Ройтерс: Резултатът от вота е удар за Борисов

Подкрепата на българите за строежа на ядрена централа на референдума е удар за премиера Бойко Борисов, който се отказа от проекта за милиарди долари. Но участието в допитването не беше достатъчно, за да промени решението на правителството, коментира "Ройтерс".

Обратно в новината

Коментари - Ройтерс: Резултатът от вота е удар за Борисов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Белене трябва да се строи, и печелившата Ви позиция е тази (ще се извините с народния глас, който подкрепя това), като в същото време нека да продължи разследването за злоупотребите на площадката на Белене и ако уличите и осъдите някои лица за вършеното там, просто следващият мандат не само Ви е сигурен, но и нещо повече...

На Борисов и неговите верни последователи - Калитко и ИКю-то няма кой да им каже нещо - те са си и социолози и репонденти и правителство и избиратели. ;) Според мен е време да се намеси психиатър! ;)

Хората не излязоха да гласуват не защото времето е било студено, а защото се отвратиха от политиците, както от ГЕРБ, така и от БСП.

Българи - 20% : Турци, Управници и Цигани 80%

...е информационна компания, която купува новини. Това не е нейна новина. Така преди час съобщават, че Франция е фалирала държава. Есента, когато Руни се контузи и не игра месец, те чрез Сън пуснаха мухата, че Фърги му е дигнал мерника. Миналата седмица направиха същата новина, но с Де Хея. Администрацията на Ман Юнайтед излезе с опровержение. Колкото до Дойче Веле, те са настроени отдавна антиправителствено. Та така, ако чуете нещо от Асошейдепрес, тогава може да ви светне лампата.

Ами той и сега референдумът си е невалиден! На практика резултатите 60/40 са невалидни като решение за АЕЦ Белене, защото референдумът не е гласуван от нужния брой граждани. Именно това е смисълът на Закона! Щоом гражданите не гласуват, то означава, че болшинството от българите са били против референдума и против харченето на милиони за глупости. Това ознзчава, че Станишев прави отаян опит да постигне значимост с проблем и по наичн, които българинът смята за излишни. Станишев е излишен според вота на този референдум. Именно този механизъм на минимално участие за валидност на референдума предпазва народа ни от тъпотиите на малка група рудиментни тъпаци. И слава Богу!!!

Беше тръгнал да обясняваш ситуацията в Румъния ? Защо не доизясни положението. Това "60:40 или нещо подобно" беше 89:11. И макар и невалиден референдумът показа настроенията сред избирателите. Миналия месец, на парламентарните избори комундетата размазаха партията на Бъсеску с много на малко. А у нас, резултатите от дадено социологическо проучване, в което участват едва няколко хиляди души, стават обект на дискусии на политици, журналисти, социолози, политолози. И се приемат за нещо меродавно. Защо тогава да не си направим определени изводи от това как са се произнесли по даден въпрос 1,5 млн. души ?

Дано поне сега най-после някои разберат ,какъв автогол са си вкарали като са избрали ГЕРБ да ги управлява....

Ти си просто комунист.Те са безотечественици.Освен това какво точно свършиха бесепарите ,заедно с ДПС и НДСВ ,което да е свястно и полезно за България.

Как да им го кажем? Как да обасниш на тъп западен журналист, че 60% от 20% са 12%? Ами то учило за журналист, не за математик! Как да обасниш, че 20% активност е отказ от предложената за гласуване идея?! Ами то онова не може да предположи, че в България ще има тъпак като Станипев, който няма дда изчилси интереса към една тема, но ще мобилизира ЦЕЛИЯ си електорат да предизвика референдум. На маминото синче от Европа не е ясно, че може да има и такива неща по периферията на Европа. За него това излиза извън представите му за нормалност, а оттам почва да прави изводи от презумпцията за нормалност, а именно че поставеният проблем е желан за диспут от обществото (а той очевидно не е, но Станишев изхарчи едни пари) и че 60% са гласували 'за' (а то са гласували 'за' само 12%). Светът е сбъркан. Повтарям го: 'Вселената и човешката глупост са безкрайни, но за всленеата не съм сигурен', Айнщан.

О, КГБ, как ми липсваше вчера във форума относно повишените заплати на любимите ни депутати! Когато твоите хора се посир..ат ти загадъчно изчезваш!

Пичове, като гледам какви дебили са се наредили в Народното събрание, в правителството и какви дебили са се строили за следващия Парламент, ви казвам. Купувайте си билета - Терминал 2 и дим да ви няма. И повече никога не се връщайте! И без това първобитните хора ще опоскат България, както скакалците са направили от джунглата Сахара.

