Десетки ”възмутени” арестувани в Брюксел

Десетки участници в демонстрация на международното движение на "възмутените" са арестувани снощи в парка "Елизабет" в Брюксел, съобщава медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Десетки ”възмутени” арестувани в Брюксел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Капитализмът" е многолик. Ако говорим за пазарно общество, с гарантирана частна собственост, свободна конкуренция, независим съд, анти-картелно законодателство, силна средна класа, то ТОЗИ капитализъм и демокрацията не само са съвместими, но и неразривно свързани. Не виждам как одържавяването допринася за повече демокрация. Не е ясно как държавната собственост може да е всеобща - това е утопия и вече видяхме как се проваля най-вече заради липсата на пряка отговорност за собствеността и мотивацията за нейното продуктивно използване. За гигантските възможности за злоупотреба да не говорим. Проблемите през последните години идват от по-малкото истински пазар, както и от нарушаването на правилата на самия капитализъм за свободна конкуренция и равнопоставеност: затварянето на очите на държавни институции и съд за злоупотреба с господстващо положение, подправени финансови отчети, корупция и всякакви други извращения със свободния пазар, извършени от големи банки и спекуланти, в сътрудничество с политици.

Много се радвам, че ideyazabulgaria отново се завърна след лятната отпуска :) Сега отново ще сме осветлени свише за welfare state. Само че, нещо e е позабравила добрия тон. Когато начина да победиш опонентите в спора е да ги наричаш "лаещи псета", "селяни", "без мозък", това ми намирисва на една малко по-лява идея, осъществена от др. Ленин. Веднага след него идва др, Берия и идеята за България ми става ясна. Мерси, това вече съм го ял.

Демокрацията е НЕВЪЗМОЖНА, когато фирма или банка или частна структура има финансов ресурс по-голям от този на държавата! Което означава, че капитализъм и демокрация по презумция са несъвместими!!! А демокрация означава обществото от граждани да управлява ресурсите на държавата! Следователно определящите ресурси трябва да са собственост на държавата! За да се получи това, системата трябва да е хибрид между комунизъм и капитализъм!!! Докато това не се приеме, като система/ а това ще е много трудно, защото ОЛИГАРСИТЕ трудно ще си пуснат кокала/ в света ще се увеличава МИЗЕРИЯТА!!! И дълговата криза е само началото!

Нали си спомняш, че това вече го живяхме. Обществото от граждани, не може вкупом да управлява ресурсите и делегира тези си права някому. А този някой е човек и се подхлъзва по лесния път и хоп - ето ти номенклатура. И се получава, че заместваш "гадния капиталист" с "гаден другар" и ти пак ще си наврян на кучето в ... Т.е. докато максимален брой хора не притежават достатъчно значими ресурси, че да са независими, докато не се раздробят монополите, така че да не може един олигарх да си пазарува политици и държави, все тази дали се ресурсите се водят частна или държавна собственост.

До някъде си прав! Съвременният "красив" капитализъм е куха система, изградена изключително на кредит! И този кредит е баснословен!!!!! Идеята ми е определящите стратегически отрасли, като пощи, водоснабдване, енергопроизводство и енергоснабдяване, нефтопреработваща промишленост, големите металургични мощности и др., да бъдат държавни, а целият по-дребен бизнес - частен!!! Тогава държавата би могла да води и социална политика, защото тогава тези голми предпрития няма да имат интерес да крият данъци и печалба и в държавата ще влизат много повече пари!!!

Пи4, много по модерно еврейски го караш. Управлението на обществото не започва с материалното управление на стопанството. Нито пък с духовното ( демек с релгийте по староеврейски). Със здраве :)))

Ама си се сплело, шефче...

Браво възмутени!!! На тази вегитация трябва да се сложи край!!

Ха-ха ,демокрация ,полицейски час ,палки-ще ни завиждате за комунизма.

Ще доживеем живота си в интересни времена!!!

Чиновниците определено имат вина, дори и мижитурките на най-ниските нива. Защото участват в управлението, често против възгледите си. И много автоцензура, заради пари,заплати, премии, ипотеката, заема,децата и така за краткосрочния интерес продават бъдещето си и това на децата си, но и на нашите.

Чиновническа маса се ражда и набъбва в неолибералната държава, защото тя ликвидира производителната част на икономиката. Чиновническа маса в големи размери няма в другия тип държава и крайно различен от неолибералната държава- тази на welfare state, защото тя развива обратното - много силно производителна икономика.

