Коментари - 1123 са новозаразените с COVID-19 у нас - 40 % от тестваните, а 60 са починали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обясниха ви, че ще мрете ЯкУ Понеже сте прости пръчки Къде е проблемът тук?

Да приемем че е вярен постулатът, че през почивните дни се правят по малко тестове и за това са по-малко установените заразени. Но Смъртта няма почивен ден. Защо тогава и починалите се по-малко?.

Издаващите смъртен акт обаче биха могли да имат почивен ден. Събирачите на този тип информация - също. Само на сървъра на stpeter.com всичко се отразява на секундата.

Тези %-ти са менте - ако са изследвани само двама и единият е заразен, %-тите ще са 50... Най-важният % би бил "броя заразени/цялото население". В случая "1123/7000000" = 0,0016%

100 пъти ми казах махайте го този фалшив портал. Какво се се хванали с този вирус. Хора умират извън болниците защото са болни от други болести което е живо безумие.

Няма линейки, защото вирусът е фалшив и не води до спешни състояния. И освен това не е заразен.

Облъчване му е рецептата и ще ви следват -овце гадни

Ами дай да се крие информация та овцете да не знаят какво ги очаква а ? Да си мрат без да се усещат.

затваряйте идиоти, цяла Европа затвори само ние тука се правим ма мъже, понеже и без това сме с най-високата смъртност. Около мен е страшно, толкова много болни и даже млади хора в тежко състояние, безотговорна работа.

Ако погледнем графиката за България за новозаразените прави впечатление че вирусът в неделя си взима кратка почивка и винаги бройката спада чувствително.

Може би голяма част от тестващите не работят събота и неделя? Простичко е, но не е за прости хора!

Поне от месеца стана ясно на всички, че събота и особено неделя лабораториите не работят така активно както в делничните дни.Дебили като теб обаче не го схаванаха.Осем месеца същите тези дебили като теб не разбраха как се слага и маска.Само на гъза си на са я сложили.

Инструкция от Банкя

Съществуват три вида лъжи: лъжа, нагла лъжа и статистика. (Марк Твен)

Ей, прави ми впечатление, че освен по-малкия брой заразени, защото има по-малък брой тествани, въпреки че процента е същия, има и по-малък брой починали в неделя, сякаш някой и на тях им забранява да умират през уикенда! Има десетки хиляди, които са заразени и не са в статистиката, току що научих, че моя близка, която от седмица е хоум офис, е заразена, без симптоми, като изключим загубата на обоняние и вкус, каза че си правила бърз тест, който бил положителен, но не си е правила ПСР, съответно сама се е изолирала, въпреки че като й гледам изолацията, през час е в двора, чат-пат стига и до улицата, ако всички заразени се изолират като нея, нещата са ясни, масово нацията ще се зарази и ще изкара вируса, пък който оцелее! Правителството си е дало оставка в борбата с вируса, и то се е изолирало и ни вест, ни кост, ни правилна и адекватна реакция, изпокрили са се в миши дупки и чакат да мине стадния имунитет и да отнесе една голяма част от избирателите им, защото като гледам, само активните се разболяват, тези за които бизнеса и парите са най-важни! Ще им оредеят редиците и на следващите избори ще гризнат дръвцето!

Тулуп, Само св. Петър отчита в реално време, при всички останали има закъснение между смърт и +1 в съответния регистър. Само ти ли почиваш в неделя?

Тулуп ще викаш на баща си, че не си е извадил оная работа от майка ти и те е създал прост и ограничен, ясно ли ти е?!!!

Аз почивам денонощно, не съм идиот да ходя на работа по време на пандемия! Седя отстрани и чакам да ви гледам сеира на умните и лакомите!

3евзек

Тулуп ще викам точно на теб, може и ти да започнеш да се наричаш така. 10 месеца не ти стана ясно защо около събота и неделя има отклонения, затова ще викам на теб да си вадиш оная работа, барем не оставиш също толкова тъпо поколение.

