Нанесените на групировката щети възлизат на милиони долари, заяви вчера оглавяващият Централното командване на САЩ генерал Лойд Остин, цитиран от ТАСС и БТА.

Ген. Остин потвърди изнесена по-рано през седмицата в медиите информация, че такъв "финансов център" е имало в иракския град Мосул.

Преди няколко дни нанесохме удар по обект в Мосул, където се съхраняваха голям обем пари в наличност, каза генералът. По наша оценка в резултат на удара ИД беше лишена от милиони долари.

Това не беше първата атака срещу здание, в което се съхраняват пари. В последните месеци нанесохме удари по няколко подобни обекта, добави той, отбелязвайки, че групировката вече е започнала да изпитва трудности с парите.

По-рано тази седмица телевизия Си Ен Ен съобщи, че "финансов център" в Мосул е бил унищожен с две 900-килограмови бомби.

ВВС на Русия могат да останат в Сирия за неопределено време

Сирийското правителство е разрешило на Русия да държи свои военновъздушни сили на територията на страната за неопределено време, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитират текста на двустранното споразумение по въпроса.
Договорът, подписан от министерствата на отбраната на Русия и Сирия на 26 август м.г., бе публикуван днес.

Споразумението предвижда претенциите на трети страни към руските военни пилоти в Сирия да бъдат уреждани от сирийските власти.

Дамаск не може да предявява никакви претенции към Москва във връзка с нейната военна операция.
Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие.
Руски военновъздушни сили, базирани в базата Хмеймим, в крайбрежната западна провинция Латакия, нанасят удари в Сирия от 30 септември.

Те бяха разположени по молба на сирийските власти за борба срещу джихадистите от "Ислямска държава".