САЩ разширяват военната си операция в Афганистан

Американският президент Барак Обама е подписал тайна заповед, с която разрешава по-широки военни операции на американските военни в Афганистан през 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - САЩ разширяват военната си операция в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин каза; Трябва да задалбочим вразките в афганистан и да преосмислим нашите деиствия там. Черньо Грозньо Американски клавна и поиска да засили отново изпразването на джобовете на Американския народ.Като целтта е да са по близо до руските граници. поредната нова ябалка на раздора.

САЩ разширяват производството на хероин в Авганистан !

За САЩ може, за Русия не може...

Просто се повтаря виетнамския вариант-афганистанските военни и полиция не могат да се справят с талибаните и се налага американците да останат.Нещо повече-те ще се увеличават все повече и повече,докато им се наложи да напуснат Афганистан победени. Другият конфликт-Ислямска държава-който е до нас,също показа голяма устойчивост и способност да се разширява .Навлизането на натовски части може да разбуни целия арабски свят,който е също мюсюлмански.Това е една от целите на ислямистите. Третата точка е "битката за Украйна".Руснаците няма да отстъпят,а ако Украйна се присъедини към НАТО,може да я разделят до Днепър на две изпреварващо. Мислехме,че вече световният мир е настъпил ,но не-"Голямата илюзия"/помните ли този филм с великия Жан Габен/.

Голямата илюзия,наложена от Голямата демокрация.

Толкова тайна, че всички знаят.

Има един узбекски град Термез.На 15 км от границата с Афганистан.Там всеки ден в 14.30 каца един американски самолет С-130 Херкулес.Всеки ден в 12 часа полосата се опразва.В двата й края и по средата на дължината й паркират 8 "Хамъра".От тях излизат въоръжени хора говорещи на английски,но облечени разнообразно.Самолетът каца,стои на пистата 30 минути и го зареждат.Самолетът е американски.На него пише USAF. В 15 часа самолетът излита.Дестинацията е Косово-Прищина.Където пък министър председател е Хашим Тачи. Зарад тоз самолет ми взеха флашката от Канон-а. Кой познае какво има в тоз самолет получава курабийка от Нюланд ))

Явно има проблеми с производството на хероин.

мале как се застари тоя макак, много зле изглежда, направо жал да ти стане. Не им върви играта на западняците последно време и тва е. Продължават да пикат срещу ветъра, а той даже се усилва..

Понеже навлязохме доста навътре в темата, нека внеса и аз своята лепта. Самата вселена, както и живота в нея, са устроени на биполярният принцип и равновесието между полюсите. За по-разбираем пример давам магнитната линийка. Разделяме я точно по средата и тя отново има два полюса-положителен и отрицателен. И така без край. В света беше създадено едно статукво, базирано на равновесието на НАТО и Варшавският Договор. Разпуснахме последният, а НАТО започна да нараства. И като резултат от това, в редица държави започнаха с нищо непредизвикани войни. Появи се и нова глобална опастност-ислямският радикализъм. И забележете-всичко това, следа като равновесието на силите беше разрушено. Американците се почувствуваха властелини на света и изгубиха чувство за мярка. Та ето в какво се заключава историческата роля на Путин. Защитавайки руските интереси, той доказва на американците, че двуполюсният модел е все още жив. А само той единствено е спасителен за човечеството. За мен като националист, е много тъжен факта, че наши недорасли политици, гонейки лични интереси, ни прикачиха от към грешната страна на историята. Хев а найс дей.

До "Селянин де Мучи ( ударението е върху "У " . Светът би бил много по-добър, ако модела на управление вътре в страните беше между две демократични партии - управляващи и опозиция. Повтарям "Демократични" само заради твоето изкривено съзнание. Не се справи на националист, защото ти си лапал от две страни - Русия и САЩ и никога, ама никога не си защитавал българските интереси. Те не са ти ясни. Те не се купуват, нито продават. Това не ти е селската бакалия в Плевенско.