Ха

@Реалист "има и по-малък брой починали в неделя, сякаш някой и на тях им забранява да умират през уикенда" През почивните дни отделенията са с намален персонал и кой да отчете умрелите. "ако всички заразени се изолират като нея, нещата са ясни, масово нацията ще се зарази и ще изкара вируса, пък който оцелее!" Може би, но за редовия цървул-антимаскър рискът да се разболее е доста по-висок отколкото за умния човек. "Правителството си е дало оставка в борбата с вируса, и то се е изолирало и ни вест, ни кост, ни правилна и адекватна реакция, изпокрили са се в миши дупки и чакат да мине стадния имунитет" Правителството си решава своите проблеми, от които главнията са наближаващите избори. Щом повечето от електората не искат строги мерки и са готови да пожертват старите и болните само и само, за да не си развалят кахъра, то правителството изпълнява пожеланията на електората. В крайна сметка задачата на правителството е да изпълнява желанията на електората. Така че реакцията на правителството е напълно адекватна. Желанията на електората не са, но това е проблем изцяло на електората :-)

Българинат става все по-корав. Тези гадове от НОЩ и ГЕРБ са затрили "едва" 60 човека чрез телефонното си здравеопазване и спрени планови операции. А до неотдавна УБИВАХА по 160!

Не вдигай телефона, че иначе може да те застрелят по него.

Управниците позорно абдикираха от борбата с коронавируса.

САМО ВЕЧЕРЕН ЧАС ОТ 21.00 И ЗАТВАРЯНЕ НА КРЪЧМИТЕ ЩЕ СПАСЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО !!

Я трай бе, че ще ти наложа пълен локдаун за 3 седмици!

Д-р Луд.....Не си луд , а неосведомен старчок, който защитава БСП и Радев,плюеки по правителството!

Това е за сега ще видим оставащите дни колко ще бъдат заразените и да не забравяме че на 30.11 изтича извънредна та епидимиологична обстановка както се казва предстои да разберем

След епидемията, здравната система в България трябва да бъде закрита, ако може - с промяна в конституцията, ако така не може - с нова конституция. Коронавирусът показа, че тази система изобщо не функционира. Здравеопазването трябва да бъде само частно и лечението да се заплаща в пълен обем от болния. "Солидарният принцип" е измама / пирамида, служеща за облагодетелстване на цели съсловия по веригата, но не и за адекватно лечение на болните. Трябва да има само болници, оборудвани по последния писък на модата, с адекватни заплати за докторите и останалия медицински персонал. Ако болният трябва да плати 1000 лв за преглед и лечение - ще ги плати, ако трябва да плати 20 000 лв - ще ги плати. Ако няма парите - ще се лекува в къщи, както сега и ако оцелее - оцелее. Къде е статистиката - колко неосигурени лица са лекувани през последната година за сметка на нашите осигурителни вноски и на колко осигурени лица е отказан достъп до здравеопазване, по каквито и да е уж обективни причини? Българинът много добре знае, че сиренето е с пари, така че ще направи всичко възможно да си намери парите за лечение, така както намира за хляб, за алкохол, цигари и т. н. Аз съм пенсионер и по тази причина съм осигурен до края на живота си. Продължавам да работя и да плащам здравни осигуровки - следва, че съм осигурен за още един живот. Ако сега, обаче, се наложи да потърся здравна помощ - може да познаете от първия път дали ще намеря. И това не касае само пенсионерите, а всички на които им удържат здравноосигурителни вноски. Тогава - защо да ги плащаме тези пари? С тях да бъдат лекувани велможите, неосигурените, връзкари и паразити от всякакъв характер и да потъват в джобовете на някакви измислени НЗОК, РЗИ, лични лекари и много други органи и организации по трасето? Много е просто - имаш ли пари - ядеш, обличаш се, обуваш се, лекуваш се и т. н. Нямаш ли пари - работиш здраво, за да ги изработиш, молиш роднини и приятели, вземаш заеми - проблемът си е твой и го решаваш ти, а не някой измислен орган или НПО - за моя сметка и за сметка на милиони хора, като мен. Веднага някои ще кажат - не е хуманно. Да, може да изглежда не много хуманно, но хуманно ли е и нормално ли е цял живот да плащаш, а веднъж като ти се наложи - да се окаже, че уж точно за теб няма..., а ако се провери - ще се окаже, че не е само за мен, а и за десетки или стотици хиляди други, като мен - обикновени хора и добросъвестни данъкоплатци. Време е да се разбере, че нито комунизмът, нито криворазбраната демокрация са виновни. Виновни сме си само ние - хората, българите, защото си завираме главите на едно топло място и се правим, че не ни касае и се усещаме чак когато ни опре отзад... Затова - след пандемията (ако сме живи) - закривай! А, може и още сега - едва ли загубите ще са много по-големи, отколкото се случват в момента, при тази организация. Бъдете живи и здрави, и късмет!

