Африканската обиколка на германския канцлер започва от богатия на природен газ Сенегал

"Започнахме разговори и ще продължим усилията си на равнище експерти, защото искаме да постигнем напредък", заяви Олаф Шолц на обща пресконференция с президента Маки Сал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак ли ше колонизират африка?

Най много маймунска шарка да си докара...

Една от най-бедните държави в световен мащаб, ама сега Европа я обича, щото имали газ , пък точно сега нали режем руснаците.

Нашичката УЖ управляваща, УЖ коалицийка се хърля на амбразурата за да започва защита на недалновидната си УЖ политика.. УЖ народният представител от „Демократична България“ Георги Ганев - по жабарската медия: " След като България показа, че може да се справи без руския газ, руската страна промени пак условията. Условията, при които спряха газа за България и условията, които са в момента, са различни“... Първо - просто Кире НА ДУМИ само ни е показал ОПИТА как няма да се справим следващата зима без рускио газ.. Второ - България и Полша бяха първи с врътнато кранче, щото по едно и също време обявиха, че няма да плащат в рубли.. Щото то и техните договори с Газпром бяха подписани едновременно през НОЕМВРИ 2012-та год. И сроковете им за плащане съвпадат.. Трето - дойде реда на Финландия да си плаща газа. Отказа да си отвори сметка в рубли. Врътнаха и кранчето. КАКВО ЛИ Е ПО-РАЗЛИЧНОТО? Четвърто - междувременно - газоснабдителните дружества на Германия, Италия, Франция, Словакия и т.н. тихомълком с благословията на ЕС си отвориха сметките в рубли. И си получават руски газ.. Щото без него........ Та кой казвате и какви условия промени? Само ний си го играйкаме все още на Барбар просто Кире и Кокорчо с мъжете.. Като пулета пред макя си (Харо Мустафова).. И

То ако има газ в Сенегал той е американски.

... май и те ... зе сеят боб тая година...

А от Островите Мавриций кога газ????

Стигаш до: "Проектът за добив на газ край бреговете на Сенегал се ръководи от компания Би Пи (ВР), а първите барели се очакват..." И разбираш, че всичко е съшито с бели конци.. И ЗОР, ЗОР, ЗОР... На фона на съобщенията два дни преди това - ЕС разреши на Германия да си купува газ с рубли.. Щото КАТАР натири Германия на майната си в опитите и да си намери друг газ..

Ще му ошарят фашисткия гъз, кур газ!!!

Шолц трябва да внимава да не се върне от Африка с майнунска шарка. Може би това ще е единственото, което ще донесе от Африканския континент (мое преположение). Зимата ще имаме: Ковра 19, маймунска шарка, хепатит А, треска, преполагам и холера (да не дава Господ), чумата някак си не я коментират, но е възможна ... Както и газ от Сенегал. "Най- хубавото", което може да ни се случи са военни действия през зимата. Отново мои предположения. Абе защо не ни избият наведнъж и изведнъж, да не се мъчим толкова много ...

Вместо с гаС , да не ни урЕди с маймунска шарка?

100%, колега, освен Ковра 19, ще има и маймунска шарка (те ваксините и за тая шарка са готови вече) ... Ще има и интересни цени на готивата, услугите и всичко останало. Предполагам (мое предположение), че зимата ще бъде глад, мор и чума. И спасение дебне от всякъде ;) Пътят на спасението (оново предполагам) е към Балкана, нашия, родния Български Балкан.

До домът му са докарани три тръби за доставка на евтин природен газ от Русия, Тоя отива в Африка да моли за доставка на природен газ , който евентуално го има?! Предлагам на народа му, на този тъпанар и всичките му него подобни мекерета, да започнат да ги линчуват, вместо да ходят гладни и жадни.

Разбра се и не от сега, че Шолц е пълен идиот. Защо от Сенегал, иди преговаряй с Венецуела, а може би с Панама - колкото по-далече, толкова по-изгодно според кретените от ЕС.

Сенегал значи? Дооообрее. Да разбирам ли, че всички други са отказали на ЕС доставката на газ? И сега от немай къде търсят Сенегал ... Хубу, лошо нЕма - ще чЕкаме значи газ от Сенеал зимата ... В интересни времена живеем ;) Българи, не се изхвърляйте много по време на лятната си почивка, че не се знае зимата цената на горивата и всичко останало колко ще бъдат ...Особено тези от ... Сенегал.

Гас важното е гас да има

Сенегсл е богатана природен газ, а хората бедни. Как става така? Русия също.

Тоя е пълен откачалник. Ще иска газ от майната си когато има готови тръби пълни с такъв. Наследник на есесовски генерал. Гена му е фашистки.

Германците опряха да се молят на черните за спасение.

Пълно падение !