Германия може да блокира членството на България в Шенген

При необходимост Германия ще блокира присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство, заяви германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих в интервю за списание "Шпигел", цитирано от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Германия може да блокира членството на България в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ЕС ИМА САМО 2 ДЪРЖАВИ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВНАСЯТ ЗА ЧЛЕНСТВО - ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ. А СЕГА КАЖЕТЕ КОЙ ИЗДЪРЖА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА? ГЕРМАНИЯ ЛИ? - ЕВТИНИЯ ТРУД НА БАЧКАТОРИТЕ ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК. АЗ НЕ ИСКАМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА БЪДАТ УПОТРЕБЯВАНИ ЕВТИНО В ТОЗИ ФАШИСТКИ СЪЮЗ! ДОЛУ ЕС!!! НЕЗАВИСИМОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

Мисля,че става все по ясно че в ЕС има първа,втора и н-та категория държави членки.Нашите държавници се изжявават на много велики равноправни и правят само калабалък на съвещанията в Брюксел

А бе господа всезнаещи германци,признайте си ,че има неща от които хал хабер си нямате и че в случая се оцапахте до ушите - всички опити за интеграция на генно увредени същества завършват с катастрофа.

да блокира и като залови от мангустите направо в екарисажа хуманно

Нормално е. И аз да съм от тези държави, и аз няма да искам циганите да ме крадат и вмирисват. Това е реалността. няма какво да се прикрива с измисление думички. Роми били, не цигани. Щели да се социализират ... Дрън-дрън. Когато смесите в една хомогенна маса камък и вода - тогава и циганите ще станат социални, учещи, работещи, чисти, некрадящи ... Т.е. НИКОГА! Такава им е природата. Те винаги са били тумора за обществото. Но и лечение не се прилага. САМО се приказва. Изключено да бъдат малтретирани! Но силно ограничени, така както правят германците за нас, така и ние ртрябва да ги възпрем от изход извън България, освен посока Индия! Там има милиарди като тях. Те са си оттам! Това, че 1-2 са нормални хора, не прави и останалите такива. Нали и в БГ има добри хориа, искащи да идат в Германия да работят, не да крадат и карат на помощи - но те са 1-2. Останалите заедно с цигнти - са за пренасочване към Индия!

Та нали за такива като нас са го направили този Шенген. Никой не ни иска циганията и чалгата.

Ама нали Бойко се хвали, как Меркел го посрещала с военни почести бре? Как така сега Германия ще ни блокирвала. Да не би Бойко да си е помислил, че само него са посрещали така, без да се усети, че самия протокол го изисква ?

все един ден ще ни приемат и тогава...жална им маика, циганорите ще ги залеят за нула време. тогава ще видите новите щурмоваци как решават циганския вапрос, а не като тия лаинари от атака и т.н.

Aми те циганите и сега са там бе аланкоолу. Kачват се на буса и заминават. Hе ти е ясно какво е това шенген и има ли почва у нас.

Проклет ще бъде денят в който решат да ни нахлузят и шенген изодзад. Те добре че не ни приемат - така доста африканска и азиатска сган ни заобикаля. Иначе и сега си имаме достатъчно фанатизирани педе..сти на наша територия. Алелуя

за какво ни е шенген ?от това ще се възползват циганите . Кога ще пише в личните документи кой е българин кой циганин, за да не срамуваме като пътуваме в чужбина?

А за членство в Шенген, каква такса ще плаща България??? Защото ние май сме остъргани до кокал!

"дебелите свине от немецко" могат да те купят и продадат 100 пъти и ще си харчат парите, където си искат, а ти викай на площада, обръщай кофи за боклук, заливай се с кафе и троши главите на съседите си, че не са за анархия...

ами сега дебелите свине от немецко ,къде ще си печат бутовете и ще идват на алкохолен туризъм. да се въведат визи за нашто черноморие и те така-амин

Докато не се разрещи проблема с циганите в България и Румъния никой няма да ни приеме в Шенген. хайде най- после да повдигнем и тоя въпрос- докога циганите ще си правят каквото искат тук, а ние няма да имаме права на хора, които искат да живеят без крадци на желязо и без паразити неграмотни и крадливи, рамножаващи се като зайци цигани.

Докато сме толерантни!(Докато има говеда ще има и касапи.)

НА МЕН ШЕНГЕН НЕ МИ ПРЕЧИ,ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ КОИТО НИ ОБЕЩАХА ШЕНГЕН,ЕВРОЗОНА,ЕВРОДОХОДИ!