Вече сме първи по смъртност в Европа. Честито, говеда мангъровисти. Слушайте Мангъра и умирайте. Българите от чужбина ще ви вземем имотите. Декември си слагам ваксината и изкупуването почва.

Смешко, от 30 години сме на първо място по смъртност.

Апелативният съд на Лисабон взе решение, според което PCR тестовете не могат да се използват за Ковид-19, защото давали 97% фалшиви позитивни резултати. Решението може да го намерите в нета.

Това сигурно покрай едни тестове в германска лаборатория. Където 58 от 60 положителни резултата са били неверни. Това е 97% неточност.

и пазят. Дори псевдонаучни глупости са пак глупости. Трябва тестване, така се намаляват заразите. И гледай фактите около теб, а не какво казал съд или доктор или политик. Около мен с тестване се предотвратяват тежките случаи, защото рано открити заразени не заразяват и карат по-леко, не се допълват с още вируси. Следвай логиката, а не политически измислици.

PCR не е за тестване на вируси, а за нещо за гени и това си го казва откривателят му, който получава нобелова награда за откритието 1993г. Преди някое друго десетилетие.

3евзек

Може ли цитат, в който открияателят на PCR твърди подобно нещо? Ако може датата на иявлението да е от преди смъртта му, че всичките такива засега са все след нея.

Големи глупости пишете. Незнам дали се усещате, че така вредите на хората?

Не, нямат толкова акъл! Плащат им да пишат щуротии и те ги пишат, заяждат се с всеки здравомислещ човек, който може да мисли, за пусти пари! Скоро може и тях да тръшне вируса и да не ги спасят, тогава горчиво ще съжаляват за щуротиите, които са изписали, но това нищо няма да промени!

Излъга за 97-те процента, нали? И попусна да отбележиш, че решението е поради жалба от поставени под карантина четирима германци, един от които е дал положителна проба.

Може ли да кажат на хората събота и неделя кои лаборатории работят, че направиха толкова тестове? В област Габрово и Плевен няма работещи лаборатории за тестове в събота и неделя, защото едни познати навъртяха сума ти километри без успех. Вече невярвам на тези резултати.

Работят в болниците, работят и частни извън болниците. За София има, за страната незнам.

Защо Бащицата се скри заедно с ПКП и не убеждават че всичко е цветя и рози и за временните неудобства е виновен " Лошият МАТРЪЛ " Май незнаят какво да правят и се видя че ЦАРЯ Е ГОЛ

сега смесват ензими за да видят как ще действа вируса , разбира се в името на държавата не е да кажеш насила

От тези 160 жертви на ден поне две трети се дължат на отказа на бай ганю да спазва елементарна дисциплина. За това най вече са виновни жълтъиъе сайтове с конспирации и лъжите на руската пропаганда.

а шехеризада ?

ШЕХЕРЕЗАДА...Едно име не можеш да напишеш без грешка...

Невинните умирт докато мангърчетата си щъкат без маски :)

още ди жив, макар и насран.

3евзек

Дай личен пример де!

Няма вирус, беееее! Пък ако има, го посрещнете свободни! Без предпазни средства, без маски, без страх, бееее! На лекарите каква им е работата, нали да ни лекуват! Беееее!

как си оцелял ? при великденското готвене

Маските им пречат. Щото са много изнежени.

не им се виждат модерните бради и надутите кокоши дупета. И много псевдомъжаги си мислят, че са по-малко мъже с маски. Ама са първи на ваксините и се крият дом. Но пишат ли пишат срещу мерките.

