САЩ е верен съюзник на Латвия, Литва и Естония

На срещата си с лидерите на Литва, Латвия и Естония президентът Доналд Тръмп потвърди, че страната му остава "верен съюзник и съюзник" на трите държави.

Обратно в новината

Коментари - САЩ е верен съюзник на Латвия, Литва и Естония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в речта си пред тях Тръмп каза - цитирам: "Ще се опитам да подобря отношенията с Русия. Може да се поличи или не. По-добре е да сме в добри отношения. Само много глупави хора може да не искат това." Явно леко намекна, че трите балтийски републики се управляват от глупаци.

Беше верен съюзник и на Украйна, в резултат на което държавата стремглаво тръгна надолу.

многооооооооо верен до тогава до като мечката се събуди и пръдне и от прибалника ще се чуе наздраве !!!!!!!!!!!1защото гогава няма да има нито един американец които и гъска го прави за смях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Големи ливади сте бе, скапаняци жалки. Бла, бла във форума. Барем една жалка демонстрацийка пред американското, канадското, британското, френското, германското, холандското посолства,....Да изреждам ли всички. Кърлежи мързеливи. Лапачи жалки на соц. трапезата. За нищо не ставате.

Пази боже от верни приятели, от неприятелите аз сам ще се пазя ! Заиграят ли парите, приятелството умира !

Недодържавите -лимитрофи ги привикват на инструктаж групово, да не си губят времето с някакви географски недоразумения с измиращо население.

САЩ не са съюзник , те са окупатор с мания за лидерство.

Защо някой държави се молят за тази окупация! И най-интересното- повечето са бивши "вечни братя" на Русия????

Видяхме ги резултатите у нас от бандитските марионетни режими на САЩ , пълно унищожение на икономика , каквото и война не познава. Мизерия , нищета за масите и ограбване на общественото от шепа бандити , но ''наши'' бандити.

Да знаеш ама как се ''молят'' за тяхната налагана НЕ поискана ''демокрация'' бая разтурени държави дето служат за назиданир на такива ''молещи се''...

Болка! Истинска болка свива стомасите на нашите русофили! Бившите САВЕТСКИ републики се въоръжават срещу искренно любящата ги Русия! И защитник им е САЩ! И го искат доброволно! Защо ли? Нали бяха благоденстващи в рамките на СССР! Абе луд свят!

Ти първо ела на земята, пък после коментирай...само глупости пишеш...

Боже и ТРЪМП се побърка като Тереза Мей и кой ги заплашва тези три държави та САЩ ще ги пази. Вероятно вече имапровокативен сценарии я нещо ще гръмне, я нещо ще се отрови и ще е виновна Русия и ще ги нападнат. Хора не се ли сещате, че тези американци са изперкали не вижадате ли, че всеки ден се самоизбиват. Някаква лудост ги е завладяла и искат да унищожат живота на земята.

Едни диваци от изток ги заплашват

Iivanov84

САШТ са верен съюзник когато имат изгода...икономическа

Прибалтика държави това е градове по три милион то москва по голяма от тях

Да ви пази Господ Бог да нямате нужда и да не позволявате САЩ да ви пазят и умиротворяват!!! За справка виж: Югославия, Виетнам, Авганистан, Либия, Ирак, Сирия и цялата "Арабска пролет", защото се бяха загрижили за правата и свободите на жените в арабския свят. Та вижте след тяхната братска загриженост арабските жени имаха право да бъдат убивани, изнасилвани, да гледат как убиват децата им и да се скитат бездомни по света, а в Украйна колко народ изгина, за да дойде една фашистка хунта на власт. Мисле хубаво и знайте САЩ никога и на никого не са помогнали да живее по-добре!!! Те са заплахата за света!!!

Парадокси на съвремието... Естония едва през 2014 година се отказа от териториалните си претенции към Русия и най-накрая сагата по определяне на границата между двете държави завърши, междувпрочем Украйна през 2011, поради липсата на пари, прекрати участието си в комисията която трябваше да делимитира границата и с Русия. Латвия пък и до ден днешен си иска Абрене която понастоящем е в състава на Руската федерация, а Литва постоянно се кара с Беларус и кой ги знае защо редовно заплашват че ще анексират продадения на руснаците немски град Кьонисберг, по-известен с руското име Калининград... И изведнъж заради страни които не се свенят да заявяват че са готови да предизвикат въоръжен конфликт ни припомнят че в НАТО-вския устав имало член 5;)

Пази, Боже, краварите да са ти "верен съюзник"!

pompai

Европейския съюз ,,трябва да използва това ,,че вече няма значение къде си .....ще те утрепя. И да стане по мощна от НАТО.

