17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Австрия го постигат до асфалт и на второстепенните пътища

Може, може ! Тукашните фирми са били на обучение по снегопочистване в Африка, а не както трябва в Германия и Австия!

АМИ ... тия от АПИ явно не са пътували в Сърбия,Словения, Унгария, Австрия, Германия, Белгия Холандия ... /посочил съм държави в които съм бил при ОБИЛЕН СНЕГОВАЛЕЖ/!!!

Те пътуват непрестанно на наши разноски ама гледат само това кое им отърва и ги касае лично - пазар, софра,

Който не може да си върви за да дойдат хора които могат!

Като започне снеговалеж през нощта тръгнете от София за Пловдив. Ще видите, че софийските снегорини още на са тръгнали, пазарджишките са изчистили участъка си до черен асфалт.

при тия цени на винетки, пътен данък , гражданска отговорност и прочие , асфалта трябва да блести !! Вижте какво правят хората по света - отопляеми асфалтови покрития на виадукти, мостове и задължително в тунелите. това, че сте некадърни , не ви оправдава. дето вика Емо Чолаков - на призива да не се излиза в снега, се отзоваха само снегорините. хората не ходят на разходки, хората работят , имат бизнес и трябва да пътуват, ок ?

Парцали трият с парцали! Уууууууууууу

ако вали един месец без да спира? Тогава ли ще се пуснете да чистите? Долни манипулатори. Вижте на запад как правят Снегорини и химия, която вие изписвате ,но не хвърляте. Оти е скъпа.

Разбира се че няма как магистралата да се почисти до асфалт при обилен снеговалеж,особено когато под обилен снеговалеж се разбира падането на повече от две снежинки за един час. Некадърници,поне се скрийте и не се изказвайте че ставате смешни. 15 см, сняг през Декември,УЖАС.

От кога 10-15см се води обилен снеговалеж?

E, да де, ама е възможно винетка-100 лева, гражданска отговорност-300 -глоби по 1000 лева при заплата 500.Разбери бе Дончо-мутри сте и за това народа ви не ще.Имате късмет, че тези преди вас успяха да го оковат в страх и безразличие и да го докарат до овчедушие.Иначе знаците дето сте ги нацвъкали с по 40 км на прав път и камерите дето снимат"нарушители" отдавна щаха да са във задниците на вас и на гнусните ченгета.

Да попитам - ти само зимата ли ползваш кола, та се вайкаш за винетки, гражданска и други. Като не ти изнася - купи си колело! И сигурно си страшно дисциплиниран на шофьор? Ревете, като обезумели, като че ли това ви е първата зима. Пътищата си бяха почистени до степен проходимост. Да станаха задръствания, но това е нормално и лятото стават при този трафик. Погледнете какво става в съседните държави -и там е същото, че и по зле, ама дали реват толкова, колкото тука?

V4Vendetta

Ти прост ли си или платен трол? Къде в ЕС си чувал за условие за почистване "два часа след като спре снеговалежа"?!? Ами ако вали 2-3 дена? Ако беше почистено нямаше да има такива задръствания.

Дончо, вземи та се разходи малко из Европа отвъд Сърбия да видиш как става на асвалт магистрала при снеговалеж. Но техниката е по пътищата с първите признаци за снеговалеж. Не чакат да натрупа.

Ако не се краде в АПИ няма да има проблеми със снегопочистването. А тези със затворените магистрали по света - я сметнете при трафик от 9000 автомобила на час колко автомобила ще се съберат пред непочистения участък за 4-5 часа, колкото е времето за почистването. Така, че не вярвайте на лъжите на корумпираните служители на АПИ! Тези служители са основните донори на строителната мафия у нас и на Строителната Камора!

Възможно е. Аз лично съм го виждал това в чужбина преди доста години назад.

Поне разрешете да караме гуми с шипове като в Скандинавието. Тъй и тъй няма да чистите!

