Коментари - САЩ удрят трезорите на ИД, Русия остава в Сирия задълго | Днес.dir.bg

САЩ удрят трезорите на ИД, Русия остава в Сирия задълго

Американски самолети са унищожили множество сгради, в които бойци от ИД са държали големи суми пари. Русия също продължава бомбардировките за неопределено време

Обратно в новината

Коментари - САЩ удрят трезорите на ИД, Русия остава в Сирия задълго | Днес.dir.bg

Коментари

Поне да бяхте се поровили за снимка, отговаряща на текста. Мираж в американската армия няма, а и отличителните знаци на USAF са доста по-различни

"Споразумението предвижда претенциите на трети страни към руските военни пилоти в Сирия да бъдат уреждани от сирийските власти. Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция." Хитро - руснаците могат да правят каквото си искат, но за всичко са отговорни сирийците. Така започна безсрочната руска окупация на Сирия...

Сирия си е руска колония от половин век.

За цял свят е ясно, че руснаците са поканени ,а САЩ неканени в Сирия,протестърче жалко!

Лизач на соросоидни паници, Сирия , вече е Руска,пиндогейците няма да припарят там, свиквай!

хитри са! печатат долари, после ги бомбандират и вадят от обръщение

Мечтата им е да унищожат всички долари в обръшение извън САЩ. Тогава ще могат да започнат на чисто.

Много лумпенизирани привърженици на най-силната(пардон)дебело-инфантилната нация са се събрали и плещят простотии.Дебели, тлъсти,промити ГМО консуматори-това е най-великата нация в света.Е, като се замислиш,то май в очите и устите на комплексари, ама...Няма по-долно-интригантска нация от аглосаксонската.Лицемерие и алчност са водещите и добродетели.

ХУБАВО Е ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА,ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ!!!НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!!!

След дъжд качулка, когато по миналата година американците бойкотираха отбраната на Мосул, щото не им харесваше тогавашния иракски министър-председател, ИДИЛ се сдоби с над 70 000 автомата, 2300 бронирани автомобила, неустановен брой хеликоптери и танкове...и както твърдят злите езици с 1.5 милиарда долара в кеш пазени в тамошните банки. Апропо ИДИЛ тогава пуснаха турското консулството и няколко турчета от спецчастите, общо 80 човека, да си ходят по живо по здраво.

Много ви е изчерпателна и точна информацията на вас от путагитпропа.Американците бяха въоражили иракските войски с много по модерно оръжие от колкото Путин ИД.И хвликоптери даже паднаха в плен на идил тогава.Какво трябваше да дойдат и да им държат и насочват пушките ли на иракчаните?!

Тц, американците продадоха на Ирак изтребители Ф16 които точно по времето на операцията в Мосул отказаха да доставят в Ирак , макар да направиха помпозна патардия по предаването им на иракските ВВС в Тексас, и тъй като отказаха да осъществяват въздушна и разунавателна подръжка на иракските части воюващи с ИДИЛ се наложи иракчаните на пожар да си купуват от Русия и Беларус бойни самолети и хеликоптери. А какво според теб означава модерно оръжие, 140 танка Абрамс, експортен вариант, които иракчаните си купиха от САЩ или доставените от САЩ полски калашници за иракската армия?

То на ИДИЛ парите не са под юргани в разни схлупетини из пустинята, а в банкови сметки. Кой има контрол над тези банки и банкови сметки?

Тия се бият, уния се бият, цената на петрола пада в цял свят. Само ние ли ще го защитаваме този петрол ?

В редовете на ИДИЛ имало над 10 хиляди руснаци, около 10 хиляди китайци, няколко хиляди европейци. А колко американци има ?

Те и израелците не са в редовете,те са в щабовете.

Значи, че войната ще се води до последния останал жив сириец ?

Пепиии, ти ли ги брои,бре?

Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция. Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие. Егати и договора, прекратява се с цяла година предизвестие. Това на практика си е чиста окупация на Сирия, ама на оня дупедавец Асад му е добре, щото остава на власт и няма да му резнат зелката. Абе дрогаре, нали руската армия щеше да приключи в Сирия за 2-3 седмици, ко стана?

Ко, ко стана ? Никой не ти е казвал от кога започва летоброенето, понимаеш ?

Не се прави на ударен. Още ли си мислиш, че Путин ще изтърве Крим и Сирия

Като гледам цената на петрола и курса на рублата, той Русия ще изтърве най-напред.

Че тя цялата армия ИДИЛ се изнесе в Европа, какво удрят там, празни бараки в пустинята

Ердоган е в прединфарктно състояние. Русия остава за дълго в Сирия

тя е там още от преди 40 години, така, че нищо ново !

И вашингтонските рептили са в подобно състояние!

