Падна ограничението от 200 лумена на ват при LED осветлението

Тестът е бил проведен от фирмата Cree съгласно условията на регулациите за LED техника и при електроенергия от 350mA, съобщи GreenTech.bg.

Обратно в новината

Коментари - Падна ограничението от 200 лумена на ват при LED осветлението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, светлината не е съвсем лоша и за четене. Крушки(имитации на реалните с нормален цокъл) или цели осветителни тела се произвеждат с различна цветна температура. Разбира се, серийното производство не е на максимума на ефективност на диода, не е и хич евтино заради новата технология. Горе-долу за серийното производство е 1:10 еквивалент на жична крушка, т.е. 4 вата светят за 40. Цената на крушка 4 вата за Китай съм я гледал към 10ина долара средно (Има по 5-6, има и по 20-30 модели, има по средата.). Иначе даже и с луминисцентната енергоспестяваща си е добре- зимата и през деня има нужда от осветление вътре, сметките за нормално жилище си падат сериозно... А с LED е още по-интересно- животът на крушка се дава 10 години(гаранцията им е толкова), горят още по-малко, рециклират се и т.н. Ниската консумация прави енергоспестяващите технологии адски издържливи. Просто няма греене при експлоатация. Преди крушките ми горяха на седмица от токови удари в квартала. Сега от месеци една не е гръмнала, откак реших да сменя с енергоспестяващи всички. А съм в София, където уж се води, че токът е нормален, но си имаме ЧЕЗ...

Смешно ни а? Сега, когато пуснм всички крушки в апартамента си - харчим 1000-2000 Вата. Скоро може да осветим жилището си с около 100 вата. Е, друг е въпросът че тази свтлина е отвратителна за четене. Ама нали сме лумпени, кво има да четем. Аааа и друго, ще остане мнго енергия неизразходвана в централите и те ще гръмнат. БУМ !

значи аз вече съм на 300 лумена...)))) и не съм в Северна Каролина и не от 1987 г се занимавам с тия неща))))

Ясно, 200 лумпена от КАТ ще ограничават движението по лед!

Абе тия що не играят на борсата или да рушат нещо , както е в България ами създават .

Може бе бате, ама хората трябва да работят, защото ставаме много и сме гладни. Работете нови неща, бе....за да има.

ne,tuka niama,no luminiscentnite energospestiava6ti sa vredni,li4i po tebe hahahahah ;)

браво, това наистина е технология от бъдешето но повечето понеже сте тъпи, не знаете за ккво става въпрос...

tuka niama li da izliazat zashtitnici na krushkata na Edison i da obiasniavat kolko vredni sa novite krushki i kolko polezni starite. I v shushtotto vreme v drug forum da se boriat s/u centralite prozivejdashti tok che bili vredni?

Господа джурналистите, к-то в края на 4579k означава Келвин и се пише с главно K като се оставя интервал м/у цифрата и К-то! Отворете учебника по физика на детето си за справка!

В България не LED, ами летяща чиния да създадеш, никой няма да ти направи поръчка, ако Някой другар не стои зад гърба ти.

asan i ai6eto iskat tehnoligii da im e osveteno...4e da ne stavat tolkoz gre6ki s 4aveata