Германия привлича работници от ЕС

"Елате да работите в Германия" ще бъде мотото на новата кампания, която правителството на германската канцлерка Ангела Меркел възнамерява да подеме, за да стимулира наемането на работа на млади европейци от страни в криза.

Обратно в новината

Коментари - Германия привлича работници от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе четете преди да коментирате! Тя, жената кани работници от Испания и Португалия. А за българите отворили ли са си трудовия пазар??? Май не са, а!?!? Освен това ще направят подобно на англичаните. Да дойдат мнооого маймунки и всеки работодател да има избор. Като не му хареса едната маймунка да е изгони и да си вземе следващата... При това на ниска цена. Защото всички правителства чуват когато едрия капитал ревне и кажат - нямаме работници! Разбирайте ЕВТИНИ работници! А броя и процента на безработицата - това са просто статистически данни...

Пазарът не е отворен само на хартия. Получиш ли трудов договор, разрешиелното се получава за 2-3 седмици, освен ако не си да кажем с основно образование и работата не е миене на тоалетни.

Здравейте, Ангела е представител естествено на крупния бизнес в Германия. По време на криза, която повярвайте ми не е по-малко брутална от нашата, на бизнеса му трябва да сваля цените- на руснаците и арабелите съгласете се трудно може да им диктуваш каква да е цената на суровините. Остава познайте кое... Бачкерът- както винаги. Е как няма да търсят българи и тям подобни овце... Всеки си преценя за себе си, заминавайте щом Ангела ви вика. Има и още фашисти които не са измрели и не са в Бразилия. Някой трябва да им плаща пенсиите. Ходете се конкурирайте с турци, албанци, африканци, та и местните и всяква друга измет, тамън ще разберете за кво става дума.

А не те ли е страх за децата ти? Сред нещастници да растат? Не ти ли е жал да виждаш бедни, угрижени лица навред? Аз не мога да понеса всичко това и емигрирах... Надявам се до няколко години да живея по-добре отколкото живея сега защото всяко начало е трудно.

Сигурно си прав...Там, където си няма да видиш бедни и угрижини лица навред...Ще ги виждаш само в огледалото!

Сигурно си прав...Там, където си няма да видиш бедни и угрижини лица навред...Ще ги виждаш само в огледалото!

Ама много лъжат тез подпръцкващи на кисело зеле наденичколапачи, нали ?! А и не могат !

Германците търсят млади и образовани кадри, които да запълнян отрицателния им естествен прираст. Точно както правят САЩ с техните зелени карти (уж лотария). Познайте дали ще останат лекари тук в България :) хахахахахаха, аз знам немски! Чао ви!

Мързелите от бившето ГДР съсипаха Германия. За нищо не стават - комунизмът ги е обезобразил окончателно. Дори браковете между източно- и западно-германци са някакво изключение.

Вместо западногерманците да научат източногерманците на ред, източногерманците научиха западногерманците как да се скатават по време на работа. Затова нищо германско през последните години не е читаво.

За тея дето са навън . Харесвам да живея тук . Много научих, много откраднах, много страдах и не ме мързи.Малко ще живея, малка ще ми е пенсията, малко ще ме помнят, но пък никой не ми е виновен за нищо, всичко съм си го направил сам.

Какво buntes kessel ви гони бе хора. Даже се и прехласвате. Германия търси работна ръка, но не турци. Успех!

Късно се усетиха, след като Германия се напълни с турци, араби, кюрди, афганци и какви ли не още мусюлмани, които в по-голямата си част цоцат социални и си запълват свободното време с кражби, сбивания, пласиране на дрога и т.н.

В момента в Германия няма никаква работа. Икономиката тръгна, но не и пазарът на труда. И предстои втора, по-тежка вълна на кризата.

