БАБХ забранява продажбата на прясно свинско месо на фермерските пазари

Инспекторите от отдел "Контрол на храните" ще извършват засилен контрол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Варят ни, пекат ни, сега месо ни забраняват та белки гибирдясаме и се оттърват от нас, ама ний йок, не щем да мрем.

АЧС при комшиите няма. В големите свинекомплекси-няма. Само в двора на стрина Пена и буля Иванца има! Ей това са фокусите на мутренските магьосници!

целта на управляващите е да се забрани на хората да имат градини и да гледат животни. Това са заповедите на Брюкселските лобисти на производителите и търговците на плодове,зеленчуци и месо. Послушните политици в България правят каквото им кажат господарите им в ЕС.

БАБХ , какво месо консумира? Да не би да ядат от веригите?

Нещо гнило намирисва с този пожар "Африканска чума".... До сега изобщо не стана ясно как точно се заразяват на практика домашните прасета от дивите! Те нямат никакво съпрекосновение! Няма начин! Нещо намирисва на разчистване на конкуренцията или на вносителите на свинско....

В България има само два екарисажа. Уверявам ви в двата не се горят костите на свинете,кравите,агнетата и другите заклани животни. Казвам ви това защото живея в Тополи и от там познавам работещи в екарисажите. Те звънят за информация в другия екарисаж. В Шуменския не се гори нищо. В село Тополи много малко и много рядко умрели животни. Но не се горят костите. Тези кости се стриват и стават на костно брашно. Това е 20 процента от съдържанието на кренвирши, салами,евтините шунки и пастети. Също и русенско варено. Слагат и в евтините луканки,шпекови салами . Затова България е НОМЕР ЕДНО В СВЕТА ПО ТУМОРИ И РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Един лекар ми каза,ако искам да остарея трябва да спра да консумирам колбаси.

Купувам от селата свинско месо. Има условие да бъде домашно гледано,тоест без ХОРМОНИ И СТЕРОИДИ. Такова месо има само по селата. Чисто , крехко и ароматно месо. Топи се в устата. Стават супер наденици и суджуци. В магазините е по-скъпо,боклук и много вредно за здравето.

тя ще се чуе накрая ... Но едно ме тревожи - народът изпобяга и няма да има достатъчно хора със сопи, да наложат угоените гърбини и празните кратуни на тези от всякакви агенции и комисии.

Да ядат прясно месо! 20-годишното конско как ще го пробутваме тогава?

На заПАДНАЛА Европа трябва някой да и яде боклуците. Оттам идват много трупни меса, зареждат разни били мили кауфланди и други хоремаци с "месо". Тези ТИРове какво мислите разнасят насам-натам.

Един вид ,пазарувайте само във вериги като Кауфланд -там всичко е прекрасно и чисто.

Месото от Кауфланд е гу-ма. Варено около час в скороварка, разпада се на дебели конци, но не се сварява. Проверено.

Подарете го на циганите, всички печелим!

Защо не показаха изследванията от поне една проба? Добрата практика е да се даде на НЕЗАВИСИМА лаборатория за втра прба!!! Това говори за професинализъм . Унищожава се много животински и човешки животи в България. Бог ще съди ние не

Съмнявате се в безпристрастността и професионализма на европейска институция?

Цинизмът ще ви изяде главите.

И питаш?!

никак не се съмнявам, знам че са НУЛА.

Не е нужна положителна проба за ТАЗИ болест. И не се умъртвяват само болните свине, а трябва да се изчисти всичко за да не се разпространява заразата. Стигнем ли до положителна проба, работата е бегала. Това е все едно да създадеш противопожарна просека в гората - не се прави, когато вече иа пожар до самото място.

ако-ака.......теория на вероятностите / манипулация/. Всичко е несерозно в цялата работа.

Какви фермерски пазари? Кой следи за животните? Кой следи за хигиената на производствения процес? Една голяма нула е всичкото това - крайно време е нелегалното производство на храна да се криминализира и да се води контрабанда. Който гледа нещо, което става за ядене отнася съответната присъда. А ако имаш лозе и двойно, щото влизаш и в графата за контрабанда на алкохол. Храна само и единствено в лицензирани ферми, търговия само и единствено в магазините - както е в цяла Европа

Ей мухльо, само в една Дания има около 20 милиона! прасета. Отглеждани в около 5 000 стопанства, включително и от дребни частни стопани. В Германия ситуацията е сходна. Кого лъжеш и плашиш бе идиот мръсен трол?

Има нещо гнило в дания. 2017 - 3226 ферми с прасета. При 20 милиона - къмто 6200 прасета във всяка ферма. Щом част от тях са малко, значи имат цели градове-ферми с прасета. Или 20 милиона дойде от въздуха? Иначе малко гугълване по темата сарказъм, може да ви дойде освежаващо :-)

Около 5 000 свинеферми в Дания произвеждат около 28 милиона прасета годишно. Статия във вестник Български фермер от 11.03.2017 г. Друга статия пак в същия вестник, но от 16.05.2013 г. В Дания има 4600 свинеферми с около 18,9 милиона прасета. Нещо да коментираш?

Не се пъни колега. Никой няма да те разбере.

да ми еде месото,ебах тия наглеци