Не чета форумите често, защото нямам време, но тъй като въпросът за централата в Белене ме интересува, поисках да разбера какво е мнението на участниците във форума и честно казано се изумих. Все едно, че съм на мач Левски-ЦСКА. Толкова е жалко, че всичко в тази страна се политизира. Никой ли не мисли какво ще се случи след 20-30 години, когато нашите деца и внуци ще са пораснали? И към тези, които се гордеят с факта, че не са гласували - нима сте на страната на тази невзрачна женица Меглена Кунева, която има вид на послушна домашна прислужница. Нали тя призоваваше да не се гласува на референдума, ама и тя май не знаеше защо отправя този призив. Ето за това децата ни си отиват от България, защото не им се живее сред стадо не мислещи, послушни овце.

...навярно Ви е известно, че лекомисленото явление емиграция, с което обяснявате лошото си състояние, не е измислено в БГ. То започва преди 40 000г., когато племена от Африка тръгват към арабския полуостров, Азия и Европа. После "Мейфлауър", "Титаник",когато не имало атомни централи, но хората са си измислили други причини. И тъй до днес като причината е една и съща-търсене на работа. Посоката една и съща. Затова в Америка има китайски квартал, а в Китай американски няма. Не налагайте мнението си за правото на личен избор и произволно да го свързвате с развитието на държавата. Престанете с тоя шаблон "овце", тъй като можете да попаднете в тая категория.

Мдаа, правилно казахте, че всичко се политизира. Но аз (както вероятно и много други) не гласувах, защото в проекта Белене има много неизвестни. Ако бяха си направили труда да ни обяснят всички плюсове и рискове, резултатите щяха да са други.

Мисля , че ако малко над 2 % от гласувалите с не , не бяха гласували. Референдумът нямаше да има 20 % за да бъде върнат в парламента!

Така щяха да намажат от хората с различно мнение.

Мислиш! Това вече е новина!

Винаги съм мислил! Тука явно играят много големи пари. Та имаше един коментатор , дето ги приказваше "да ама не" и бих добавил " не ама да ". Та пак мисля , че това е объркало тези , които искаха да гласуват с не. И аз мислех да гласувам с не, защото исках да изразя позиция , но ме домързя да ходя и не гласувах. Сега разбирам , че съм постъпил правилно!

тези от роитерс кои интереси представят, за каква подкрепа говорим като едва 12% от гласоподавателите са казали да, за да трърдиш че това е успешен референдум трябваше поне 60% да са гласували и то в подкрепа на това, аиде стига сте промивали мозъците на нацията.

Те на нацията няма да успеят да пормият, но опитват да поддържат малкото останала им аудитория тъпаци. Към момента 12% са тези, които при отрицателна температура гласуват за БСП. Поради лятото, в което ще са изборите за правителство, ще бъдат малко повече тъпаците. Преборяване на тъпаците.

Ама какво снимка само са му барнали :) Все едно е седнал по голяма нужда и се опитва да измъдри нещо, но простата тиква какво може да измъдри? Освен пак някоя простотия като "конгречулейшънс"!

И за какво трчбваше да гласувам вчера? Да мръзна в студа ли?

видяхте ли президиума на пресконференцията на БСП кои бяха мошеник до мошеник ето за тези самодоволници гласуваха хората радвам се че не съм между тях

Ало, герберските клакьори , къде бяхте вчера, ? Нямаше ви в ДиР-а защото ще назначени от ББ на някаква службичка с единствената задача да оправяте имиджа на вожда. И каква стана тя ? Пляс по задника с летвата както казва другия вожд-Седянков. Ще оревете орталъка, но ви чакат още по лоши дни.

Ей ги,появиха се от дупките си дъртите партийци!!!Оглупели сте почти толкова,колкото вашия глъм Станишко.Който се слави много с това,че говори безспир,ама не знае какво казва.Слушателите му с нормални мозъчни функции обаче,колкото и да се опитват-не разбират нищо от казанато.Само неговите съмишленици с промити мозъци,успяват и то не напълно да уловят по нещо.

Бабо, много ясно че не разбираш с този бабешки мозък. Нищо не разбират и първобитните хора от малцинството (скоро от мнозинството). Нали за това трябва някакъв минимум от умствена дейност? Та СерГея хубаво говори и някои неща са доста правилни. Грешката на комунягите е, когато трябва да "претворят" в дела това, което говорят. Сиреч, едно говорят, а друго вършат. Нещо, което не е чуждо и на Вожда ББ-инету и обкръжението му, според които живеем все по-добре и по-добре. Затова, ти вЕрвай на очите си и когато дървените глави ти кажат "Добър ден", погледни небето, да не би там да е месечината.

