В Правец: При Живков България стигна от ралото до Космоса

Историята никой не можа да я манипулира. Тодор Живков е заел трайно място в нея. Показват го журналистическите въпроси 100 години след рождението му, заяви премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет по повод тържествата за годишнината на комунистическия управник.

Обратно в новината

Коментари - В Правец: При Живков България стигна от ралото до Космоса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тодор Живков искаше от българите да направи космонавти, умни и извисени духовно хора, а те какво се оказа че искат- чалга и простотия. Е, получи българскиия народ каквото си искаше!

Ако се вярва на статистиките в селското стопанство има подем. Не знам доколко са верни тези статистики. Но ако субсидиите се получат и имаш 200 декара в Добруджа. За 2010 година може да се направи следната сметка 144 лева печалба от декар (с евросубсидиите ) ако е засята с царевица. И 50 лева рента ,която ако си собственик няма нужда да плащаш. Та около 190 лева. Умножено по 200 38000 лева. Или около 19 000 евро. Или на месец над 1500 евро. И ако си купил трактор или комбайн на изплащане дават субсидии. Е това са максимални доходи. Но мисълта ми е , че вече може да се печели добре от земеделие , ако се работи добре! Един такъв фермер няма да емигрира!И такъв фермер ще има кола и ще заведе евентулно децата си в добра клиника, ако се разболеят. А за другите , които могат да работят остава да идат на гурбет и да спечелят 100 000 лева за да си купят земя. Може и да са арендатори , ако има кой да им дава кредит. А иначе историята трябва да се знае, защото в условията преди войната политиката в селското стопанство е била оптимална. И е било истинско нещастие историческата победа на 9 09 1944.

Нито си историк нито иконоомист, Написал си една ОГРОМНА ИСТОРИЧЕСКА ГЛУПОСТ С ГРЕШНИ СМЕТКИ!

ЗАМЪЛЧЕТЕ И ПОМНЕТЕ ЗАВЕТНИТЕ ДУМИ НА др. Т. ЖИВКОВ ПРЕД 13-ия, ПОСЛЕДЕН КОНГРЕС НА БКП: ДРУГАРКИ ДРУГАРИ СОЦИАЛИЗМЪТ СЕ ОКАЗА ЕДНО НЕДОНОСЧЕ!!! Тези знаменити слова ги има документирани и са предавани многократно по медиите. ТЕ СА УРОКЪТ НА ИСТОРИЯТА, ЗАЩОТО ТОЙ БЕШЕ УМЕН ЧОВЕК!

Точно така, и затова започна промените но "перестройчиците" на Горбачов го свалиха, защото не им харесваше че няма да ги дондурка партията. Първата стъпка беше указ 56- ферми и фирми.

Колкото и да не се харесва на някой,уви това е самата истина.А от 1989 от космоса,паднахме в лайната. Липсата на икономика(колкото и да говорят,че я има),липсата на българска продукция по пазарите,бедността на българите и очевидното затъпяване на нацията...все приоритети на демокрацията.Остава въпроса,дали е криво разбрана или не!?

Мисля, че няма нищо по-тъпо от това да разказваш стар виц и да очакваш на някой да му е смешно.

Колкото си Кирил Добрев ти, писал днес в 9.52, толкова да си жив!

От устата в пазвата

Тук се заформя закачка... Няма лошо, ако се харесвате може и да се вземете;)

Абе, тоя Тодор Трайчев не щипна ли нелегално на запад точно по времето на Тато. И мисля, че изведнъж спяха да пускат неговите песни по радиото точно по това време. Значи човека е прав - бай Тошо го е разкарал от България и с това е допринесъл за културата...

