Над 800 000 ”мъртви души” в избирателните списъци за референдума

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) е предала на ЦИК информация, че общият брой гласоподаватели, включени в избирателните списъци за националния референдум в неделя, е 6 949 120. В същото време, по данни на НСИ, населението на България на и над 18 години към 30 септември 2012 г. е общо 6 119 757 души. Така се получава разлика над 800 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Над 800 000 ”мъртви души” в избирателните списъци за референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уточнение: БКП - разбирайте БСП + ГЕРБ

Много ясно,че ще има хора ,които са напуснали страната през последните 10-15 години и работят в чужбина,нали се коментира техния брой постоянно,ами те са пълнолетни хора и продължават да имат регистрацията си по местоживеене ,разбира се ,че не са мъртви души както се изразява г-жа патерикова на БСП ПРЪМОВА,

kgb777kgb

То още от начало всички знаеха , че е безмислено , но БСП събра подписи и МНОГО искаше този референдум !!! Първо за да се оправдае пред Руските си господари , че са взели парите за Белене пък няма да се строи и второ да преброят електорат преди изборите ! Хората нямат нужда от такъв референдум , това за което наистина трябваше да се питат хората на референдуми до сега не се случи !!!

На референдума ще се види колко точно са циганите в България,защото само те под строй ,с командир БСП ,ще отидат да гласуват за Белене,знаейки колко желязо ще има за крадене.

Има елегантно решение, ама не им изнася на политиците. Айде ще го дам без консултантски хонорар. Вземете списъците на гласувалите на последните два национални избора (президентските и местните. може и предишните парламентарни), наложете ги един върху друг. Извадете тези избиратели, които не са гласували на нито един от тези избори. Останалите, които са гласували поне на един от тези избори включете в изборен списък за референдума. Изложете го 2 седмици за публична инспекция и дописване с лична молба в общината по постоянен адрес. След това гласуване само с дописване лично в деня на референдума и изборите и то само в секцията по постоянен адрес. И за изборите ще имаме готов изборен регистър - актуален, с живи хора, които са в страната (или по-голямата част) и които хора искат да гласуват, а не са оставили избирателното си право да се търкаля по земята и да го ползват партийните мошеници.

Няма мъртви души,има мъртви служителки в ГРАО.

И кой ги прави тези списъци в момента и на изборите за президент, и за изборите за кмет????Когато човек забравя по обяд какво е правил сутринта говори че има нужда от лекарска намеса.

Днес ББ ме разсмя от сърце....Но статията е за мъртвите души и ще засегна само неговите "мисли" за това. ББ каза" аз колко избори съм спечелил????без да има партия зад мен....Когато Станишев ни нарече циркаджии ние бяхме първа политическа сила в Парламента. ..."Да се смее ли човек или да плаче че има за премиер човек с деменция????Нали уж беше "различен, прозрачен" за разлика от предишните а за 4 години, дори ни преброиха, едни достоверни избирателни списъци не направиха а се оправдават че и предишните работели по "такива"списъци...Срам. срам и много отврат...

Какви мъртви души бе, хора? Извън страната ни има около 1,5-2 млн. българи, които не са преброени, но повечето имат избирателни права и фигурират в ГРАО. Част от тях са под 18 г. Даже би трябвало разликата да е по-голяма, а не само 800 000 души. Какво толкова не е ясно? Стига с тези манипулации и конспирации. Че има мъртви души - има, но те не са чак толкова много. По-запознати с мъртвите души са БСП с невалидните подписи за референдума, да им го припомням ли? (И не, не съм ГЕРБер!)

не се тормозете толкова нито една партия не се съобразява с народа всичко е измамна схема

- много разтегливо понятие бе..Ще си отидем мърцина без да разберат колко сме в страната. За навън въобще не говоря, защото там други разследват инцидентите.

Стига лъжи и измами. Към настоящият момент в Българрия живеят около 5 млн. ДУШИ. ПОД 18 ГОДИНИ СА ОКОЛО 900 000. РЕАЛНО ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 4 200 000. ТОВА СА ДАННИТЕ ОТ ПОСЛЕДНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ И НЕВЕДНЪЖ ПОБЛИКУВАНИ .

Тези, които пребивават извън България не са българи или как? Нали и вас трябва някой да ви храни, не може само с кредити!!!