Ако някога почнат да ползват снегорините преди да е натрупало 10-20 см, греблата им да са пригодени за бързо чистене на асфалт, а също така и да допират асфалта, да се използват химикали против обледяване и натрупване на сняг, може и да се получи. Но явно в БГ идеята на всички обществени поръчки е една и съща, и това определено е не е в полза на хората. Много се наядохте вече и прекалявате. Стари трактори с гребла от ламарина на 10 см от платното и тук таме някой хвърля пясък, това е картинката по междуграските пътища. Магистралите се чистят след като има обилно количество сняг, а местата които АПИ обозначава с ограничение 70 км/ч при снеговалеж ,се заледяват, а никой не взема мерки за това(варианти има и то перманентно), само се слагат знаци "и всичко е точно". В града се чисти без никаква препарати и то на сутринта когато всичко е добре отъпкано и заледено. А дали някой е виждал снегорин с лопата на минимум 10 см от асфалта и без устройство за хвърляне на размразяващ и снеготопящ агент, да обикаля и града и да "върти километри"??? Уважаеми госпожи и господа управляващи, не сме чак толкова тъпи, за каквито ни вземате, с вашите коментари и отговори!!!!

Хайде Жорко,ходи пред общината и почни да подскачаш с лозунг и мегафон в ръка, като си недоволен. Ще си известен и така е модерно. За да направиш нещо по въпроса, а не да даваш акъл, кое как се прави.

А ти какво правиш бе цървул.Давай акъл на майка си, да не ражда друг път говна като теб-торбаакалия.

Че се правят глупости в държавата ни правят се... Но също така това изказване е абсолютно адекватно и правилно. При обилен снеговалеж и в Германия и в Австрия и във Франция ... навсякъде съм виждал 10-20см върху пътното платно и се кара с 50км/ч ... А във Франция с техните пътни такси, наистина бих очаквал да ги 'хващат във въздуха снежинките', но уви...

еее.... стига де... и ние ходим по европа ... 20 см сняг само в 5ч. сутринта на междуселски път... на магистрала никога ... може да питаш Тираджиите ... аз рент-а-кар нямам толкоз километри ама 10см. сняг на магистрала в Германия не съм виждал ... както при 20см на магистрала Тракия за 130км не видях почистваща машина :)))))))))))))

И в САЩ е така. В Ню Йорк направо затварят магистралта 495 при обилен снеговалеж и арестуват ако се правиш на мъж да излизаш да караш с колата. Само нашите български дърдорковци, дето никви данъци не плащат, яханали по едно Ауди 10-та ръка от Италия, но претенциите им по-високи от планината.

Значи в Швейцария сега пътищата са затворени ?

В швейцария сега няма сняг в равнините. А почти всичките им планински преходи в алпийската им част на по 2000 метра и нагоре са затворени до ... април ... 18 на брой, 3 са отворени с предупреждение за шосе на сняг. Не са чак толкова смотани да хвърлят пари на вятъра и да ловят снежинките докато падат.

Търтей миризливи!Mного лесно е да драскате.Ама много е лесно."На крива ракета и космоса и е крив".Пътувах от Враца за София на 16.12.2018г около 13:30 часа.На Ботевград,бях свидетел как се отбиваха тежкотоварни камиони,и се пропускаха само леки. Ако човек следи метео прогназата ,няма да има изненади.На Ганя трябва да му е почистено,ако може и килим да е до входа,за да пристигне като Крал!Пазете България от коментатори!!!!!!!!!!!

Ако някой си мисли, че може да държи изчистено от сняг при снеговалеж да опита как става това чистейки тротоара пред дома си.

А винетки може да дигате и гражданска , а сняг не можете да чистите , с камъни скоро ще ви замеря нарада! После се чудите зашо народа ви кълне до десето коляно! НЕ СТАВАТЕ! ПОЗОР! КРАДЦИ! МАФИЯ! ТОВА СТЕ..............................

... и глоба ако не се спазва забраната ...

МАХАЙТЕ СЕ , НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!!!!!!

Що не земеш ти да се махнеш, недоволнико 'умен'. Какъв ти е проблема не можа да стигнеш от дружбите до волов ли...??

ЗАТВОРИ БЪЛГАРИЯ

Знаем, знаем. Това е страната на неограничените невъзможности.

На тези "специалисти" мога да кажа само: Ха-ха-ха!