Ашколсун бе!!!!

НЯМА РУСИЯ, НЯМА САЩ, НЯМА ЕС - ХОРАТА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ИСКАТ НОВ РЕД!!! ИСКАТ ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТОВА БЕШЕ И ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ В КАТУНИЦА. В СВЕТА НАЗРЯВА РЕВОЛЮЦИОННА СИТУАЦИЯ - НИЗИНИТЕ НЕ ИСКАТ ПО СТАРОМУ, А ВЪРХОВЕТЕ НЕ МОГАТ ПО НОВОМУ. ФАКТ Е ЗАТЕГНАЛАТА СЕ КРИЗА И НЕВЪЗМОЖНОСТТА, ИЛИ НЕЖЕЛАНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В СВЕТА ДА СЕ СПРАВЯТ С НЕЯ.

Да, това е така! Но за да има успех една такава борба, трябва да разбереш първо ПРИЧИНИТЕ за това сложило се несправедливо социално положение, за да търсиш ПРАВИЛНИТЕ начини и го елиминираш!

В противен случай ще стане като българския миш маш "нежната революция" от 1987 г. Тогава Отворено общество яхна СДС, взе чрез него властта и установи неолибералната си диктатура в България

Обаче СПАРВЕДЛИВОСТ не се дава тя се ВЗИМА. По-интересно е после какво става. Дано Господ е оставил поне десетина влиятелни и богати хора с душа и мисия. Иначе борците ще се преборят -дай Боже.

В сайта itworld-точка-цом, прочетох, че демонстрациите в Ню Йорк от септември са срещу: ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ВРЪЗКИ МЕЖДУ КОРПОРАЦИИТЕ И ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ, КОРУПЦИЯТА и ФИРМЕНАТА АЛЧНОСТ. У нас на това му викаме с една дума - мафия. Там полицията действала по познатия нам начин, а в интернет има изобилие от любителски клипове за бруталните арести. Не, че казвам нещо ново. Впечатлен съм от това, че няма нищо ново и различно на този свят. И от ден на ден нещата стават все по-еднакви.

И какво става у нас обаче? Няколко мижаваи протеста, с изместена цел, грозно и неточно отразяавне и пошло използваен в интерес на политиците. Ние ще си тънем в блатото, умни, имслещи,можещи но СТРАХЛИВИ и невярващи в СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ.

Ако съпоставим мащабите на територия и население, нашите протести не бяха мижави. Колкото до неточното отразяване от медиите и използването - това е правило за правителствата в цял свят и е неизбежно.

Ясно е, че сме на прака на промяна на световния ред. Лакомията на шепичката богати за сметка на цялото останало работещо население преля чашата. Лошото е, че на стари години ще трябва да чета Маркс. Той написа, че комунизмът ще победи в най-развитите страни. Ленин и тези, които го финансираха от Швейцария и Германия искаха да докажат, че Маркс е сгрешил и комунизмът ще победи в най-слабо разитите страни. Сбъркаха, Маркс май ще излезе прав.

Комунизма няма шанс да победи въобще. Това е една неработеща утопия. Дори да приемем, че някъде успее да се наложи, след макс 40 години ще умре от само-себе си, защото няма икономически стимул да произвежда. Не го ли разбрахте 45години, та още сънувате революции?

Възмутен, Марк не е писал, че комунизма ще победи, а че социализма ще победи. И социализма напълно победи в западна Европа след ВСВойна, в страните изградили welfare state. А те са само 7 на брой- Финландия, Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Германия и Австрия, те реализираха всички желания на Маркс. Сега Маркс вече не е актуален, остана в историята. От сега нататък има само един път напред- да развиваш най- доброто, което Европа е постигнала до сега-welfare state . Именно "Да построиш welfare state!" е новата лява политическа идея на Европа в противопоставяне на неолиберализма. Именно с нея той ще бъде изгонен от Европа. Иди в нашия сайт и прочети материала ни сравнение "Американския неолиберализъм и европейската welfare state..."

Според всички буквари една от основните характеристики на социализма е, че при него средствата за производство са държавна или кооперативна собственост. След като такова нещо не се наблюдава в цитираните страни, там социализъм няма. Има социален капитализъм, което е друго животно. Изглежда, че вашият известен политолог и политически наблюдател ДА, който ви спуска материалите, тряба да научи някои основни понятия;)

Добре, че има прогледнали. Иначе европейците нЕмаше да забележат това. Пък моите познати в Европа въобще са проспали момента...