А балтийците обещаха да се държат като васални държави и да купуват от сащ каквото им предложат и ресурси и оръжия без значение колко е скъпо и дали имат нужда, важното е да има разнообразие и баланс :)

То и на Саддам бяха верен съюзник срещу Иран, но му окачиха въжето. А държавата Ирак още не може да се освободи от това "приятелство". С Югославия стана същото. Няма вечна дружба, още повече между джуджета и великани. Ще ги котка докато са на тръни с Русия, после ще им ритне канчето с мокрия газ.

pompai

Няма общо с коментара ми.

pompai

Америка я страх,защото стана силна при 2-е световни войни далеч от нея.При сегашни въможности на ракети е нищо без съюзници. Разтоянието вече не я спасява.

живи да ги оплачеш с такъв съюзник :-)

Резаците ще почнат да им се радват и на тях.

Със съюзници като САЩ, на никой не му трябват врагове.

е най-верният съюзник за всички времена, питайте - Иво Инжев!

Тия не бяха ли част от "нерушимия и братски" СССР и Вършавския договор :))))))) Ех Рашооо....всички те натириха като бъхлив котарак

И добре стана, ливадарко!

Ще я карат на втечнен.., норвежки гъз, слама от ръж и какaляшки!

Тези три държави са колкото три махали в Москва. Чи те руснаците ако искат да ги завоюват , защо им дадоха независимост!? Ама друга е работата... Да се спрат доставките на газ от Русия и да се доставя втечнен от САЩ, ама ний ще ви пазим, въпреки че никой не ви заплашва.

То пък едни държави...?

големи, бе!?

Другари, усеща се някакво разколебаване на вярата в руското всемогъщество във форума. Я, се стегнете. Врагът използва вируси, пневмонии и др. био оръжия. Много другари паднаха в този неравен бой. Чудо е, че някои доживяха до 78. Но бъдещето е пред нас.

Кога ти спадна ...КУРажът?

Забелязвате ли как постепенно страните от Източна Европа си се групираха в 2 много ясно изразени микросъюза - Вишеградска четворка и Прибалтийска тройка? Тези микросъюзи разбраха, че само заедно и само с общи усилия могат да постигнат задоволителна ОБЩА СИГУРНОСТ, а от там и ОБЩ ПРОСПЕРИТЕТ. Къде е България? Ами, никъде! И тако и вако, и криво и лево, и с тия и с ония и накрая ПАК МЕЖДУ ТУРЦИЯ И РУСИЯ! Западните Балкани са важна тема, НО ТЯ НЕ КАСАЕ ПРЯКО БЪЛГАРИЯ. Пряко ни касаят 2 ясно изразени заплахи - от Русия и от Турция! Защо да не направим и ние наш балкански микросъюз от балканските страни-членки на ЕС - България, Румъния, Гърция и Хърватия? Откъде е тоя стремеж на Бойко непременно да замести Хърватия със Сърбия в балканските формати? След като Сърбия НЕ Е наш съюзник, а Хърватия Е И ВИНАГИ Е БИЛА?! Освен това, Хърватия ни е една братска страна, с която никога не сме имали и сега нямаме проблеми, за разлика от Сърбия, с която ВИНАГИ СМЕ ИМАЛИ И СЕГА ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ!

Тука ще бъде или Падишахът, или Бащицата ! ...евогейове -йок! ...

"Пряко ни касаят 2 ясно изразени заплахи - от Русия и от Турция!" Последната манипулация на майцепродавците - американски петоколонници - Русия и Турция в един кюп. Тези, които ни поробиха за 500 години и тези, които с цената на дестки хиляди животи ни освободиха. Де гиди манипулатори мръсни!

"Който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново в робство" - думи на Апостола Васил Левски, записани от великия българин, революционера и писателя Захари Стоянов. Така и става - само 6 години след освобождението Русия е най-върлия противник на Съединението на Северна и Южна България. Дотолкова е против, че насъсква Сърбия да ни удари в гръб. Да не говорим пък за съветското робство, което продължи 45 години. И до днес му сърбаме попарата! Така че учи историята преди да драскаш скудоумия по форумите!

ако му вервате на тая тъпа риджава глава-сте малоумни тоя ще ви докара най големите простотии и проблеми без да му мигне окото.

Ега си ще си счупя езика да им кажа имената ! Латинци ,на куп отишли в САЩ ! Цялата Прибалтика е направена от Сталин и размер колкото Северо - Западнала България !