отдавна си падат по трезорите. През 19 век обираха техните си банки, в 21 век вече обират цели държави! Но да свършат истинска работа, хич ги няма.

Викаш, монтирали са на самолетите прахосмукачки и прелитайки, засмукват доларите на ИДИЛ?

пясъците на сирийската пустиня. Те имат по-висока стойност от хартийките наречени долари.

Министерството на финансите на Рашата публикува та 13.1.2016 данните за остатъците в Резервния фонд (minfin.ru) . Ето: "- 22,71 млрд. долларов США; - 20,26 млрд. евро; - 3,44 млрд. фунтов стерлингов " Или общо към $48млд. Може и да им стигнат до лятото, ако продължат да ядат хляб от брезова кора ;-))

А курсът на рублата бавно, но неумолимо върви надолу.

Русия показа на света, как се води война с джихадизма. И постига сериозни успехи, заедно с редовната сирийска армия. Джихадистките крепости падат една след друга. Това промени поведението на западните държави и те се появиха на бойния театър. Както са го правили винаги, като мухи върху л...., т.е. върху баница. Сега даже манкират активност

Та кои крепости казваш, че са паднали ?

За дълго, за дълго... колко да е за дълго??? Като видя стойността на рублата, ми става ясно, че не след дълго на Путин първата му грижа ще е да осигури хляб на войниците си. Колко да е дълго стоенето в Сирия при това положение?!

кой им плаща на идил. За рубли не се споменава нищо .

С рубли и в Русия няма да се класираш, навсякъде искат истински пари.

Искаш да кажеш че, $ са истински пари! Те от много отдавна не са! Частната банка наречена Федерален резерв, печата доларите както Мърдок си печата вестниците.

Добре, че бяха руснаците та да се размърдат хамериканци и тем подомни. какво направиха САЩ и коалицията толкова време?! Отговора е НИЩО

Същото като наркотиците в Афганистан... Когато САЩ бомбардират някой наистина го унищожават за няколко седмици, това се видя добре в Ирак.

и щатите и русия имат огромни запаси стари глупави бомби, хвьрляйте сичко отгоре вьрху тия идиоти и това е. и химикали да използват никой няма да ги обвини. избийте ги до крак

Уважаеми американци,вие с тези 900 килограмови бомби сте унищожили(вие казвате така) 2-3 куфарчета с долари ???? Няколко милиона долара се събират в 2-3 малки куфарчета !! А вие пускате почти един тон бомби !!! И то ,много такива бомби !!! Браво бе,некадърници !

Старшина, ти май си представяш тия "куфарчета с пари" подредени на открито на полигона, а не завряни в букер под сгра.

И аз не съм русофил, но в случая си се объркал, Гаргамелиус.

Крайно време беше и американците да направят нещо!Може би вече няма болници и сватби за бомбардиране,но така или иначе това е добра новина!

Истинската война с ИДИЛ започна Русия. Западните държави се равняват по нея. САЩ са по-силни в медийните изяви и печатане на фалшиви долари, което е официална политика.

Аа, забравяте да споменете и Холивуд! За кой ли път гледам шедьвъра на Стенли Кубрик с хАмериканците на Луната. Че има и ново: "Where On Earth Are NASA's Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada", by Alexander Light, Humans AreFree

Абе добре, ама в Льо Сакер франкофон на 29.12.2015г. излезе статия с твърде красноречивото заглавие "Защо Пентагонът фалшифицира докладите с военни успехи срещу ИДИЛ?". Статията е и в други медии /Резо ентернасионал и пр./ и препраща към интересни други публикации, които се намират лесно, като се пейстнат в гугл заглавията: "Report: Analysts claim US military altering intelligence on ISIS war"; "Speier Convinced Militarys ISIS Intelligence Was Doctored"; "U.S. Shoots Itself In the Foot By Accidentally Arming ISIS"; "U.S. accidentally delivered weapons to the Islamic State by airdrop, militants say"; "Isis apparently takes control of US weapons airdrop intended for Kurds"; "US-trained Division 30 rebels 'betray US and hand weapons over to al-Qaeda's affiliate in Syria".

Да кажат приблизително колко $млн. са унищожили та да пусна принтера да поработи час два.

Е те тия пари отдавна са напечатани, сега излизат от уоптреба че па да не станат прекалено много. Баси яката война за щатите:1. Хапват евтин петрол. 2.Унищожават прекомерно напечтани долари. 3. Съсипват Сирия. 4. Принуждават Русия да харчи пари. 5. Залива ЕС с "бежанци". ГоУем кеф!

Наемни бойци от Англия ,Русия, Франция, Белгия, Германия и др. прикрити зад фасадата ''краен илсямизъм''. Армия действаща из петролните полета на Арабия за да всява страх по света! И само не ми казвайте, че ислямистите не са европейци, граждани на изброените по-горе държави! И как така САЩ ги родили , като тези са европейци, на всичко отгоре омешани с бившите главорези на Садам, които пък бяха приятели на Русия!?