трябва да признаем че снегопочистването в България е много по добре орханизирано в сравнение със Сомалия и Бангладеш

У САЩ като кажат след 6 часа ще вали , вали. Познават 100% МТО-то. Часове преди снеговалежа на магистралите са заели позиция снегорини натоварени с 10 тона дражета синя сол. Солта се хвърля преди снега да падне. Когато падне, той се топи и лесно се изринва . Това е . И в САЩ се краде от сол и почистване. Но хванат ли някого, тежко му, разсипват го, за разлика от БГ, където крадецът дели с началниците и няма кой да ги накаже. Всички са мишоци и гризкат заедно.

Те у булгария знаеха 12 часа преди. Явно са много добри. И за да се преовери прогнозата всичко живо бе по магистралите.

Това просто не е вярно. В Европа няма по-лошо поддържани магистрали от тези в България, особено през зимата. Капани за наивници. Всяка година има убити поради заледявания. Третират против лед постфактум. Дупки - направо готови гробове! Изглежда автомагистралата е твърде скъпо и непосилно удоволствие за България.

Не е възможно при такъв снеговалеж пътя да е почистен до асфалт? Не е възможно само с такива чиновници като този. Ако на отговорни ръководни длъжности назначават грамотни и нормални хора , то тогава ще е възможно. Не е проблема във времето, а в КАЛИНКИТЕ!

На асфалт са магистралите в държавите на запад от Булгаристан -Сърбия ,Румъния Австрия Германия Хърватска ,Франция и др.Там са наясно какво е управлението в България и колко се краде от почистване .

Значи в Турция, Гърция и Сърбия правят невъзможни неща, защото пътя при тях е излизан. Сух! До такава степен е почистен, че е сух.

Всяка снежинка със сешуар я духат и сушат след нея. Те тва е. Много са опраавни.

В сръбско си нямат глосовци, АПИ и пътущата им са наред. На Баце калинките златни. Оставка незабавна !

Не сте си купили винетка електронна,искате ГЕРБ да ви чисти магистрали, ми нема пара,купете винетка и почват да чистят!

При Бойко нема и сняг! То нищо нема,и магистралете Не ще да си изчисти НЪЛЕ са негови пъ не ги чисти! Басиии милиционерина ПРЕМИЕР

Амииии.. Научете се от Австрийците, бе! Защо там е възможно, а тук - не. Различни природни закони ли имаме?

Автралийците ли или Австрийците.

Аха. Те Алпите по-ниски от Софийското равно поле сигурно, затова там няма сняг по пътищата

https://www.youtube.com/watch?v=e3aRQ-V1lXk

Ти да видя едно автомобилче измежду снегорините? В канада пример даваш. Бреййй те напреднали и безплатно чистят. А дали?

Много техника и го правят с мерак ! А тук може само да им слушаме .. това може, онова не може.... Калинки ! Гербави калинки... при това кьорави !

според министърката забавянето на почистването е субективен момент , но пропускането на навременното уведомяване за утежнената обстановка е "обективен момент" - там компютрите или може би "предишните са виновни"...

Хората от миналата сряда обясняват по телевизия, интернет, радио и какво ли още не, че ще вали сняг и ако не е наложително да не се пътува, а ако се пътува - то ще е при зимни условия. Ама бастуните висят по родните си села и в неделя се сещат да тръгнат обратно в снега. Ами... никой не ви е виновен.

Хората не ги плащат тези пари за да завали МАЛКО сняг, защото това е МАЛКО, и да си седят вкъщи. При румънците винетка за 12 месеца е 28 евро.

При тази виелица дето беше на запад се затварят пътищата и хората не пътуват,докато в България хората ако ще да ги затрупа,пак не слизат от колите и после все някой им е виновен!!!! Не може да изринеш цяла България при такава виелица,като виждате,че е такова времето,не пътувайте,за да не се оплаквате после!!!! Дори да минават снегорините,зад тях вятърът отново навява,няма как да се изрине такъв сняг,разберете го!!!! Най интересното в случая е,че всички реват против институциите,но никой не помага! Повечето хора дори не си изринаха пред собствените жилища,ама не спряха да псуват държавата... Да,ама държавата с такова население,дето знае само да лае без да действа няма как да просъществува!!!!

Подкрепям. Свикнали сме явно като при тате и мама да ни позачистят, че да сме на чисто. Да ама не... Заваля сняг. И кво праим. Плачем мамоо ела да ни изринеш. Да ама не. Ще се изринваш сам кат си ръгнал през преспите.

