”Виваком” продаде 50% от ефира

„Виваком” подписа споразумение за продажба на 50% от Националното управление „Радио и телевизионни станции” (НУРТС) на международния финансов инвеститор Mancelord Limited, съобщиха от телекома.

Обратно в новината

Коментари - ”Виваком” продаде 50% от ефира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само в София бтк имаше над 100 сгради и хиляди километри канална мрежа, медни и оптични кабели (медните в момента ги разпродават), коли, техника. Дружеството което разпространява ефирните телевизии в цяла България също е собственост на БТК. А сега умножете всичко по цялата страна и прибавете над 4 милиона абоната. И после кажете дали тази сделка не вони, както и всички останали в България. Сделките за смешни фирми като "Спектрумнет" и "Мегалан", които не струват и 1/1000 от това, което струваше БТК, са за повече пари. В продължение на 6 години новите собственици разпродават БТК и не могат да го разпродадат, за какви пари става на въпрос, а през това време не са инвестирали дори 1 стотинка. Как може никой да не ги проумява тези неща?

А колко ще е дивидента на Сакса и синчето му.

Със сигурност !

Защо ли това изобщо не ми прилича на нещо което е в полза за България?

Ще добавя само, че от банка "Лазард" дойде Николайчо Василев. БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА !!! Има някякви клоуни които ни направиха на маймуни.

Не търсете в нета инфо за "инвеститор Mancelord Limited", защото няма да намерите! Това е виртуална фирма на стоящите зад нея финансови спекуланти от Лазард Капиталови пазари. Т.нар "Бромак" е техен посредник. Лазард капиталовите пазари е издънка на "Лазард", която е основана през 1848 от: Александър Лазард, Саймън Лазард, и Ели Лазард, три еврейски братя от Лотарингия , Франция. После се премества в Съединените щати и формира Лазард Frres & Ко. Повече инфо в нета. От 2005 г. насам, "Лазард" е проявява агресивна експанзия на финансовите си консултантския си "бизнес" главно в Латинска Америка и Източна Европа(?). Тя е част от Рокфелер Център.

Потърсих Mancelord Limited с разни търсачки от разни места и нищо не намерих за "световните" им инвестиции. Една бегла препратка към Кипър и нищо друго. Върху трупа на БТК винаги са се въдели съмнително големи и лакоми мухи. Подкрепям мненията, че е крайно време да се разследва нейната приватизация.

ина

Все още ли някой се съмнява, че България е нарочена за разпродажба!?

Някой тук пита"защо не се преразгледа грабителската приватизационна сделка "БТК"? Драги ми сънароднико, ако се започне само преразглеждането на стрелка БТК ще се отвори кутията на Пандора и за всички останали сделки- Балкан, Нефтохим, Кремиковци и хиляди други на обща стойност над 100 милиарда долара държавна собственост продадени за едва 3 милиарда , разликата потънала в нечий частен джоб. И как искате от олигарх, участвал сам в подобни сделки, да започне "преразглеждането"? Кой сам ще си ритне стола на който седи? За да се преразгледа БТК трябва ПЪРВО- Да се изхвърли политическата паплач от НС -зад всяка стои по един олигарх, ВТОРО да се приеме с референдум закон за преразглеждане на всички приватизационни сделки от тяхното начало 1989 г насам.ТРЕТО- да се повиши съзнанието на народа, да си види състоянието, в което е докаран и истинските душмани в тъмнината и да не си дава ВОТА- (единственото останало неограбено в прехода), за да подарява с него на олигарсите политическата власт в НС ,да си правят закони за себе си и продължават грабежа. ideyazabulgaria.org

М-даа.БТК беше на "загуба",затова НВ Царя я изтъргува за жълти стотинки...Няма ли да разследват сделката за БТК? Националният интерес е силно накърнен не само финансово!

Купиха БТК за жълти стотинки! Сега я препродават и накрая няма да има никаква българска следа в така наречения български телеком. Ще ядем попарка, но кой как ни я направи!

Има ли съмнителна сделка без участието на Корпоративна банка?Къде спи Цветанов?Колко са намесени в енергийния октопод?Защо Борсов държи там парите на държавните енергийни фирми?

КРЪГЪТ "КРЪСТЕВА-ПЕЕВСКИ" СЕ ДОКОПА И ДО "ВИВАКОМ" коментари/6 7 април 2010, 11:40ИКОНОМИКА София, България изпрати на приятел Представителят на инвеститора топакционер при спонсора на медийното семейство "Виваком" подписа споразумение за продажба на 50 процента от Националното управление "Радио и телевизионни станции" (НУРТС) на международния финансов инвеститор Mancelord Limited, съобщиха от телекома. Целта на сделката е управлението да получи от новия инвеститор допълнителни средства за въвеждането на цифрово телевизионно и радио излъчване. Според изискванията на Европейския съюз всички държави-членки трябва да прекратят аналоговото излъчване до края на 2012 година. Националното управление Радио и телевизионни станции разпространява програмите на националните радиа и телевизии на територията на цялата страна. /БЛИЦ Бившата БТК е внесла документите по сделката за одобрение в Комисията за регулиране на съобщенията. Консултантът на "Виваком" по продажбата е международната банка "Лазард". Представител на инвеститора Mancelord Limited за България пък е фирма "Бромак", която е основен акционер в "Корпоративна търговска банка". Именно управляваната от Цветан Василев финансова институция е основният спонсор на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Двамата станаха популярни като медийната фамилия на Ахмед Доган. Според сайта "Афера" те контролират вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Засада", "Меридиан мач", "Уикенд", "Шок", "Минаха години", търновския "Борба", "Лудогорски вестник", ловешкия "Народен глас", бургаските "Фактор" и "Черноморски фар", пазарджишкият "Знаме" и списанията "Мач магазин" и "Кулинарен Уикенд". С пари от обръчите на ДПС се финансират новинарските онлайн издания "Всеки ден", както и веригата сайтове на отстранения от bTV бивш водещ на сутрешния блок Николай Бареков - bnews, blife и bsport. Официално депесарски телевизии са ВВТ и ТВ 7. Твърди се обаче, че Пеевски ръководи още няколко кабеларки. След усиленото пазаруване на разпространителски фирми, в края на миналата и началото на тази година, сега ДПС контролира Национална агенция "Разпространение" АД, Сдружение "Съюз" на разпространителите на вестници и списания", "Пресмаркет" ЕООД, Национална агенция "Разпространение 1" ЕООД с техните регионални подразделения и други. /БЛИЦ

ако трябва да сме още по-конкретни - руската мафия. Тя вече има стабилен "портфейл" в България: като почнем от енергетиката, минем през имотните инвестиции и стигнем до средствата за масова дезинформация. Няма отърване...

глупако! Прочети статията! Ако имаш нещо различно от мухи в тиквата ще разбеш, в противен случай не се обаждай! Мразя тъпи хора!

Сега всички да благодарим на Царя и шута му Николай Василев за успешната продажба на БТК за 240 милиона евро - колкото струва бакъра от кабелите. Само от продажбата на лицензите и сградите си избиха парите стократно, да не говорим за другото. Браво на такива политици - прославят България по Света.

Какви са тези офшорки? Все пак става дума за националния ефир..

В края на 2012 може да прекратим не само аналоговото излъчване а и всяко друго....

Но иначе цената на БТК беше 230 млн (не по време на криза разбира се)