Формулата за успеха според завърнал се от САЩ

Формулата за успеха е търпеливост, работливост и най-вече честност, казва 72-годишният Любен Рабчев - успял българин в САЩ, след 40 г. върнал се в България.

Обратно в новината

Коментари - Формулата за успеха според завърнал се от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е подсъдим в САЩ, затова се е върнал у нас. А там дължи повече от 16 млн ... продължавайте да му се радвате и възхищате

Благодаря ти Господи, че има и такива Българи. Дано да са повече!

Формулата на успеха е държава без комунисти. Там където ги има е зле: справка - Сев. Корея, Куба, БГ и т.н.

Айде де, комунистически Китай е най развитата държава в цял свят, а зад нея е 3 милиарден БРИКС !

Айдее..всичките опорни точки упорито пропагандирани от АТАКА в българското медиино пространство - рухнаха пак на земята :))) Язък за похарчените дневни за форумни писачи от Бялата Златка :))

След година ще четем - "завърна се по чудо жив в САЩ - гол, бос, пребит и ограбен, липсващо ухо, отрязани пръсти и син в неизвестност (искат откуп от няколко милиона щатски гущера)".

ще видим. В този край където се е върнал, не са ДПС феодали на власт, все още

Така е бабо Врачке. Неотдавна така се върна един българин-професор от САЩ (Ботьо Тачков), ама го изядоха кучетата в Малинова Долина и умря. Така че завръщащият се в САЩ гол, бос, пребит и ограбен си е истински късметлия!

забъркал се е някъде този старец

humfry

Ако имаше формула за успеха, всички щяха да са успели. Много фактори са от значение за успеха и не всички подлежат на контрол.

Един обикновен успял и умен човек - избягал от комунизма - щастливец, но тук завистници и ченгета омаловажават способните хора със цел да ни маймутат още и още...

с политика не се занимава, пък през 1968 г бяга от прекрасната нрб към сесерето. и къде бяга душичката, в омразната на хилядите българи америка. като сте си надиплили парите някъде извън буларистан на бай тошо и днес на доган, обяснете защо избягахте с цената на смъртна присъда, какъв беше режима и живота от които ИЗБЯГАХЕ, кое ви прогони, кое днес ще ви прогони след година две. Писна ми с напечелените в НОРМАЛИНЕТЕ ДЪРЖАВИ ПАРИ ДА МИ СЕ ПРАВИТЕ НА ПАТРИОТИ И ДАВЕТЕ АКЪЛ. те много се върнаха от америка и като им обраха парите бързо напуснаха родината, отново

Много платена хвалба....янките не спират бре да се чудят как да ни зомбират, трябват им бели робииии!!!

и под такава новина ли се намери идот да коментира? Къде видя горе в историята някой да е ''роб'' бе копук ? Човека е преуспял - сам, започнал от метач в САЩ! Американска мечта, глупако!!

Глупако, хамериканската мечта е от 10 метача 1 да се издигне, останалите 9 си метат цял живот !!

Дано успее и в родината си.

Търсенето на "честен" човек в БГ отдавна се провали, това е като да търсиш "чесТна" ученичка в Софийските ЕЛИТНИ гимназии. Трабва да се посвети на ПО-реални каузи - търсене на снежният човек или чудовището от Лох Нес (еее за малко да го хвана гадът)