Кой затваря бе охлюв, ела да видиш в Илинойс дали нещо се затваря, 30 под нулата и метър сняг - всичко се чисти и хората ходят на работа. Айде стига сте ми мрънкали, че посред зима ви изненадал снега, и то в София.

Едно е да вали сняг,друго е да навява!!!

Пиши ти колко ти е данъка на месец в илиноиз (ч не мога да го напиша) и после добави къде е това и коя леко бедна държавица е и колко е цената на галон бензин и нафтата ... в сравнение с изработенотото от честен труд... то че може да е честен труд там както и тук може... ама не е същата обстановката макроикономическа...

Дааа във Флорида вероятно са по-зле и от България от към снегопочистване, но явно никога не си бил в северните щати, защото такива глупости нямаше да приказваш.

Инженерче

Ами като си бил поогледа ли се малко и погледна ли на различно място освен напред, като конче с капаци? Наляво и надясно от магистралата имаше ли стени, предпазващи от снегонавяване? Защото това в Колорадо го има. Лично съм го видял. Факт е, обаче, че в градове като Атланта, където сняг пада един път на две години при 3 сантиметра обявяват бедствено положение и не ходят на работа. Не защото са безхаберни, ами защото са изчислили, че е по-евтино да пишат 2-3 дъждовни дни, отколкото да сменят летни със зимни гуми и да държат инвентар за снегорини, луга и пясък.

Бастун, в Лондон на 5 см сняг настава паника и почват да се въртят по улиците галошите. Щото тук няма летни и зимни гуми и снегорин ще мине само ако линейката не може да мине.

като научиш какво е зимни и летни гуми, тогава се обаждай. живей си в 19-ти век, и не давай мнение на по напреднали нации !

и аз съм в Илиноис, много добре знам как е

Момко, вместо сляпо да симпатизираш на тези, дето 10 години са яхнали българина и изгониха само те над милион българи, почеши това странно нещо, стърчащо над раменете и наричащо се глава. Живея в Щутгарт и съм виждал зими. И съм карал по магистрали при подобни ситуации - е, на асфалт са! Обаче хората си проектират магистралите с ум, а не с цел кражба и после да излезе един такъв тюфлек да ми обяснява как, аджеба, това не е възможно! Е, драги, възможно е - пътувам много - днес съм в Щутгарт, утре съм в Антверпен, с автомобил. Вдругиден на обратно. И??? Ами няма никакви проблеми. Да, случва се и да се затворят пътища, но трябва да има буря или ураган за да се случи, а това се случва веднъж на 3-4 години. В България е всяка година и всеки път, когато падне сняг. Смешно е! Вярвай си, приятелю! Но и си покажи носа само отвъд Калотина да видиш как се чистят магистрали. Сърбето, дето война прекараха са по-добре от нас.

Само преди 2 дена в Германия загинаха 6 човека при удар в снега. Като лъжеш, поне гледай да прилича на истината

Инженерче

Дайте линк? Че ми стана интересно :)!

Брей то у германия и знае. Е точно сега това се водеше буря и всичко бе затворено. В герамнията щеше да си чакаш да те изринат... и щеше да се маеш колко бързо са те изринали. Ама я да попитам ти колко плати там данък на месец за услугата... Я пиши данъка към федералната республика... Че аз знам данъка в една друга федерална республика и как съм се мотал по магистрала с 10 сантима сняг. А и знам реакцията на някой местни при критиката ... че закъде съм бил тръганл при прогнозата ... Информиран съм бил, ако не то съм бил балък, приел съм риска, какво говоря въобще.

Инженерче

Ами ... за седем години не ми се е случвало. Но нещо линк не получих. Що ли? А и горе съм написал - ако се очаква ураган, което се случва на 3-4 години веднъж - тогава може. И ако тогава сте "загазили", ще ви остане просто лош спомен. Но ако сте и държали тон на службите е напълно възможно да ви сиктирдьосат! Всеки си прави сметката! Аз съм бил и "там", и в България. Мога да сравнявам. Хайде поразходете се из Европа и вижте разликата!

Вчера в Сърбето, между Ниш и Калотина беше същото като в БеГето - засипани поледени пътища и блокирали ТИР-ове. Сигурно защото магистралите там ги строят "наши" фирми...