сменихме репертоара нещо ;)

а за маските- изследванията са противоречиви. но маската поне спира гадните пръски на невъзпитаните или несвестни люде наоколо ти. така някакъв процент от опасността се намалява.затова е добре да се носят при хора, струпани нагъсто. иначе основна функция на маската е да ти напомня да стоиш на дистанция. и пак поради това основно трябва да се носи при много хора, струпани нагъсто. и особено на затворено. плюс това, излагайте лицето и ръцете си, дори маските на слънце. слънчевите лъчи дезактивират вирусите 90%- зимата за 14 мин., а лятото- за 7 мин., изследвано е. освен това, слънчевите лъчи активират производството на вит.д, който помага на тялото да тепа гадината в зародиш-добиваш специфичен и неспецифичен имунитет. спира и автоимунните заболявания от по-нататъшен регресивен "прогрес". вкратце, Слънчо е наш приятел, винаги е бил. повече от всякакви хапове, инжекции и машини. имайте търпение, и това ще мине. пазете се, укрепвайте се и-Бог с нами.

Напротив, няма да мине, или поне не в момента. Сега сме попаднали под ударите на фарма мафията, дано да успеем да се откопчим

които убиват вируса, убиват и хората. За щастие земната атмосфера спира точно тиял лъчи. Така че ви остават маските и дистанция сега и да си гледате здравето, за да не поддържате хрочнични болести и тлъсти тела. Другите неща не са сигурни при тая епидемия.

Ха

"а за маските- изследванията са противоречиви. но маската поне спира гадните пръски на невъзпитаните или несвестни люде наоколо ти." Противоречивостта е основно в изводите за степента на защите, която осигуряват обикновените (не сертифицирани маски), но при всички случаи даже обикновените платнени маски дават ненулева защита. СЗО дадоха препоръки при които когато двама човека (заразен и незаразен) носят маски (не е казано какви маски, така че вероятно са обобщени данни за всички видове) то рискът за заразяване пада от около 20% на 10%. Естествено рискът зависи и от други фактори като разстяние и т.н. (но ме мързи да пиша детайлите - който иска може да потърси препоръката на СЗО). "плюс това, излагайте лицето и ръцете си, дори маските на слънце. слънчевите лъчи дезактивират вирусите 90%- зимата за 14 мин., а лятото- за 7 мин., изследвано е. освен това" +1, но и тук си трябва умереност - никой не е отменял риска от рак на кожата :-) "и това ще мине" За умните, да :-)

"Затворили" са за коментари статията за снощните герои. Интересен подход ...

е в дом за стари хора, на 95 г, в добро здраве, Никога не е влизала в болница. Посетих я онзи ден (виждаме се през оградата). Попитах я: "бабо, защо излизаш от друга къщичка". Тя: "Временно ни изгониха, там затвориха двама набедени" :))))

Аз акъли от хора, дето не се грижат за роднините си не ща! Айде, със здраве.

https://www.youtube.com/watch?v=304mywDzN_w

Нови 5млн и 700 хиляди незаразени. Такива новини кога? :D

Когато ви ги спуснат отгоре да ги разпространявате. Защо питаш?

Защото не признават антигениите тестове? Защо продължава сагата с направленията за пср? Вие имате ли представа колко време, нерви и усилия коства на хората да се тестват и да получат лекарска помощ?! Това, което се случва е геноцид!

струват по-малко пари

около 25-30% са заразени, тези, които най-много се пазеха. Двама от тях, не сваляха ръкавиците, да не говорим за маски. Някои имаха глупостта, да си направят PCR-тест, без да имат симптоми и без никой да ги кара, сега и те са в карантина.

Точно това питах. Защо не изследват колко от заразените са се пазили и какво е съотношението? Защото нещата си изглеждаха, че там където най-много се пазят, е най-зле.

В ГЪРЦИЯ С ПОЛИЦЕЙСКИЯ ДОМАШЕН АРЕСТ И СЛЕДЕНЕ ПО ТЕЛЕФОНА, ВСИЧКО ЗАТВОРЕНО, МАСКИ И ПР, ЗАЩО ИМ УМРЯ ПАТРИАРХА БЕ??? ЗАЩО СЛЕД ТЪПИТЕ ВИ МЕРКИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА НЕ ПРИКЛЮЧИХТЕ ВИРУСА БЕ? ЗАЩО В ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ ПРИ КРУТО ЗАТВАРЯНЕ ПРОДЪЛЖАВА ЗАРАЗАТА БЕ??? ДА НЕ БУИ НЕЩО ТОВА ДА НЕ СА МЕРКИ, А НОВ ФАШИЗЪМ, НЯМАШ НИЩО ОБЩО С МЕДИЦИНАТА?