По-любопитно е какъв щеше да е разултата ако активността беше 100%, айде 80% без църните избиратели. ГЕРБ направиха всичко възможно референдума силно да се политизира за да хората да не излязат да глаусват, БСП се хванаха на хорото тъй като вероятно и тях ги еня толкова, колкото и ГЕРБ за волята на избирателя. Но пък те се бяха подсигурили и ако не дай си боже референдума се окаже валиден, като подмениха въпроса. Така, че ГЕРБ си изигра добре картите, взе каквото искаше, сега само трябва да ни замажат очите, че тия 20% процента не са най-активната част от българските избиратели, а гласували под строй комуняги. Ураааа, ни сме независими, да живее премиера слънце!

Човек, написаното от теб е горе-долу вярно. Само че си допуснал техническа грешка, там където си имал предвид ГЕРБ, си написал БСП и обратно

Хубаво размени местата на абривиетурите, мен ми е безразлично, като губещите все са избирателите. За мен министри да вадят листчета от забравени кашони и да обясняват кой, колко бил крал от Беляне, колко милиарда струва е политикастване. Ако исакаха да ни информират можеха да казват неща за възвращеамост, потребление на ел. енергия и т.н. Т'ва че останлите играчи играеха същата игра с обратен знал говори ясно и за техните мотиви. Т'ва че ние като граждани допуснахме референдума да се политизира, говори лошо за нас като гражданско общество.

Абе, бойколизко, нали си на ясно, че след няколко месеца ще има нов парламент!

А ти чий гъз лижеш....

Май вие, герберите, не можете да си представите, че може да се живее, без да лижете задника на някой! Събудете се!Има и друг начин на живот - нормален!

Да, нов! Смятаме да освободим някои депутати от ляво. По-скоро даже обновен! :-)

Форума е пълен с комунистчета,комсомолци и пионерчета,които цъкат на "-"-чето и dislike,след което пълнят форума яко със спам.Ама не разбраха,че тяхното време свърши.

Да ви питам аджеба-за кво ви е тоз АЕЦ,че толкова ресурс,нерви и загуба на време и пари най-ве4е???? Ние и сега с един АЕЦ плащаме най-скъпия ток ако не в света,то поне в Европа.Ами като построим новия цените на които ще плащаме ток,ще са 4 пъти по-скъпи.Проблема не е в количеството ток,което произвеждаме.Сега Козлодуйския АЕЦ произвежда ток,който се изнася за жълти стотинки,а ние плащаме страшно скъпо за него.Проблема е в съществуването на ЕРП-та-тези изедници откак се появиха,тока поскъпна със 150 %!!! Ако ги махнете тези гадове,просто няма да има нужда и от АЕЦ Козлодуй.

То да е само ДИР, с мед да ги намажеш :)

Хахаха..удар е за крадливите комуняги ...точно и за това 80 процента от разумните българи не отидоха да гласуват !!!

Тези смешници от Ройтерс били големи екстрасенси бре?!?! Цитирам : "Около 60% от избирателите гласуваха за строежа на 2000-мегаватовата централа "Белене" на брега на Дунав, а 40% се противопоставиха",та въпроса ми е -как разбраха тези ,че става дума за АЕЦ в Белене,като във въпроса зададен за референдум никъде няма споменато БЕЛЕНЕ?!?! Явно Станишев им пише статиите......

Злобни комунистчета, виждам, че газ пикаете, защото на власт няма да се върнете с настоящия си нагъл мошенически партиен елит!

Тъпи са ни управниците-не искат да въведат електр. гласуване ,изобщо модерното -тогава активноста ще е с пъти по-голяма ,със сигурност-но по-лесно е да дават кебапчета на мангалите-по-сигурно е ,по-пазарно....

Що бе? Виж ББ си сложи вече очила, с което се мъчи да добие по-умен вид. Обаче надали е от четене, по-скоро е от възраста. Защото колко пъти трябва да прочетеш "Винету", че да сложиш очила?

Гейко Борисов не признава "Ройтерс"! Той завалията слуша само американците. Сигурно баща му го е правил докато слуша кънтри музика или докато е гледал филма "Синовете на Великата мечка". Демек е заквасен с Американска мая :))

Ей разбирача,"Синовете на великата мечка" е Германски филм,не американски.Искам да кажа,че написаното от теб с тази информация, е меко казано -bullshit!