мада, ама ще турим мито на немските китайски стоки и ще си ги внасяме от китай директно. а руснаците накрая ще им боднат пак едно знаме на райхстага :))))))))))))))))))))))))))))))

А, дай, Боже да ни блокират - по-голямо добро няма как да ни направят. Но ще ни вкарат.... за съжаление.

МНОГО ВАЖНО! Шенгенствайте си сами, тъпаци!

Това не може да бъде вярно. Бате Бойко сто пъти е казвал че германците са със нас.

Ами тогава кат правят каквото си искат швабите и не спазва ЕС законите да почваме и ние. Да си пуснем всички закрити блокове на АЕЦ Козлодуй, дето заради тях ги закрихме и да махнем забраната за пушене и да си направин акциза на горивата колкото на на ни е удобно, а не колкото искат от ЕС ! И да сложим акциз на селскостопанската продукция от Франция !

Не знам до кога ще се лъжем с този Шенген няма никога да ни допуснат според мен, но поне да увеличат квотата на хората който могат да пребивават там и временно да работят, че тука положението не е никак розово !

абе тия България за член ли я имат у европата бе!?!?... ми да го лапват, и да мирясват... прибран член не е опасен... както покритото мляко не го лочат котките... ;)))

Щели да блокират......ай да не блокират много, че ако и ние им блокираме пътя на коприната ще им падне икономиката за една седмица.

На Европа и трябват хора, които отиват не да крадат, а да УСВОЯВАТ. Мен никой не ме е спрял да пътувам където си искам из Европа. Сина ми също го приеха да следва в Лондон безпроблемно. Има и право на заем за следването, който би се връщал само, ако годишните му доходи надвишат 22 хил. паунда в UK или 15 хил паунда в Бг. В Холандия, Франция, Шотландия, Дания, Германия, Италия обучението на българите е безплатно. На Европа й трябват качествени хора, а не ченгесарски агенти (много от които са измежду нашенските цигани и дипломати)... За умни и талантливи, агентурнонеовързани българи Европа е готова да направи много инвестиции...

ЖЕЛАЯ УСПЕХИ НА СИНЪТ ВИ В УЧЕНИЕТО.БРАВО!!ТАКА Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.НИКОЙ НЕ ИСКА НЕГРАМОТНИЦИ и ЛЕЖАЧИ както нашите "РОМИ".В ЕВРОПА УВАЖАВАТ И ЦЕНЯТ РАБОТЕЩИТЕ, ЗНАЕЩИТЕ,АКУРАТНИТЕ.

Сложих ти плюс,въпреки че не съм съгласен с теб защото изгодата остава за тях.Преди време умен човек каза следното

искам да не прозвучи като заяждане, но в англия имат само 2-3 свестни унита. Oксфорд, Kембридж, лондоn бизнерс скул и кралската музикална академия. Oстаналите са долнопробни колeжчета създадени само с една едиснствена цел - да прибират парите на балъците.

Така е като последните три правителства напълниха държавата с циганите на целия Балкански полуостров и сега си траят и гледат умно, но всъщност са най-големите тапанари на земята.

Какво спечелихме от това, че можем да ходим навсякъде? Богатите и циганите миткат нагори-надоли, а ни еси броим стотинките.

МНОГО ВАЖНО!

Поредният успех за милиционерското правителство от бивши мутри ! Преди време бойко обясни, че трябва само една сграда да се измаже и сме вътре - какво стана сега ? И Германия ни удари шамар - защото в България управлението на герб защитава интересите на ТИМ, маджо, пашата, цветелинка, на монополистите и олигарсите ! Какъв Шенген при положение, че у нас престъпните мутри си живеят необезпокоявано без никой да им търси отговоронст за престъпленията !

ти май не четеш какво пише, какви мутри, какво правителство?! Не, че ги няма и тези неща, но уверявам те единствената причина да не ни приемат е огромната паника която ги тресе за социалните им системи и безграничното им отвращение като чуят цигани! Тук в Германия на всеки 2 дни някъде из пресата излизат новини за нашите и румънски цигани, какво са направили, как получават пари, как има сформирани банди за източване на соц. им система. Дреме им за мутри - нашите мутри си пътуват по цял свят и без шенген.

пишат за мафиотския цигански бос -вуйчото на Азис,който е арестуван,след опит да продаде цигулка Страдивариус за 250 000 паунда,открадната от ирландски циганин в Лондон през 2010г ...писаха също,че всяка седмица ЩЕ ПУБЛИКУВАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛОШИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ОТВАРЯНЕТО НА ВРАТИТЕ ...........