Елица! Знае най голямите тайни на Обама. Как ли ги прави тези работи? Радва ме обаче че най после ще се направи нещо срещу тероризъма!

Един човек умрял и отишъл в рая. Там той видял голяма стена от часовници зад Св. Петър. - За какво са всичките тези часовници?! Св. Петър отговорил, че това са часовниците на лъжите. Всеки път, когато лъжеш, стрелките на часовника се движат с една секунда напред. - Аха - казал човекът. - На кого е този часовник?! - Това е часовникът на Майка Тереза. Стрелките му не са се преместили, тя никога не е казала лъжа. - А къде е часовника на О'Банана? - попитал човекът. - Неговият ли?! В офиса на Исус е... Ползва го като вентилатор!

Апостолите на свободата са казвали-Ние да започнем, пък дядо Иван да заповяда.Защо?Блудниците от Европа са владеели Османската империя.Банка Отоман-Англофренска.Маршали и генерали всички от Запада. Единствено Руският интерес съвпъда с Българският.Западът ни е бил винаги враг ЕВРОПО БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЛЕТА И ТРИКЛЕТА. Бръмченето на русофобските хлебарки е отвратително.Марш в уса кенефа!!

А сега на вас ОРКИТЕ на Шорош ще ви кажа под секрет , че вашите господари от САЩ са решили че е по изгодно да не си платят дълговете а да ликвидират кредито-дателите си (това е целият свят) защото това е единственият начин да се спасят и за тази цел ще подпалят такъв пожар навсякъде , в който пожар и вие НПО-шерпите наред с други помагачи ще бъдете калкулирани като неизбежни военни загуби))))..язък за надеждите, които възлагате на световните разбойници САЩ))))) най многото на което можете да се надявате е преди започване на фоервергите да получите едно дистанционно потупване по рамото от О,бонго за помоща която им оказвате)))))

Всичко е добре, ама махни го това "АТАКА" щото и Волен е продукт на службите.

Това е лично твоето мнение и не ме касае. Бъди здрав.

На мен и Обама и Путин ми приличат на герои от анимация за владетели мишоци! Жалко, че не е филмче, а реалност..

Умните глави в САЩ вече са съобразили едно - шистовият газ и нефт ще ги направи абсолютно независими от чужди енергийни източници и ще закрепи въжделенията на американеца да си кара колата колкото си иска.НО: -те вече разбират че това ще ги лиши от подчинението на много държави износителки на петрол; -рано или късно САЩ ще се превърнат от държава вносителка на енергийни източници в държава износителка.НА КОГО ОБАЧЕ ЩЕ ИЗНАСЯ,КАТО ЩЕ И ПРЕЧИ ОСНОВНАТА И ГОРДОСТ ДО СЕГА-ТЕРИТОРИАЛНА ОТДАЛЕЧЕНОСТ? Затова се вземат мерки да се създадат изкуствени клиенти,като се елиминират чест от досегашните доставчици на енергийни източници-основно Русия.Оттук е целия конфликт а не за проблематични свободи и демокрации.

Обама ли получи Нобел за мир????? Интересно поведение за човек допринесъл мир на света.

Да е жив и здрав Путин, терминатора на ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО наречена РУСИЯ!

Благ, вежлив, с голямо сърце! Позволява да се изказват противоположни мнения! Вашингтон наказа показно Будапеща заради Москва САЩ въведоха санкции срещу упоритата Унгария

Вувузел

А Путин не наказа ли България, кото и шибна двойна цена на газот! Важне са цифрите, а не бла-бла-бла! Да не би Обама да праща газ на Унгария на двойна цена?

Списъкът съдържа ли 250-те милиона жертви по света, жертви на Руския комунизъм? Ако не съдържа, пет пари не струва!!!!!

Тва с комунизма е германска идеологическа диверсия... Ленин е нещо като братята Кличко...

Днес направих велико откритие: В Десетте Божи заповеди я няма заповедта : Не лъжи! Така, че давай! Не е грях!

