50 лева повече, които досега аз определях на кого да давам. Популизма е лесен, трудно е да намираш решения в такива ситуации и по такива тежки проблеми.

Чудно ми е, а кок всеки втори изнемогващ пенсионер мята на ало измамници хиляди лева. Ти можешли?

Тези 30 хиляди ако се осигуряваха както трябва - нямаше да е нужно до се подписват!!!

някога когато имаше държава България, преди 29 години, никой не можеше да избира на колко да го осигуряват. След ликвидацията на държавата на работодателите им дойде по-лесно да осигуряват върху минималната заплата и единици бяха фирмите които осигуряваха на реалната. Но пък хората работещи в тях вземаха по-малки заплати защото фирмите не се интересуват от чистата заплата, която получават работещите. Управляващите не правят нищо да променят това защото защитават корпоративни интереси а не интересите на хората. Ако държавата си беше на мястото, нямаше да допуска съществуването на фирми плащащи осигуровки върху минималната. Хората не са виновни, те са притиснати да работят за жълти стотинки и избират да разполагат с повече пари сега на не някога след много години. Аз имам 32 г. трудов стаж. Всичките години са ми на реалната заплата. Но знам, че АКО доживея до пенсия, то тя ще бъде на много различна от минималната въпреки, че в НОИ съм внесъл до моненте повече от 100 000 лева.

ОПС! Допуснал съм малка грешка. Да се чете така: "то тя ще бъде НЕ много различна от минималната" Съжалявам :-)

Е тази идея и аз я имах , уверявам ви , че мога да събера най малко 3 милиона подписа за преизчисляване на пенсиите , всички пенсионери ще се подпишат , а и децата им , защото сега напълно сме се оставили на техните грижи , това вече не се търпи.

Парите за увеличение на пенсиите от къде ще дойдат

Спиране на кражбите и разумно разпределение на бюджета

Защо не се знае за тази подписка, за да се включим и други хора? Винаги е куцала връзката между партиите и народа, това е също показателен случай.

Колкото и подписи да съберете все ще са ''недостатъчни'' за властващите които както виждате в момента на протести пт тях изкарват протестиращите ''лумпени и мутри'':((((( С подписки нищо не става българино....

Аз пенсионери не видях на АМ Люлин, а ти?

Младите са тези, които трябва да извоюват достоен живот за възрастните - не само защото все още имат силата и куража на младостта, а защото в противен случай днешната мизерия ще е тяхното утре.

Браво на хората, които са направили това. Добре ще бъде подписката да продължи във всички градове и селища на България. Ще има неимоверно голяма подкрепа. Моля, към тази важна за хората подписка да не се допускат каквито и да е партии.

Нали от 1 юли увеличиха пенсиите с 3,6%. И пак от тогава увеличиха ток и парно. Цените рипнаха веднага нагоре и изядоха това увеличение.Пък и колко е то; някакви си 10-15 лева. От 1 октомври увеличиха цената на газа и цените се вдигнаха още. Чак от 1 юли обещават 5,7%, което е 20-25 лева. Добре де, ама до тогава има повече от половин година. За това време инфлацията ще изяде част от това, което получаваме сега. Тъй че, тези 20-25 лева, които ще получим след повече от половин година, изобщо няма да компенсират драстичното намаление на пенсиите.Борисов и Цветанов дали могат да смятат с проценти? И най-важното, да мислят!

И съд за Иван Костов,който наложи този геноцид с пенсиите над пенсионерите.

Инфлацията ми изяжда 30% от пенсията авансово, те ще ми я вдигнат .........абе да им еба майката на всички! Никакво гласуване! Тотално неподчинение и неплащане на нищо!

Ах че ст модерен пенсионер, с този изказ. Полечка с преобличането.

това ТРЯБВА да се направи