Значи това съобщение тряабва да се разбира така: Чичо Снежанко привика трите джуджета да ги похвали че са много работливи и послушни. Да продължават да слухтят какво прави руският вълк. За награда ще им даде втечнен газ на преференциални цени, за да няма да пикаят газ както сега. Похапнаха на вкусна вечеря, видяха малко повече хора в един голям град, защото хората в техните градове изчезват или в чужбина или в гробищата.

С такива приятели и покровители, да се чудиш, трябват ли ти врагове.

на терминала си в Клайпеда сегашните си договори не може да реализира.. Щото икономиките на съседните и страни.. (дет и тях се бе нагърбила да освобождава от рускио газ) по ЕФТИНИО руски газ пак си иска.. Втечненио Хамерикански за смърт на икономиката си са го обявили..

Къде е това разбиране и тая помощ ? Ще ни купувате скъпия газ, а ние ще се бием с Русия до последния човек в Прибалтика. Що не им подарихте десетина стари самолета, като целия ви масраф се пише на тяхна сметка ?

Ей, големи глупаци тия ...прибалтийците! Малки народи с малко акъл!... Да си търсят съюзнник на 5-6 хиляди км от тях?

А да знаеш Германия колко ги обича?

Па ти нали имаш много а зат'ва плачкаш че немаш нищо!

Само семки има, бе!

Тея трите държави и малоумниците в тях да питат украинците и кюрдите за повече информация по въпрос.

и на Грузия когато я опънаха на задна прашка беше сакъ дружка

С такъв верен съюзник, да няма после "кой ми сра в гащите?"...

Няма безплатен чл. 5 - ще ги пазят, ама те ще им купуват втечнения газ и няма да мрънкат. Пито-платено. Солидарност в цивилизования свят.

В същност, с какво са важни толкова тези съюзници за САЩ? И САЩ биха ли ги пожертвали, ако се наложи? И ако да, то за какво се "натискат" да са съюзници на САЩ, или пък нямат избор?

-Ще изкажат искрени съболезнования. -Мислите и молитвите ще са с балтийските републики -Ще изгонят руски дипломат.

Като затрещят бомбите,ще се сети ли за тях!

Да, ама Литва, Латвия и Естония съ най-верните защитници на САЩ.

имперски му работи първо се обезлюдиха сега ша са и въоръжават границата требва да се охранява нема пари ами ...

Тръмп на тая среща е казал и нещо друго .Искал да заглади отношенията си с Русия.И само "глупавите хора"не са съгласни с това .Имал в пред вид прибалтийските страни-Литва,Латвия ,Естония.Те искали САЩ да им помогне във въоражаването.Тия държави да се поучат от Беларус,в добри отношения е и с Китай и с Русия и са доста напред ,в сравнвние с Литва,Латвия и Естония.САЩ искали изгонените руски депутати да били заменени с други руски депутати.

Съюзник на колониите си, които сами се надупиха.

колко да са верен съюзник. Подкокоросаха Грузия и знаете резултата. Излъгаха Украина и тя е пред разпадане. За Близкия Изток да не говориме...

Нито в ВЕРЕН,нито е СЪЮЗНИК.ПРОСТО СЕ СТРЕМИ КЪМ СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО И НИКОЙ ДА НЕ ОБРЪЩА ОЧИ КЪМ РУСИЯ.Там ги стяга чепикът.

САЩ и вярност и честност? Това е като СССР и свобода...

Верното им съюзничество се състои в изпращане на военни на чужди територии и прехвърляне на железария там. както и в България, само се граби от колониите.

ФАЩ не са съюзник на никого. Дреме им на тях за пушечното месо - балтийски страни.

Изказвате се неподготвени. Балтийските страни нямат военния потенциал на Русия и са принудени към тази стъпка. Това не е избор, а съобразяване с реалностите. Армиите и на трите страни са млади, не разполагат нито с числения състав на руснаците, нито с военната техника. Така че за тях няма алтернатива!

Само, че тях никой не е тръгнал да ги напада за да се подлагат на американска военна окупация.

Там 80% от хората са културни и умни и знаят за превенцията!

Както и за нас.

Императорчето от Кремъл газ пикае. Ама няма вече руско робство в Прибалтика! Свобода за народите на тези страни от техния вечен поробител - Рассия (или СССР-ето, което умре, але,але).

Литва, Латвия и Естония бяха държави от момента в който руснаците ги направиха такива, до момента в който американците ги превърнаха в оръжейни депа срещу Русия.

Олееее-лееее.......ти пък ги въздигна в ранг "държави"!!!! Ха-ха-ха.....А колкото то "газ"-та....такава ще пи-ка-ят точно тия недоразумения! Защото тръмп-чо в прав текст им каза, че няма никакво намерение да скъсва връзките с Русия и на тая бивша КГБ-истка и се дръпна л......