Датата 09.09.1944 г. е най-срамната дата за цялостната Българска история от както е основана Българската държава през 681 г. от Хан Аспарух. Жалко и достойно е за съжаление празнуването на тази тъмна дата за Българската история и държава от гражданите и потомците на всички изпогинали от комунистическата престъпна ръка родолюбци и честни антикомунисти. За това на тази дата нека да почетем памета на загиналите хора и достойни родолюбци загинали за род и родина след зловещата дата 09.09.1944 г. Нека да си спомним и почетем памета на жертвите на комунистическите възродителни процеси, провеждани над мирното и трудолюбиво Турско население на целокупната Българска нация и бяха срамно изгонени от собствената си родина и да заклеймим тези срамни престъпления един път завинаги и да не се повтаря комунистическата тирания АМИН.

Всъщност след 44-та са ни сменили лачените обувки с цървули! Изтрепали са сумати народ - националния елит и лидерски потенциал и са ни натрапили фанатизирани убийци на хора, лежащи в болници, и грабители на мирното население. За капак са ни турили и тая правешка тиква (явно ГЕРБ са потомци на този сорт зеленчук) да ни "води от развит социализъм към светлото бъдеще на Комунизма". Какво да кажа - не е малшанс, а прсто превръщане на хората в овце.

Свалиха го, за да могат да крадат и грабят.

Сега това за ралото и космоса не е съвсем вярно. Преди Живков в царство България са се произвеждали самолети , а след това не. Не е вярно , че само с дървено рало се е оряло. Икономически изследвания показват, че преминаването от дървено рало към желязно е станало през 30те години. Според научни трудове непосредствно преди 9 09 1944 г. в България е имало 4500 трактора и над 10000 вършачки. Заможни селяни с 200 и повече декари вече са използували механизация , защото е по производителна. Но тези с 50 и 70 декара са използували животинска "тяга" , защото е по - евтино. И сега можем да отидем в космоса , ако си платим. Но някои казват на гол корем чифте пищови. В царство България таксите за следване са били символични, при Живков нямаше такива, но много бяха лишени от право да учат. Живков беше превърнал страната в затвор и хората живуркаха някак. Когато режимът падна много емигрираха - избягаха от затвора. Икономиката която създаде Живков фалира в условията на свободно пазарно стопанство. Социализмът ( едно недоносче по негови думи) натрупа проблеми, които след него избиха!

А ти какъв принос имаш към икономиката, господин "икономист"? Да плещиш лъжи и заблуди. Според научни изследвания...знаем какви изследвания и откъде са платени. Само че родителите ми друго разправяха за преди Девети, та вярвам на тях, не на такива като тебе! Я сиктир!

Ние пък знаем твоите родители от къде са били платени и защо така са ти разправяли!Капише

Господине , не знам турски , но мисля , че използувахте турска псувня. Пазете приличие. Моите родители се страхуваха да приказват много за миналото, защото свободата на мисълта не беше много на мода по Живково време. Та тези неща ги чета от научни трудове на хора с вашите убеждения. И те пишат примерно : селото беше изостанало, въпреки че непосредствено преди 9 09 1944 имаше 4500 трактора и над 10000 вършачки , това не беше достатъчно. И аз правя сметка 78 % селско население от малко над 6000 000 приблизително 4 800 000 селянии. Едно домакинство с три деца 5 души и един възрастен жив 6 значи 800 000 домакинства по 50 декара прави 40 000 000. Е това е средно. Ама някой има 200 , а друг нищо и такива като вас са казвали нямаме нищо , защото чорбаджиите ни експлоатират , а други са казвали нямаш нищо , защото много пиеш. Сега има хора , които обрабатват 500 1000 и повече декари и печелят добре , ако си разбират от работата , а има някои , които чакат рента 20 лева за декар и от 50 става хиляда на година и са недоволни.

Да ти имам изразните средства, посмях се с кеф. Ама си е точно така, напълно си прав!

тъпите комуняги никога не можаха да боядисат:Софииски университет,Министерство на Земеделието,Националната картинна галерия,Българска Народна Банка и десетки други красиви сгради!Комунизмът загрози страната със сиви панелни сгради!Както казва един приятел:"У комунистите чипът за красивото ,го изядоха овцете край ПРАВЕЦ"!