... Остава да бягате на изток. Шпайкове дал господ.

Значи и при демокрацията граждани подавали сигнали срещу протестиращите, демек бой срещу тях ...... И къде са правозащитниците ? Ако това беше станало в Москва , Китай - що сополи, що рев.При соца веднага обявяваха властите за сатрапи и диктатори. Перестройката тръгна в света на капитала. Да се молят да не им пробутат ,както те направиха, някой ахмак като Горбачов, че тогава ще се радват на демократични рИформи . Ама, да видят на техен гръб как е хавата.Щото векове живяха от колониите , от войни за петрол и газ , евтин ресурс , и ни баламосваха с демократичните ценности.Горбачов им даде глътка въздух. И до тук.

М-даам. Както казваш, всеки трябва да си изпие горчивата чаша. Иначе, сит на гладен не вярва!

така е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И кви демократични реформи даде на света Горбачов? Ти нещо пак поставяш ореол над СССР и сегашна Русия. Комунистическите елити на Горбачов и Елцин не направиха нищо повече, освен да отворят вратите на Русия за американския неолиберален икономически модел, който тотално разруши руската икономика и създаде олигархията.

В това мнение не прочетох, че Горбачов е дал някакви демократични реформи. От къде го измисли, че репликираш? Или ъндерстендингът на български те затруднява, та се оказваш в небраното лозе?

Да се твърди, че в Русия има неолиберален тип икономика показва дълбоко непознаване както на неолибералния модел, така и на процесите там. Съвет: Не е необходимо да включвате думички с "неолибе" във всеки коментар, разбрахме че ги знаете;)

Донесе го американския неолиберлизъм ,който се установи в САЩ с политически решение от Рейгън и се разпространи от него в целия сват. Той върна капитализма в началните му хищнически форми, унищожи свободата на словото, политическия плурализъм, спря развитието на демокрацията.

влезте в ZAMUNDA и прочетете, вижте "пресконференция ОНО" и недейте само да мрънкате! и в тази наша BG ошмулена държава с лъгани хора има такива които не спят! чиновниците са си виновни- обичат да са в стойка партер; а за диктатура- иде, няма да се забави! който може, нека прочете "Бягащия човек" на Ст.Кинг - нещо такова се задава.

След 22 години тежко боледуване почина Народното доверие. Сега виждам мнението ти и съм изпуснал мероприятието. :) Много добре! Най-после!

в целия свят...

Революциите за свобода най-често свършват с още повече диктатура. Властите заедно с чиновническата си маса решиха, че те знаят всичко, а много хора сами им продават свободата си - на тях, които чакат всеки повод, за да поемат още една "отговорност" и да забранят още едно нещо, което ни различава от стадо. Кризата няма да се развие, както мечтаят замаяните борци за равенство и братство и всеобщо прегърщане, няма. Ще бъде много по-бавно и незабалежимо, но и много по-жестоко, предстоящата криза ще речи дали ще има човешка цивилизация или не, но вие разбира се не ми вярвате ;).

Така е, за жалост. Но вероятно има изход. Жалко ако така свърши този етап на цивилизацията. Движенията за свобода ще бъдат поведени от някого и когата вземе властта, пак ще го КУПЯТ или Убият.Значи - първо да се вземат парите на разни банкери, политици и Централи -партийни и разузнавателни. Тогава може да се мисли за рестарт на цивилизацията. Е ако имаше духовенство и ДУХОВНОСТ- нямаше и да се стигне дотук.

Какво става с ПРАВОЗАЩИТНИТЕ организации, защо МЪЛЧАТ? Ако в Китай - баха арестурали някоя БАБА - сигурно щаха да кажат че няма свобода там - Пример: В СЪРЦЕТО НА ЕС арестуват мирни демонстранти - и организациите мъчат............. Поставяме сериозен ВЪПРОС: НЕЗАВИСИМИ ЛИ СА ПРАВОЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ? - КЪДЕ СА СЕГА?

АЛОууу, ПРАВОЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ КЪДЕ ЛИ СА СЕГА? Много е просто, хранят се с "продуктите" на своята дейност, където са затънали до шия. Ако до сега ТЕХНИТЕ МЕДИИ успяваха да поддържат хипнозата над Човечеството, то с "РАЗСЛОЯВАНЕТО НА ЕНЕРГИИТЕ И ХОРАТА" всеки си избира как да живее. Този, който търси ИСТИНАТА, я намира. Другите се обединяват в служба на НЕВЕЖЕСТВОТО = чалгата. Въпрос на избор, майка!!!

