Расмусен: ПРО да стане задача на НАТО

Държавите от НАТО трябва да се съгласят противоракетната отбрана срещу страни като Иран да се превърне в задача на алианса и да използват всяка възможност за сътрудничество с Русия по този въпрос.

Обратно в новината

Коментари - Расмусен: ПРО да стане задача на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Amerikanskite raketi PRO ne mogat da stignat do Iran,i zatova gi probutvat na tapanarite ot Evropa,a Rasmusen go izgonixme ot Dania,za6toto toi se misli za prezident na Amerika,a v sa6nost e edin prost datski selianin,kato Bu6.NO ot bat Boiko po-prosti v Evropa niama,ima6e davama i 1-at ve4e padna. Opitvame se s NATO dakradem, vmesto da pla6tame na ROSSIA,istoriata se povtari,NO predi da preebem Rusnacite te 6te zatriat i nas i sebe si i s pravo!

За какъв Иран бълнуваш бе тъпак.Иран отдавна са го прихванали от Израел,Кувейт и Саудитска Арабия.Всичко е за да се дразни и да се изтощава Русия икономически.Това е продължение на студената война.А плиткоумно добиче като тебе само повтаря басните на чичо Сам.

А какво само се оказа. До преди няколко месеца, когато се разду в България тази история, разните Ханчета и антикомунисти и подобни русофобчета, пишеха яростни коментари, как ние сме в НАТО и трябва да си изпълняваме задълженията и да строим ПРО. А то се оказва, че това ПРО няма нищо общо с НАТО, а си е чисто американска измислица.

Американския лакей Расмусен сивъобръзява, но отдавна е безгласна буква в Европа.

...Ако всички околни държави си сложат ПРО, а ние, червените дупедавци на Русия, не направим това, то я познйте по кого ще пуснат ракетите си от Иран ? Все пак за тях сме държава член на НАТО и ЕС... Човек,още като ти види ника, разбира колко си елементарен.А като прочете и глупашкия ти коментар тази увереност в направения извод се засилва! Ти,като един титан на мисълта,как можа да допуснеш,че във всички европейски страни ще се изгради ПРО?! Първо,с изключение на 2-3 страни американски подлоги,между които и ние,останалите страни в Европа гледат да се дистанцират от всякакви щатски милитаристични планове,камо ли да им разрешат да базират ракети на тяхна територия! Те много добре разбират,че при възникването на конфликтна ситуация,тези бази автоматично стават приоритетна цел номер едно на потенциалния противник - даже не техен противник, а на САЩ! Даже и в мирна обстановка,те ще бъдат цел и на разни терористи и камикадзета,имащи зъб на американците. На второ място, на старите демокрации в Европа е пределно ясно,че изгражданите 2-3 ракетни установки в Източна Европа нямат нищо общо с въображаемата опасност от Иран,а са самомалка част от глобалната ПРО на САЩ, целяща да неглижира възпиращия ракетно-ядрен потенциал на единствената страна,способна понастоящем да ги унищожи- Русия. Постигнат ли тази цел,те вече щемогат да си разиграват коня по света както си искат и да шантажират когото си искат! На трето място, на западноевропейските страни е повече от ясно, че Иран даже и в действително да произведе тайно ядрено оръжие,то ще има за цел да оказва възпиращ ефект спрямо американските апетити към петрола и газта в тази страна,а също и да осигури регионален баланс с другите две ядрени държави в региона - Израел и Пакистан. Някой някога да чу САЩ да протестират,че Израел и Пакистан също тайно се сдобиха с ядрено оръжие?! Няма и да чуе! А за разлика от Иран,вътрешнополитич обстановка в Пакистан е крайно нестабилна, но чалмите,които в момента са на власт там и държат ядрения спусък,са наши чалми!Но не се знае докога! Фундаменталистите там вече са сериозна сила и могат да поднесат много неприятна изненада. И на последно място,едва ли има здравомислещ човек в Европа,който да може да формулира поне една единствена причина,поради която Иран след няколко хилядолетна история би нападнал Европа,с която никога не е имал никакви противоречия и която е основен сериозен вносител на петрола и газта му...

И аз щях да попитам нещо antikom (26.03.2010 г. 17:06ч.), но се отказах.

до антиком и съмишленици: абе вие представяте ли си какво се получава когато над небето над България благодарение на противоракетните щитове от двете страни се взривят педесет, сто..двеста ядрени заряда?да ви го кажа: става ядрена пустиня. т.е. зона през която не може да се преминава. Обаче нас и поколенията ги няма................

Нека да те светна в а-то и б-то на ПВО. При военно противопоставяне ПЪРВАТА цел на всяка от страните са радарите на противника. Така че не наличието, а неналичието на елементи от системата на ПРО е по-добра гаранция за нас.

Ха ха ха, това да се разпори Расмусен не може да постигне. За да вземе решение за това НАТО се иска според неговия устав постигане на пълен КОНЦЕНСУС. Никоя от западните членки няма да даде съгласието си за ПРО, НАТО от югославската война до сега не е взел никакво решение, то е оставено на доизживяване и да стане придатък към строящата се Общоевропейската отбранителна система.Никой западноевропеец не ще да праща повече войните на САЩ. ideyazabulgaria.org

НЕ ВРАТ АМИ ШИЯ. То е ясно, че бъдат американци и ракетите ще бъдат срещу Русия особенно като се има в предвид сегашната украинска позиция и неуравновесения Саакашвили. Ами нашия СУВЕРЕНИТЕТ?

Ако всички околни държави си сложат ПРО, а ние, червените дупедавци на Русия, не направим това, то я познйте по кого ще пуснат ракетите си от Иран ? Все пак за тях сме държава член на НАТО и ЕС.

ne pomniat,ne se ma4i pi4....

Moeto mnenie e,4e ot USA sa super fanatici i kato 4e li jiveqt vseki den sas starh nqkoi da ne gi bumne,ta sega zarazqvat i vsi4ki drugi sas straha si.

Ако някой помни - Русия предложи да се използва от САЩ техният радар, който гледа на юг от Кавказ и Каспийско море. Точно там където е Иран. Американците изпищяха на умряло от такова предложение и започнаха от 10 кладенеца вода да носят, за да докажат, че стартовте на иранските ракети ще се виждат по-добре от територията на Чехия, отколкото на Азърбейджан. След този отказ какво да си мислят руснаците?

До antikom (26.03.2010 г. 17:06ч.) Кажи по кого ще пуснат ракетите си от Иран, че нещо не мога да се сетя?

ако много цапа гащи и мирише ти не знае5ш ли бе цървул стратегически??))))