Abu Talib

И сега във Википедията другарите не искат да си признаят за проведения много важен техен пленум в това село Горна Студена, съвсем близко до бяла Черква.Не искат, щото ще стане ясно, колко много техните водове са се ояли на ниво октомври 1917 г., за което и биват наказани със загуба на близо половината си най-близки съратници.Какво са се догтоваряли след като у нас се въвежда новия календар, познат като грегориански, от Русия пристига Роман Аврамов придружен с голям багаж от книги със пециално поръчение. Договорките се водят в неговата къща, намираща се по-настоящем срещу Съборната църква в Свищов, реституирана от братовчед и продадена, запазена и добре преустроена...след 25.10. се среща с този мъжага от Бяла Черква, казала му е какво следва да се направи като съюз на земеделците, и така отпътувал до Мюнхен, за да присъства на учредителното събрание на новата Гермчанска комунистическа партия, на която под номер седми върху устава е поставен подписа на Адолф Алоис Джон Георг Хидлер, отговарящ за пропагандата и носещ партиен билет 7.На останалите четирима ренегати начело с Карл Кауцки не им се издава повече никакъв подобен билет от новата ГКП. Няма защо да си посипват главите с пепел днешните последователи на договарящите, а най-добре ще бъде да си съберат крушите и дим да ги няма от властта. След като крият усилено най-важните моменти от учредяването на мижавата им партийка, не следва да им се признават каквито и да било героизми, нито мъченичества.Ето и мотивите за свикване на този пленум в Горна Студена, където днес ще видите надпис, че била столица на България за един ден, точно, когато там е бил императорът на Русия. Замислял е създававено на велика България, обединяваща всички славяни и така е подготвил мирния договор от Сан Стефано, прилежно изопачен от инакомислещи....

Abu Talib

В продължение на 2 месеца - от 2 (14) август до 14 (16) октомври 1877 г. в Горна Студена пребивава Главната квартира на руското командване. Тук отсядат император Александър II, румънският княз Карол I, Александър Батенберг, военният министър Милютин, граф Игнатиев и други видни личности. В Горна Стдена е нямало сражения. В уредената в селото 67-ма Полева болница работят знаменитият руски хирург Н. И. Пирогов и терапевтът С. И. Боткин. Повече от 3 000 руски воини, починали от рани и болести, са погребани в Братската могила на Горна Студена.

в бг вместо честност има ченгета от ДС крадливи и подли доносници

когато твоя идол костов дойде на власт, реши да изгони ченгетата и ДС служителите, които до тогава служиха на държавата. Хак да са ви ченгетата и Десарите!

винаги са служили само на себе си. и решиха да станат капиталисти та си спретнаха преврата през 1989 г. но всяко търпение има граници... какво ще стане кажи ти, умника

и ние сме в подобна ситуац и я.градим нещо доста по малко но ни се получава трудно.проблем с б ю рокрацията не сме имали,проблема ни е с качествената работна ръка,колкото и пари да предложиш все ги мързи.знам за един бивш емигрант които експериментално даваше по 100 лв на ден на шоф'ор- смени маса народ за 3 месеца-не могат да устоят на алкохола,крадат гориво,ползват колата като чужда булка.иначе да,по спокоен е живота като цяло.

Като постои малко тук и се сблъска с абсолютните неуредици, чиновническото безразличие и алчност, беззаконие и редица съпътстващи минуси, ще промени много бързо представата си за успяване в България и ще се прости за винаги с розовите си очила....и ако от мъка не е починал, със сигурност, ако не се е пречупил и потеглил в отъпканите коловози - ще си се върне там, където е успял! ....за съжаление! ИНАЧЕ..ТОВА ТУК И ОСТАНАЛОТО СА РАЗКАЗИ ЗА НАДЕЖДАТА...

не е точно така хората живяли дълго време в чужбина имат друг манталитет. един пример: преди 2 години отидох да си плащам данъка.имаше огромна навалица от хора чакащи за същото.вътре две служителки си говореха за сватбата на някого.в този момент видях да идва кмета,учтиво го помолих да ми отдели малко време,заведох до до вратата и го помолих да послуша разговора между двете служителки.направи го.след което лично отворих вратата и им казах " свършихте ли със сватбата,отвън народа се трупа?"-едната млъкна а другата тръгна да ми се кара.в този момент кмета се показа и скоро след това същите жени не бяха на това място,може пак да са в общината но другия път ще си помислят как да се държат.

Най -сетне нещо позитивно. Браво на човека, че продължава да върви напред, дори при условията на нашата държава. Ето един за който битието ни изглежда по друг начин. Приятно ми беше да прочета за него.

