200 млн. лв. декларирани от наеми

Тази година имаме успешна данъчна кампания. Дотук са декларирани около 200 млн. лева от наемодатели.

Обратно в новината

Коментари - 200 млн. лв. декларирани от наеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нямат спирачка. и си пишат подкрепителни коментари. и си вярват. ужас.

На повечето места по света с регистриране на фирма - получаваш и регистрация по ДДС. ТАКА - може ли да е някак по-простичко? Всички фирми са по ДДС а ДДС е 10 до 15 %??? НЕ 20-25% - познайте защо!!! Е, не може, защото някой трябва да папка, гепи, а аз поддържам 10 фирми и на според случая - С или БЕЗ ДДС, пиша някакви там уж фактури и др. хартии.

Напълно подкрепям написаното по-долу от "истината" за регистрацията по ДДС.Аз също съм споделял подобни мисли след изказване на г-н Прокопиев за повсеместна регистрация по ДДС. А на хората,които не са запознати с този въпрос мога да кажа,че занаятчиите,дребните търговци и др.,които не внасят ДДС плащат патентен данък през годината. Но аз искам да обърна внимание на друго.Преди да се започне кампания против дребния бизнес, защо г-н Стефанов не изнесе следните факти-какви данъци са внесли в държавата ЕРП-тата, мобилните оператори,БТК или т.нар. Виваком и големите търговски вериги. След проверка на ЕОН се оказа,че дружеството след 5 годишно присъствие в България може да даде на държавата дивидент от няколко милиона лв/дивидента се получава след като се разпредели декларираната печалба/,при положение,че оборотите на дружеството са за стотици милиони лв на година. Предполагам,че по подобен начин стоят нещата и с другите големи компании.И както казва г-н Б.Борисов в интервю пред Валерия Велева и за което е прав,че тои няма вина,че всичко от икономиката ни,което е работещо е разпродадено от предните управляващи и печалбата се изнася навън. И мога да посъветвам г-н Стефанов-вместо да разпилява усилията на данъчната администрация ,да ги насочи там където се въртят наи-големите парични обороти в държавата.

Точно над мен един бг тарикат-наглец НАЕМОДАТЕЛ е дал под наем 2-стаен апартамент в който живеят 6-ма идиоти от Хасково!!! Да 6-ма хасковски селяндури, който по цял ден не работят-охранители някакви са и цяла нощ слушат чалга, пият, крещят и бутат столове и бутилки. АД ПОД НЕБЕТО!!! Това е така нареченото ново строитеслтво за хиляди евра в милата ни татковина. След събрания на етажната собственост и много оплаквания се оказа че няма механизъм в ориенталската ни кочина, който да вкара ред в подобна ситуация, Сега обмислям продажба на апартамента и емиграция! Спасения няма тук, разберете го веднъж за винаги! 90% от населението са шибани идиоти, които не желаят да се съобразяват с хикого освен със себе си!!!

мога само да ти съчувствам. в бг се шири простотията и няма оправия. ама се обади в НАП преди да емигрираш да спретнат поне една проверка на собствениците.

И, докато спорим по въпроса за данъците, циганите продължават да правят деца. Увеличеният брой "социално слаби", "самотни многодетни майки", умствено и физически недъгави и какви ли не още индивиди се хранят от тези данъци и се УВЕЛИЧАВАТ като количество. Ще стане страшно някой ден! ...... Интересно, МУРГИНА дали си плати данъците?

След отчитането на тия 200 милиона вероятната крачка на НАП е да почне да друса още по- здраво дървото, белким падне още. Те хубаво тръскат, ама някой признава ли присъщите разходи по поддръжката на отдавания под наем имот? Възстановява ли се ДДС ако имота е част от сдружение на собствениците, което е вече юридическо лице? Върху тия наеми ще се търсят и осигуровки. А под някаква форма стаж начислява ли се? Участват ли тия осигуровки във формирането на пенсия? Нека претръскат МОЛ-овете, които откриват с такава гордост и медиен шум. Там наема преди 2 години за един щанд за дюнер е 8 хиляди на месец, а на една сладкарница 50 хиляди. А колкото до това да се насъскват хората да се трпоат един друг, и то за няма нищо - от Павлик Морозов насам и старата система не си е позволявала да иска от хората подобна свинщина. За регистрацията на всички фирми по ДДС - това означава неминуемо поскъпване на услугите, понеже те ще се облагат с ДДС и оскъпяване със минимум 100-150 лв месечно на счетоводството. И ако за една фирма в сферата на услугите с над 5 служители това се преживява, то за ЕТ, ЕАД и др това вече става непосилно като разход върху разходите. Май работата започва да мирише на предсрочни избори...

Стаж за пенсия като рентиер - звучи доста прогресивно.