Хубаво де, разрешете ни да работиме във вашите възвишени Европейски страни и идваме ей сега :)

до шареното котле-много ми допада това,което сте написали

Ако искате да направите нещата по правилния начин, помислете над няколко неща: 1. Вашата професия може да спада към т.н."регулирани професии"- потърсете сайта на НАЦИД и евродирективите, касаещи признаването на Вашата квалификация в приемащата държава- член на ЕС. 2. Изберете си държава, която харесвате- почти всички държави изискват владеенето на езика им на мн. добро ниво- за Австрия и Германия- само Гьоте институт Ви дава необходимият документ за степен на владеене на езика. 3. Ако желаете да промените и гражданството си, са Ви необходими 3-5 години постоянно пребиваване в приемащата държава и / по мое мнение/ е по- удачно да живеете в собствено жилище, но това е много специфично. 4. Посетете посолството на избраната от Вас държава и се информирайте за сайтове, които ще Ви бъдат необходими. 5. Посещавайте международни сайтове , в които има свободни позиции за Вашата специалност в избраната от Вас държава и кандидатствайте по тях- може пък при Вас така да се решат нещата. Дано поне малко съм Ви била полезна.

1. За да намериш работа трябва да стегнеш куфарите и да идеш на място. Никакви сайтове и посолства не помагат. 2. Една страна не може да изсика владеенето на езика, нито има значение дали някоя бюрократична инстанция ти признава професията или не. Важни са изискванията на работодателя и дали ще успееш да се продадеш добре. 3. За натурализация в Германия се изискват 7 - 8 години, в Австрия от 6 години за граждани на ЕС или 10 до 30 години престой за другите, наред с още куп изисквания. Изключвам вариантите с брак за местен жител. Статут на постоянно пребиваващ се получава навсякъде след 5 години според европейската директива.

Ами ще бегаме,то се видя че тука няма да оцелеем ! Да се махаме, докато все още имаме някой лев дупета !!!

Нека обиколим света, но България остава най-скъпото нещо за истинския българин!

Да бе, наистина е много скъпо напоследък! Цените на храната наприемр е като в Лондон, Берлин и Берн. Но в България е по-долнопробна и неконтролирана.

Вие като си я обичате-стойте си тук. Аз обичам онази страна която ме уважава, цени и ми плаща, където има закон и ред.

до съгласен личи си ,че живота не ти е дал уроци и плямпаш само си представи че си караш по пътищата и си спазваш правилата и някой тир ти се забие насреща без правила виновния продължава живота си с 3 години условно ами ако това се случи на детето ти.................тогава ще те питам

Явно си примат, които и дума не е разбрал от написаното...Да загуби дете не пожелавам и на най-големия си враг. Но, само хипотетично, ако твоето дете го размаже пиян на магистралата пред Кьолн, полицаите ти предлагат вежливо кърпички да си бършеш сълзите и виновния получи доживотна присъда, твоята мъка по-малка ли ще бъде???

Добре, нашите млади хора ще научат и немски и ще се преселят по немско. А в България? Тук бизнесът реве, че няма работници, не приемат хора над 40 г., а то повечето сме останали такива. Дори от Сиера Леоне никой няма да седи тук за 400 лв. месечно. Кой ли ще лети по новите магистрали, които Той ни построи?

Елементарно. В България ще се преселят английски пенсионери... То нали това е идеята на Сорос всъщност...

Той Бизнесът и кандидати под 40 г. не приема. И като почнат да питат : "Каква заплата искате?", все едно, че ще ти я плащат, като кажеш колко искаш. "-Ама нямате стаж по специалността, за която кандидатствате." Ами откъде да имаш, като след училището или /и университета започваш да си търсиш работа и естествено - няма да имаш стаж. И никъде няма някой, който да предлага да стажуваш някъде и после да си търсиш работа, вече със стаж. "-Ама това, че нямаш стаж, не е наш проблем!" - Е, честито, скоро ще бъде, ако вече не е. Все едно, че ако си бил някъде 3 месеца сервитьор/ка, придобитият стаж и опит като такъв/такава има значение или ти дава някакво предимство, ако кандидатстваш например за "технически сътрудник". "Мерси" за такива "работодатели"...

