17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а собственика на коня защо?

Язък за детето,ама на 13 год.да кара мотопед.Децата на обикновенните хора карат колела.Даже задържали и собственика на коня.Щото е ,,паркирал" неправилно коня?Детето го няма ,а животът на баща му е свършил.Жалко

Може да го е взело на заем да поджитка от някой голям. Навремето на село на бате Ваньо му купиха BMX и всички в махалата се редихме на опашка да му го покараме. До тогава бях карал само балканче с контра и като ми дойде реда с БМХ-а, първата ми работа беше да се пусна от баира, а пущината се оказа без контра, докато се усетя такава скорост развих в посока към канавката, че хора по трасето започнаха да крещят и да ръкомахат. Ксто стигнах почти до канавката набих спирачките - и през глава. Скочих веднага и избягах да не ме бият големите и се скрих в една кошара да рева и да ближа рани. Като ми помина, карах още 15 мин, за които се пребих още барем 3-4 пъти. Аве, не бъдете жестоки - хлапе е загинало, бъдещ ралиткаджия било, на богаташи било, не знам какво било! Един Господ само знае какво е било, освен че е било дете, много лоши и коравосърдечни започнахме да ставаме, озлобени - не е надобре така, не стига че животът е тежък и ни газят и мутри и политици ми дайте и едни други да се мачкаме и мразим, е - как се оцелява така?!

Харесва ми да чета неправоспособен и умрял в една статия. Възрастта няма голямо значение наистина. Ако досега не са си научили детето какво е правилно и направилно...

Бъдещ моторжия дето тероризира нормалните хора с бръмчилника си щеше да стане от тва хлапе. Едва ли щеше да стане човек от него. Днес може да се смята за празник за нормалните хора, бъдещ моторист и още един размазал се на Тракия, са отървали хората от присъствието си.

Да си родител не се заключава само в това да "направиш" дете! Родител е сложна и отговорна работа и както става ясно доста хора в България трудно се справят с това.

Преди години момиче умря на писта за картинг, карайки законно. Шалът и се увил около колелото и настъпила ужасяваща смърт - удушаване. Сега имаме кон който вероятно убива момчето, по-точно собственик на кон. МОМЧЕТО НЕ Е НАРУШИЛО НИКАКВИ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА!

На 13 години на път отворен за обществено ползване, без категория М, баш никакви правила не е нарушило.

''Мини Крос за деца Черен 50 куб за деца до 8г, 550 лв '' Пълно е с такива мотори и каращи ги деца! А дали ще си счупиш врата на мотокрос трасе, или на черен път няма разлика. ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ КОНЯРА Е УБИЛ НАРОЧНО МОМЧЕТО КАТО Е ВЪРЗАЛ КОНЯ НАРОЧНО КОНЯ ПРЕЗ ПЪТЯ.

3евзек

При вече счупен врат няма разлика, обаче чий ще го дири вързан кон на функциониращо трасе за мотокрос? Не ти ли се струва, че там би трябвало да има отговорни лица, чиято цел е да осигуряват възможно най-близък до минималния риск, независимо дали конярът го е направил нарочно?

tonk11

Айде бе! Има огромна разлика. Случая го доказва. На трасе за крос няма коне нали? Знаеш ли примерно, че Макс Верстапен кара формула по състезания от 14 годишен и във Ф1 отиде на 17 години. Караше формула във Ф ама нямаше книжка за кола.

Ми то и Макс с голяма вероятност едва ли ще умре от старост - рисковете на професията, дето се вика! То и това дете сигурно е било някой бъдещ Шумахер, ама не е имало 9 живота като котките! Жалко! Жалко и за детето, жалко и за родителите! Тийнеджърската възраст е много тежък период за всички, никой не е застрахован, колкото и добре да си мисли, че е възпитал децата си, много, ама много кофти период, а отделно, че живеем във векът на съблазанта! Бог да пази децата, ние не сме в състояние!

tonk11

Ей тонка, ти разбра ли какво съм написал бе?

3евзек

На трасето за Ф1 има коне и са залепени баш на предницата. Не точно на Верстапен, но някъде там наблизо, в по-предните редици.

Абе не точно на картинг. Май имаш предвид Изидора Дънкан, певица от 30те години на миналия век. Тя умира млада когато шалът й се омотава около задното колело когато автомобилът потегля.

Ти малоумен ли си? Кво е направил пък коня? Некво келешче се оправило на играч около него, на тъпото си мотопедче! Момчето е нарушило МНОГО закони и правила. За начало няма книжка!

И в какво е виновен собственикът на коня? Лично ли е трябвало да го пасе? Или да инструктира коня, за да не се плаши от пърпоретки?

Това в кой филм си го гледал? какъв шал, какво момиче? Картинг не се кара със шал, има си специални гащеризони, и то така е по закон. Наркотици употребяваш ли?

