САЩ смятат да приключат идното лято войната си против ИДИЛ

Американската администрация се надява да приключи военната си кампания срещу "Ислямска държава" преди края на лятото на 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - САЩ смятат да приключат идното лято войната си против ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙТО ГИ Е СЪЗДАЛ ,ТОЙ ТРЯБВА И ДА СИ ГИ ОТСЪЗДАДЕ

Аз смятам догодина да извъртя една любов с Катето Мидълтън. Шшт, тя още не знае! :)

някой знае ли къде ще ги местят?

Като гледам ще се разберат за енергопотоците в Близкия изток.Само кръвожадната г-жа Клинтън да не стане президент , че с нейната политика само каши забърква,къде умишлено ,къде не.Руснаците ще се установят по-трайно в Сирия ,ще изградат някоя и друга база , ще контролират източното средиземноморие,проливите и подходите към югоизточна Европа.От друга страна техния съюзник Иран ще има сериозно присъствие в пролива Шат ал араб, където е пътя на танкерите.От цялата дандания може и ние нещо да закачим ,освен мигранти.Ако искат енергоносителните магистрали , да избегнат руската Сирия ще трябва да минат в голямата си част през Турция,а след нея , я през България , я през Гърция.Ама Гърция е много на юг,а през нас направо забива в централна Европа и ако нещата вървят добре може ,и хъбчето може да започне да хъбарира, а представети си два хъба,а?Е никой няма да ни остави ние съми да решаваме ,ама защо да не помечтаем

Ефектността от "бойните" действия на "войските" на НАТО, водени от САЩ с/у ИД е равен на Н У Л А !!!!!! Съотношението м/у ИЗРАЗХОДВАНИ човекоресурси,боеприпаси/от всички калибри и системи/ГСМ и постигнати резултати е 12 000/2.7??? Това говори че за "унищожаването" на 1 сепаратист се разходват 12 000 долара!?!?! Към тази сума АКО прибавим фактора:ХОРА , Оръжие, Боеприпаси, горива и смазки СУМАТА нараства на 17235 долара!?!? Това ли е ефективността на САЩ и НАТО???? Порнография!!!!

от Осведомен Те в Кремъл ако можеха да си правят сметката нямаше да завземат Крим и да водят война в Украйна!

явно си голям профан, или казано ваправо ГЛУПЕНДЪР

Къде в Украйна ,Русия води война,а?.Просто местното население въоръжено със самоделно оръжие оказва героичен отпор на неолиберали и неоколониалисти.А доколкото си спомням в Крим имаше референдум ,като този във Великобритания.Едните искаха да напуснат Украйна , а другите ЕС,разлика няма.Щом великобриданския референдум е домократичен и великобритания си заминава по живо и здраво , защо този в Крим ,да не е свободно волеизлияние на населението

Руските танкове и артилерия не са самоделно производство,а хилядите руски войници, ,контрактники" също подкрепени от, ,православни" чеченци не са никакви,,опълченци''!

Че те водат и война ли ах аз не знаех сега знам.

...на всеки три дни убиват по един командир от ИД... това е нещото което дразни путлерофилите!Ужасяващата ефективност на коалицията ръководена от САЩ и нагледният пример в абсолютното превъзходство на американските технологии над съветските(руските)!

Изобщо не си осведомен, а по-скоро обсебен !

БРЦК

Почти всеки командир на ИДИЛ го убиват поне по 3-4 пъти.

Ще им спират парите?

Как

Що бе? Не се ли забавлявате добре с тоя ИДИЛ? Кво ви направиха хората, та ще спирате да воювате С тях, вече не сте си приятелчета? "Дай си ми куклата, нА си ти камиончето"?

на коя дата, по-точно?

За индипендънс дей ше са готови.

Ако не стане идното, по-нататък. Сега няма да прецакаме бизнеса с оръжие на хората. Много ме кефеше филма с Николас Кеидж за руски посредник в продажбите. Дали след 10-20 години ще гледаме нещо за американски посредници.