След като в рекламата КОМУНОХИЕНИТЕ казват, че хората няма да платят нито ЛЕВ за строежа, а ще я строи ДЪРЖАВАТА, тогава питам, ние ХОРАТА КАКВИ СМЕ, ДЪРЖАВА ИЛИ ЛУКОВА ГЛАВА. Или може би държава СЕРГОСТАН или ВОЛЕНОСТАН, щом народа на БЪЛГАРИЯ не е държава??

Мойте хора ще гласуват твърдо НЕ - с тая патаклма за убийството на Доган в България втърдихме правоверните - единствено Турция може да донесе просперитет в района на Балканите :)

референдума за беля-не е душевна чекия за червената измет начело с нискочелия агент гоце. факта, че герб клекна пред червените мутро разбоиници означава само едно: че и те са от червеното котило.

Беле.НЕ.

"Мъртви души", Гогол Въртя се като вентилатор в горба от тази България...

А, нали на предните местни избори уж тези, които са били в чужбина нямат право на глас...

dsco@

Аз от 2001 не живея в България, но ме има в избирателните списъци на "Сухата река". .. А и в НАП ме има като длъжник за здравини.

Прави впечатление, че платените герберски клакьори отсъстват във форумите след края на работния ден, което показва ,че те са назначени на някакви синекурни длъжности в държавната администрация за да словославят вожда и неговото некомпетентно и вредно за страната управление.

да ти го в у...та!!!

Тези души се знаят от 20 години.. с тях се печелят избори - и БСП, и СДС и ДПС го знаят много добре!

Да, знаят. Ама в тази област и ГЕРБ се оказват доста схватливи... Разлика от 800К без живущите в чужбина е 13% от населението. Като се има предвид и скоростта с която вицепрезидентката (ама тя само случайно е избрана от листата на ГЕРБ, да не мислите, че има тенденция някаква...) раздава българско гражданство, до изборите догодина НЕ българската част от гласоподавателите може и 50% да мине.

технически няма как да се избегнат муртвите души....всушност тези души са си живи ..само дето не са в бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

живи сме, но нямаме реално право да гласуваме. наи-близкото консулство е на 1870 мили от моя град! има ме обаче в списаци в бг. за да ни използват не приемат закон за гласуване онлаин или по пощата, както е в цивилизованите страни.

ГЕРБ и едни избори не може да направи като хората.

ИСКАМ ДА ВИ ДОКЛАДВАМ СДКЪПИ СЪФОРУМЦИ , ЧЕ УТРЕ МЕ ПРИВИКВАТ В МВР , ЗА ТОВА ,Е СЪМ СИ ИЗРАЗИЛ ПО- ГРУБО МНЕНИЕТО ЗА ЗАСТРОЯВАНЕТО В БАНСКО И СИ Е ..КАЖЕТЕ МИ ,СКЪПИ СЪФОРУМЦИ , ВИЕ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ПО- ГОЛЯМА МИЛИЦИОНЕРЩИНА ОТ ТОВА НАГЛО МИЛИЦИОНЕРО- МУТРЕНСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ГЕРБ ... АКО ИСКАТЕ ДА ЗАПРИЛИЧАМЕ НА НОРМАЛНА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА , АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ЧУВА ГЛАСЪТ ВИ , ГЛАСУВАЙТЕ АНТИГЕРБ......ЗНАМ , ЧЕ БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ СА АНТИГЕРБ НАСТРОЕНИ ... ПОКАЖЕТЕ ГО , ЗА ДА НЕ ВИ МАЧКАТ МРЪСНИТЕ МУТРО- МИЛИЦИОНЕРСКИ ОТРЕПЛЯЦИ .. АЗ СЪМ ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРЕН , ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА БЪДЕ НА ГЕРБ- МУТРИТЕ И МИЛИЦИОНЕРИТЕ .. ДОКАЖЕТЕ ГО БЪЛГАРИ , ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ , А НЕ СЛУГИ НА БОКОВАТА ОЛИГАРХИЯ...

Само Серьожа! Само Доган!

за какво ти са тези марди, пии си ракията, не се занимаваи с глупости

СКЪПИ, А НИЕ ТИ ВЯРВАМЕ, КАКТО ВЯРВАМЕ НА ББ И СИРГЕЙ... ОПИТАЙ НЕЩО ПО-ОРИГИНАЛНО!