В последните месеци периодично четох по интернет европейската преса.Ще Ви информирам че освен за военната акция в Мали,за събития в Тунис и др.близки до европейците проблеми за Б.Г. нищо няма.Много редко-в рубрика "СВЯТ"а не в "ЕВРОПА","ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ" срешнах по някоя забутана накрая статия/съобщение за България.Преди това вестниците година бяха пълни на първа страница с ГЪРЦИЯ.Правете си сами изводи скъпи "Граждани/другари"

ЕВРОПА СЛАГА "ПРОТИВОЦИГАНСКИ ФИЛТЪР".НО НЕ МОЖЕ ДА ГО НАРЕЧЕ С ИСТИНСКОТО ИМЕ.ВСИЧКО ТОВА Е СВЪРЗАНО С РЕАЛНОТО КОЛИЧЕСТВО МИГРАНТИ.НЕ ЖЕЛАЯТ НАПРИМЕР ЦЯЛОТО "СТОЛИПИНОВО" или ШУМЕНСКИТЕ МАНГАСАРИ ДА СЕ ПРЕМЕСТИ НАПРИМЕР В ДУЙСБУРГ ИЛИ БЕРЛИН.РЕАЛНО ПРИЕМАНЕ В ШЕНГЕН-2016 г. В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИНТЕНЗИВНОСТТА НА МИГРАЦИЯ.ФИЛТЪРЪТ Е ПРЕДПАЗЕН-А НЕ РЕАЛЕН.

Аз все още не разбирам за какво се натискаме толкова много за този съюз, като се вижда че не сме равноправни и не сме желани там! Решението е просто - излизаме от това прогнило обединение, което и без това ще се срине. Вижте само Англия, те вече не желаят да са част от тази грандиозна измамна схема. Аз не желая да има подобна утопична система , която струва огромни пари на данъкоплатците. Аз лично не знам за какво са изпратени т.нар евродепутати и с какво са заслужили тези огромни заплати. В това просто няма икономическа логика...Старата система си беше много добра, само за умните и кадърните нямаше граници, а сега какво? Циганите ни представляват в Европа... Пък и германците какво се жалват толкова, много лесно могат да изринат циганите и безработните там, решението е просто - този който не плаща данъци да си заминава. Лесно, а?

Във Великобритания, депутатите са със заплата 5000 паунда - колкото на лекар с 5 години стаж. Премиера е с 12000 - лекар пред пенсия, или среден менъджер. И не могат да откраднат един паунд. Да не говорим за европейските заплати, бонуси и т.н. От това са търканията - европейците се страхуват да не стане като в Британия. Затова следващия ЕС ще е между северните държави с лидер Британия.

то не им и трябва да крадат, ти не ги мисли, те не остават с тия пари, всичката тази глобализация и законови промени са винаги в полза на някоя/някои мултинационални компании, които се отплащат повече от добре за услугите, а ние си носим последиците. Всъщност ние не толкова, колкото т.нар. трети свят.

Щом не разрешават на храта да работят, значи нямат нужда от техните данъци.

Обадете се на Обама той е приятел на България и му кажете, че ЕС върти мръсни номера с българските тъмнокожи - после никой в ЕС няма да смее да си отвори устата за шенген... Иначе германците никога не са били за нас по този въпрос даже самите те са насъскали холаднците за да играят доброто ченге...жалко и двулично.....

а и белокожите бг роми въртят мръсни номера в Германия и ЕС -причиняват много загуби ,конфликт,криза ,и дори същите малтретират и чернокожите от африканските държави

МНОГО ВАЖНО, ЧЕ НЕ НИ ЩАТ В ШЕНГЕН... ТО ГОЛЯМ КЕЛИПИР, АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕВРОЗОНАТА ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ДОБРЕ!

Как може,тези европейци,хуманисти, радетели за интеграцията на циганите да не ги искат.?!Голяма демагогия е ЕС

не ни щат в евросъюза, обаче ни налагат техните изродски административни норми, с които ни унищожават дребния бизнес

Ако ще живеем с бъдещи пожелания, условия и условности, такси и европейски капризи, благодаря! Ние и без друго сме в Европа, а не в Аляска, примерно! Нито ме интересува колко г.за и чинии е изтъркал българския интелектуален емигрантски елит!Да си седят в "цивилизования" резерват, за по-кратко наричан ЕС!

Ами то е ясно - Германия чака да минат изборите за да види дали оная тиква Бойко пак ще управлява България като мафиотска фирма. В този случай (очаква се че ГЕРБ може пак да спечелят), Шенген - през крив макарон! Ама тогава кой ще ни плаща глобите, които Борисов "тактично" пропуска да спомене? Той ли ще ги плаща???