Ние си го гледаме по цял ден в БГ... Виж само как бълват ВМЗ тата ни... изпреварихме героят на Кеидж... затворихме кръга - от поризводител директно на терорист

Как така обучават сирийски бойци? Нали сирийците бяха лошите ? А освен това в какво ги обучават, нали са редовна армия ? Или подготвят следващите "лоши"? Да си припомним, че първо обучаваха Осама, след това ИД (даже в лагери у нас) а сега явно са на ход следващите?

Абе то и Обама се обърка като обясняваше кои защитават и кои не...

Тезиса от "добрите" сирийци, т.е. не са от редовната армия.И не подготвят следващите ,просто им правят нов уъркшоп и нов инструктаж-новите цели на корпорацията,новия стратегически бизнес план и т.н.Плюс това се извършва и нов подбор на персонала - амортизираните и изчерпани от към работа и идеи служители( командири) се подменят с нови амбицирани кадри. Ненужните се скрапват, вместо да се пенсионират. И така бизнеса върви напред.

Хората са казали, че се надяват. Дали пък очакванията им неочаквано няма да им се сбъднат.

Бабо, то и аз не разбрах кой какво е казал, ама карай да върви: - "САЩ смятат да приключат..."; - "Американската администрация се надява да приключи"; - има розови съновидения, че ще приключи.

Че са розови, розови са съновиденията. Само дето нямат никакво намерение да приключват. Ако искаха, досега щяха да са приключили. Затова си се и надяват, че може би едва ли не тъй така току виж то пък взело та станало и т.н.

Явно идва ред на Либия и трябва да се пренасочат ресурсите.

Изтеглят се по стара традиция. Да не се гътне отрочето им. Нали трябва да го прехвърлят в Русия

АУУУ уплаших се, иде края на ДАЕШ 51-вия хАмерикански щат, ма жителите какво ще ги правят, ще си ги приберат ли или ще ги командироват да спретнат някоя нова Пролет (Балканска, Европейска ...).

САЩ / ''УЖ'' НАТО/ , ДА СЕ ИЗМИТАТ ПО-БЪРЗО ,ОТ ЧЕРНО МОРЕ....

Голяма любов на САЩ им е тоя ИДИЛ щом толкова отлагат премахването му! Даже Ал Кайда не я обичаха толкова.

Ал Кайда не контролираше петролни полета. То и в Афганистан имаше една макова революция, след която производството скочи.

Любов и обич ли ? Не, просто размер на инвестиция...

Щом са казали значи ще го направят. Справка - Пустинна буря !

Смяташ, че ще рискуват сухоземна интервенция в Сирия под предлога "борба с тероризма"? Ами то ако е така направо да направя като he,fs kd Стив Бушеми в "Армагедон": да взема на кредит баснословна сума пари и да ги профукам по жени и гуляи,че утре може и да съзерцавам атомни гъби на хоризонта;-).

Корено различна ситуация.При,,Пустина буря" войната беше армия срещу армия.ИДИЛ е с голяма армия пръсната на мобилни групи от Сирия и Ирак до Брюксел и Париж,въоръжени добре от Турция и САЩ.Невиждам как ще стане без участието на Русия,Иран и Сирия ,САЩ и Турция да убият незаконото си отроче .

И какво по-точно постигна "Пустинна буря"?Освен пълният разпад на една държава?И създаването на стотици бойни групи и групировки?

Както цинично отбелязва пол крис : За да запазим стандарта на американците , трябва да плащат всички страни по света . Край на цитата. За да съхраним настоящата цивилизация и да заживеем в хармония и благоденствие , ние от друга страна , трябва да елиминираме влиянието на зомбитата в планетарен мащаб . Среден път няма - или те или ние . Аз съм оптимист , влечугите са аут! Със здраве :)))

С техните камъни , ПОТЕХНИТЕ ГЛАВУРИ.

САЩ искаха да превземат и Крим , ама нещо нИ сЪ получи.

Демек още не искат да ги премахват! Жал им е за отрочето което си създадоха.

От двете щатски централи, вещи в тоя занаят, са оценили по достойнство оралните съвършенства на тукашните соросоидни производни и ги призовават под знамената да се включат в усилията по-трайно да го вдигнат коалиционните сили начело със САЩ, за духа говорим, и то до края на идното лято. Да пожелаем успех на мисията на Щерев, Гееца, Посиненото оченце и тоя, дет започва или на Ъ, или на У ника си. Ами ако то се окаже, че зад тая легенда се подвизава на три смени само един трол - виртуоз на клавиатурата и блюдолизничеството, как Шъ ги стигнем американците? УжасТ!