Другарят Стефанов съвсем е изперкал! Това с повсеместната рег.по ДДС е убийство и на малкото останал дребен бизнес. Отново държавата и лицето на НАП иска да абдикира от своите задължения - в случая да възстанови ДДС на изрядните фирми като го вземе от новорегистриралите се. Това е израз на слабост и неспособност да се справи със задълженията си. Във всички европейски държави има мин.праг на регистрация, но нашият НАП е напред - ще въведе данъка-убиец за всеки. Това, бъдете сигурни, ще тласне бизнеса в сивия сектор масово. Другото което е, че в НАП няма физическа възможност да обслужват толкова фирми - персонала им е недостатъчев в момента, а какво да говорим, когато се присъединят още няколкостотин хиляди фирми? Това е поредното изземване дохода на населението. Кр.Стефанов въобще не се съобразява / той никога не е управлявал нищо повече от колело, може би/ с възможностите на дребния бизнес, нито го интересува. Примери за това са много. Подробностите - да кажем, в големите градове някак си може и да се оправят, но в малките? Знаете ли, че един добре квалифициран счетоводител и по приетите от Съюза на счет.в Бг минимални тарифи за рег.по ДДС лица тръгват от мин.РЗ нагоре / 240 / лв. Дребнишят търговец просто не може и няма как да осигури месечно подобна сума и оттам ще търси начини /нарушения/ да не води сметки. Следва солена глопа по ЗДДС и закриване на фирмата, съответно създаване на потенциален престъпник, озверял от отнетото му право да съществува дребничко. Трето, почти всички лекари, стоматолози, занаятчии и пр. в момента НЕ са рег. по ДДС. Това означава поскъпване и на техните услуги с 20%, както и на плащанията от РЗОК към тях , което е нов разход от бюджета, който не е предвиден и който в никакъв случай няма да се покрие от новорег.фирми. Ще се увеличат масово и измамите, и невъзможността на НАП да ги наблюдава даже. ще повече хора ще останат без препитание - и собствениците, изградили нещо дребно, и хората, които работят за тях. Държавата ще трябва да отделя повече средства за издръжката им. Така че, по-голяма глупост от това да вкарат всичко по ДДС на този етап НЯМАV Но едва ли човек като КС може дори и да с9и го помисли - просто няма с какво да го направи!

Между другото, в Щатите този въпрос е решен РАДИКАЛНО. Всички плащат данък и на никого не се връща нищо. Данълът варира от 6,5 до 8,5 процента в различните щати, и се нарича "такс". И не са им необходими нито повече счетоводители, нито повече данъчни, не знам защо...

хаха, странно, всички се натискат да лъят дърявата и затова не декларират, че взимат наеми и т.н. на кратко казано крадат от джоба на всички, защото не плащат за това, за което другите си плащат с данъците. после обаче някои решава да ги изпорти т.е. да каже на дърявата - ето този там не си плаща данъците ! и после този, които бил докладвал на дърявата, е лошят. извинете, но лудят е този, които дава баницата, а не този, които я яде. явно на някои хора им е писнало да дават от баницата си на други. явно са разбрали, че когато съседа ти лъже, ти страдаш, ти му плащаш ражодите и т.н. краино време е всеки да си търси правата, да изисква ред и законност - от другите, но и от себе си !

Има някои известни мисли, които са станали популярни само с първата си част и са позагубили от философския си смисъл, например: "Мисля следоватено съществувам...но и за да мисля трябва да съществувам" (Декарт) "..когато плащаш данъците си на държавата ти вече може да изискваш от нея.." ...но и за можеш да си плащаш данъците пак трябва да изискваш от нея. Това не е опит за остроумичане, не е и от "наследството" "държавата трябва да се грижи за нас". Икономическия "ейджънт":))) функционира в среда с определни характеристики, които зависят до голяма степен от държавата като: данъчна система, национална система на иновации, банков сектор (достъп до кредит), наличие или отсъствие на проткционизъм, институционално представяне на интересите на бизнеса и труда, структура на икономиката( определя и структурата на експорта), инвестиционен климат, инфраструктура, национална транспортна мрежа, стратегия за икономическо развитие и др. които индивидът НЕ МОЖЕ да определя или променя, но които имат влияние върху неговите икономически печалби. На този фон трябва да се разглежда и "не можем да хванем малките магазинчета, които не използват касовите апарати". Държавата иска да си пребере данъците, което е разбираемо, но дребните магазинчета се борят за оцеляване, което също е разбираемо. За да плащат данъци те трябва да съществуват. Преди време четохме за прекомерно увлечение по моловете, днес четем за непочтени магазинчета. Ще задам един въпрос и ако никой не отговори, ще приемем че не знаем отговора. Въпросът е: в каква валута са закупувани "производствените постъпления" т. е. стоките на моловете които са част от международните вериги-в евро или в левове и как това се отразява върху финансовата ни система-фактор за крехкост или фактор за стабилност?

А може ли г-н Стефанов да каже колко са били декларираните доходи от наеми за предходните 3 години?

на търкалета. Звучи толкова неверно и дървено всичко това. Особено " като плащаш на държавата можеш да искаш от нея". та това да не е европейски народи и европейска държава та тези отношения да имат почва у нас. Тук държавата ни дере, смята че е над нас, ние й го връщаме по свой начин. И понеже държавата сме ние- ние теглим последиците. И понеже висшата държавна администрация се смята за над нас- тя винаги ни притиска. И понеже всеки българин издигнал се във властта или ако му е дадена даже и най- малката власт злоупотребява по природа с нея- пак общото впечатление е че ние сме ощетените. когато един народ е калпав и тоя горе не е по свестен, каквото и да го говори.