Ми бегай до тях и ги сезирай.

Това е началото на новата световна революция! Естествено, в БГ, нямаме кураж за такива неща, но поне на думи да ги подкрепим! Успех! Вие се борите за по-добър свят за всички!

Напълно съм съгласен с Хм-хм...единствено нашите политикани си мислят, че всичко си тече както през последните 65 години.Преливат от пусто в празно,залъгват хората с едни и същи обещания който никога не се случват.И само гледат да се докопат до власт за да крадът.Но това време свърши, и не само у нас а и в целия цивилизован свят .Народите проглеждат и се осъзнават.

Това да се бориш за "повече демокрация" в днешния "глобален" свят на парите, трябва да означава само едно: Премахване на частно-собственическите отношения в обществото и тържество на колективния дух и разбирателството между хората!

Колективният дух доведе до импотентна перестройка и завоалиране на претендентите за демократи...

"Гордиевият възел", змийското кълбо има един вид на КОЛЕКТИВНИЯТ ДУХ = "циганизацията" = ТЪЛПАТА. Мечът "ЕСКАЛИБУР" = РАЗУМЪТ, е унищожителен за змийският възел. Той разсича "връзките" на змийският колективен дух чрез повишаване на ДИНАМИКАТА НА МИСЛОВНИТЕ ПРОЦЕСИ и създавайки един друг вид колективен дух, при който се проявява ИЗОБИЛИЕТО. При управлението на рептилите имаме робство и мизерия.

Нещата тепърва ще се разрастват. Със света (планетата и всичко на нея) се извършва огромна, нямаща аналог в човешката история, промяна и пречистване. В последните 10 год. времето тече с друга скорост и кресчендото вероятно ще бъде следващата год. Всъщност времето такова, каквото го познаваме, изтече. Дневният ред се изчерпи. Нещата вече не се случват -.причина и следствие са едно. Свидетели сме на процес, в който тече развръзката на всичко, което човекът е живял и правил досега и на последствията от него. Тези промени са пречистващи и неизбежни. Няма място за паника или униние. Напротив, трябва да благодарни на съдбата, че живеем в тези времена, защото човешкото съзнание се пробужда и човек израства, както никога до сега.

Наближава датата на която ще се навършат 22 години от "падането" на БЕРЛИНСКАТА СТЕНА и ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА. Също така и 22 години от поставянето на КОПРИНЕНАТА ЗАВЕСА. Тази копринена завеса "минава" между лявото и дясно полукълбо на мозъка. Процесът на СЪДИРАНЕ НА КОПРИНЕНАТА ЗАВЕСА е толкова напреднал, че преди 2 седмици е започнал за България в с. Катуница. За светът, това са протестите на Уолстрийт - "Тясната улица". Започна се "затягането" и около шиите на ОХОЛНО ЖИВЕЕЩИТЕ банкери и магнати като нежелан ефект от "техният" Нов световен ред - NWO. Скоро ще започне да се случва така, че "каймакът" на "Златният милиард" ще получи това което някога е завещал индианският вожд Сиатъл на екзекуторите / завоевателите / на народите населяващи "Новият свят".

Квантовият преход. Земята и хората на нея вече преминават /и в голяма степен са преминали в 4-то, 5-то, а може и в по-високо измерение. Зависи от нивото на съзнанието на всеки отделен човек...

Много точно изразена РЕАЛНОСТТА СЕГА!!!

На картата на Света България е с печат МВР , всички Медии и Интернет са като в Северна Корея . Няма ЕС , няма Шенген - има Полиция , частни пенсионни фондове и частни съдии изпълнители . А време е да сме с печат на скелет .

Става интересно! Демократичната им полиция подгони протестите?А ние плюем по адрес на нашата ДС и Народна милиция,които през 89 пазеха подскачащите "революционери" да не би да се ударят.

браво

Полицията там е реагирала към 22h, защото са нарушавали обществения ред, а тук преди да се започне още арестуват.

Пропуснахме руснаците.... Или те са се праснали из Европа и чакат интернет - сигнал?...

Аха ! ... Комуникирането с Аура между Хората започна . ---- Ние българ(к)ите сме също Хора ! ( И никакво "нали" . )

братята, които си изкарват хляба като служители на реда не долавят сигнала, заради бронираните жилетки, вероятно.

Едва ли бихме ги приели за братя (Засега . ) ; Извинете ! ... Дано не продължат с магариите .