колко много луди крави има в ИДИЛ А?! Има си го и по интервютата! Дори Обонго си каза че те са създали ИДИЛ! ДОри им пускат коледни подаръци-чистак бърсак нови джипове Тойота! :)

Така е пич, за т'ва в сената на щатите вървяха дебати, къде изтичат парите за "умеренета опозиция". За т'ва имаше прес съобщения, как примерно девизия 13 преминала на страната на ИД. За т'ва Путин показваше петролни колони как влизат в Турция. Нямат нищо общо, не, въобще!

Нали САЩ забърка всичките каши в Близкия Изток, толкова ли ти е сложно да направиш връзката? След атентатите от 11-ти септември родата на Осама обикаляше щатите със самолет когато полетите бяха забранени, а Уесли Кларк по това време разбира за готвените войни в Ирак, Сирия, Либия и тн.

Че в Даеш са множество наемници от Европа е вярно, но Садам бе чичосамова креатура!

В такъв случай САЩ и Русия трябва да са от един отбор.

Обърка го и даде заето- fatal Error;-)!

Хахахахахаха...Тия луди крави гръмнали няколко милиона иракски динари дето не струват и жълти стотинки............А в това време руснаците карат Пердоган да сере кръв, лишавайки го от бизнес за милиарди петродолари..Руските военно-космически сили унищожават с масирани бомбардировки цялата петролна инфраструктура на ИДИЛ! Това са хиляди и хиляди камиони цистерни пълни с суров петрол..Рафинерии, резервоари с петрол и какво ли още не..... А да не говориме за огромното количетво унищожени складове с оръжия, танков,бтр, джихади мобили, ракетни и артилерийски установки..И купищата Джихади Джота и командири на ИДИЛ и АЛ Кайда... А в това време лудите крави спасяват протежетата си от ИДИЛ, с въртолети от Мосул!! И бомбардират ИДИЛ с джипове Тойота и палети с оръжия,боеприпаси, долари и дрога-хероин обработен в лабораторите на ЦРУ в Афганистан.... А какво направиха лудите крави за 5 години а? Гръмнаха само едно детско колело триколка и 2 булдозера:) ХХахахахаахахха..Е ако не се броят сватбите, погребенията и болниците на Лекари без граници..Че цивилни обекти лудите крави от Краваристан нацелват през ден направо!

Живота ми даде огромен шанс и още при комунизма бях 3 пъти в САЩ. След това обиколих целия свят. Не съм бил само в Австралия и Южна Америка. Бил съм и в САЩ 8 пъти и в Пхенян 2 пъти. Видял съм контраста. Мисля, че мога да се нарека гражданин на света. Има много какво да се научи, когато се смесиш с различни хора, религии, нрави и обичаи.

Амер има голяма файда от унищожаване на книжни $. Също както Автомобилен производител има полза от унищожаване на вече прозведени и продадени коли. Като се напечатат нови пари, получателят трябва да изпълни нова услуга. А ако има пари ще си върти сам без Амер помощ.Затова Амер задължава Нац банки да държат като неприкосновен запас милиарди $.Амер ги знае колко и къде са, отпечатва си същото количество, върти си ги в своята икономика и след няколко години ги изтегля по номерата. Никой не може да я спре тая шашма. Затова животът в Амер е добър, понеже е добре платен трудът. Изатова Амер бди някъде по света да не би някой да се опита да търгува НЕ с $.

Армията на Садам я разгромиха за по 4 седмици и през двете войни, а сега не могат и един тръбопровод на МИНДИЛ да повредят....

Сигурно, ама някои поне имат договор, други бомбардират на основание:"много сме, силни сме, не ни кефите!"

Какъв смях :) Единствената разлика между САЩ и СССР е че в САЩ има банани през цялата година, и можеш да си отвориш частен бизнес. Всичко друго под манипулация и контрол!

От Нова година си на нов щат и с ново име в "Америка срещу България"! Вероятно и с нова, по-висока заплата. Честито!

всички се чудят сащ ли ще смачка русия русия ли ще смачка сащ оказа се че двете заедно не могат да смачкат ИД ИД без авиация без ядрени оръжия

Щото ИД не им е проблема, други игри се играят.

Руснаците помагат на Асад, а ти си се именувал добре.

А ДРУГОТО, това си ти

Приказки за приспиване на възрастни! Чудя се защо все още няма протести в Европа и САЩ,Русия за спиране на войната!? Нито една демонстрация, нито един протест! Нито срещу ИДИЛ, нито срещу Русия или САЩ!? Всички сме съучастници на това кръвопролитие! Еех, а имаше времена когато хората по света протестираха срещу войната, но те 0яха мрачни тоталитарни времена!