До: Аз Защо ти не си бил изпратен в лагер след като баща ти е бил полицай преди 9 септември 1944 година ли? Ами много ясно защо!!! Ще ти припомня вица, ако си го забравил: Двама братя се срещат много години след 1944 г. Единия преди девети септември бил партизанин, другият бил полицай. Партизанинът се оказало, че лежал в лагер, в Белене. Полицаят пък се похвалил, че станал член на БКП, назначили го за началник на районното управление на МВР, дали му апартамент в София, и т.н. И бившия партизанин, учудено го попитал: Ей,. брато! Абе как така ти, бивш полицай сега така се издигна, пък аз навремето бях партизанин, помагах да се установи народната власт, и ме пратиха в лагер? И брат му отговаря: "Абе брато, много си прост! Ми мене навсякъде като ми искаха биографията пишех, че съм имал брат партизанин, и навсякъде ме приемаха, а ти какво си писал? Че си имал брат полицай?"

Тодор Живков откриваше атомни централи. Да, откриваше ... без да знае какво открива. Режеше лентички. Досущ като нашия бат' Бойко! Откриваше и заводи за полупроводници ... с обещанието, че догодина ще открие завод за ЦЕЛИ проводници!!! Абе ... не ми се говори повече!

Българио..... не свършиха ли глупаците в тази държава.

ббате иво на тебе защо ти се карат. и сега защо не слагаш картинката на хухомотама. да се пазиш че сичките деца на нашта улица ги дрпат да им боцкат инжекции. и аз вече сам two клас. и бях на море и имаше пръзалка. и един батко в тъмното фърляше сол ва водата и имаше маска на нослето и после се целуваше с кака ленка. аз като целувам госпожата като ходя на учулището колко ше ми се карат. тя като ме целува никой не се кара. само се радват.

Тези които са били изпратени в коцентрационния лагер Ловеч не са били сгока и там им било мястото. Защо не съм бил изпратен аз като баща ми е бил полицай преди девети септември я си помислете?

Да,и за по-малко от 10 години се увеличава над 3 пъти външния дълг на България!

съжалявам , че ще го кажа , но по онова време се живееше по - спощойно. плащахме си сметките без проблеп , ходехме на почивка без проблем . като започваше новата учебна година , мама не се притесняваше , че няма да може да ми купи учебните помагала и учебници. а сега какво се получи? за един учебник по немски ни събираха по 60 лева.....а останалота????????

Да, тогава наистина бяхме горди, че сме българи. Сега бъдещето на страната ни е неясно, само знаем, че няма да е добро.

И друго да признаем: бай Тошо прозря, че комунизма има нужда от промяна и го сподели с Горбачов тогава. И той също прозря, че трябва България да развива компютри и електроника (преди Бил Гейтс ;) ) Просто грешката беше, че 10 г. ги правиха едни и същи и ъпгрейд за тях не същаствуваше. За гоненията и липсата на свобода обаче комунизма справедливо го издуха.

Живков, ако е знаел какви хиени отглежда около себе си, или какво ще направят с държавата след него, сигурно да ги е разстрелял всичките.

Винаги съм бил антикомунист но трябва да признаем следното: 1944 ако не се бяхе извъртяли бързо към СССР и комунизма просто щяха да ни изринат тук, като съюзник на фашистка Германия. А ние не сме германци да се оправим за 20г. Комунизма свърши добра работа за тогава, лошото е че се задържа прекалено дълго.

Вярно е че Б-я постигна по времето на Т.Живков голям напредък, но това беше времето на напредък навсякъде в Европа и други страни. Аз лично мисля, че дефакто соц.лагера изостана във внедряването на електроника и компютри в производството, което доведе и до застой. В Б-я все още се използваха релета, когато на запад ползваха процесори. Имал съм възможност да сравня командно табло произведено в Б-я и такова от Сименс.

Прехода трябваше да бъде извършен по съвсем различен метод, постепенно, разумно и градивно, а не бързо, тъпоумно и деградивно. Променяш завода и започваш да произвеждаш процесори вместо релета, но не го продаваш за левче, фалираш, съсипваш и т.н. само за да обслужиш чужди и лични интереси.