СКЪПИ , А НИЕ , 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА ЩЕ ВИ ПОМЕТЕМ , НАГЛИ ГЕРБЕРАСТИ ,ИЛИ КАКВО- ИСКАТЕ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯМЕ ЛИ С ВАС - НЯМА ПРОБЛЕМИ- ВИЕ СТЕ ОКОЛО 3- 4000 , А НИЕ СМЕ МИЛИОНИ . КОЙСПОРЕД ТЕБ ЩЕ ПОБЕДИ ,ВЕ НАГЪЛ ШАПКАР- МУТРО- МИЛИЦИОНЕР .ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ ,НАГЛИ И НЕНАЯЛИ СЕ МУТРО- МИЛИЦИОНЕРСКИ ОТРЕПЛЯЦИ

Е, сега вече ревнах!!! Няма да може да спиме, докато в полицията те радват отпед, отзад!!!

Ще си го получат!

НА кой пък му пука за мнението ти..

bolshenstvoto bulgari sa GERB nastroeni.....

БОЛШИНСТВОТО БУГАРИ ИСКАТ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ С ГЕРБ . ДА ТИ ГО ДОКАЖЕМ ЛИ , А ПУБЕР ПЪПЧИВ ОТ МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ .. НЯМА ПРОБЛЕМИ . САМО КАЖИ КОГА И КАК ..

да го духат милиционерите!!!

Така ли му казват вече..протест срещу застрояването на Банско,щото при вашата тройка си беше наркотрафик и дилърджийство

Какво се учудвате любезни български граждани? Всичко е нагласено така от правителството, че референдума да се провали!

дано за изборите да си оправят списъците , а сега гласувайте с ДА

Гласувайте братя! Да спасим Р.Овч и Съсела - чеченците идват да си върнат комисионните !

Да, за съжаление наистина сме си 6милиона мъртви души, на които изобщо не ни пука, че всъщност нашето правителство и всички "народни избранници" извършват най-страшния геноцид спрямо собствения си народ срещу жълти стотинки на някоя чуждо влияние! Ако ние не внесем ред в държавата си няма кой друг да го направи. Е лошото е, че ГЕРБЕРИТЕ се подготвиха и всяка една проява на бунт или революция ще я обявят за провокация и ще внедрят провокатори във всеки един неудобен за тях протест с цел да го изкарат хулиганска проява. Докато сме стадо от овце няма как д аочакваме да се отнася някой към нас като личности и народ...........!

Ами след като получихме данъчна декларация на чужд човек на нашия адрес без да знаем. Хората ги регистрират на чужди адреси, за да променят гласуването. Само че този е имал и данъци да плаща, та му я видяхме. Да не говорим, че преди това една бивша учителка на мъжа ми в комисията му казала "аз видях, че и брат ти е гласувал", а той живее в чужбина и хал хабер си е нямал. За какво да говорим....

Докато няма електронна система, където всеки да си проверява с/у егн-то му дали е гласувано...

Има я, ама трябва прочетеш статията, ако можеш ... хаха. Даден е и линк, който - учудващо - работи!

Напротив учудващо не работи.Опитай да се увериш.

8 000 000 олигофрена в РБ.....поправилно е да се каже.....щом търпят 240....гея.

800 хил души, много. Ама мани ги изборите- те са броени от проф. константинов и е ясно кво ще стане.Лошото е , ако им плащат и пенсии.

В кой век живеем че ни се сервират такива резултати.Не ли вие срам да правите такава манипулация

Къде могат да се видят списъците?

Семейсто ни - четирима, двама от които малолетни - нпусна България преди 15 години. От любопитсво проверих ,дали някой от четиримата е в списъците. Всички фигурираме?!

Но вие дори сте и гласували ако питаш мен.

Ами обясниха го хората, че ако някой е напуснал България, той не е лишен от избирателни права, че да го заличат в списъците! Може междувременно да се върне и да си гласува - никой не може да му забрани това!

Тази престъпна политическа класа умишлено не въведе ред за да има далавера.Само пълна отговорност.

Тия катъри затова ли са толкова спокойни за изборите? Ми този НСИ що не го закрият и да си правим квито искаме списъци?

Не са амо 800хиляди около 4.5 милиона са Как да нарека "живи" хора които мълчат и търпят каквото хрумне на управляващите , явно или им харесва, или са мъртви души

Пич, разбрахме, че си модератор в дирника. И като цяло коментарите ти имат някакъв смисъл. Но е малко плоско и несериозно да си ги маркираш всеки път. Особено в случаите, когато заемаш страна по някой спор, това е недопустимо за един професионалист (какъвто всички ние дискутиращи се надяваме да си).