Abu Talib

От Бяла Черква е един мъжага, който пръз през 1918 г. е обявил република в България.Нито е викал военният хор на руската армия да му свири за електорат, нито пък по-късно неговият съратник е викал съветската военна музика да им прави изборна агитация.

Abu Talib

Този Мъжага с голямо М бива убит на ул.Холечкова 38 в Прага от другарите, имащи широки плещи и почти нищо над тях.

знам двама просперирали с честен труд, от сервитьори: Единия беше известен със земеделската си работа в Самоков и околностите, а другия от сервитьор стана собственик на банка! С труд и честност, е така както Любен и те са миели пода на заведението, и хоп!

"а другия от сервитьор стана собственик на банка!" - това да не би да е другарчето на Костов, което имаше ресторант Олимп, а после банка - заабравих как се казваше. Но после я ВЗЕ другарката на Б. Борисов - Цве. Бориславова.

Има предвид Агробанк на Христо Александров, но той завърши висше образование, а какво от това какво е работил преди това ! Даже му прави чест, че се е трудил, а не е лежал на гърба на родителите си ! Много големи отворковци сте, щом е честна работа значи е достойна !

Вместо да седне на пейката в парка с още някой и по цял ден да си говорят: Охх.....охх....колко ни е труден живота, оххх....колко сме бедни, оххх.... кога ще се оправим и така, ден след ден, цял живот, този българин взел, че отишъл в САЩ, за да разбере, че по хубаво от България и пейката в парка няма.:))))

ПРЕДИ 40 ГОДИНИ В ДЕТРОЙТ ВСЕКИ ДЕН СЕ Е ОТКРИВАЛ ПО ЕДИН НОВМАГАЗИН .... А ОТ 10 ГОДИНИ НАСАМ - ВСЕКИ ДЕН СЕ ЗАКРИВА ПО ЕДИН МАГГАЗИН ....

продължаваш да лъжеш, че си в САЩ обаче! Хем се издъни 2-3 пъти, че лъжеш! Луд умора няма, само се поти !!

цията и честността в Америка. Веднага давам два примера: 1. Едномоторен самолет се разби в данъчното. Човека не се сещам защо се разби, ама имал нещо с данъчните. 2. Скоро се навършиха 10 години, от както .... оборудва булдозера си като бронирана машина и разруши половината административни сгради в градчето.... щети за 12 млн. Любен лъже!

Решение: спри да черпиш ''новини'' от ИТАР-ТАСС и РИА НОВОСТИ, и ще видиш, че нито Любен лъже, нито стотици други неща са така както ти ги набиват в твоя мозък руските псевдо-медии

Когато има закони и правила нещата просто се случват. Как в България да спазваш правилата , като винаги ще се намери някоя мутра и показно пред всички ще ги наруши. Вчера гледам една женица си спря джипа на тротоара. Реших да й направя забележка, че тротоара е за ходене. После се замислих, ако дойде някоя нацепена батка с татуировки и оръжие , дали ще посмея да му направя забележка. И понеже това е двоен стандарт реших да оставя жената... Как да спазваш правилата , като гледаш как някой демонстративно не ги спазва и му се разминава.. тази безнаказаност е заложена от комунизма и е много вредна за морала на цялото общество....

хареса ми. Варианта е да се обадиш на полицията, а не да се саморазправяш! Даже и да набиеш татуирания, пак можеш да влезеш в пандиз палас!

В механото ни учат как да врътим манивелата.

Винаги е било така, останалото зависи от теб. Занаят не се преподава, той се учи и "краде" от майсторите, но с много работа.

Самооо за великите щати не ми говорете! Управляващата света сила така подреди .... страните и хората, че войните не спират, само епидемии, бежанци, икономически, политически кризи и прочие.... Аман от такъв порядък...