господин Обама! Днес, след честването на Майдана разбрахме, че Украйна е за САЩ, а сметките ще плаща Европа! Чудесно изпълнен план!

До последният си ден от мандата Обонго ще продължи да разпалва военни конфликти, да загробва държави и цели региони, да сее смърт! С това "управлението" на брикета ще остане в историята на световния жандарм US, управляван естествено не от този субект, а от еврейската мафия!

"Тайна" заповед...

Кристи описа кристалните цели на САЩ: Да предизвикат непреодолим разрив между Европа и Русия, да създадат в Украйна управляем хаос, за да бъдат спрени енергоносителите от Русия, а Европа да кипне от възмущение срещу Русия и да кипи, докато узрее и сама закопнее и възжелае безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия, докато бъде принудена да се преориентира на енергодоставки от САЩ. И тогава ние (САЩ) с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица. Това ще доведе до гигантски капиталовложения в американското производство на шистов газ, до създаването на мощна инфраструктура за преработката и доставката му в Европа. А Старата дама, останала на студено без руски газ, няма да се скъпи на разходи, което ще позволи на САЩ бързо да ликвидират финансовите си проблеми. Така благодетелят ще печели, а облагодетелствана Европа ще плаща двойно и тройно по-скъп американски шистов газ, и за утешение ще слави и възпява своето щастливо избавление от диктата на руския енергиен гнет, ботуш, будьоновка и тачанка. Най-големите находища на шистов газ са в Луганск и Славянск. В земята на Славянск, в същата тая земя, където погребаха 12-годишното момченце, простреляно на 9 май в сърцето от неонацистите на Бесен сектор, понеже имало георгиевска лентичка на ризката и следователно е терорист и сепаратист. Нищожна цена за шистовото господство Да завземат европейския пазар, като принудят европейците да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители, а всъщност внимание! - иде реч двете икономики буквално да се слеят в една. Не за сливане става дума, а за поглъщане. Освен това Трябва (императивно!) тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка.

Фантастиката е жанр, който не се отдава на всеки! Да не би да си въобразяваш, че чичко Путин ще гледа безучастно?

Къф е тоя Кристи! Тайният американски аген Путин прави всичко възможно да предизвика непреодолим разрив между Европа и Русия, да създаде в Украйна управляем хаос, за да бъдат спрени енергоносителите от Русия, а Европа да кипне от възмущение срещу Русия и да кипи, докато узрее и сама закопнее и възжелае безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия, докато бъде принудена да се преориентира на енергодоставки от САЩ. Евала на Путин, само той е способен да разруши и ликвидира Империята на Злото, наречена Руска Федерация! Само 21 години съществува тази измислена държава, а колко кръв проля, на колко държави им бръкна в джигера! Да е жив и здрав Путин, терминатора на ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО!

Никакви свобода и демокрация не са претекста за борбите за надмощие в съвременния свят,а чисто икономически,енергийни и финансови интереси.Самото потребителско общество в основата си изисква експанзия на тези основи и всякакви манипулации на тема свободи и морални критерии са мозъкопромивачка.

В подкрепа на резолюцията са гласували 115 от 193-те страни-членки на ООН, 55 страни са се въздържали, а Канада, САЩ и Украйна са гласували против. В резолюцията се изразява загриженост във връзка с разпространението в много части на света на различни екстремистки политически партии, движения и групи, сред които неонацисти, скинхеди, както и расистки движения и идеологии.

Вувузел

Значи резолюцията е против Русия, затова повечито гласуват ЗА!

Само така - Напред - Урааааа! Давайте , че демокрацията в Авганистан много закъснява вече !

За американските "усилия" за мир по света е в сила руската поговорка "Хотели лучше - получилось как всегда" (Искахме по-добре - получи се както винаги). Т.е. - оплескана работа.

Все да помогне човека! На Авганистан, на Ирак, на Сирия, на Украйна! Да не му е лесно?

