Това съобщава в утрешния си брой сп. "Шпигел", цитирано от Франс прес. Представители на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел са сформирали работна група, която да обмисли начини за стимулиране на младежи, например от Испания или Португалия, да дойдат да живеят в Германия, предаде БТАV

Според "Шпигел" Меркел може да говори по въпроса за имиграцията на младите хора на следващите междуправителствени консултации с Испания. Броят на безработните в Испания в момента е 4,1 милиона, или малко под 20 на сто от населението.

В Германия безработицата беше 7,7 процента през 2010 година, но икономистите и правителството очакват тя да намалее още повече - до 2,9 милиона души, на фона на силното възстановяване на икономиката.

Проучване на Националната агенция по заетостта обаче предупреждава, че активното население в Германия ще намалее с 6,5 милиона души до 2025 година заради застаряването на населението и ще възникне нужда от работна ръка. В момента една пета от живеещите в Германия са чужденци или произхождащи от чуждестранни семейства от Турция, Източна Европа, Италия или Гърция.