Еми няма, защото няма човешки жертви.

що не протестираш?!

При социализма вярвахме в светлото бъдеще, но все пак имахме вяра. Сега, при капитализма, вярваме в умиротворителната сила на САЩ и НАТО, но нещо не се случва, а вярата ни не е така силна и крепка. Други вярват в Христос, трети в Аллах, четвърти в Буда, но тази вяра е по-чиста и не секва. Явно всичко е въпрос на ценностна система. А каква е нашата, българска ценностна система?

Не ми е ясно хората ,пишещи тези статии така ли нямат поне един сътрудник ,грамотен по военните въпроси?Във ВВС на САЩ,ВМС и сухопътните сили няма самолет с подобен изглед!Това на снимката е Мираж ,а дали е от силите на Франция_едва ли .На самолетоносача "Шарл Дьо Гол са разположени "Рафал"!Вероятно са самолети на Арабска държава,члан на коалицията срещу ИДИЛ.

Френски е вижда се по знаците на крилете.

Споразумението предвижда претенциите на трети страни към руските военни пилоти в Сирия да бъдат уреждани от сирийските власти. Цитат: Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция. Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие. Тва по-лошо от Ментелски договор бре. Няма отърване.

Америка е велика, винаги настръхвам когато чуя техния химн и видя тяхното знаме развято. Велика държва! Може би най-веиката държава в историята на човечеството. Напред, САЩ!

Що не ходиш да си настръхваш там, ами пишеш тук на кирилица?Дебела, инфантилна алчна нация.Да, настръхващия, май че е така.

а не делейки се на русофоби-русофили да използваен форума на някоя про-американска или про-руска статия за да се хейтваме едни други. Незвисимо дали си русофоб, американофил или къфто и да е -фоб или -фил, най-важното е правилно да се преценяват причините за дадено събитие. В момента в Ситрия ние наблюдаваме следствията от едно тъпо вмешателство на великите сили в близкия Изток. Грешките са очевдини, Розовите революции изостриха конфликтите на религиозна и гражданска основа. Просто арабите трябваше да бъдат оставени да си живеят съгласно техните закони, съществували от векове. Тази култура е различна и опитите да бъде демократизирана или демонизирана, сега дават тези извратени резултати - тероризъм, масови убисйтва, атаки на граждански обекти. Ислямска държава е рожба на тази грешна политика на християните и тя роди религиозна война на цивилизациите. Това е недопутимо. Светът има нужа от мир и спокойствие. Както ние християните, така и те, мюсулманите, повече толерантност и търпимост.

Няма място за притеснение, колкото доларчета са им изгорили, ако е вярно, двойно повече ще им дадат отново. Най-важното е патакламата и бежанския поток да продьлжават.

Вие питате: Има ли нещо общо между главорезите от ИД, талибаните, Правый сектор, Ал-Каида и останалите техни колеги? Ние отговаряме: Да има! Всеки един от тях, на някакъв етап, е бил подготвян и въоръжен от Цру. Цру е най-голямата терористична организация в света.

А по телевизия "Алфа" казват само истината, нали ?

Едва ли, но горното е вярно.

Точно така.

Няма никакви обективни доказателства, че американците са бомбардирали Мосул.

Вчера турците били изсипали 500 гаубични снаряда върху ИДИЛ. Същата работа- доказателства йок. Демокрацията май изисква вяра,не мислене. Същото е като през соца,само без безплатното здравеопазване, сигурността,качествената храна,социалната държава и т.н.

Турчалята лъжат. Те обстрелват кюрдите и ги наричат ИДИЛ.

Джихади Толик е жив руснак славянин, християнин - вече боец на ДАЕШ! Кръвожаден галворез! Това са враговете на САЩ и ЕС. Това бомбардират САЩ. Кой роди и създаде Джихади Толик и още хиляди бойци на ДАЕШ? Русия разбира се! Тази Русия която се е свила в Сирия и вече не смее да гъкне.

А джихади джон, а пичовете от Париж?

това беше психарско къртене.Давай още.

Тук се пишеше, че Русия щеше да се справи със ДАЕШ в Сирия за няколко дни. Все пак пишешите ни затрупваха с данни за невероятната военна мощ на Русия, а какво се оказа: чукнаха им самолет, няколко хиликоптера и загинаха десетки руски "инструктори", а военната операция тече вече месеци и края и въобще не се вижда. Срамота! И Русия е безсилна, а уж щели да затрият САЩ за един час. Ами те със Сирия не могат да се оправят, но със САЩ щели. Хахаха. Истински мурзилки.

Като в Афганистан!

Щатите пък от 15 годинисе борят с ислямския тероризъм и резултата е обратен...

разкажи още някой виц.