Най големият износител на насилие в света е моята държава.Аз не мога да мълча ! Мартин лутър Кинг

Заповедта е толкова тайна,че е цъфнала в Дира и ние от г*за на географията,тайно я четем!

Трибуналът Ръсел, основан във Венеция през 1967 г. от великите интелектуалци, учени и борци за мир Бертран Ръсел и Жан Пол Сартър, обяви за военни престъпници Обама, Барозу, Расмунсен и Порошенко, заради гражданската война в Украйна. Как е уса хлебарки, зле ли се чувствувате извън кенефите....

Ние повече няма да атакуваме екстремистите само защото те са талибани. Ако талибани обаче директно застрашават САЩ и коалиционнните сили в Афганистан, или предоставят директна подкрепа към Ал Кайда, то ние ще вземем съответните мерки, за да защитим американските граждани??? значи не сме срещу ,,екстремистите,, стига да ни служат!!! явно кои ,,създаде,, ид-то!!! а бе ,,протестъри,, още ,,скачате,, за ,,банани,,!!!

Живеем в демократична страна, в която всеки може да каже какво мисли.Само,че ни е забранено да мислим -Вместо нас мислят американците и европейците и чрез своите медии,политици и журналисти ни предават " "правилните" мисли.

Amerika и негърчето пълзят към руските граници. Ще ядат бой, ама много бой!

САЩ какво правителство подкрепят в Афганистан не знам ,но правителството на Афганистан призна референдума в Крим и позицията на Русия за Украйна. Явно присъствието на американската армия не може да ги накара да са достатъчно послушни.

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

И друго важно нещо - безработицата е под 5%

Данните са взети от годишника на UNESCO за 2013 година и са почти на 100 процента точни.Някакви въпроси за данните за България - гордия член на ЕС?Внимавайте че ако ги публикувам риска от инфаркт и инсулт силно нараства.За разбиращите и емоционалните,де.За кьорсурата-не!

Рано или късно ,американският народ ,ще плати за безгрижното си отношение към действията на своите политици и военни. Защото зад благосъстоянието и безгрижието на всяка дебела самодоволна афроамериканка лежат трупове на десетки жени и деца по света ,жертва на "хуманитарните" акции на американските военни. И тогава ще се повторят сълзливите обяснения на немците след ВСВ -Ама ние не знаехме какви са ги вършили SS и военните.Живеем във времето не на американската мечта ,а на американската глобална ЛЪЖА.

Затова голяма вреда имат медиите им които ги заливат с пропаганда. По време на Първата световна война британският министър-председател Дейвид Лойд Джордж провежда личен разговор с редактора на "Гардиан" С. П. Скот. "Ако хората знаеха истината - казва министър-председателят, войната щеше да приключи утре!"

Не се умориха да разнасят доброта и справедливост по света тия бе! Обаче колкото повече се грижат за справедливостта толкова по-голям батак става...

Глава първа: Не започвай война с Русия! Глава втора: Не започвай война с руснаци! Глава трта: Виж глави едно и две! Епилог: Нали ти казах!!!Амин!!!

Не започвайте с руснаците, че пак ще почне деленето на русофили и американофили, а някои само това чакат.

по-лесно е, да хвърлиш един модерен телевизор на двама руски войници и те сами ще се избият

"Не започвай война с Русия" !!! По добре и не би могло да се формулира !!! Браво!!!!

Не знам дали и 100г.присъствие,ще ви осигури "победата"там. Въпреки,че ако сме обективни,по-добре хамерикански войници в Кабул,отколкото радикални,побъркани талибани,джихадисти,ислямисти и пр.,сволоч.Афганистан е една златна хранилка за ВПК в САЩ.Чий го дирят там-никой не знае,но че се харчат едни луди пари,е факт. По време на присъствието там,все пак,в Кабул и някой др.по-голям град,се обръснаха едни бради,има радио,телевизия,интернет.Не поливат неверните жени с бензин,за да им драснат клечката.Не пребиват хора с камъни по стадионите.Не линчуват с камшици ако на някоя съпруга й се вижда част от чорапа откъм глезена.Лошото е,че в момента,в който САЩ и притурки-съюзници,се отеглят.....настъпва същият мракобесен ад,както преди.Защото конфликтът на интереси е главозамайващ,точно в Афганистан.САЩ създадоха муджехидините...после,ако ти стиска-вземи им оръжието,подготовката,та даже и свободата,да не са част от Глобалният,Американки Свят.