Край Калофер има трасе за мотокрос и е повече от нормално 12-13 годишни деца да карат и тренират .Щом е било с каска, момчето е знаело какво прави. Понеже има някой които живеят само по жълтите павета, не знаят какво се случва у нас и по света. Всъщност щом 12 годишни деца карат картинг, защо да не карат и мотори по трасета извън пътната мрежа на държавата?Питам ви умници?

Не е нормално. В цивилизацията като нямаш книжка ти карат моторетката на ремарке до пистата и толкова. Това хлапе е нямало книжка и не е трябвало да бъде на пътя. Отсега е научено да не спазва ЗДВП и винаги щеше да има оправдание защо го нарушава. Ако не беше на 13 а на 34 никой нямаше да го жали освен близките му.

''Пътят'' е черен път извън републиканската мрежа където ЗДП не важат. ЧЕТИ ЗАКОНИТЕ!

3евзек

Улицата пред блока ти също не е републиканска пътна мрежа, обаче е отворен за обществено ползване път. Да не би да си чел закон от преди 35 години.

Прав е човекът, че пътят не е в рамките на ЗДП. Сравнението с улица пред блока, показва интелектуално безсилие.

Защо да не карат ли? Ами за да не умрат примерно. Едно е на трасе за мотокрос или на картинг писта, друго е по черните пътища. Ако беше на трасе за мотокрос, щеше да е живо детето сега.

Я покажи, къде е формулирано, че по черните пътища Законът за движение не важи!

Като е бил с каска, кой му е обезопасил трасето за мотокрос? Защото по картинг пистите има разни хора, които се щурат наоколо, оправят нарушените обезопасителни ограждения и не допускат Сульо и Пульо да си връзват конете по пистата.

НЕ Е ПРИМКА А ОПЪНАТО ВЪЖЕ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ,ЧЕ КАРАТЕ В ТЪМНОТО ВЕЛОСИПЕД/МОТОР И НЯКОЙ Е ВЪРЗАЛ ВЪЖЕ НА ДВЕ ДЪРВАТА, ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НА ПЪТЯ. КАРАТЕ , ЗАСИЛИЛИ СТЕ СЕ , ВЪЖЕТО ВИ УДРЯ В ШИЯТА , ПАДАТЕ И УМИРЕТЕ, А ВЕЛОСИПЕДА/ МОТОРА ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД, Това е станало. Мотора е кросов и е вдигал страшен шум. Ако някой изнервен от шума селянин е вързал коня нарочно , просто е убил момчето.Това е версия.

разбира се че конят е вързан нарочно, ако не беше вързан щеше да избяга!

За малко да си представя, че в тъмното карам велосипед или мотор без фар.

Не че нещо , ама мотора без човек да премине 200 метра и по черен път?????????? Но очевидно тази версия е удобна.

Поинересувайсе от един случай ма "избягал" МИГ без пилот от източна Германия та чак до Белгия. Отгоре на това, за нещастие е паднал върху жилищна сграда и е убил няколко човека. -Ма наистина ли? -Ма наистина!

Миг 23 е устойчива машина. Но все пак не е летял по черен въздух с въздушни камъни, въздушни дупки, въздушни канавки и въздушни треви и храсти по него, нито пък с вързани въздушни коне по него.

... за разлика от мотопеда.

12 от разследващите не са съглсни с мен, очевидно аз нямам никаква фантазия

Просто кончето е влачило детето 200 м.

Куп тъпи съвпадения. Кон завързан близо до пътя. Малоумен баща. Глупаво дете - кон не се плаши ей така, най-вероятно е изфорсирало пърдялника който е карало. След като се е ударило във въжето и е паднало явно е се е паникьосало и взело да се тръшка и гърчи. Да си намотаеш опънато въже на врата е просто подвиг. Не е хубаво да умират деца по този начин но е закономерно събирайки всички фактори на едно място. Простотията и глупостта убиват.

Пич, просто не знаеш тези животинки колко са плашливи! Не напразно им слагат "капаци" на очите като ги впрягат. Чувал си израза "като кон с капаци", нали?

Всеки собственик на кон знае,че конят се плашим лесно, още повече от кросов мотор. И само човек решил да убие някого би го завързал така, че конят да препречи пътя с изпънато въже!

Представи си знам понеже съм отраснал в балкански град и по Стара Планина съм яздил и водил кон с натоварен багаж на него. А капаците са за да си гледа право напред и да не се разсейва с глупости. Коня се стряска от шум а не от движение.

ъхъ, щото именно хищниците едно време са дигали много шум но пък за сметка на това са били съвсем невидими. Аха, азвесели ме, даа.

Държава пълна с чалгопитеци

Издирете аверчетата на 13-годишното дете и ги разпитайте. Ще намерите много интересни разкази. 13-годишният едва ли е бил сам там. Тук има чисто убийство. Или ще стане - леле, самоубитият се е застрелял със 248 куршума, какво страшно самоубийство! ПИТАМЕ, КОЙ МУ Е НАДЕЛ ПРИМКАТА НА ВРЪТА И КОЙ ПОСЛЕ Е СРИТАЛ КОНЯ!?!?!? ИСКАМ ДА ЗНАМ И ЦВЕТЪТ НА КОЖАТА НА УБИЕЦА! МОЖЕ да е СОБСТВЕНИКЪТ на коня?!?

Нямаше начин да не са виновни циганите...

Ще си позволя да продължа. Детето е карало Априля с каска, това вероятно е кросов мотор. В такъв случай детето е карало редовно, което означава вдигане на много шум. Ако има наоколо стада с животни,или къщи, вероятно има и недоволни. Съвсем нормално е да се разследва собственикът на коня, да не би съвсем съзнателно да е вързал животното до пътя. Това е не малко вероятно.

Явно не си наред с главата.дете на този възраст може да кара' редовно" колело,кънки или тротинетка. Не и мотор

Има татковци които учат децата си да карат МОТОРИ/МОТОПЕДИ/ ОТ 5-6 ГОДИШНИ. В Сопот и Калофер кросовото каране на мотори е мания. В столичен парк преди години един татко беше купил на 3-4 годишно момче един мини мотор и бръмчеше съвсем редовно по алеите. Та помисли ти колко си в ред....

Явно не си живял на село в ранната си юношеска възраст.

Да вържеш коня си близо до селски черен път не е престъпление. Приемам, че връзването е за забит в земята кол, както се прави от векове. Не за опънато напреки въже, както пише някой по-горе.

да намери собственика на коня, да му увие едно въже на шията и да го бутне от някой по висок балкон

и после да се бутне себе си - дава мотопед на неправоспособно 13-годишно дете и го оставя без надзор... по същия начин детето можеше да се пребие и без кон, както и да причини друга катастрофа...

Не! Сега бащата да увие въже под тъпата си куха кратуна и да се обеси!

Абсолютно съм съгласен, докато родителите дават така безотговорно на непълнолетни лица мотори да го духат!

Всички знаят, че кон и магаре като се затичат опъват и въжето. Винаги се мисли самите животни да не се увият и удушат сами и дали не биха препречили път или пътека. Тотална небрежност на собственика на животното.

не спестявайте детайлите, знае се от кой етнос чаветата раждат на тринайсе и се правят на мъже

Детето е било с каска. Бог да го прости.

... и със шофьорска книжка в джоба! Тъпак!

очевидно човек свидетел не е имало, иначе щеше да му помогне, значи всичко са догадки. това да се удушиш във въже на кон, ума ми не го побира. дори въжето да е било опънато от коня, как ще се увие около врата?

Съжалявам за детенцето. Дано почива в мир. Съболезнования на всички близки.

Май Дядо Боже се е намесил в случая. Това "детенце" можеше да блъсне и убие друго такова, на което бащата не му е пъхнал 50-кубикова моторетка под дупето!

На това му се казва нелеп инцидент-Когато едно дете е на мотопед и даже на велосипед ,има стотици начини да загине . Това е малшанс сигурно 1: трилион ,точно във въжвто на пасящ кон.

Поляни/ливади се ползват обикновено от тревопасни четирикраки животни, не от двукраки, безмозъчни такива!

Верно си пастир - НА ЧЕРЕН ПЪТ, байно, НЕ на ЛИВАДАТА

Това за наградите на Дарвин дали ще стане?

Никое дете не заскужава край на 13 г.! Виновен е бащата! Нека сега да пази за себе си селските си обяснения " ъмчи тоза тъквиз маторчитъ каска и книжка не трябва!". С ДВГ до 50 см./39 и каска, и книжка с кат.; А", и години. И някой черен събрат е виновен, че си е зарязал коня без надзор, и КАТ е виновен, защото във всяко село се знае, че е пъно с такива бръмчилки....

Естествен подбор му викат на това.

Jazak si za deteto-Bog da go prosti No azma samniava tazi versia 4isa e oplela hortumata.....Dasa puthodi po ditailno dane bi dae obiistvo.

"Бащата"-тъпак - на съд! Това хлапе можеше да блъсне и убие/нарани друго дете.

Собственикът на коня пък какво е виновен? да се остави животно да пасе в полето, вързано с въбе, е съвсем закокка и масова практика. Акон утре някой моторист се убие в моя орех пак ли ще ме задържат?

Ти си много т*п, Ванка! Правиш ли разлика между оставено без надзор животно и дърво, което може да е и саморасляк? По твоята логика от цирка може да си пускат лъвовете на следобедна разходка из града да си търсят вечеря!

Нерде вързан кон, нерде лъв в града.

bookkeeping.mariana@

Ти си тъпият! Оставил е човекът животното да си пасе кротко. Може ли да предвиди всички глупости, които преминаващите наблизо могат да сътворят?

"Животно без надзор" - направо се оля! В целия т. нар. "цивилизован свят" говедата пасат без надзор! Конят е бил на ливада - може би собственост на коняра, може би общинска, но в никакъв случай не е бил на път или мотописта! Май добре си си избрал ника.