На 27 януари тези "живи" хора, ще са тези които КВАЛИФИЦИРАНО ще определят бъдещето на България в областта на развитието на енергетиката. А ние всички сме по презумпция невежи, за бъдещата енергетика на Земята в условията Сириусиянският фотонен торсионен тороиден поток. През миналогодишният април месец, "фотонната мъгла" застави всички пирамиди по земята да "реагират" като живи същества. А как ли ще реагират или креират живите същества, в изменящите се планетарни условия? Кой да ти каже, НАЛИ?!

Ако тези хора гласуват ДПС е вън от парламента, а БСП е със 7 %. Ясно ли ти е?

обясняват ти ,че манипулацията е от сегашните управляващи , а ти рупаш ли рупаш , герб си ги пише тези мъртви души , за да са в тяхна полза

Ти към кои спадаш? Сещам се САМО за неколцина, които не търпяха и хвърляха домати - ти не беше там.

Овце са колега - ОВЦЕ. На овцата каквото и да направиш все й е хубаво. Заплождаш я - хубаво й е , доиш мляко - облекчава се, стрижеш вълна - олеква й! Ей това сме булгарския народ - ВСЕ НИ Е ХУБАВО!!!

Уважаеми, колко милиона българи познавате, та да ругаете целия ни народ...

Който иска да е свободен гражданин, да отиде да гласува!

Драги, тъкмо живи могат да мълчат и търпят. Те могат и да не искат да избират нещо или някого, което или когото Вие считате за важни. Големият брой на съществуващи само в списъците избиратели показва, че изборите тук са безсислени. Безсмислено е жив да хаби времето от живота си за отрича или потвърждава Вашия избор. За мълчащите и търпящите Вие сте несъществен заедно с тежненията си, и не те, а Вие за тях сте мъртвец.

Цитат:"За да бъде валиден референдумът, в него трябва да участват толкова избиратели, колкото на последните парламентарни избори, което значи над 4.3 млн. души... По закон обаче, ако в допитването са участвали над 20% от общия брой на избирателите, посочени от ГРАО, преобладаващият отговор влиза като проекторешение в парламента."..... Питам се, няма ли тук противоречие - от една страна референдумът е невалиден, а от друга страна преобладаващият отговор се приема за проекторешение ? Моля някой юрист да обясни логиката и смисъла на този закон в конкретата ситуация.

Ако ГЕРБ спечели през лятото изборите, населението в България ще намалее драстично поне с 1000000 за 2 години. Тук ще останат само малообразованите, некадърните, циганите и герберци.

Напротив, за ГЕРБ гласуват високо образованите - виж изборния резултат по региони на сайта на ЦИК.

Ама точно така - айде да спрем да се лъжем, а? Всеки, който бачка все повече се чувства несигурен дали утре някое ченге няма да му подлее вода, ако се окаже на пътя му - мерси ама с тия милиционери никой разумен човек не може да се чувства сигурен за утрешния ден. Същото важи и за БСП - то от там се почна, ГЕРБ е само филтрирана утайка на същата сган.

Демографската катастрофа е резултат на 23 години упорита работа в тази насока. Герберастите са виновни, че не си мръднаха пръста да променят нещо. Дори и сега в този момент да почнат да провеждат някаква смислена демографска политика, пак ще трябват едно 25-30 години за да спре катастрофалното намаляване на населението! Тепърва започва ножицата да се отваря!

ако ГЕРБ не спечели изборите ще дойде Доган и тогава никой няма да остане в България.ще останат само пенсионерите на станишев

Генерална репетиция за изборите това лято ... само че да не вземат живите пук мъртвите да стантат тогава куде ще бягате мутри прости ?????

kgb777kgb

Платените боклуци на Позитано пак изпълзяха !!! Е да , ама не !!! Тези същите "мъртви души " се реят из пространството още от 1991година !!! Със същите мъртваци БСП два пъти печели избори , да не бяха и три пъти !!! Има достатъчно помнещи хора , така че - да го духате комундета !!!

Сус бе керата! Няма по-лъжливо и крадливо племе от бивши партийни сикретари, и милиционери на които служиш бе боклук!

Това положение го създадоха такива като теб и родителите ти.

Ай стига, бе ревльо, все комуниститите ти виновни, ами те измряха, айде стига, Аман, фани си други виновати или фащай там твоя Господ, Дънов, баба му и т.н. ПИСНА МИ ОТ ТВОЙТЕ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ!!!