Много е просто защо - има ковидиоти, които поддържат заразата жива. Сега остава да обясниш защо унас през пролетта нямаше толкова силна вълна, а сега има.

пръскат вируса със самолети ?

3евзек

И със самосвали го изсипват.

Отговорът на този въпрос неминуемо навлиза в сферата на теорията на конспирацията...Дано обаче си остане само теория, че доста такива вече се сбъднаха

Моля, пуснете и статистика за общия брой хора получили лекарска помощ (не по телефона). Вярвам, че важно обществото да знае колко хора са минали през болници тази година спрямо предишната. Важно е и да се знае при колко пациента системата се претоварва и спира да функционира.

И защо е важно? С какво ще ти помогне?

Мисля, че който трябва ме разбра - теб също. Камбаната не бие втори път за глухите:)

3евзек

Абе и аз те разбрах, обаче все пак това с нищо няма да ти пмогне. Май камбаната ти е глуха?

МАЙ МИСИРКИТЕ СА 100% ЗАРАЗЕНИ С ТОЯ ВИРУС! САМО ТОЙ ИМ В ГЛАВАТА! СИМПТОМИ : ИДИОТИЯ, ПАРАНОЯ, ЛАКОМИЯ!

иначе не се следи броят на населението. Могат да си пишат колкото искат починали всеки ден. Важното е да има известни личности сред тях, медици и учители. Преди това бяха безсмъртни , сега обаче както мутрафчийски е наредил са почнали да умират.

единственият начин да се спре такава зараза е чрез мерките, които генералът наложи пролетта. за съжаление, трябва и да се яде.

Всеки ден 40 % положителни проби. При около 5 милиона пълнолетни граждани 2 милиона са се срещали и се срещат с вируса. Някой не са го усетили, други като настинка, но някой яко загазиха. Вирусът е като снаряд по време на война. Не го виждаш от къде идва, но те поразява. Спазвайте указанията на лекарите, за да не дишате през маркуч.

защо има толкова малко починали като 2 милиона са се срещали с него? нали 4% беше смъртността при зараза?

Никой реално не брои умрелите от ковида, че да ти говори за проценти смъртност. Може би много умират, от експериментите на лекарите и какво им казват да ползват. Ако си го караха като предната година, може умиращите да са по-малко.

в провинцията хората си умират и никой не ги тества

То даже при тези без симптоми е нещо подобно. Като при футболистите. Онзи ден 17 заразени в Берое. Сега има починал треньор, но утре ще изнесат придружаващи болести. От началото се очакваше 60-80% да го минат. След това ще почне да затихва. Така че сигурно най-добре е да са максимално повече, че да е ясно, че ще приключва. Ковид-20 си чака на опашка. ;)

искат само ковид 19

Няма вирус, бееееее ... Сички на лъжат, само Мангъра казва истината! Бееееее ... Дрогаре комунисти-протестъри, няма вирус, бееееее ... Няма носиме ръкавички, бееееее ... Няма нужда, бееееее ...

o!o

Защо не пишете, че тези 1123 ново заразени, представляват над 40% от тестваните. За да изглежда статистиката по-прилична, ли? Щото, като кажеш 4000 заразени за денонощие, нещата изглеждат зле. Но...1000 е друго.

Винаги съм изтъквал, че основната причина за епидемиологичния взрив е това, че хората престанаха да ръкопляскат от балконите си с благодарност към медиците на първа линия. Ръкопляскането е доказано ефективно, не само срещу вируси и бактерии, но и срещу всякакви вредители и хищници. Така например са били прогонени в миналото крокодилите от река Марица, която е гъмжала с тях!

Как после ще се лекуват хората от параноята и фобиите, причинени от вируса НОЩ?

много чувствително се оказа дебилното население...поредната идиотщина...те мерките не спазват-психиката им била повредена...

