1014 лв. е максималната заплата за учителите в малките населени места

Имаме доста голям недостиг от кадри по математика, информатика, физика, химия, казва председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева

Обратно в новината

Коментари - 1014 лв. е максималната заплата за учителите в малките населени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая М...Я още ли се ХРАНИ на Учителската СОФРА??????????????????????????????????

Янке, досега спахте 20 години. Сега се сетихте, че всичко е с главата надолу. Докато има делегирани бюджети никаква промяна в качеството на образованието не може да имаме, независимо колко ще е заплатата на учителя. Нека каже някой накрая, че царя е гол.

Абе какви заплати,в малките населени места с малък брой ученици ,учителите не мога да съберат норматив работят с намалени заплати ,не се дават и допълнителните плащания по КТД, защото феодалите директори така решават,окупирали са се все едно им е бащиния.Кога Я.Такева и синдиката на учителите ще въведе мандатност на директорската длъжност,кога ще се намалят учителските нормативи по химия ,физика и да се изравнят с тези по БЕЛ и математика ,докога ще съществува тази неравнопоставеност на уч.труд и дискриминация

А какво ще каже г-жа Такева за директорите, които не пенсионират учители именно по тия предмети, а в училище има възпитатели /учители ЦДО/ със същите специалности в трудоспособна възраст? Кой контролира тези ситуации?

ВЕЧНАТА АМБЪР-ЯНКА ТАКЕВА! ЩЕ УМРЕ КАТО СИНДИКАЛНА ЛИДЕРКА...ПАРДОН! ЯНКА-УДОБНАТА ЛИДЕРКА!

Нали тази ще нарежда за кого да гласуваме. Да бъде махната

Защо учителите от малките населени места ще са ощетени? Те често са по-компетентни от тези в големите училища. Те работят много повече за по-малки резултати. Значи за повече работа по-малко пари. Ама нали решенията се вземат от хора, които не са стъпвали в училище.......Какво да говоря повече.....

Там е работата, че и най-високите заплати няма да повишат качеството на образованието. Нужна е кардинална промяна и трябва да се започне от дисциплината. С пожелателни приказки и с лозунги нищо не се постига.

Този дърт"дялан"камък има изключителен принос за унизителното положение и жалкото съществуване на българския учотел, и падението на образованието и училщата в България.Крайно време е и е наложително,достойно да бъде изпратена на Бунището с камъни. Всичко друго са празни приказки за наивници.

Ако системата на образованието работи добре , няма 70 % от децата да ходят на частни уроци ! А може би и това е бизнес , ти вземаш моите , аз твоите ученици ???

От тази несменяема дърта комунистка. Пфу..

Последно 1014, 1500, 1104 или 1120 е максималната?

Не плюйте учителите си, ганьовци неграмотни!

Като гледам ганьовеца неграмотен си само ти., даже си и доста злобен от тия прекалено злобните където шамарите ви оправят .После ревете ,защо шамарите.

В някои училища има паралелки от по 3,5 или 10деца. Качество липсва,община Ценово. Дисциплина няма. Бият,псуват,пълна трагедия и за това се плащат хиледарки. Системата е гнила.

Не са малко пари, като се има предвид и нивото на даскалиците. И тази на снимката не е ли време да се пенсионира, гледам я откакто се помня.

И няколко месеца отпуска.

Няколко месеца оотпуск Друже,но НЕПЛАТЕНА! Явно не ти е извесно това?

786.13 нето?

Като видя Такева се сещам за онази с пърхащите мигли-Кастрева. Дайте път на младите хора! От вас ни писнА!

Свободни места за учители има само в ромски махали, а иначе никой не ги държи на синджир, който не иска нерви да напусне, но няма такова нещо, свободно място за учител няма, даже стачкуват учители да не се пенсионират, е как да стане?

Тази Такева няма ли мандат,тя е от 30 г е шеф на този синдикат,мумия ,не знам въобще била ли е някога учителка

Ами да да си събират децата за убочение, иначе да си връщат заплатите, все пак са държавни и общински служители

Драга,дано грешката да е случайна,щото това УбОчение кърти мивки.

Как нямат поне малко срам от хората, говорят за пари и само за пари а резултатите от дейността им все по отчайващи.Стигнахме до там училищните занимания да са във вреда на учениците.Нито лев повече не трябва да получат повече докато трайно не променят образоваността на децата.

"Тя / Такева / призна, че след като правителството вдигна учителските заплати, най-много се е страхувала от един въпрос: "Че обществото ще каже: "ето, ДЪРЖАВАТА ДАВА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, финансира в образованието, в учителите и останалия персонал - защо няма повишаване на качеството на учебно-възпитателния процес?" Да й имам притеснението... ... Докато държавата налива пари в частни училища, докато пренаписва учебниците съобразно "пакета от ценности", докато олекотява матурите и дава неограничени права на учениците за сметка на учителите, забравете за каквото и да било възпитание и образование!

Нито отпуската е 3 месеца, нито е 20 ч. седмично работата, защото никой от Вас не отчита нервите и това не може никой да отрече ! Частни уроци се дават по БЕЛ и Математика и то не от всички! Останалите предмети няма! Ако толкова много завиждате за отпуската има свободни места, но надали ще издържите и една седмица :)

Те сегашните ученици са малко грамотни,но като станат учители не знам какви ще бъдат!

Тази плаща ли си редовно членския внос в ГЕРБ или се прави на скрита лимонка.

Защо пенсията и е под 500, след като съм се осигурявал над 1000, в послед итд 15 години?

Плащат ли данъци за частните уроци?

като им се турят и класовете отгоре....и тия още реват????

пенсиониране взимат...Какво реват?

Десет заплати и половина и щом достигнат възрастта за пенсия не може да ги изгониш по никакъв начин - хем заплата от 1500 лв., хем пенсия, хем нищо не правят!!!

Свободни места има, вие за какво ревете? И клас ще ви дадат, пълни екстри, с бизнесменчета, сопчета, скайпотглеждани, пълна програма, даже и черно пиперче, като патенцето манджите.

бабишкел янке, мноо си прЗта, ма! едни даскали земат 1500, други 1000 за същото! абе вие сте изроди бе, продажни мастии! Ако не можете - махнете се! НИЕ МОЖЕМ !!!!!!!!!!!!!

Системата на образованието в България е пълна порнография. Заплащането на учителите също е порнография. Минималната заплата на учител трябва да е 1500 лв, а максималната 3000 лв. Тъп народ, скапана държава!

За 4 часов работен ден и 3 месеца отпуска на година, вземат повече от достатъбно!!! Пък за сивата икономика, която развиват, чрез частните уроци които дават, да не говорим!!!

Минималната в малките населени места е 600 лв Максимална едва ли достигат някои

Тази от снимката , от кой съркофаг на египетска мумия я изкяряхя??? Нямам нищо на против учителите, но да си вършат работата, а те произвеждат само полуграмотни гамени!!!!

Едва ли е тайна, че днешните ученици не ходят цяла година на училище, но са вече новоприети студенти! Можем да си представим какви кадри ще имаме,те и като студенти ще са същите,каквито са били и в училище! Почти неграмотни! Нищо против тези трудолюбиви и отлични ученици!!! Но те са малко!

Всичко много хубаво, но тази длъжност председател на СБУ да не е като папската или царската? Разбирам липса на учители, но все има някой по-млад и истински заинтересован от проблемите на този синдикат.