За какъв Дънов бълнуваш! Тревата ли ти е некачествена...или ти самият си некачествен?!

Който чете във форума, предполагам,че е наясно, че представителите на БКП(в т.ч БСП и ГЕРБ) никак не са ми .на сърце.. Но не бива българин да нарича друг българин-боклук Ти някога чул си немец да нарича боклук друг немец?... Е затова никъде в Европа не гледат на нас сериозно и не ни приемат като равноправни, ние не се уважаваме, а искаме някой друг да ни уважава(((( тъжна работа

В Германия ми прави също впечатление, че се възпитава гордост с произхода - съзнателно и подсъзнателно. Пример: много фирми и продукти се кръщават на региона, от който са. Един от проминентите на това правило са Баварските Моторни Верки (заводи), още известни като автопроизводителя БМВ. Ефектът е едно приповдигнато самочувствие, което често дразни. Но явно се отразява добре на хората, и да - както януари каза, не се формира чак такъв хейт помежду им.

Браво на нашите! До всеки избирател стои един мъртвец с бюлетина. Бойко направо разказа играта на комунягите. Лъже, та се кине! Евалла, машалла! Така още 45 години ще ни краде. Заедно с Топлофикация, която се вбеси от радостта на левите за намаление цената на газа. Нека сега плащат по 300 лева! За пукнат тези алчни богати пенсионери, плувнали в охолство и ояли се до насиране. Боже, каква радост е да си десен! Абибуя! Хайл!

Ми какво правиш - слугуваш лиму или му целуваш гъза за заплатка.

Е те измряха от политиката на ГЕРБ...

Скандално. Как да вярваме, че изборите и референдума ще са честни и че има воля за премахване на мъртвите души от списъците? Пак се задават манипулации и мошеничества.

Не съм гласувал за никоя от партиите от тройната коалиция и затова съвсем непредубедено мога да заявя, че няма по-долна пасмина от герберската. Толкова тъпи, арогантни и недемократични хора не вярвах, че могат да дойдат на власт. Поне остана малко.:)

Colonel! Едно плюсче:)

Остана малко, и трябва да се запитаме кой ще е следващия.

който и да е е Г-н/мадам, да започнем с АМПУТИРАНЕ на властващата ПРОСТОТИЯ и БЕЗУМИЕ!!!

Уф, добре, че остава само още един ден на изливане на помия. До референдума. А после още 5 месеца. И после пак ще започваме.

Смятай за какво крадене идва реч, щом са готови да разрушат цяла държава само и само да са на власт и да крадат. Добрев е пуснал бузи все едно се готви за коледната трапеза.

Няма да престанат със измамите си еййййй!!!!!!

оОт години съм само немски гражданин, но...при българските служби софтвера ми иска ЕГН-то /което вече е невалидно/. Обаче все още компютрите изписват данните ми като български гражданин. Но това не е изобретение на ГЕРБ, защото тогава все още го нямаше...

С моето невалидно ЕГН Първанов стан президент, а Станишев ...ортак на Доган. Нищо чудно да се окаже, че съм гласувал за АЕЦ Белене и за Местан след това...

умнико, направи справка, вече можеш да имаш двойно гражданство-бг и де, и ако си толко развълнуван иди в Берлин, в Посолството на РБ и опитай да гласуваш, и не ми се прави на Джърманин, щото не си:)

Ужас! 800 000 "мъртви души"!!! Този път се оляха! То бива, бива, ама бивол за мезе не бива!

Е, все едно е за първи път! Така и ще си остане, защото големите партии имат изгода от това. Така партии на ръба на 4% остават навън. Гадовете не искат да допуснат по широко представителство, щото ще изпуснат кокала.

Тези МЪРТВИ ДУШИ не са от 3,5 години, нали ? Имало ги е и при изборите когато "победи" тройната ламя...Така, че не избързвайте да си плюете в чинията, социта !

Много боли да те бият на собствен терен на игра, която ти си я измислил, а?

Грешка - поста е в отговор на БББ

ГEРБ пак, ще ги фалшифицира, какво се учудвате!

И комунягите пак ще духат супата!!!

Скоро ще ти стане много сладко, ама отзад, та си приготви вазелина.

Ще има яко фалшифициране, бъдете сигурни.

Но не чак като на първите избори. Спомняш ли си?