... ако приемем тезата, че на референдума се е "появил твърдия електорат" то БеСеПейско дередже е максимум плачевно... к'ви избори, к'ви 5 лева, к'ви леви , к'ви изборни победи...?!?... Изборната победа за БСП ще се сведе до изборна печал...-ба ли га! :))

искате ли управление "втора употреба" (герб), което "забравя" да си замрази заплатите и с министър на финансите, който научава за това от пресата?за платените гербаджии +, останалите - -

Аз съм една от негласувалите. Със счупен крак съм. А и работя във Варна.Трябваше да гласувам във Враца. ЗА развитието на ядрената енергетика съм. Разсъжденията ви за това, че всички негласували са за НЕ, са меко казани СМЕШНИ. А има и много такива като мен, които бяха в невъзможност да гласуват, но са ЗА развитието на ядрената енергетика

Кои са по-добри, комунистите или капиталистите?

ГЕРБ OUTLET!

бсп OUTLET

Дали е коректно заглавието, поднесено ни от КОМУНОИДНИТЕ РЕДАКТОРИ на ДИР-а? Преценете сами, а Ройтерс ПРОСТО ЦИТИРА 24 Chasa, Trud, Sega, Capital Daily, Monitor и Standart...

Копи-пейстнах самата оригинална новина...

МНОГО ЗАМИСЛЕН БОКО НА СНИМКАТА

О-о, АйКю, снощи се опита да се пейстнеш и по БТВ, ама те отрязаха като кисела краставичка. Защото не е важно какво IQ си мислиш че имаш, а колко ти е акъла. А твоят не е много, вервай ми!

Поредният за когото е важно не какво, а кой го е казал. Т'ва елементарно мислене на дребно е присъщо за всякакъв вид туземци:"вожда каза, хау"! Дали вожда се казва Борисов, Ройтерс, Российская газета, баба Гинка, Обама, Путин, Меркел, няма значние. Толко или неможеш сам да се напънеш да си направиш изводите, ами чакаш Ройтерс да ти ги повърне в устата? Пък даже и знаеш къ'в вкус ще има и ако не е очаквания веднага квичваш:"О, не т'ва са чужди стомашни сокове"!

Мишок, Когато казаното представлява "ОЦЕНКА" (както в случая), то от най-голямо значение е КОЙ го е казал. Ако казаното е ФАКТ, тогава значение има само КАКВО е казано.

Не, бе, пич, ти пак не си разбрал темата и се хабиш да пишеш несвързани неща. Почини

защо ми се струва че има много изнервени люде от един коментар направен от чужда медия?въпроси към изнервените:оправдаха ли ви се очакванията от управлението на герб поне на 50% и ще можете ли да "тласнете" още 4 години същото това управление?

Време е това правителство да си ходи, и не само това, но да му се търси отговорност - персонално от всеки, загубил доверието, времето, струващ много, много пари на този очукана държава и народ! Докато не започне да се търси именно персонална отговорност от политици - министри, кметове и директорчета (калинки), резултатите ще бъдат плачевни. И пътя към цивилизацията още по-плачевен. Искам да видя резултати, искам да видя колко дела има заведени срещу държавата последните няколко години, колко осъдени общини с платени сметки от бедния гласоподавател има. Това трябва да се види!!!

Референдумът показа 88% подкрепа за ГЕРБ и беше провал единствено за комунистите, които искаха да заробят България за десетилетия напред чрез строежа на тлеещата атомна бомба Белене!

Сам ли си? :-)

Що? Свирка ли предлагаш?

АБЕ МОЙ ЧОВЕК ТИ В ЧАС ПО МАТЕМАТИКА ХОДИЛ ЛИ СИ.МИСЛИШ КАТО КАНДИДАТ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНА ГРАДИНА.ДАТО Е ДА НЕТО Е НЕ.НЯМА КАК НЕГЛАСУВАЛИТЕ ДА ГИ ПРЕПИШЕШ НА ХОРАТА КОЕТО СА ГЛАСУВАЛИ С НЕ КАКТО И ОБРАТНОТО.ПРИЧИНИ МНОГО .НАУЧЕТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ С ГОРНИТЕ СИ ГЛАВИ.

МАЙНАТА ИМ НА РОЙТЕРС - ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ ДА СЕ НАПРАВИ СВЕТОВЕН ЗАКОН ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ДО ТОЛКОВА , ДО КОЛКОТО ПРАВЯТ АНАЛИЗИ ЗА НЕЩО КОЕТО Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ТЯХ /МАНТАЛИТЕТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД/, А КОЛКОТО ДО ЖУРНАЛИСТИТЕ - НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ РАЗСТРЕЛ - МАМКА ВИ ДРАСКАЧИ....