Гладна кокошка просо сънува.САЩ искат да приключат с тези ,които създадоха,обучаваха и въоръжаваха.Дали надали, ако не се обединят без политически предрасъдъци с Русия,това няма да се случи.

ще спрат финансирането на идил.

много много ми е смешно, когато САЩ продължават да си мислят, че са супер сила и да правят изказвания ни в клин ни в ръкав. Смях Смях и до някъде съжалявам хората които живеят там. Съвсем официално можем да кажем, че ерата на САЩ свърши.

Хаха съжелявал, ама всяка годни пускаш за зелена карта....Горките хора в САЩ..да ги приютим в българия.

Павелчо!!!!!!!!зелена карта са ми я носили на ръка!ако си чел Сервантес????? Санчо Панса казва "по-добре птичка в ръката отколкото жерав в небето" ма вие безродните лижете кенефи само исамо да се изкарате "успели " в сащ!!!!!!!!!!!!!!

САЩ предполага, аллах разполага.

Ако им спрат парите,дрогата и оръжието ИД ще престане да функционира идната седмица,ама явно нямат интерес.

Недейте така бе, САЩ са едиствената истински загрижена страна за световното благоденствие. Що ще си жертват хора и пари за чужди каузи ??

Дано ЦРУ и Пентагона малко се кротнат защото резултата от борбата им "срещу" Ал Кайда беше, че не само тя се разрастна, а се създаде и ИДИЛ! Осама го "убиваха" 5 пъти сигурно, последният път като го "убиха", отряда който уж го ликвидира загина малко след това..... Доста от лидерите на ИДИЛ също оживяваха след като ги обявиха за мъртви.

Щом приключват в Сирия и Ирак, да се готвят друга група държави... Ами тъй де, няма да седят гладни американците я!

А къде смятат да отворят нов конфликт ???

Най вероятно в Европа, където изпращат главорезите на ИДИЛ под формата на "бежанци"! Защо мислиш, че англичаните гласуваха за напускане на ЕС?!

Всичко ще се оправи! 20 000 000 кюрди ще се отделят и ще си спретнат държава с необходимите атрибути (конституция, химн, знаме, герб, армия, полииция и жандармерия), ще получат от сирийците (а те от руснаците) необходимото въоръжение, инструктори и технологии, и ще настане мир и любов в региеона. Е, великотурската империя ще страда малко, барабара с хамериканци и раните европедали, ама това ли е най-важното! Спокойкстви и здрава храна! Полсе Турция ще се доразцепи, в Африка ще започнат да издирват роднини на Кадафито и Саддам, за да им върнат държавите...

Защо се отричат от създанието си?

Ама те започнали ли са такава кампания, че и да я завършват?

и в Афганистан и в Ирак и къде ли не... все са я приключили!

Уж и Русия и САЩ воюват срещу ИД, но няма никакъв ефект. Само русофилистичните отрепки се напъват като глисти на буца за огромната мощ на руската армия. Празни приказки на празни глави.

я като си такъв разбиратор, да те попитам за ал-кайда: нея клинтън свиркаджията я би с ракети, даблю буш я разгроми, а обонго я доуби напълно. американците уж трепеха по един ал-кайдист всеки 3 секунди, пък изведнъж клонът на ал-кайда в Сирия- фронта ал-нусра- наброява 30 000 души, прекрасно въоръжени със саудитско оръжие. как става тази работа, бе пиле шарено?

Питай Путака защо все още ИД съществува? Защо не ги е унищожил?