Точно така, другарю Експерт ! Молодец ! Ето за такива писания, от редакцията пипат гласуването ! Лато някой ти сложи един минус се добавят автоматично два плюса . Ето защо ние руските подлоги желаем неистово машинно гласуванене. Рот фронт ! И довечера на вандалщината - ние шестимата не носим маски. Маски носят само тримата внедрени "провокатори", мароканеца и непълнолетните арменци. Ако вдигнеш температура, не се безпокой, Корнела е станала доброволна санитарка, за да не й отрежат кофата НАТО-вците.

За 22.11.2020 г. Китай обяви 11 нови случая на коронажирус. А в ЕС се напреварват кой ще пише повече новозаразени и умрели ... Отделенията са пълни , защото се вкарва сульо и пульо в тях, тестовете са позитивни защото така трябва, а не защото наистина са такива ... Огроман манипулация е всичко! Следва ваксинирането! Дали Китай ще ваксинира всички китайци с американските ваксини? НЕ!

Ама нали знаеш тия 11 са провокатори. Просто тамошната полиция някак си ги е изпуснала. А между другото ти виждал ли си китайската инструкция за мерките против вируса?? Вземи си я намери прочети е и после си помисли дали ще спазваш такива мерки.

Там вече и маските не са задължителни, имам приятели, които живеят в Китай и информацията ми е от първа ръка.

Руската политика към България е кради и убиваи българите,всичко руско вън от България

Че се вслуша в призива да не си правят PCR тестове PCR е измама. Понеже приходите от тази измама ще намалеят за измамниците драстично през следващите седмици,очакваме да измислят нова измама за стресиране на хората

Руско лаино

Но голямо

Произнесе се световния експерт по??? Конспиративни теории.

В болниците няма лекарства. Хората умират от корумпираното неадекватно правителство. Виновните трябва да бъдат съдени в Хага.

Руска извратена измет

По всичко личи,че си левичар !

Тия дето саботираха мерките, те ще са първите. Само ми е любопитно кои сте тия вие, дето ще завеждат дела в Хага.

ДИР, сайтът ви не работи!

Съответно не можеш да тролиш и няма копейки

ние знаем, какво ще кажеш ;)

Руската пропаганда и дезинформация уби от covid19 много хора. Ето това е да имаш руски партии в България . Министър прецедател и президент руските роби. Ето това е национално предателство. Друга тема е турски поток и АЕЦ Белене ,но те са част от руската смъртоностната политика и геноцит към българите.

У нас тулупите ще ги ваксинираме само с руска ваксина!

За теб ще има Американска !

Руски изрод

ще има за всички, и за русофилчета и за русофобчета :)

спорим само за произхода на ваксината.Иначе е ясно ,че за всички ще има и то от сърце ! А след ваксинирането резултатът ще бъде еднакъв с Руска или Американска ваксина.И той е.......................!

Да видим до март 2021 от колко комунисти ще се изчистим.

Първо герберастите.

Обикновено грипче, бееееее ... Проста настинка, бееееее ... Леко минава! Бееееее ... Нищо страшно, бееееее ... Само топло чайче и супички стигат, бееееее ...

От давани 60 починали, 39 са със сърдечни проблеми или 65%. За предната година от 108 083 починали, 69 632 са от "Болести на органите на кръвообращението (I00-I99)" или 64.4%. Реално никой не брои починалите от ковида! Дори на портала им дето ги изнасят, явно сменят двама пишещи и единият пише: "при които е бил доказан новият коронавирус" А другият пише: "при които е бил констатиран новият коронавирус" Но и двете не значат починали от коронавируса. Просто бройка починали, сред тези имали коронавируса според тестове, починали неясно от какво. Вероятно включва и неактивните случаи, реално починали БЕЗ коронавируса.

Да изчакаме НСИ да кажат каква е смъртността за седмица 46? Тогава ще си проличи, че е все тая дали умираш със или без коронавирус, по-важното е, че умираш.

Смъртността ще е завишена заради релният отказ от лечение поради създадената паника. Но средната възраст е повече от показателна.

3евзек

Паниката беше март-април. Тогава защо нямаше завишена смъртност, ами всички обяснявахте колко била по-ниска?