Как ще произвеждаш процесори бе момче, това да не са кюнци. Трябват години, инвестиции и пр. за да се създаде такава индустрия, която да има пазари.

И ТОГАВА И СЕГА КВОТО КАЖЕ БАЩИЦАТА ТВА СТАВА!!!РАЗЛИКА НЕМА!!!

Само да инфо: къде е това село и...кой е тоя селяк?

Абе ако всички комундета, дето им е мил бай Тошо с изселят в Северна Корея да си припомнят "доброволният" труд на студентите и "доброволните" манифестации, бананите по нова, малоумната цензура по медиите и страхотите автомобили, в които след 20 годишно чакане карахме...щото аз още помня и нещо не ми липсва това време. Сега карам по-хубава кола, заплатата ми е с по-голяма покупателна способнот от тази, която е взимал баща ми през бай Тошово време, въпреки че също съм инженер както и той е бил тогава. Защо да ми липсва диктатурата на БКП ???

"Китай продължава да бълва милиардери В Китай има 146 милиардери в долари или с 14 процента повече от миналата година, като по този показател само САЩ изпреварват азиатската страна. Това сочи новата класация на най-богатите във втората икономика в света, съставена от сп. "Форбс" и цитирана от Франс прес и БТА." По-добре в Китай, не мислиш ли? И стига писа глупости, че току виж някой взел та ти повярвал, ама кой ли ще е този... Абе, ти да не си инженер по смях в залата?

О, да, и колко хиляди години ще ти трябват, за да си купиш жилище в момента с твоята покупателна способност, а и кой ще търсиш, когато това жилище започне да се разпада след 10 години?

За да си изплатя жилището с моята заплата ми трябват общо 15 години, от които вече останаха само 8. За лизинга на автомобила 5. Поинтересувайте се колко е заплатата в момента на кадърните инженери, които наистина си вършат работата и са ценени от работодателите си. При комунизма инженерите получаваха около 400лв. и то едва след като натрупат някакъв стаж.

Да си жив и здрав, ама на 80-90 процента от хората хич не им е както на тебе. И да не те тревожа, ама някой ден те ще вземат нещата в ръце, без да се опасяват от натовски бомбардировачи. Капише?

Ами кво чакаш ? събирай дружината, слагайте пушки на рамо и хващайте гората да обирате мандрите, както са правили другарите навремето :))) Като не ви бива за друго, завиждайте на по-образованите и по-умните от вас. Да ти е минавало през акъла, че за да постигнеш успех, в която и да било държава трябва да имаш и малко акъл в кухата червена лейка ???

Бащати е бел добър инженер ама ти си толкова инженер колкото аз авиатор.

Датата 09.09.1944 г. е най-срамната дата за цялостната Българска история от както е основана Българската държава през 681 г. от Хан Аспарух. Жалко и достойно е за съжаление празнуването на тази тъмна дата за Българската история и държава от гражданите и потомците на всички изпогинали от комунистическата престъпна ръка родолюбци и честни антикомунисти. За това на тази дата нека да почетем памета на загиналите хора и достойни родолюбци загинали за род и родина след зловещата дата 09.09.1944 г. Нека да си спомним и почетем памета на жертвите на комунистическите възродителни процеси, провеждани над мирното и трудолюбиво Турско население на целокупната Българска нация и бяха срамно изгонени от собствената си родина и да заклеймим тези срамни престъпления един път завинаги и да не се повтаря комунистическата тирания АМИН.

Кои достойни хора? Онези дето ни докараха две национални катастрофи ли?Можеш ли да ми напишеш част поне от репарациите по Ньойския договор? Ай сиктир!

Бащати е бел добър инженер ама ти си толкова инженер колкото аз авиатор.

При Т.Живков се живееше прекрасно,хората бяха прекрасни.Да,след 15 години прекарвани в очакване се сдобиваш с Лада и апартамент,но ги дочакваш.Сега за 70% от народа ни ,всичко е приключено.