Тоя Дончо Атанасов , бая се дискредитира в последно време

Колко пъти да питам АПИ защо се изсече масивната дървесина по отсечката Миндя-Елена, а все още не се разширяват пътните платна по трасето: Лясковец-Елена (вероятно като порастнат дърветата - пак за ДАЛАВЕРА) и кога ще се предприемат мерки за отстраняване на свлачището по шосето Елена-Буйновци (в участъка Майтаняци- Велковци). Уверявам ви, че възможната (ако не се вземат спешни мерки, вероятността за това е асимптотично близка до ЕДИНИЦА! ) трагедия ще е сравнима с тази в Своге!

Идете вижте на Запад при неколкократно по-голямо снегонатрупване!!!!

Затварят магистралата и след това до 2 часа я изчистват. Ти при обилен снеговалеж, не можеш да си изчистиш колата, камо ли снегорините да успеят да изчистят.

Колко се кара с 20 на магистралата при 10 см снежец неутъпкан .... Къде на запад викаш...

Раззбрахте ли сега, че в САЩ и Зап.Европа пътища затварят, а вие искате тук да чистят.... Е няма пък!

Почистването до асфалт отнема време, да. Обаче наличието на лед под асфалта показва, че някой е проспал прогнозата за времето. Или още по-вероятно - не я е проспал, но е решил да прибере парите за предварителна обработка, а след валежа да мине само с почистване. Крадете, г-н Атанасов, нагло и безскрупулно крадете! А знаете ли кое е най-нелепото? Снощи на т.нар "магистрала" Тракия ме провери КАТ. Поискаха ми документите колкото за пред камерата в патрулката, катаджията дори не погледна книжката и талона, единственото, което провери, беше дали имам винетка!

"лед под асфалта" да се чете "лед под снега"

Е ти ся кво искаш без винетка безплатно да се возиш пък и на почистено. Естествено и браво че са те проверили дали винетка имаш.

По времето НА сОЦА ИМАШЕ СТРОИНА Организация - Всяка община имаше машинен парк и водачи на Хонорар - плащаха им за Дежурство и с ясни Инструкции .

Нивото е толкова добро, че даже полагат асфалт върху снега! Дали ще патентоват тази уникален опит?

Когато си некадърен и крадлив ГРОБАР все нещо ти пречи да си свършиш добре работата. Всяка година е едно мрънкане и плач от тези, вземете и затворете държавата от 01.11. до 31.03 за да нямате проблеми. Зимното поддържане при ГЕРБ е на трагично ниво и вие сте некадърници, разходете се из съседните нам държави за да видите за какво идва дума.

А нали Бойко каза че ще лови снежинките още във въздуха! Изведнаж, не мога да си дзъткам със 200 по магистралата. Каква е тая магистрала тогава!

На ГЕРБ И ВЛАСТТА КОМУНИСТИТЕ,СНЕГЪТ,ПРОТЕСТИРАЩИ,НАРОДА ИМ ВСЕ ПРЕЧИ!

Аз питам, как като навсякъде беше обявено, че ще вали сняг и е средата на декември, а не юли месец, то някой се учудиха че е валяло сняг. Па даже и били блокирани и почакали малко. Ми къде сте тръгнали бе. Ще си седите на топло вкъщи. То затова има прогноза за времето. За два три дена напред е горе долу вярна ... Малко мислите и може да поцъкате в нета да видите какво ще вали и колко и може да решите дали ще се поразходите малко или не... Не били изчистили ... брех. Не били спрели снега ... брех. Не били преместили слънцето, че да топи снега точно на у нас, че сме слънца всевелики, ... бреххх. Ама някакси нормално е да има сняг през зимата и да вали и като не си с нормални гуми или вериги или с танк или с вертолет, в зависимост от това колко е валяло, да не може да минеш... Лиготии некви. Вместо да се радвате, че е позаваляло малко да поизчисти въздуха и гледката, те тръгнали да мрънкотят. Лиготии не, ми празнотии ...

Чистотата и снегопочистването са дейности, които трябва да се извършват САМО от държавни общински фирми. Така парите ще идват като печалба на общините за да посрещат нуждите си и ще влагат в развитието си, а няма да потърват по разни частни джобове, както е сега.