За 45 седмица изкарват наистина много почиващи. Над 1000 човека повече. Това тръгва от октомври да се увеличава, а не от март, когато бе извънредното положение. В началото мислех, че е от студа и последствия. Само че е прекалено много. Само че за същият период въпреки лъжите им, НОЩ броят починали 367 човека. Почти 3 пъти по-малко от увеличението на умиращи. Така че въпросът е от какво умират повече и отговора не е само ковида! Сринато здравеопазване, покрай този ковид. Срината икономика. Студа и ефекти, като сърдечни проблеми и така нататък. Май сега има и грип А.

3евзек

Възможно е и бройките на починалите с Ковид да са силно занижени. Хората вече масово не си правят тестове и като умре някой с непотвърден Ковид, не го пишат там.

До Зевзек: Паниката беше март-април, мерките бяха тогава, а болните не надхвърляха общо 1000 човека. Вярно, тестваше се малко, да кажем, че са били 10000. И понеже имаше страх, носеха се маски, обикновените вируси също не вирееха добре, катастрофите намаляха, та и смъртността намаля. В момента има 70 000 официално заразени като се тества също недостатъчно. Системата е претоварена, от което следва високата смъртност. Призивите на нормалните хора март-април бяха #flattenthecurve.

Средна възраст на починалите С ковид вчера в България: 71.8 години Средна възраст на починалите С ковид от 16.10 досега: 69.4 години Средна възраст на починалите 108 083 души през 2019: 73.2 години

Не знам колко е средната възраст на почиващите. Но предната година са ни водили нещо от рода на 6.951... милиона. Делиш на 108083. Реално умира 1 на 64.3 човека. Да не казвам, че средната възраст на умиране е 64.3 години, че ще ревнат за застаряващо население и как не е валидно. А родените деца са 61882 от които 344 мъртвородени. Или раждаемостта е 57% от смъртността. Или за да е баланс тази раждаемост, средната продължителност на живот трябва да е примерно 113 години.

Аз не ги разбирам тия работи...надпреварата с проценти на ваксините...Забелязвам обаче че никой не ни обяснява разликите межде отделните марки ваксини,коя на какъв принцип дества, коя не е подходяща за хора с имунни заболявания. Може би х ора с подходящо образование знаят, но въпросът е в това,масовият потребител в лицето на уязвимите групи да с наясно на достъпен за тях език. Човек се грижи за здравето си най-добре,когато е лично информиран,за да напомни на лекарите за своите проблеми, когато го ваксинират. А дали всички лекари са също наясно...е съвсем отделен въпрос.

Да приемем ,че не са 40%,а 80 % ! Колкото по голям процент обявяват,толкова повече сами се разобличават в истерията ковид. Ако беше толкова коварен вирусът щяха да умират над 500 човека на ден.При положение,че според НСИ средно на ден в Бг. умират по около 300-350 човека без пандемия.С тази страшна пандемия би било логично да вдигнем бройката.А то се оказва,че смъртността намалява.Друг е въпросът за изкуствено създалата се криза в здравеопазването. Е сега вече може и да се вдигне смъртността ,но не на базата ковид-болни !

Малко са ти умрелите. Затова правиш всичко възможно да има повече,като не спазваш никакви мерки и разпространяваш идиотски конспиративни теории. Колкото до измислената ви статистика дето цитирате, за 2019-та давате общия брой починали, а за починали до момента давате само починалите от вируса. Без да броите останалите.

боклук, и не - няма да спазвам мерките за да угодя на дебили като теб

Всъщност последните седмици се увеличава. Но до половината година вървяхме към рекордно ниска смъртност. Юли месец повечко и после пак съвсем нормално. Сега действа студ, сринатото здравеопазване, икономиката, грип А май има и така нататък. Почиващите повече за последно мерена 45 седмици (преди 2) са наистина много. Над 1000 повече от за предната година, но за същият период с всичките лъжи, НОЩ изкарват 367 починали или почти 3 пъти по-малко от почиващите повече. Влияе много студа, а от октомври си е като зима.

Радвам се ,че има мислещи хора.Бях започнал да губя надежда.

Боклук руски противен

Да ви м....а