И то защо се чакаше тогава? Защто ресурсите отиваха за строителство на всичко това, което вече двадесет години се граби и още има. Ама бяхме ХОРА тогава.

Болшинството от вас живеят в соц жилища, иначе щяхте да живеете на палатки, че тия демократичните от по 100 хиляди евро трудно се изплащат. Все още карате по соц пътища, ползвате соц асансьори, използват се тунели и спирки за метрото от соц време, облажихте се от соц БТК-то, соц Кремиковци, соц Нефтохим, соц Балкан и още много знайни и незнайни, а сега и от соц БТ. Отоплявате се от соц ТЕЦ-ве, използвате соц Язовири, соц АЕЦ и електропреносна мрежа, соц ВЕЦ-ве, соц ВиК. Управляващите използват соц резиденции и соц сгради. Използвате соц летища.

Не съм поддръжник на комунизма, но просто изтъквам, че тогава нещо е направено. А в последните 22 години само се руши и краде. Може да не е било розово, но хората са могли да живеят, имали са здравеопазване и образование, имало е и реална икономика, а в момента всичко липсва. Има статистически данни в сайта на ООН, те не са манипулирани от БСП, СДС, ДПС или НДСВ. Добре, че дойде сега Бойко, та да ни построи малко магистрали с лични средства, да се смили над нас. Как беше - Бог да пази ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов! Трябва да се гледат фактите и последствията, а не празни приказки!

През комунизма пенсионната възраст при жените беше 55г., а при мъжете 60г., за редица професии се предвиждаше по-ранно пенсиониране, а пенсията средно 70% от заплатата.

Имате си соц БДЖ и соц градски транспорт! С две думи всичко ви е соц.

Попитали радио Еревен: -Какво щеше да стане, ако не беше дошъл 10 ноември? Радио Ереван отговаря: -Щеше да бъде страшно и ужасно. -Защо?- продължили питането: -Защото тогава премиер щеше да бъде сина на Димитър Станишев. Сина на Георги Зайков щеше да е председател на парламента, снахата на Иван Пръмов щеше да е директор на телевизията, а дъщеря му-европейски комисар.

Запитали радио Ереван "Кога в България ще стане добре" От радиото отговорили "Вие вече бяхте добре - при Тодор Живков".

Отново потвърждение колко е вреден "Фейсбук" а - четете замаяни: "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ. Фостър Дълес

стига с този фалшификат. това е комунистическа творба, а самите комунета бяха обучени да постъпват по този начин

Това писание на Дълес е общоизвестно от много години, бе малоумник. Новина е само за дебили като тебе.

Времето когато Тодор Живков беше държавен и партиен ръководител един ден ще бъде наречено Втори златен век за българската държава и българите.

Златен век на глупостта и тържество на подмазвачте, ченгетата,военните и партийната номенклатура..

И какво?Ако не беше този цървул още ли щяхме да орем с дървено рал?Тези са тотални сбърканяци!

Ако беше сега Живков на власт, Ти нямаше да ореш, щеше да си сервитьор, в най-добрия случай - барман или таксиметров шофьор. Нищо лично.

Илийчо, явно ти смотан си се родил смотан си сега и смотаняк ще си останеш, щом не можеш да отдели този златен период от съществуването на България. С по-големи заслуги от Живков е може би само хан Аспарух с това, че създаде нашата държава.

не знаех, че и в психиатриите имат достъп до компютър... Бързо взимай хапчетата и отивай под студения душ!

Да ( нерегистриран ) 08.09.2011 12:41 Имаше. Тези банани- сегашните не стават и за това.Меки са и не стават за ядене. Кой знае какво съдържат и с какво са мазани. С лубрикант са намазани.Да си ги пъхаш по-лесно.

Не драги! Не се надявай на такива екстри и то безплатни.

Коментарът ви е много добър! Искам да попитам дали някой щеше да каже една добра дума за Живков, ако днес живеехме малко по-добре отпреди? Това, че последните 22 години ни управляват живковите хора и ни дерат кожите като на добитък по никакъв начин не означава, че Живков е бил добър държавник. А като човек си беше пълна отврат.