А ти си откровен глупак. Европа може да шикалкави до края на тази година. После ограничения за българи и румънци няма.

Кво общо има Шенген с разрешителните за работа?!

Социалната система на Германия си я източиха самите немци - шефовете на фондовете им, като купуваха за милиарди гръцки ценни книжа с големи лихви. Сега половината и повече от тях са само хартийки. Сега се охпавдават с емигрантите. Европейския съюз има предимства и недостатъци. Що искат само да ползват предимствата? Заляха ни с коли трета ръка и стоки втора употреба. Умишлено ни държат с ниски доходи, за да не си купуваме нови. Ядем им боклуците, които няма къде другаде да пробутат, за да не фалират фермерите им.....

И кой те заля с тези коли бе баце! От небето ти ги изсипаха насила в гаража! Мале, българина е цар в оправданията! Това с дъжда от стари коли ми хареса! Вай, вай ...

Евала баце ,имало и реалисти в този форум.Много точно си го казал.На българина все друг му е виновен.Хайде със здраве .

Че що купуваш немски боклуци? Или пак някой насила ти ги слага в количката! Ей, то българина бил съвсем безволево зомби !

Кой ми ... дефекира в бельото ;-)

Браво Ханс-Петер, браво Фридрих! Те това е пример за равнопоставеност в правата и задълженията, както и за толерантност! Що поне "ромите" не вземете да ни интегрирате в замяна??

Те българите само искат правата! А задълженията за работеща и правова държава - или сме цъфнали!

Зависи от кои българи си - ако си от мургавите - сигурно! Иначе си плащаме членския внос и CO2-квотите като попове... Разберете, че все още има и българи, които искат да живеят и работят в България, и да им е добре.

са причината за това решение ! С тяхната култура на престъпност,измами,злоупотреби ,кражби,убийства и висока раждаемост ,при много ниски квалификации и съвест .Ромите само искат ,но нищо и никога не връщат! Много са алчни и въпреки,че живеят вече по-просторно и дори имат по 3 палата,те просят и крадат за 10 палати,и представят пред властите хралупи,докато обитават палати -именно това бе показано и по ББС предавания,както и измамите за милиони от всяка ромска фамилия ,които с помощта на роми с висше образование и фалшиви документи са крали от социалната система чного -общо милиарди,а ако се сумира всичко откраднато от тях -излиза трилиони евро,или повече от бюджета на ЕС ...Някои от интервюираните роми,които организирано просят целогодишно и крадат в ЕС, са създали няколко селища от десетки и стотици палати,всеки на стойност 2-30 млн евро,карат лимузини ,и някои казаха,че така се изхранват от векове ,не учат ,нямат професии,и се отопляват на помощи месечно за 1000 евро в Румъния напр в Бузеску /потърсете в гугъл " Бузеску " /.Освен това циганите отвличат и пребиват,обиждат,убиват ...Пролемът се разраства предвид експлоизвното им размножаване ,а на работещите данъкоплатци остава все по-малко от приходите от собствения им труд и не само,че живеят по-натясно от циганите,но не остава за семейство и дете,а са принудени да осигуряват помощи за ромите ,и да търпят загуби от кражбите на старо желязо от релсите ,което носи загуби от закъснения и катастрофи ,в стотици милиони ,дори трилиони евро,което бе изнесено в медиите като изчисления на компаниите

като ни блокират ,и ние не може ли да си правим каквото на нас ни е угодно ....пример Гърция,сигурен съм ,че в момента в който спрат да им наливат пари и са излезнали от ЕС

Трябва да ги е страх от 3тите страни. Разминаването в образователен и социален статус е къде по-голяма. Хем се оплакват от застаряване на населението си, хем ги е страх да приемат работещи хора със семейства.

Ами вие родоотстъпници, защо се натискате да им работите! Нали уж ги мразите и страшно обичате България!

Не знам как ще стане, може би няма да стане, ама първо трябва да направим една балканска федерация - със Сърбия, Румъния, ние! Да отидем, да се примолим на Русия, да ни върне на пазарите си! Ех, колко мъдър е бил Тато!

Роба винаги търси къде да се присламчи, при кой господар! Може и на Северна Корея да се примолиш!

О патриций, в грешка си, свободния гледа къде да се присламчи, роба няма право на избор! Щях да се съглася с теб, ако бяхме останали извън всяка обвързаност! Но понеже живеем в голямото глобално село, не можем да сме изолирани, така че предлагам да изберем по-малкото зло, обаче то надали ще ни приеме, още повече няма да се кара с другите заради нас Я!

Според теб ЕС е съюз от роби, които са се присламчили един към друг, за да живеят по-добре народите им.