Благодаря Ви за поканата, г-жа Меркел, но предвид професията ми съм избрала Виена :) Виена е град- музей, харесва ми повече от Берлин, а и цените на недвижимите имоти са много добри:)Предпочитам да си практикувам във Виена, а да ходя на екскурзия до баварските замъци:)

тия магистрали които боико строи са за тия които го докараха на власт за да не си тпочат скупите коли ,а народа маината му... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Германия е била каквото е била, вече не е това, което е била. Застаряващо население, което иска да получава всичко възможно, млади германци, които не искат да работят. Производства които се изнасят в чужбина за повече евтини работници и неплащане на данъци. Пълно е с турци, руснаци, източноевропейци и прочие хора, които гледат как да смучат помощи. Германците общо взето се мислят за велики, трудно преглъщат някой друг да им дава акъл. Какво ще им предложат на тия кандидати за работа, заплата по тарифа, която не е толкова висока. Извънреден труд често и то много, понякога платен, понякога не. Полицията и училищата още се държат, но в болниците вече няма лекари и сестри. Мизерията тук тепърва предстои. Ако си имате работа в България, не мислете че тук е розово.

Аз съм с висше обравование и през далечната 1996 отказах 3 годишен договор в Бриджпорт, Кънектикът на средно платена позиция с възможност за израстване - за ужас на приятелите и колегите ми. След 15 години работа у дома, три деца и четири почивки годишно, нито за миг не съм съжалил, че не отидох в САЩ. И това го пише човек, закърмен с "американската мечта", върл русофоб и политически маргинал, т.е. невярвщ на костюмарите от село, които говорят бавно-бавно по телевизията. Защо ви занимавам с половината си живот? Споделям своето ноу-хау за успех: добро образование, ясни цели и упорит труд. Пък след това сами ще се убедите, че и България може да е Калифорния! Вярвайте в...себе си и не чакайте някой да ви "оправи", освен ако не сте с нестандартни сексуални предпочитания!

Прав си, ама няма кой да те разбере в тази държава. Казал си три "мръсни" думи за болшинството българи "добро образование, ясни цели и упорит труд". Тук всеки мисли, че знае повече от останалите, гледа в паницата на другия, но завистливо и е убеден, че всичко става само с мръсна далавера.

Удоволствие е да се чете такъв коментар! Хвала на такива българи, макар да сме малко различни!

Хубаво ама освен децата само с 4 почивки ли можеш да се похвалиш? Надявам се, че поне са в произволно избрана точка от света, а не в рамките на България.

За тези, които ще ти разбият и оберат жилището, ще те блъснат челно и ли ще те пребият на улицата няма значение колко си успял тук! Може и да си успял, но държавата и условиятза живот тук са отвратителни! Освен това тук все още има връзкарство и дискриминация по възраст, пол и местоживеене при кандидатствани за работа!

No joke?

Браво. Все едно някой иракчанин да ми се похвали че има къща с басейн в центъра на Багдад... Мерси...Всъщност мисля че подсъзнателно съжаляваш за решението си.

Приятел, аз пък съм в щатите и нито за миг не съм съжалил, че съм отишъл. За 1о години тук направих много повече, отколкото за 25г в България. Същото образование, същият начин работа, същият труд. В добавка получих уредена и сигурна страна и бъдеще за децата си, които са главната причина да емигрирам. Защото България може да е по-добра от Калифорния за единици, но за болшинството не е. И накрая, как можеш да сравняваш две неща, като едното не го познаваш? Имам предвид живота в Калифорния? Едно е да слушаш, друго е да го изпитваш. Все пак в крайна сметка, важното е да се чувстваш добре.

Майката си е тракало и там! Работи се яко извън работно време без да ти го плащат, включително и на държавна работа като лекар например. Не ми се вярваше, докато не го видях. Няма регулация, няма профсъюзи. Има доста легенди...

Ангелинке, предлагаме ви шесторък резач на ленти.

Хахахах :) Не, той по-скоро ще е последният, който ще остане тука, след като всички други си тръгнем. ;)