Анкара и Абу Даби в битката за Рамалла

Става въпрос за рецидивиращ сблъсък между Турция и Обединените арабски емирства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Анкара и Абу Даби в битката за Рамалла да се чете: Русия и САЩ за битката за Рамалла!

А ферхунде и татко реза не играят ли в тоя сериал?

Египтяните също са против намесата на страните от Персийския залив в Палестина, подозират ги също във финансиране на Ислямска държава и нападения в египетските курорти. Въобще, напоследък петролокопачите станаха много нахални.

С Израел Ердоган ще си намери майстора.

Браво на Турция Май ще оБедини евреи и араби срещу себе си Чакам с нетърпение кога ще обяви война и на Китай

И в Чили закара газ.

2020 година и още се борим за земя...а напредъка - майната му. Все едно сме 2000 г. Пр. Хр.

Калинке, защо се опитваш да конкурираш чалева? "Турция обяви награда от 10 МИЛИОНА ЛИРИ /ЦЕЛИ 1,7ДОЛАРА!!!/ за неговото залавяне..."

Не

Де.а и мангалите да се тепат на воля.

Всъщност “рецидивиращият сблъсък между Турция и Обединените арабски емирства”, за който предупреждават “израелски източници”, тоест между Ердоган и Мохамед Бин Далман, принцът на СА зрее отдавна и тя е за това кой да е лидер на мюсюлманския свят, което е една голяма общност! Нещо като папата за мюсюлманите... И сериозният проблем е, докато да кажем при християните има дълго изстрадано разделяне на религия и държава, заради който урок човечеството е платило жестока кървава цена през вековете, то и в Турция на Ердоган, и в СА религията, мюсюлманската религия е много силно вплетена в държавата и държавните репресии. И това е не само ретроградно, но и много опасно. Не случайно и в двете държави се забелязват много уродливи прояви на диктатурата! Но докато в Турция допреди Ердоган се забелязваха сериозни опити за налагане на светските форми на управление и тези процеси бяха прекъснати и обърнати от Ердоган, то в СА е явен стремежът СА да прочени този си имидж и принцът направи радикални и дори шокиращи стъпки в тази посока. Това силно променя и геополитическото разположение на силите не само в региона, но и в света, което рефкектира върху отношенията на другите велики сили и държави към Турция ИНСА, респективно към Ердоган и принц Салман Ал Сауд, като САЩ, Русия, Китай, Израел, Иран и разбира се ЕС. Ето например вижте това: Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман ал Сауд обяви в интервю за "Блумбърг", че в бъдеще броят на страните производителки на петрол на световния пазар значително ще бъде намален. "Някои смятат, че след 2030 г. търсенето ще намалее. Според нашите изчисления много производители на петрол ще изчезнат", посочил саудитският принц. Престолонаследникът предрича излизане от петролния пазар на Китай и Русия.” Да не забравяме, че турската военна мощ бе изградена през годините и се дължи в голяма степен на САЩ, с техните някогашнинвоенни бази там. Същевременно САЩ продадоха и на СА оръжия за десетки милиони долари (танцът със саби в Рияд на Тръмп и арабите...) Като извод може да се напомни, че налагането на религията - която и да е, е много опасен и ретрограден рецидив в човешката история с жестоки последици за съответния народ (народи)! И е много показателно останалите държави и особено големите как се позиционират в този сблъсък на ИНТЕРЕСИ (а не на религии!) в крайна сметка!

по глупаво нещо не бях чел отдавна, бъркаш действителността с желанията си мой човек

ердоган уверено върви по стъпките на путин, което се вижда най добре от бвп на турция 2013г. - 951 000 000 000 $ днес - 830 000 000 000 $

По-скоро прави опити да е по стъпките на Путин,защото: Русия само преди дни си прекара газа НАЙ-ПОСЛЕ в Китай, Индия, Япония,Корея, който тези страни съставляват най-големия пазар, а Ес се оказа ненужен клиент на Русия! Дори Руските власти написаха :Сбогом неужна вече Европа.... Сега как Ес ще убеди, над 5 милиарда души ,че Русия и газа им е лош не ми увира главата? Срещу Путин да бяга не може го стигне, само Бойко може да го направи :)

Времето ще покаже на теб и всички останали, че Русия е изгубена без ЕС. Китай, Индия и Япония винаги ще са проблемни партньори за Москва

амииии......сбогом ненужна Русия ( никога и на никого нужна за Европа,освен ВСВ да поеме удара на хитлеристите ). Най-после да си отдъхнем от тия , дето вечно ще ни натякват как сме "техни" щото ни били освободили . То че сме некадърни и е трябвало някой да ни "подари" свободата е ясно,ама няма нужда 140 год. по-късно да ни имат за техни слуги , 45 год. като руска губерния стигат ( и още десетина след Освобождението ) . В крайна сметка рано или късно турците щяха да бъдат наритани докрай от Балканите ( 1877 год. вече отдавна са аут от Румъния,Унгария,Сърбия и Гърция )