Коментари - САЩ удрят трезорите на ИД, Русия остава в Сирия задълго | Днес.dir.bg

САЩ удрят трезорите на ИД, Русия остава в Сирия задълго

Американски самолети са унищожили множество сгради, в които бойци от ИД са държали големи суми пари. Русия също продължава бомбардировките за неопределено време

Обратно в новината

Коментари - САЩ удрят трезорите на ИД, Русия остава в Сирия задълго | Днес.dir.bg

Коментари

Поне да бяхте се поровили за снимка, отговаряща на текста. Мираж в американската армия няма, а и отличителните знаци на USAF са доста по-различни

"Споразумението предвижда претенциите на трети страни към руските военни пилоти в Сирия да бъдат уреждани от сирийските власти. Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция." Хитро - руснаците могат да правят каквото си искат, но за всичко са отговорни сирийците. Така започна безсрочната руска окупация на Сирия...

Сирия си е руска колония от половин век.

За цял свят е ясно, че руснаците са поканени ,а САЩ неканени в Сирия,протестърче жалко!

Лизач на соросоидни паници, Сирия , вече е Руска,пиндогейците няма да припарят там, свиквай!

хитри са! печатат долари, после ги бомбандират и вадят от обръщение

Мечтата им е да унищожат всички долари в обръшение извън САЩ. Тогава ще могат да започнат на чисто.

Много лумпенизирани привърженици на най-силната(пардон)дебело-инфантилната нация са се събрали и плещят простотии.Дебели, тлъсти,промити ГМО консуматори-това е най-великата нация в света.Е, като се замислиш,то май в очите и устите на комплексари, ама...Няма по-долно-интригантска нация от аглосаксонската.Лицемерие и алчност са водещите и добродетели.

ХУБАВО Е ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА,ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ!!!НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!!!

След дъжд качулка, когато по миналата година американците бойкотираха отбраната на Мосул, щото не им харесваше тогавашния иракски министър-председател, ИДИЛ се сдоби с над 70 000 автомата, 2300 бронирани автомобила, неустановен брой хеликоптери и танкове...и както твърдят злите езици с 1.5 милиарда долара в кеш пазени в тамошните банки. Апропо ИДИЛ тогава пуснаха турското консулството и няколко турчета от спецчастите, общо 80 човека, да си ходят по живо по здраво.

Много ви е изчерпателна и точна информацията на вас от путагитпропа.Американците бяха въоражили иракските войски с много по модерно оръжие от колкото Путин ИД.И хвликоптери даже паднаха в плен на идил тогава.Какво трябваше да дойдат и да им държат и насочват пушките ли на иракчаните?!

Тц, американците продадоха на Ирак изтребители Ф16 които точно по времето на операцията в Мосул отказаха да доставят в Ирак , макар да направиха помпозна патардия по предаването им на иракските ВВС в Тексас, и тъй като отказаха да осъществяват въздушна и разунавателна подръжка на иракските части воюващи с ИДИЛ се наложи иракчаните на пожар да си купуват от Русия и Беларус бойни самолети и хеликоптери. А какво според теб означава модерно оръжие, 140 танка Абрамс, експортен вариант, които иракчаните си купиха от САЩ или доставените от САЩ полски калашници за иракската армия?

То на ИДИЛ парите не са под юргани в разни схлупетини из пустинята, а в банкови сметки. Кой има контрол над тези банки и банкови сметки?

Тия се бият, уния се бият, цената на петрола пада в цял свят. Само ние ли ще го защитаваме този петрол ?

В редовете на ИДИЛ имало над 10 хиляди руснаци, около 10 хиляди китайци, няколко хиляди европейци. А колко американци има ?

Те и израелците не са в редовете,те са в щабовете.

Значи, че войната ще се води до последния останал жив сириец ?

Пепиии, ти ли ги брои,бре?

Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция. Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие. Егати и договора, прекратява се с цяла година предизвестие. Това на практика си е чиста окупация на Сирия, ама на оня дупедавец Асад му е добре, щото остава на власт и няма да му резнат зелката. Абе дрогаре, нали руската армия щеше да приключи в Сирия за 2-3 седмици, ко стана?

Ко, ко стана ? Никой не ти е казвал от кога започва летоброенето, понимаеш ?

Не се прави на ударен. Още ли си мислиш, че Путин ще изтърве Крим и Сирия

Като гледам цената на петрола и курса на рублата, той Русия ще изтърве най-напред.

Че тя цялата армия ИДИЛ се изнесе в Европа, какво удрят там, празни бараки в пустинята

Ердоган е в прединфарктно състояние. Русия остава за дълго в Сирия

тя е там още от преди 40 години, така, че нищо ново !

И вашингтонските рептили са в подобно състояние!

