Бебетата пак останаха без ваксини

Има нова криза с доставката на две от задължителните ваксини за бебета от новия имунизационен календар и от 2 месеца те липсват.

Обратно в новината

Коментари - Бебетата пак останаха без ваксини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГОСПОДИН ПРЕМИЕР КОГА ЩЕ ПОЧНЕТЕ С ЧИСТКИТЕ ТИЯ ВАШИ МИНИСТРИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО СМЕНЕТЕ СИ ГИ АКО ТРЯБВА СИ ВЗЕМЕТЕ НЯКОЙ КАДЪР ОТ ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА МОЖЕ ВСИЧКО НО С ИМУНИЗАЦИИТЕ НА НАСЛЕСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ БИВА ДА СЕ ПОСТЪПВА ПО ТОЯ НАЧИН НАМЕРЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ АКО ТРЯБВА ВЗЕМЕТЕ ОТ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ

До Ваксинатор като ти пострада детето от ваксина, тогава пиши. Кое считаш за овладяна от болестите. Хрантутиме химиите по света. Смъртност си има, при това не малка от химиите.

Искаш да кажеш, че пиеш вода направо от реката, не ползваш сапун, аналгина ти е непознат и ядеш сурово месо така ли? Хахахахаха

няма как да го прави - защото вече е зависима от химиите... чрез ваксините ;) А и водата едно време е била чиста в реките... сега е пълна с какво? .. химия :)

бате гойко да пенсионира дъртата вещица министър дето каза, че я намерил на пътя, то на околовръсното е пълно със здравни работнички, че са и по-млади ха ха ха

Сега пък и пневмококова ли въведоха?!! Егати. После защо децата били алергични, хиперактивни или агресивни. По-добре, че се е отложило слагането на ваксините. Познавам 2 дечица които развиха астми след дтк. Моите деца бяха с отложени ваксини, след което се навакса с "графика". Не графиците са важни, а здравето на децата.

Благодарение на ваксините се увладя детската смъртност за какъв естествен имонитет говорите при неукрепнал организъм,нали една жалтеница в първите месеци есигурна смър или трайно увреждане за детето,профани сте и за това пишите глупости!

Това не е вярно - ваксини има само че сега правим регистър на раждаемостта за да се преразпределят............

На бебетата не им трябват ваксини,а майките им да се хранят здравословно,да не пушат и пият и да ги кърмят до 1 годинка поне.

Да не забравиш после да го поставиш на диета от кълнове и бамбукови връхчета.

АМАН ОТ НЕВЕЖИ. ОТ ТЕТАНОС КАК ЩЕ СЕ ПРЕДПАЗИТЕ? И ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ЗАРАЗЯВА ЧОВЕК? ВСИЧКИ ВИЕ, КОИТО СТЕ ПРОТИВ ВАКСИНИТЕ ВСЪЩНОСТ СТЕ ВАКСИНИРАНИ- НАЛИ?

то се вижда ти колко си "вежа", пише се тетанУс. ;) А кажи ми защо се слагат още 100 ваксини.. не говоря за няколкото основни от които има смисъл.

Това изобщо не е проблем, като се има предвид вредата от ваксините и твърде съмнителната полза от тях, ако такава изобщо има.

Милият ти, както милата дори под теб. Израсли сте в сват лишен от ужаса на едрата шарка и детския паралич и още много други приятни заболявани изкоренени имено благодрение на ваксините. Защо милички вместо да четет глупостите на псевдо доктори по сайтовете как да си удължите живота с десет дневни диети на чаша вода не отскочите да се запознаете с играждането на естествен имунитет в Африка или някоя друга страна от третия свят?

че има полза от ваксините за бебетата - има, че има вреда - също. Но в случая това са ваксини за болести, за които естествен имунитет се изгражда чак след дълго, тежко боледуване и с много тежки последствия за организма. Така че в случая е по-добре човек да избере мо-малкото зло, иначе рискува цял живот да не си прости какво е приинил на детето си (въпреки че понякога става обратното).

да някои болести несъмнено са преборени с истиснки ваксини. Но я вижте имунизационния календар, за какво ли не се слага вече, дори и за дребна шарка (дето беше голямата медийна сензация) и помислете дали наистина не е идеята да ни приучат да се лекуваме с химии защото все ще боледуваме като нямаме имунитет... всичко са го измислили фармацевтичните компании, не случайно логото им е змия ;)

За тебе е късно да помогнеш на естествения подбор, като не се ваксинираш, така че бегай да се удавиш най-добре.

Тамън да не тровят бебетата с ненужни неща.

Милото ни правителство. Милата Анна Мария Борисова. Остана ли нещо неусрано от вас в тази държава.?

Имам бебе на 40дни. Здравно осигурен съм, съпругата ми също. Плащам данъци като луд - т.е. на целия ми доход. Ваксина мога да си позволя да си купя, но също така ако стане да аз да я купя, много лесно ще осъдя Министерството на "здравеопазването" за доста по висока сума. Ако всички си търси правата по този начин, ще им избием от главата икономии на наш гръб. Поне за децата и възрасните трябжа да има. П.П. Като няма пари, не казвам няма да платя тока, водата, парното, храната и др., а си плюя на ръцете да търся доходи. С мрън мрън пари не се правят.

НАПЪЛНО СТЕ ПРАВ. ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ КОГАТО ИМАХМЕ ИЗБОР ДАЛИ ДА СИ КУПИМ ПЕНТАКСИМ ИЛИ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА КАСКИНА, ПРОБЛЕМ С ПЕНТАКСИМА НЯМАШЕ.ВНАСАХА Я РЕДОВНО.

Бебета късметлии - ще имат шанса сами да си създадат имунитет и то истински - така както е нормално в природата, а не както правят "учените медици" - да ги тровят с живак !!!!

Ти ми кажи как се гради естествен имунитет срещу хепатит Б и туберкулоза. Може би като ги прекараш? Това са опасни болести- колкото и чесън да ядеш, пак ще си ги хванеш като пич и няма да имаш никакъв имунитет.

И НЕчесън да яде, пак трудно ще се справи с тези болести :D

що не пратиш копелето си на природа в Африка без ваксини да си изгради малко имунитет и после драскай пак как е по-добре

Аз не ваксинирам детето си, и досега не е боледувало нито веднъж от НИЩО! Коментар ще има ли? И - да, набива чесън всеки ден.

в Африка проблема е мръсната питейна вода или изобщо липсата на такава, както и липсата на хигиена, а не липсата на ваксини. Ти вземи се просвети малко - поне гледай някое филмче като Shots in the Dark и после пак да си говорим. Долу са ти отговорили добре ;) Правят ни зависими от бебета към лекарствата, защото без тези химии не можем да се справим. Ако имаш добър имунитет и хигиена не се притеснявай за туберкулоза ;)

Ей, тук нямам думи. Лятото лекарите отказаха да слагат ваксини, защото било топло, а после се оказаха, че са развалени... Сега пък нямам. А какво правим с децата?

ЛЯТОТО НЕ СЕ СЛАГАТ ВАКСИНИ. ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ.