13-годишно дете от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент край града, съобщиха от полицията. Момчето управлявало мотопеда на баща си по черен път в близост до местността "Бяла река", подплашило кон и се удушило във въжето, с което животното било вързано.

Горски стражар в ДГС Карлово е подал в следобедните часове на вчерашния ден сигнал, че в близост до местността "Бяла река", в землището на Калофер, е открил безжизненото тяло на дете. Момчето е било с мотоциклетистка каска на главата, а на около 200 метра от тялото му е намерен паднал мотопед "Априля".

Според разследващите става дума за нещастен случай при който детето - неправоспособен водач, се е оплело във въжето с което животното било завързано за паша, и е паднало от мотопеда. Конят се е подплашил, повлякъл е тялото му, а въжената примка около врата му е причинила неговата смърт.

В хода на оперативно издирвателните мероприятия и процесуално следствени действия са установени и задържани собственикът на коня и бащата на детето, който е собственик на мотопеда. Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП - Карлово и с първото действие по разследването е започнато досъдебно производство.