Не съм убеден, че точно живковите хора са на власт през последните 20 години. Това е доста фриволно заключение, защото всички сме възпитавани по това време, вкл. и тези, които наричаш 'живкови хора'.

Под живкови хора разбирам хората от службите, номенклатурата и техните семейства. Те са на върха на хранителната пирамида в България. Скоро говорих с познати от Словакия. Там се е получило същото.

"БКП" е в кавички защото: Б - български са само личните документи на членовете, но не и политиката. К - дейността им няма нищо общо с комунистическите идеи. В статии и форуми масово злоупотребяват с термина, за да внушават отвращение, за да лишават народа от мечтата (и плановете) за социално-справедливо общество. Днес го замениха със "С" за благозвучие и трупат капитали, нагло загърбвайки понятието "социалност", без да се опитват да обяснят причините за лишаването на държавна от всякаква собственост върху средствата за производство! За по-успешна заблуда, нароиха безчет себеподобни с най-разнообразни абревиатури. П - не е партия, а е фирма. По някакъв начин Т. Живков пречеше на дейността на тази фирма. Затова, бордът на директорите спретна преврат, а сега се гаври с паметта на дядката (като го честват или отричат). Преди отстояването на демокрацията, обществото трябва да си уточни термините, за да има единодушие и успех!

И ЗАТОВА ЛИ ЗА МАЛКО НЕ КАТАСТРАФИРАХА С "РАЛОТО" СОЮЗ?

по-малко са, от колкото с Аполо или совалките. Ама трябва да попрочетеш....

Сегашния Герб е изтъкан с нишката на БКП-то. Герб възроди комунизма в най-лошия му човеконенавистнически вариянт. Цялата дружина около Борисов са преки наследници на комунизма заедно с цялото т.н. "правителство". От две години в Б-я цари нерформираната и аграсивна БКП-олигархия, забогатяла нелегално в годините на прехода. Завоеванията на младата българска демокрация трябва тепърва да бъдат отвоювани на ново.

След като Борисов е продължител на живковизма, представете си с какви темпове изоставаме сега.

тогава петилетката се изпълняваше за три години. Сега три години се изпълняват за 22.

Избиване на неблагонадежни, отнемане на имущество, атеизъм, затворени граници, уравновиловка, облагодетелстване по партийна линия - няма семейство, което да не е засегнато от тези пороци на социалистическата държава. Сега говорим за Живков. Лека му пръст! Глупаво е, всичко в соц. държава да се свързва с една личност. Защото, реално, държавата се управляваше от ПОЛИТБЮРО. Някои членове от това бюро, узурпираха властта, за да станат притежатели на материалните и финансови активи на държавата. А днес потомците им демонизират в очите на обществото една единствена личност. Ако Живков одобряваше всичко това, щяха ли да го свалят от власт и да го обвиняват пост мортем!? Всеки от държавните ръководители, участници в изграждането (от всички) и разграбването (от малцина) трябва да поеме своята вина! Е, няма да стане! Защото днес те (или потомците им) отново са силните на деня - понеже няма концлагери, неудобните се избиват по улиците и магистралите, имуществото се отнема с подправени документи и измами, облагодетелстването по партийна линия е в разгара си.

Всичко това е вярно,лидерите се избират за да поемат ударите и с тях всички останали виновници да се оправдават. Но това е било така още след освобождението от турско робство.Във всяко следващо управление са се намествали слугите на предишните управляващи, та до ден днешен. Важно е не кой ни управлява, а как ни управлява и какъв ни е стандарта на живота и крайно време е да оставим историята да си казва тежката ДУМА, а не все да рушим миналото. Така няма да си знаем историята, все някой ще я прекроява.

Хайде няма нужда от женски реститутски уроци по история. А лагери за такива като теб ще се появят, не се съмнявай!

Що? Само от мъжки уроци ли имате нужда? А нашата нива я реституира местният партиен секретар и синът му е "честен бизнесмен", оправен и трудолюбив, изнася продукцията в ЕС, за чест и гордост на родната икономика.