България е държавата на длъжниците, некоректните платци и тези които не искат да си връщат заемите и борчовете.Тях всички ги защитават. Сега всеки да клепа и донася за всеки както преди 30 години... и да е анонимо, че да може да е по "качествено" и простотиите дето ще "ДОНЕСЕ" да хващат декиш пред "корумпираните" съдии .

е та вие вече сасипахте малките магазинчета всичо сасипахте господа" министри "

А пък ако легализират проституцията, може пицата да стане средна.

Грозна картинка. Да се мразиш с всички, да клепаш комшия, работодател, колега, наемател, наемодател, клиент, лекар, учител, политик...Винаги ли трябва да се насъскват хората едни срещу други? В една демократична страна трябва да има ред. Трябва да има известно уважение с хората, с които работиш и живееш. И търпимост. Всеки човек, сключва договор при вземането на обект под наем или при започване на работа или... Никой никого не кара на сила. Гади ми се от тези отвратителни отношения, които сегашните политици се опитват да налагат. Върнахме се години назад, когато не знаеш кой ще ти забие ножа в гърба, кой ще ти съсипе живота, с каквито и красиви думи да го облечеш, клепането си е мръсна работа. И много често така се отмъщава на този, които не ти е приятен или ти пречи по някакъв начин.

Хей, "Пак ни работят" - не сте прав относно търпимостта. Не може човек да живее в демократично общество и да търпи непрекъснато да го лъжат. Сложете ръка на сърцето си и честно кажете през последната седмица не се ли натъкнахте на следните примери: 1. Масово не се перфорират билети в градския транспорт;2.В малко спретнато бутиче не Ви издават касова бележка; 3. В малка, спретната закътана бензиностанцийка изобщо не знаят какво е касов апарат и нямат четец на карти /пример - гр.Годеч/; 4.Наемателите от горния етаж като че ли живеят за последно, а собственикът на апартамента не е и чувал, че трябва да си декларира дохода от наема и че трябва да изисква спазването на реда от наемателите;5.Работодателят Ви намалява заплатата, че е криза, но ходи през месеца поне веднъж в чужбина за разтуха, плаща Ви осигуровките върху сума, нямаща нищо общо с реалната заплата; 6. Този, който прави ремонта на дупките по Вашата улица /ако има такъв/, знае ли дали сместта, с която се запълват дупките, отговаря на някакви технически изисквания- масово се запълва с боклуци и т. н. и т. н. Всеки, който лъже в своята работа - лъже нас, лъже държавата. Затова сме и на този хал. И трябва наистина една здрава ръка да ни пипне, бой ще ни оправи, не може само да приказваме - туй било, онуй било и в същото време да не си мърдаме задниците нещо хубаво сами да си направим - за нас, за обществото. Я ми кажете, скъпи господине или госпожо, как ще коментирате грозните строежи в Приморско на безимотните в кавички чеда на висшите съдии - ВСИЧКО БИЛО ЗАКОННО, ето и тези ни ....... А, ние, глупаците - да сме толерантни! Е, няма да стане, крайно време е да сложим край, ако искаме да живеем в правова държава!

Имам частна фирма от 20 години и съм горд данъкоплатец през този период.Нямам все още собствен офис и склад,но гордо си плащам наема.Още по-горд се чувствам,че имам да вземам над 200.000 лв. по доставка на оборудване за ВМА от м.август 2009г.,което е платено към доставчика.Гордо съм си платил ДДС-то към държавата ,само че гордостта ми малко пострада след като не можах да платя заплати на служителите си за м.април. Въпреки това съм горд,че живея в правова държава и мога да се надявам,че ще бъда включен като кредитор в бюджет 2020 при третия мандат на Бойко Борисов естествено пак с вицепремиер Симеон ПИЦОВ Дянков-най великия икономист на всички времена.

Опитваш се да си го изкараш на някой ,който не ти е виновен...... Дали грешката не е в тебе...

Аман от тикви! Кой какво си изкарва бе, малоумник??? Държавата му дължи пари, той си е внесал и ДДС-то и какво? Сам си е виновен ли, бе? На тебе повече от 5 лева взети от чичо Пешо - съседа, да се налющи с каменарка, явно никой не ти е държал и самата мисъл, че някой има да взема 200,000 лева вече те втриса... Аман от заслепени катили.

А не може ли и наемодател да наклепа наемател, че крие, нарушана си договора, не плаща, продава не това, което е уговорено с договор, лъже,съсипва имота, не плаща ток, вода и телефон и т.н...? Или, щом "смаже" в общината, виновен е.....наемодателят? А държавата няма ли да плати компенсации, че е ползвала с десетилетия ограбен имот без пари и го е върнала в руини? Май въпросите стнанаха множко, а?

Може, ама не в НАП.