Ето ги източниците на Ройтерс - (24 Chasa, Trud, Sega, Capital Daily, Monitor, Standart)

Замогна се и взе да закъсняваш

Ще видим Борисов какви ще ги обяснява на Путин, като дойде през март. И как ще ликвидира енергийната зависимост от Русия? Американците много ни обичат , но нито ни доставят газ , нито ни продават реакторите на цената на руските. Така , че обичаме Обама, ама нещо не ни помагат да се отървем от руска зависимост. юНай много да спасят Бойко , като падне от власт. Те винаги са помагали на верните си диктатори

Пълна лъжа! Ето го съобщението на Ройтерс: Jan 28 (Reuters) - These are some of the main stories in Bulgarian newspapers on Monday. Reuters has not verified these stories and does not vouch for their accuracy. GENERAL AND POLITICS - The referendum on the fate of a new nuclear plant in Bulgaria failed due to expected low turnout. Ruling centre-right party GERB said the vote put a final cross over plans to build new reactors at Belene, while opposition Socialists stressed that the vote where 60 percent supported Belene was a vote of no-confidence for the GERB's cabinet. (24 Chasa, Trud, Sega, Capital Daily, Monitor, Standart) link Превеждам за незнаещите английски: 28 януари, Ройтерс Ето някои от основните акценти в българските вестници в понеделник. Агенция Ройтерс не ги е проверила и не гарантира за верността им. - Референдумът за съдбата на новата ядрена централа в България СЕ ПРОВАЛИ поради очакваната ниска активност. От управляващата (център-дясно) партия ГЕРБ заявиха, че този вот е поставил финалната точка на плановете да се строи нов реактор в Белене, докато опозиционната партия на социалистите набляга на това, че 60-те процента от гласувалите, които подкрепят (строежа на) Белене, гласуват недоверие на кабинета на ГЕРБ. (24, часа, труд, Сега, Капитал дейли, Монитор, Стандарт).

Прочетох оригиналната новина. Източникът на Ройтерс е...Capital Daily и Presa...Без коментар...

Малка и китна България, с богата култура и древни традиции, с невероятна природа и вкуснейша кухня- можехме да сме много по- напред от много богати страни в света, стига да имахме родолюбци на власт. Но не- лапай, присвоявай, руши, мачкай, заплашвай! Това ли искаме всички ние?! Това ли искаме за децата ни?! Толкова ли трудно, господа управници, да разберете, че и за вас ще има, и за България, и за народа и, ама спрете да се оливате в лакомията си!

Не управниците ни карат да слагаме мас и вода в млякото,като го продаваме,не те ни карат да ядеме боклуци.Много сме алчни и мълзеливи и от тази комбинация става белята.Никой от нашите съседи не си развали традиционната кухня,а ние я у..ме,със заместители и и оцветители.

Че те само хора с над 8 клас са гласували.Циганите като не получиха от никого нищо, изобщо не се разходиха до урните.Какво ги интересува тях референдума, нито държавата е тяхна (все още) нито ще плащат ток, с или без АЕЦ пардон ЯЕЦ.

Много имат да учат западняците за слабо поддаващата се на логика българска народопсихология.Със сигурност ще останат учудени и от резултатите от парламентарните избори през лятото :)

Пр ми е да се запознаем, вие сигур сте бългрският Юнг. Аз съм българският Цезар, хайде с българската Клеопатра от 3-о крило да пием кафе!

С този ти тон може направо и като българския Фройд да ме припознаеш,че той Юнг либидото го разглежда като някаква си обикновена жизнена енергия,докато ти си тръгнал директно по стръмната пътека..

Ройтерс каза: неглсувалите са бедни, отчуждени, объркани, без мнение. Демек не върви да ги сметнем всич1ки на куп и да кажеме - те все едно гласуваха за еди кой си.

Интересно, колко са неустойките, които трябва да платим на Русия, ако се откажем от Белене и колко струва централата?

Искаш да кажеш, че хората масово все още могат да сметнат колко е 2+2? Аз имам други наблюдения... Задай си въпроса без да искаш от хората да смятат.

ти си "доктор" по пожарни маркучи)))) и супер грамотен нали ...да видимЕ дали е така а?))))

разбират Ройтерс? ТОЙ каза че спечелил пък Станишев е загубил. тва е...квото казва нашто мрънкало(да се свети името му) тов а е)))))