Вие и другите, прочетете какви са били жертвите само при Септемврийското въстание ,23 година.

Гледам какви са жертвите от последното скачане, преди 20 години... трудят се дори старците, които не могат да ходят. Иначе - смърт. Ако не ги е утрепал някой циганин преди това, за 20те лева скътани за хлебец.

1923 година е унищожен елита на държавата, защото колкото по-неграмотни са хората, толкова по-лесно се маниполират и управляват. Сега политиката е същата само че по-грамотните и можещите са принудени доброволно да напускат прекрасната ни родина.

Трагедията е в това, че при бай Тошо си мислех, че по-лошо нЕма...а то имало...

По скоро занесе ралото си в космоса.

Това дето бай Тоше построи, сега не можеме да го боядисаме.

интересно колко " хуланво " беше при Т. Живков та певеца Т. Трайчев избяга в чужбина . По тозиповод да нопомня виц " Голяма актриса задава въпрос на Живков, Защо не отвори границите , а той хитро и отговаря " Хубавице искаш да останем с тебе на саме " ето това бе хубавото при Т. Живков.

Припомни си българския език, първом, после ела и виж какво е в момента - простотиите и 'зверствата' по Живково време са направо бял кахър пред простотиите и зверствата през последните 10 години.

Чудесен коментар!

Историята не можела да се манипулира-може и още как.Нели 45+22 години другарите точно това правят.Пишат,плюят,трият,мажат и ближат,само да изкарат партията непогрешима и бай Тошо -велик.И да продължават да мачкат и да дерат покорния си народец.Като си помисля само,ако Гешев можеше от някъде да го види това честване,с тези паметници и изцепки ,как щеше да се смеееее!!!!

ТОДОР ЖИВКОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВНИК КОЙТО СМЕ ИМАЛИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО

Да, но това много хора само са го чували от майките си и бащите се. Има един филм за Тодор Живков във замунда - вземете го изгледайте за да разберете, че той е бил истински политик и държавни и е направил от една кална и разорана нива страна която доминира на балканския полуостров. Лек и спорен ден на всички.

Да де, той самия, Тодор-хайлазина /както му казваха бабичките от Правец/ разправяше след 1989-та, че нямало по-велик политик в БГ от ДС-агента Ахмет Доган! ха-ха

А ПРЕДИ ПРАВЕШКИЯ ОВЕН БЪЛГАРИЯ ЗАДОВОЛЯВАШЕ ЦЯЛА ЕВРОПА С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Да, освен това, жените раждаха по нивите и от7-8 деца оживяваха 2-3. Образоваше се 120% от населението и ако се разболееш, направо те копаят. А зеленчуците и плодовете за които говориш, се обработваха със супер модерна техника.

Яли ли са плодове, зеленчуци и месо? Яли са. Сега ти кво ядеш? Истински на тройна и петорна цена или вносни ментета за стотинки. И в двата случая си се прецакал. Всички сме се прецакали.

За един скапан Мосвич се чакаше 15 години за един скапан цветен руски темп 2 години за Перла 04 3години и пр и пр но тъпите бетонни глави не го проумяват това

За "Люти чушки" Радой Ралин и Борис Димовски бяха в затвора. Книгата беше издадена през 1968 г. в тираж 40 000 екземпляра, а постъпи в издателството през 1965 г. В началото на пазара бяха пуснати 20 000, останалите бяха още в печатницата. Първата седмица продажбата вървеше нормално, но втората, когато някой откри, че в тази книга има една илюстрация на прасе с опашка - подписа на Тодор Живков и с кратък текст "Сит търбух за наука глух", книгата буквално бе разграбена.

Днес като гледах репортажа по телевизията си мислех до къде ни е докарал тоя диктатор та повече от 20 години да не можем да се съвземем! Едно управление е успешно когато продължи и след като водача се оттегли а не да остави само разруха след себе си! Визирам партията наследник на БКП а именно БСП които освен да крадат и да лъжат друго явно не могат.