отдавна си падат по трезорите. През 19 век обираха техните си банки, в 21 век вече обират цели държави! Но да свършат истинска работа, хич ги няма.

Викаш, монтирали са на самолетите прахосмукачки и прелитайки, засмукват доларите на ИДИЛ?

пясъците на сирийската пустиня. Те имат по-висока стойност от хартийките наречени долари.

Министерството на финансите на Рашата публикува та 13.1.2016 данните за остатъците в Резервния фонд (minfin.ru) . Ето: "- 22,71 млрд. долларов США; - 20,26 млрд. евро; - 3,44 млрд. фунтов стерлингов " Или общо към $48млд. Може и да им стигнат до лятото, ако продължат да ядат хляб от брезова кора ;-))

А курсът на рублата бавно, но неумолимо върви надолу.

Русия показа на света, как се води война с джихадизма. И постига сериозни успехи, заедно с редовната сирийска армия. Джихадистките крепости падат една след друга. Това промени поведението на западните държави и те се появиха на бойния театър. Както са го правили винаги, като мухи върху л...., т.е. върху баница. Сега даже манкират активност

Та кои крепости казваш, че са паднали ?

За дълго, за дълго... колко да е за дълго??? Като видя стойността на рублата, ми става ясно, че не след дълго на Путин първата му грижа ще е да осигури хляб на войниците си. Колко да е дълго стоенето в Сирия при това положение?!

кой им плаща на идил. За рубли не се споменава нищо .

С рубли и в Русия няма да се класираш, навсякъде искат истински пари.

Искаш да кажеш че, $ са истински пари! Те от много отдавна не са! Частната банка наречена Федерален резерв, печата доларите както Мърдок си печата вестниците.

Добре, че бяха руснаците та да се размърдат хамериканци и тем подомни. какво направиха САЩ и коалицията толкова време?! Отговора е НИЩО

Същото като наркотиците в Афганистан... Когато САЩ бомбардират някой наистина го унищожават за няколко седмици, това се видя добре в Ирак.

и щатите и русия имат огромни запаси стари глупави бомби, хвьрляйте сичко отгоре вьрху тия идиоти и това е. и химикали да използват никой няма да ги обвини. избийте ги до крак

Уважаеми американци,вие с тези 900 килограмови бомби сте унищожили(вие казвате така) 2-3 куфарчета с долари ???? Няколко милиона долара се събират в 2-3 малки куфарчета !! А вие пускате почти един тон бомби !!! И то ,много такива бомби !!! Браво бе,некадърници !

Старшина, ти май си представяш тия "куфарчета с пари" подредени на открито на полигона, а не завряни в букер под сгра.

И аз не съм русофил, но в случая си се объркал, Гаргамелиус.

Крайно време беше и американците да направят нещо!Може би вече няма болници и сватби за бомбардиране,но така или иначе това е добра новина!

Истинската война с ИДИЛ започна Русия. Западните държави се равняват по нея. САЩ са по-силни в медийните изяви и печатане на фалшиви долари, което е официална политика.

Аа, забравяте да споменете и Холивуд! За кой ли път гледам шедьвъра на Стенли Кубрик с хАмериканците на Луната. Че има и ново: "Where On Earth Are NASA's Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada", by Alexander Light, Humans AreFree

Абе добре, ама в Льо Сакер франкофон на 29.12.2015г. излезе статия с твърде красноречивото заглавие "Защо Пентагонът фалшифицира докладите с военни успехи срещу ИДИЛ?". Статията е и в други медии /Резо ентернасионал и пр./ и препраща към интересни други публикации, които се намират лесно, като се пейстнат в гугл заглавията: "Report: Analysts claim US military altering intelligence on ISIS war"; "Speier Convinced Militarys ISIS Intelligence Was Doctored"; "U.S. Shoots Itself In the Foot By Accidentally Arming ISIS"; "U.S. accidentally delivered weapons to the Islamic State by airdrop, militants say"; "Isis apparently takes control of US weapons airdrop intended for Kurds"; "US-trained Division 30 rebels 'betray US and hand weapons over to al-Qaeda's affiliate in Syria".

Да кажат приблизително колко $млн. са унищожили та да пусна принтера да поработи час два.

Е те тия пари отдавна са напечатани, сега излизат от уоптреба че па да не станат прекалено много. Баси яката война за щатите:1. Хапват евтин петрол. 2.Унищожават прекомерно напечтани долари. 3. Съсипват Сирия. 4. Принуждават Русия да харчи пари. 5. Залива ЕС с "бежанци". ГоУем кеф!

Наемни бойци от Англия ,Русия, Франция, Белгия, Германия и др. прикрити зад фасадата ''краен илсямизъм''. Армия действаща из петролните полета на Арабия за да всява страх по света! И само не ми казвайте, че ислямистите не са европейци, граждани на изброените по-горе държави! И как така САЩ ги родили , като тези са европейци, на всичко отгоре омешани с бившите главорези на Садам, които пък бяха приятели на Русия!?