всичко това го имаше преди да доидат талибаните с помоща на ,,западните борци,, за ,,демокрация,,!!!

американските военни няма да имат бойна роля в Афганистан през 2015 г....но ще останат 9800 американски военни!? Е да де, нали някой трябва да контролира хероиновия трафик...току-виж попаднал в неподходящи (разбирай - не на наши хора) ръце...

Някои медии да наричат Обама терорист или агресор? Колко майки са изгубили децата си, а децата - родителите си? А колко са останали без покрив, на улицата, бедни, гладни, сираци? Кръвта не невинно убитите в Афганистан, Сирия, Египет, Либия, Ирак и в Украйна лежи върху американците. Няма да имат щастие и ще продължат да се стрелят и да се друсат, защото избраха да нападат и грабят независими държави.

Извинете ме, ако съм пропуснал някоя друга държава, които американците са оголили.

пропуснал си много държави, в които САЩ са имали съществена роля в опита да има демокрация. Но е ясно, че в училище ти е било скучно.

Само не казвай Германия,че ще умрЪ от смях.

Просто Баракчо се опитва тихомълком да спаси предните си авантюри.А от американците не очаквайте да му търсят сметка не защото са особено доволни,а защото не ги интересуват изобщо другите народи по света.За тях е важна цената на бензина и сигурността им в Америка.Кучета ги яли останалите!

Явно американците са закъсали с поставките на хероин от Афганистан.

Днес е денят на убийството на Джон Кенеди-22.11.1963.Струва ми се ,че днес е уместно да свържем някои факти от живота на Джон Кенеди и Барак Обама.Хора ,които се ровят в историята и архивите са открили снимка на Джон Кенеди в Кения ,1935г,септември,край езерото Виктория,в компанията на местната хубавица Хабиба Акума,която през юни 1936г ражда момче ,известно като ...Балак Обама /старши//Обама се нарича ,мъжът оженил се за Хабиба Акума...през 1936г!!/През1953г Обама-старши отива да учи в Харвард на разноските на фондация,но парите за неговото обучение са внесени от ...Джон Кенеди!Доста странни факти ?!

ГМОмаймуната върши престъпление след престъпление,а "обикновения американски народ" се преструва,че не е съучастник в тези престъпления

Повдига ми се от такива простаци като тебе.Светът върви напред, а не назад.

Сега са същите плячкосвания като в средновековието, само че облечени в пропаганда на която се връзват само профаните. Примерно артефакти които са заграбени от музеите в Ирак, Либия, Сирия, Египет покрай войните там, после биват разигравани на търгове в САЩ...

big_uncle@dir.bg

Светът върви напред...ами хубаво, настигни го де, че си останал някъде във времето на Маккартни... То и кухите американци разбраха вече що за риба е Обама, и какво е американската външна политика, но явно това още не е стигнало до теб!!

Господиии и този черен Маймун има Нобелова награда за мир?! Какво стана с това че ще изтегли всичките краварски войски от Ирак и Афганистан А?!

Помолиха го да я върне. Той не ще! Маймуна, какво да го правиш!

aмерикaнците, услужливи, рaздaвaт се с цялото си сърце и душa. Незвъсзмездно.

Винаги съм се чудил кой кой е имитирал през всичките тези години, Путин мериканскит президенти или тия Путин??? Вие как мислите?

а сегаааа,кой е агресор????Путин или Обама??? ОБАДИ СЕ НА ПРИЯТЕЛ.