Знаете ли как готините американци с дроновете намират главатар-главорезите на ислямстите и унищожават по един - забележете - не масово, а по един - на всеки три дена, забележете- не всеки ден, а на три дни по един - баси готината схема, та как ги намират? Американците, колкото и да ги плюете, са доста умни и опитни хора - за службите им го казвам без да ги назовавам, щото ще вземат да ми звъннат на портата и да ме приберат за техен анализатор, пък аз искам да си пия биричката на спокойствие хладничко и да бройкам младите майки под дърветата на "Баба Яга" в старата зоологическа градина в София - правят това, което уж умните руснаци нито се сещат, нито биха могли да го направят. Та на въпроса: нали ги обучават - е как ги намират после на всеки три дни по един. Много просто - докато ги обучават, дават им малко дрога - приспиват ги - вкарват им по един чип - пип - пип - пип - нали се сещате по нататък ... А кажете сега, че американците са кравари и говеда. Много са си готини американците и държавата им е готина и просторна. Трепат им главатарите - обучавт други, после и тях трепат и така до безкрай - БИЗНЕС, НИЩО ЛИЧНО... ОК!

Обещаващ младеж си ти,обещаващ... Само навали консумацията на алкохола по време на пискане на коментари,че проблем с реда на мислите и със словореда се получава леко......

Иван Цанов

Чичко, нарочно увъртам мислите си по килифаревски, за да откажа тъпунгерите да четат и да разбират лесно. Моите коментари не са ГМО а резултат на дълбоки мисловни процеси... Надявам се, разбираш. Ако - да, мръдни си десното мъдо...

Ето,хората се двоумят... Не разбират,че продължавам с твоята ирония...:)

А кажете сега,че моите васали не са най арогантните,нахалните и безочливите същества в света... "Глобализацията" и "новият световен ред" не са лесна работа!Изисква се неповторимо дебелокожие и най важното - да гледаш твоята жертва в очите и да я убеждаваш,че си неин спасител.... Горд съм с тях...За 18 месеца,вижте какво са постигнали момчетата!Друг е въпросът,че от тези 18 месеца,те участват в операциите,има-няма три месеца..:):))))))Останалото го свършили мужикистанците,но защо да не го присламчим към нашите успехи?ето,на всеки три дни,елиминираме по един водач на ИДИЛ!Как иначе,като много добре знаем къде са-ние сме ги обучили и въоръжили сега им светваме маслото както направихме с Осамчето,за да не си отворят устите,че спукана ни е работата.... Та,за 18 месеца ще приключим с тях!!Няма да ги има,защото дотогава ще бъдат пак,или "умерена опозиция",или "патриоти - освободители"...

Глобализацията не е нещо лошо. Това е начин да се избегнат военните конфликти, като направиш врага си приятел, или поне някакъв съюзник. Но, за съжаление, това може да стане само ако национализмът и религиозната принадлежност бъдат сведени до граници, непревишаващи агресията.

Много добре казано.

Е чак толкова да си дават зор да е приключват. До като Асад не си върне държавата на сто процента, няма как да приключи войната.

А кога ще приключат войната в Украйна, че днес Порошенко договаря фериботната връзка от Варна - един ферибот товари 108 вагона - с какво, ако не с военна продукция ще ги пълним - питам аз ???

С Ордени Стара Планина бе! Плевнокио се мести там да им стане Президент ида ги обучи на "противоанесиращи" действия,че Путин хвърли око на един апартамент в центъра.....

САЩ война ли водят с ИД !????

Не ,не до идното лято ,а до куково лято.

една война приключва тогава, когато вече не могат да ръчкат и да наливат масло в огъня. В Близкия изток никога не е имало такава обстановка, поне от ВСВ насам. УСА не го допускат. Ако нещата се успокоят, хората ще започнат да се вглеждат в безобразията, които вършат там и става лошо. затова ръчкат, подпалват конфликти и междуособици непрекъснато и навсякъде.

Догодина явно ще има промяна в обстоятелствата, които ще доведат и до изчезването на ИД. Например, в Търговския регистър няма вече да се казва ИД, а по-друг начин. И така ще бъде постигната целта- ИД няма да ги има. И ще се почне уж отначало- борба с уж новата ислямистка групировка.

не моа разбера как американски военни инструктори(разбирай ЦРУ главорези) ще обучават араби да работят с калашник или РПГ произведено в Казанлък??? Тия производители не са ли написали инструкция на арабски?

Да се смееш, да плачеш ли... Тъкмо идил да обучат още терористи, срещу които сащ геройски да се сражават следващите години и да бранят демокрацията и мира, че и свободата... Дано поне кюрдите извоюват своята независимост!!!

Даа,даааа,даааа.