колко много луди крави има в ИДИЛ А?! Има си го и по интервютата! Дори Обонго си каза че те са създали ИДИЛ! ДОри им пускат коледни подаръци-чистак бърсак нови джипове Тойота! :)

Така е пич, за т'ва в сената на щатите вървяха дебати, къде изтичат парите за "умеренета опозиция". За т'ва имаше прес съобщения, как примерно девизия 13 преминала на страната на ИД. За т'ва Путин показваше петролни колони как влизат в Турция. Нямат нищо общо, не, въобще!

Нали САЩ забърка всичките каши в Близкия Изток, толкова ли ти е сложно да направиш връзката? След атентатите от 11-ти септември родата на Осама обикаляше щатите със самолет когато полетите бяха забранени, а Уесли Кларк по това време разбира за готвените войни в Ирак, Сирия, Либия и тн.

Че в Даеш са множество наемници от Европа е вярно, но Садам бе чичосамова креатура!

В такъв случай САЩ и Русия трябва да са от един отбор.

Обърка го и даде заето- fatal Error;-)!

Хахахахахаха...Тия луди крави гръмнали няколко милиона иракски динари дето не струват и жълти стотинки............А в това време руснаците карат Пердоган да сере кръв, лишавайки го от бизнес за милиарди петродолари..Руските военно-космически сили унищожават с масирани бомбардировки цялата петролна инфраструктура на ИДИЛ! Това са хиляди и хиляди камиони цистерни пълни с суров петрол..Рафинерии, резервоари с петрол и какво ли още не..... А да не говориме за огромното количетво унищожени складове с оръжия, танков,бтр, джихади мобили, ракетни и артилерийски установки..И купищата Джихади Джота и командири на ИДИЛ и АЛ Кайда... А в това време лудите крави спасяват протежетата си от ИДИЛ, с въртолети от Мосул!! И бомбардират ИДИЛ с джипове Тойота и палети с оръжия,боеприпаси, долари и дрога-хероин обработен в лабораторите на ЦРУ в Афганистан.... А какво направиха лудите крави за 5 години а? Гръмнаха само едно детско колело триколка и 2 булдозера:) ХХахахахаахахха..Е ако не се броят сватбите, погребенията и болниците на Лекари без граници..Че цивилни обекти лудите крави от Краваристан нацелват през ден направо!

Живота ми даде огромен шанс и още при комунизма бях 3 пъти в САЩ. След това обиколих целия свят. Не съм бил само в Австралия и Южна Америка. Бил съм и в САЩ 8 пъти и в Пхенян 2 пъти. Видял съм контраста. Мисля, че мога да се нарека гражданин на света. Има много какво да се научи, когато се смесиш с различни хора, религии, нрави и обичаи.

Амер има голяма файда от унищожаване на книжни $. Също както Автомобилен производител има полза от унищожаване на вече прозведени и продадени коли. Като се напечатат нови пари, получателят трябва да изпълни нова услуга. А ако има пари ще си върти сам без Амер помощ.Затова Амер задължава Нац банки да държат като неприкосновен запас милиарди $.Амер ги знае колко и къде са, отпечатва си същото количество, върти си ги в своята икономика и след няколко години ги изтегля по номерата. Никой не може да я спре тая шашма. Затова животът в Амер е добър, понеже е добре платен трудът. Изатова Амер бди някъде по света да не би някой да се опита да търгува НЕ с $.

Армията на Садам я разгромиха за по 4 седмици и през двете войни, а сега не могат и един тръбопровод на МИНДИЛ да повредят....

Сигурно, ама някои поне имат договор, други бомбардират на основание:"много сме, силни сме, не ни кефите!"

Какъв смях :) Единствената разлика между САЩ и СССР е че в САЩ има банани през цялата година, и можеш да си отвориш частен бизнес. Всичко друго под манипулация и контрол!

От Нова година си на нов щат и с ново име в "Америка срещу България"! Вероятно и с нова, по-висока заплата. Честито!

всички се чудят сащ ли ще смачка русия русия ли ще смачка сащ оказа се че двете заедно не могат да смачкат ИД ИД без авиация без ядрени оръжия

Щото ИД не им е проблема, други игри се играят.

Руснаците помагат на Асад, а ти си се именувал добре.

А ДРУГОТО, това си ти

Приказки за приспиване на възрастни! Чудя се защо все още няма протести в Европа и САЩ,Русия за спиране на войната!? Нито една демонстрация, нито един протест! Нито срещу ИДИЛ, нито срещу Русия или САЩ!? Всички сме съучастници на това кръвопролитие! Еех, а имаше времена когато хората по света протестираха срещу войната, но те 0яха мрачни тоталитарни времена!