На минусите - Те бяха световната сила 1989г! Всичко зависеше от тях! Вместо мир сега имаме войни в близкия изток и в Украина. Вместо прословутата демокрация цари хаос и беззаконие. Намеренията може би са били добри, обаче реалността е, че в България сега никак не е по-добре, нито в Сирия, нито в Либия, нито в Украина... Сигурно хората тук и там са си виновни... Ама, ако си решил да ги ръководиш, ще им сложиш система, такава, че да им съответства за нивото... да има мир и просперитет ... нали си ръководител! Ако има проблеми във фирмата - значи ръководителите нещо не са обмислили. Системата не е подходяща точно за тези хора и за тези условия... Всъщност все тая вече...

Всъщност сигурно много високо им вдигнах летвата - да ръководят целия свят. Може би просто не са били готови, или пък въобще не им е било цел, наложило им се е.... и какво са могли - това са сътворили... Еми каквото било - било, какво ще бъде - ще видим. Зависи от духовното ниво на хората по места... Каквито са хората - такава ще им е и системата. Каквито истинските ценности, не прокламираните - такива и резултатите.

С интерес ще следя как този човек ще се справи с ромската престъпнос в района на село Мечка. Казвам "ромска" щото инамче ми трият коментарите...

ченгеие,бъркаш.мечка с ромските проблеми е плевенско,а амеиканеца е в русемската мечка(не че и там няма роми). кам другите плювалници в нета! оставете човека -харесва му в бг.проблема в бг е освен бюрокраця и матрюала(вижда се от форумците) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знаех си, че няма да се напъха в устата на лъва!

ехаа колко лесно било а аз да не знам

Тя е друга. Задоволявай се с по-малко и си живей спокойно в чудесната ни държава, вместо да си счупиш задника от бачкане цял живот, за да се върнеш и да откриеш какво си изпуснал безвъзвратно.

Така е, Любене: докато не ти издоят паричките, бюрократите няма да се спрат! Това е днешна България. А разделението про-изток: про-запад е само за параван.

сега ако Любенчо ми каже и как да изкореним бюрокрацията, веднага го предлагам за Нобел!

Хайде пробвай се във великата русия от мияч на подове с труд да се издигнеш до собственик на 16 магзина...

казва се Абрамович. От сираче до собственик на футболен клуб Челси!

e то има и други, ама всичките случайно близки на Путлерчо..ей така, случайност бе, за да върви всичко по мед и масло

Ето ви формулата: Купи ефтино и продай скъпо! Ако може без транспортни разходи. Бъди монополист! И, така с търпение, труд и честност, идва първия милион.

1. Явно образованието в България е било на високо ниво! Защо ли не е така в момента? 2. 1968 г не е 2014 г и Америка преди е мнооого различна от Америка сега. Самите американци вече не вярват в американската мечта. Огромните гета все от лъжци и мързеливци ли са?

и 60-те имаше имаше същата съветска пропаганда против САЩ, как всичко там е лошо и хората мизерстват. Айде айде..не на нас тия вече

САЩ е обетована земя, не е като Русията.Там хората живеят нормално.

От Армията на спасението, и от Дроп ин центровете.

Чети бе, Пенчо! Нищо не си разбрал от написаното, къде намесваш Русия. Ако си влюбен в САЩ сега е къде по-лесно да заминеш там. Но се иска и малко акъл и смелост, а то иначе с празнословие само в България може да се живурка.

Зависи какво наричате нормален живот.

Всеки има правото да опита всички шансове, които му поднася живота ..... , но не и да си прави грешни заключения, след това. Да човека е очевидно на пенсионна възраст и си обича Българип. За него България е рай ... но това, което пропуска, са "ангелите" с бухалките, които стоят зад всеки ъгъл, които поощрявани от нашата "отлична" съдебна състема, само чакат да им паднат "на гюме" такива преуспели пенсионери, за да ги "запознаят" с българската "застрахователна система" .... бой, бой и пак бой, докато се съгласи да си "застражова" живота СРЕЩУ ЦЯЛОТО СИ ИМУЩЕСАТВО !!!!