Този дали помни 1996 година когато ни разориха комунистите, с които ядат и пият германците? А помни ли кога германци, англичани и французи ни оставиха да изпаднем в неплатежоспособност, за да се разорим и наложим мораториум на дълга?

правилно ,германя не иска да допуска червената чума на своя територя.там комунисти и евреи не им трябватда им саздават комитети.

Затова пък турските бастуни са ги пуснали с охота да им шават отзад...

Ти май им завиждаш на немците? :)))

Ще плащаме квоти за въглероден диоксид и за ВЕИ само, когато ни приемат в Шенген!

И каква стана тя? Гърция които уж са много много зле профукаха стотици милиарди и окрадаха ЕС им дават още милиарди. А ние почти без дълг и без бюджетен дефицит и слушкаме всичко каквото ни кажат и блокове на АЕЦ затворихме за да спинкат спокойно, затягяме и затягяме коланите за да са добре макроикономическите ни показатели - ни се изплюха в лицето. Всичко е лъжа и демокрацията им и политкоректността им а ние балъците се хванахме.

ДобрЮ утро!

Добрутро и от мене! Наспа ли се? Кво сънува, ЕС и ти сущий Авропеец? Ми не. Айде ставай, стягай се, че работа ни чака да си почистим кочинката. Пък ако свършим добра работа, ще помисли дали да приемем ЕС при нас.

И каква стана тя? Гърция които уж са много много зле профукаха стотици милиарди и окрадаха ЕС им дават още милиарди. А ние почти без дълг и без бюджетен дефицит и слушкаме всичко каквото ни кажат и блокове на АЕЦ затворихме за да спинкат спокойно, затягяме и затягяме коланите за да са добре макроикономическите ни показатели - ни се изплюха в лицето.

Ами ние винаги слушкаме - преди Москва, сега Брюксел! А и винаги сме слушкали лъжите на нашите политици!

Гърция има БВП от 300 млрд евро годишно и е нормално да им позволят заем,но кризата е тръгнала оттам,че е имало олимпиада и строеж на стадиони за 2004г ,а това означава да се правят съкращения в други по-приоритетни области,за да се освободят средства за стадиони,което е лоша инвестиция навсякъде понеже не носи възвращаемост дори в САЩ ,откъдето е анализът на инвестициите в стадионите,които те са строили за 1994 г и съкращенията,понесени в други сфери ...България има 10 пъти по-нисък БВП и не е приемливо да се вземе заем,защото е явно,че няма как да се връща предвид ниските доходи и ниския БВП .НЕОБХОДИМО Е ДА СЕ СЪКРАТЯТ ПАСИВНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ПОМОЩИ ,И ДА СЕ ПРЕНАСОЧАТ СРЕДСТВАТА ЗА ИКОНОМИКА,ЗЕМЕДЕЛИЕ,АДМИНИСТРАЦИЯ,ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,КУЛТУРА,КОЯТО ПОКАЗВА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,АКО ВЪРШИТЕ ПРЕСТЪПНОСТ,И КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,АКО ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЧОВЕШКИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ПРАВА ....НЕОБХОДИМО Е СЕМЕЙНО ПЛАНИРАНЕ -ЦИГАНИТЕ ДА НАУЧАТ,ЧЕ ПРАВОТО НА ДЕТЕ ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА Е СЛЕД ПЪЛНОЛЕТИЕ,А ДО ТОГАВА ТРЯБВА ДА ЗАВЪРШАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ,ДА ЗАПОЧНАТ РАБОТА И ДА ВНАСЯТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ,КАТО РАЗУМНИТЕ И СЪВЕСТНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ХОРА ПО СВЕТА,КОИТО СРЕДНО ИМАТ САМО 1-3 ДЕЦА

"Държат ни извън Шанген заради страха от крадливите ЦИГАНИ!"Това е истината!.

НЯКОЙ ДА МИ ПОСОЧИ ЕДНА НЕМСКА ПЕСЕН В КОЯТО ДА СЕ ПЕЕ "БЪЛГАРИЯ , БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКИ" :)

И Българските плазми и Шенгенските плазми за мейд ин Чайна или Кореа

Ами кой има акции там! Чии инженери създават тези продукти!

АМЕРИКАНСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ СЪЗДАВАТ ДИЗАЙНИТЕ .Не е ясно защо не догонват в това отношение ,но вероятно е ,защото не отделят средства за научни изследвания и разработки,които понякога изискват 20 г изследвания както в случая с въглеродните фобри за корпусите на самолетите ,както това се прави в САЩ и в по-малка степен в ЕС