Еми няма, защото няма човешки жертви.

що не протестираш?!

При социализма вярвахме в светлото бъдеще, но все пак имахме вяра. Сега, при капитализма, вярваме в умиротворителната сила на САЩ и НАТО, но нещо не се случва, а вярата ни не е така силна и крепка. Други вярват в Христос, трети в Аллах, четвърти в Буда, но тази вяра е по-чиста и не секва. Явно всичко е въпрос на ценностна система. А каква е нашата, българска ценностна система?

Не ми е ясно хората ,пишещи тези статии така ли нямат поне един сътрудник ,грамотен по военните въпроси?Във ВВС на САЩ,ВМС и сухопътните сили няма самолет с подобен изглед!Това на снимката е Мираж ,а дали е от силите на Франция_едва ли .На самолетоносача "Шарл Дьо Гол са разположени "Рафал"!Вероятно са самолети на Арабска държава,члан на коалицията срещу ИДИЛ.

Френски е вижда се по знаците на крилете.

Споразумението предвижда претенциите на трети страни към руските военни пилоти в Сирия да бъдат уреждани от сирийските власти. Цитат: Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция. Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие. Тва по-лошо от Ментелски договор бре. Няма отърване.

Америка е велика, винаги настръхвам когато чуя техния химн и видя тяхното знаме развято. Велика държва! Може би най-веиката държава в историята на човечеството. Напред, САЩ!

Що не ходиш да си настръхваш там, ами пишеш тук на кирилица?Дебела, инфантилна алчна нация.Да, настръхващия, май че е така.

а не делейки се на русофоби-русофили да използваен форума на някоя про-американска или про-руска статия за да се хейтваме едни други. Незвисимо дали си русофоб, американофил или къфто и да е -фоб или -фил, най-важното е правилно да се преценяват причините за дадено събитие. В момента в Ситрия ние наблюдаваме следствията от едно тъпо вмешателство на великите сили в близкия Изток. Грешките са очевдини, Розовите революции изостриха конфликтите на религиозна и гражданска основа. Просто арабите трябваше да бъдат оставени да си живеят съгласно техните закони, съществували от векове. Тази култура е различна и опитите да бъде демократизирана или демонизирана, сега дават тези извратени резултати - тероризъм, масови убисйтва, атаки на граждански обекти. Ислямска държава е рожба на тази грешна политика на християните и тя роди религиозна война на цивилизациите. Това е недопутимо. Светът има нужа от мир и спокойствие. Както ние християните, така и те, мюсулманите, повече толерантност и търпимост.

Няма място за притеснение, колкото доларчета са им изгорили, ако е вярно, двойно повече ще им дадат отново. Най-важното е патакламата и бежанския поток да продьлжават.

Вие питате: Има ли нещо общо между главорезите от ИД, талибаните, Правый сектор, Ал-Каида и останалите техни колеги? Ние отговаряме: Да има! Всеки един от тях, на някакъв етап, е бил подготвян и въоръжен от Цру. Цру е най-голямата терористична организация в света.

А по телевизия "Алфа" казват само истината, нали ?

Едва ли, но горното е вярно.

Точно така.

Няма никакви обективни доказателства, че американците са бомбардирали Мосул.

Вчера турците били изсипали 500 гаубични снаряда върху ИДИЛ. Същата работа- доказателства йок. Демокрацията май изисква вяра,не мислене. Същото е като през соца,само без безплатното здравеопазване, сигурността,качествената храна,социалната държава и т.н.

Турчалята лъжат. Те обстрелват кюрдите и ги наричат ИДИЛ.

Джихади Толик е жив руснак славянин, християнин - вече боец на ДАЕШ! Кръвожаден галворез! Това са враговете на САЩ и ЕС. Това бомбардират САЩ. Кой роди и създаде Джихади Толик и още хиляди бойци на ДАЕШ? Русия разбира се! Тази Русия която се е свила в Сирия и вече не смее да гъкне.

А джихади джон, а пичовете от Париж?

това беше психарско къртене.Давай още.

Тук се пишеше, че Русия щеше да се справи със ДАЕШ в Сирия за няколко дни. Все пак пишешите ни затрупваха с данни за невероятната военна мощ на Русия, а какво се оказа: чукнаха им самолет, няколко хиликоптера и загинаха десетки руски "инструктори", а военната операция тече вече месеци и края и въобще не се вижда. Срамота! И Русия е безсилна, а уж щели да затрият САЩ за един час. Ами те със Сирия не могат да се оправят, но със САЩ щели. Хахаха. Истински мурзилки.

Като в Афганистан!

Щатите пък от 15 годинисе борят с ислямския тероризъм и резултата е обратен...

разкажи още някой виц.