Браво на Българина, един на хиляда може да успее от наемен работник да стане капиталист. Не е само кадърност и знание, невъзможно е всички да станат капиталисти, трябва някой да е наемен работник. ДИР-а дайте сега за другите неуспяли българи хиляда статии за да е точно съотношението.

Викаш в соца всички успяваха? :))) Само един на хиляда не успяваше... затова имаше толкова много щастие и граничарите стреляха точно когато някой се объркаше да бяга.

Едвам изгонихме боклуците за америка и си направихме държавата да и се възхуищават и те почнаха да се връщат! Що не си стоят в мечтата, а и наща разрушават?

За някои неща е прав господинът, за други е малко съмнително... Но, живи и здрави, нека всеки успее да осъществи мечтите си - където си поиска, там да се засели и да прави каквото му харесва!

До Детройта- На газ-стейшъните работят предимно индо-пак, но хванат ли в измама с бензина-тежко на собственика-ТОРТЪНС - далавар-отнет лиценз и нов собственик.5 години съм свидетел като заредиш гориво дават кола,спрайт,ориндж,по1 литър чаша/ чай БЕЗ ПАРИ, 2бр хотдог /цена 3$/бр/ за $1!!- САМО И САМО да заредиш от тази верига и то при цена с $0,20/гал по ниска. Къде са в БГ санкциите за лошото гориво и измамите в колич. Скоро хванаха в БГ шашми в 3 бензиостанц,скриха им имената и край.Ето това е разликата с Амер. Хванат ли някой тук -ГО РАЗСИПВАТ. Лично съм свидетел и съм обслужвал милионери хванати от полис по някакъв начин да шофират с алкохол или нещо друго- свалят ги от колите, арест,$100 глоба само за прекрачване прага на Пол Дипартмънт + отнемане времен на книжката+ процедура.. И им поръчват такси за тяхна сметка, Колата се взема на другия ден.Докато това не се приложи в БГ нищо няма да стане.

Въх как са разчуствах, колко умилително и трогателно, каква носталгия ма налегна, все едно чИта статия от преди 40 години за героични колхознички бригадирки преизпълнили плана за петилетката още на втората година, въх, въх, въх ша са разплача от умиление. Ма то и в Ю ЕС Ато имало такиз работи значи. Трудиш са, честен си кат млад комсомолец и по някое време вземеш та станеш милионер, а тука при нас трудиш са, честен си кат пионерче и чакаш от развит социализъм да са пръкне комунизъм.

Споделям мнението на земляка и мога да добавя,че 30 години съм зад граница,създавал и работил къде ли не и с отворено сърце мога да нарека България ... Държавата на Изобилието.Прясна храна ,чист въздух,красиви земи и топли хора.Единственото което пречи да върви напред е политическата система и невероятната бюрокрация оплетена в корупция.

Ако можеше тия топли хора да пишат тука, а не тия другите... :))) Забрави да кажеш, че сме най-красивите, най-работливите и най-големите ачи :))

сте брат на д-р Рабчев от Плевенската болница Авис медика. Ако е така то генът си е ген. Честен и много добър хирург е д-р Рабчев. За съжаление такива доктори остават в България, но трудно успяват. Д-р Рабчев дали е доволен от това, че е останал тук не зная, но знам, че хората от нашия регион го търсят и обичат.

С Любен Рабчев се запознах случайно през 1989 г. Беше си дошъл у нас за месец, за да се види с приятели. Един от тях, вече покойник, Хари Ламбев, беше по това време председател на Интерпред СТЦ София АД - легендарна външно-търговска фирма. Той ме помоли да го закарам до летището, защото шофьорите му бяха по задачи. Когато Рабчев се показа на ВИП-а по нищо не му личеше, че е милионер, беше усмихнат, прегърнаха се с Ламбев, натоварихме багажа и те седнаха в колата,, която ухаеше още на ново. В онези времена само ние и посолствата карахме нови западни автомобили. Направи му впечатление, че е с механична скоростна кутия, после попита дали може да запали цигара. При мен не се пушеше, но знаейки вече историята му, т.е. бил е започнал с метлата, а вече имаше заводи, аз му разреших. Малко неуверено той запали цигара и бързо я угаси, беше наясно, че не ми е приятно. После го закарах до Шератон и там ги оставих. За разлика от днешните надути и назначени капиталисти той не показваше с нищо, че е богат индустриалец и върти милиони.

Много си прост!

Мен ми е добре да съм много прост, а милиони СВОЛАЧИ да бачкат по 16 ч на ден ЗА МЕН и да си мислят, че са успели! МНОГО МИ Е ГОТ ДА СЪМ МНОГО ПРОСТ. А УМНИЦИТЕ НЕКА БАЧКАТ НА ДВЕ МЕСТА. О КОЛКО СЪМ ПРОСТ!!!!!!!!!!!!!!!

Да, България е красива страна. Единственият ѝ проблем са българите. Дори по коментарите тук си личи това...

Моля с генерализацията!

Ти си живият пример на лошият мат'рял, какво се кумиш?

Който е инициативен и честен може да успее и тук и там. Браво на човека.

За 40г. не съм видял,нито съм чул,нито аз самият съм забогатял с честен труд.Такъв случай в България няма дори и като изключение.Тук наричаме честно забогатял оня който не плаща данъци,дава подкупи и използва връзки.От това по-нечестно накъде?Или и ти смяташ,че щом парите не са директно откраднати са честни?Ами те и мутресите след като наследят откраднатите милиони на съпрузите си смятат,че парите са им честни.

Сега ще ви дам ключа за моя успех. ПУСКАМ в действие мита за Хамериканската мечта. Как е започнал Ракфелер. Излъскал на пазара една ябълка и я продал по-скъпо. И станал МУЛТИМИЛИАРДЕР. Ха сега всичката СВОЛАЧ да дойде в САЩ да даде най-хубавите години от живота си (да работи за моите пачки) па после ще си отиде на дърти години в родината да РАЗПРОСТРАНЯВА МИТА (да идва нова работна ръка) ДА СТАНЕ ДЯДО СКРУЧ ОЩЕ ПО$БОГАТ. ТА да си купи още много правителства.

А викаш много по интересна е Руската действителсност......Просто работиш за някой агент от КГБ а той ти дава комисионна за добре свършената работа против Българските интереси....Комисионната естествено се равнява на достатъчно пари до края на живота ти!!! Това естествено за сметка на живота на милиони други твои съграждани!!!! Рай Съветски стил!!!!

Когато дойде някой от Русия, българин, и почне да раздава акъл, тогава говори за Русия. Глупак такъв.

Знаеш. ли, ти си един мързелив злобен тъпак,стоящ пред компа търсейки оправдания за бездействието си или по точно мързела си.Типично по български ако попиташ за някой преуспял ще ти отговорят "нани го тоя. ..пере пари или наркорици се занимава"е за това сме на такова положение българите.

То защото в България пък не си давам най-хубавите години от живота за 800 лв. заплата, от които 250 веднага ми отиват за разходи за квартира, ток, вода. Останалото се сещаш за какво се разходва и до къде стига. Не пиши глупости, моля те, преди да си осмислил добре реалността!

Браво на човека. Успял е сам , без да чака някой Батюшка да му подхвърля трохи , срещу вършенето на мръсотии...

Човекът обаче казва БЮРОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

Мога да кажа само едно и то е - браво на човека! :) В България обаче, и за съжаление, нещата се случват по точно обратния ред. Колко повече някой краде и лъже, толкова по-богато и добре живее. Аз лично съм на 29 и не искам да се оплаквам, напротив боря се /за оцеляването си/. Но с 800 лв. заплата в София и живот под наем, не се чувствам нито щастлив, нито свободен. И може би точно това е и проблема - че съм прекалено честен човек, който не може да лъже или пък да открадне нещо, което по право не е негово.

Bobi ти си добре. Ами аз също съм на 29 г. от Плевен и в момента съм трайно безработен. Нямам и 8 стотинки доход. А съм с две висши образования.