Американски болници не искат ранените от Хаити

Американската армия съобщи вчера, че е прекратила медицинските полети на пострадали от земетресението в Хаити към САЩ, където да им бъде оказана медицинска помощ, след опасенията на някои щати кой ще плаща за лечението, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Американски болници не искат ранените от Хаити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...да ви припомня че Хаити е бивша френска колония и всичко е по французки тертип а като стана белята тях ги няма или са едни от многото а обират пешкиря ,лошите, американци. Да,верно ерХаити е бивша френска колония,която им беше отнета от САЩ /както беше сторено и с повечето колонии на великата Британия/ посредством поставянито на власт на печално известния американски храненик Папа Док...Но да казваш,че сега французите ги няма там за да оказват помощ, означава най-малкото,че не си осведомен. Преди няколко дни цяла Франция беше настръхнала,защото американските военни,окупирали летището в Хаити,не позволиха на френски самолети с хуманитарна помощ и медици да кацнат и ги върнаха. Причината - летището било задръстено с американски самолети,пристигнали да ...евакуират американските граждани,почиващи по курортите на Хаити. Цинизмът е пълен!

da te 6ibam v bavnia komunisti4eski administrator pak ne si mi slojil komentara

ЦИТИРАМ ТЕ: В природата оцеляват адаптивните, силните, хитрите. ОТГОВОР: Обаче хитрите се давят откъм гъза.

САЩ знаят само действие събиране ,а действие изваждане не го помнят....., Бог ги е лишил от чувството жалост и състрадание.

Америка или иначе казано - лицемерие без граници, уж ще помагат, а всъщност пари искат взамяна на помоща си.

Айде стига си говорил глупости...

жална им майка на американците, щом взеха с такива методи да си набавят кинти; жална ви майка и на вас, излъгани български глупаци, които живеете в САЩ и сте промити от техните медии /особено CNN на мен лично много ми допада като стил на пропагандата, която се лее от екрана/; от цялото фиаско в Хаити крайните потърпевши ще са САЩ

Да си говорим честно, в Америка без застраховка не лекуват, две седмици обикалях да ми извадят един зъб и като разберат че нямам застраховка ми отказват въпреки че праскам парите на гишето, до зъболекаря не можеш да стигнеш,случаино се заприказвах с един който пушеше до колата ми и се оказа зъболекар който бил на специализация с двама българи, и така бе решен проблема ми срещу 350$ на касата, за разлика от колежката ми която плати около 300$ въпреки че и от засраховката и вземаха.В съседния щат съм ми вземали и 200$ за вадене.Не мисля че е много, при положение че един зъболекар плаща на около четерима персонал. Гледат да го избиват от застраховките

Не се тревожете за американските данъкоплатци.Всеки ден печатницата за долари бълва милиарди,с които могат да купят каквото си поискат и когото си поискат.

Естествено тези са по опасни дори и от нашите цигани

Кво стана с най-вярващите християни в света??? Като опре работата до пари всички стават атеисти :)))

А онзи ще го вземем нали? От Гуантанамо-който дори и присъда си нямал...и на какво осование? Срамота за това чуждо поклонство...

Защо населението на Флорида трябва да плаща за Хаити? Има си федерални програми с предвидени средства по тях и затова са поискали помощ от правителството. Всичко си е нормално, но за някои хора споменаването на САЩ им действа като на бика червеното - същите примитивни реакции.

Лекичко с обвиненията, душко. Много мразиш гадните империалисти. Те стават такива с акъл, приеми го най-после. В природата оцеляват адаптивните, силните, хитрите. И те с нищо не са длъжни на баламите. Да не говорим, че пък в случая САЩ са хвърлили сума ти пари като дарения. Колко дадоха същите братски държави, които изброих? Дай ми данни за даренията на велика Русия, или Северна Корея? Колко даде Чавес, този безумник, нали ще бори империализма? Отговори ми ти сега на тези въпроси, ама без шикалкавене и празни приказки кой на кого бил длъжен, от партийни секретари ми е дошло до гуша.

Я пишещият, че американците крадели да каже колко от софтуера на компютъра му е легален!

Не ти ли е минавало през ума, че може хруснаците да са се целили в САЩ, но по грешка са ударили Хаити? Не е толкова далече...

Те им помогнаха изнесоха каквото можаха .Днес съобщиха по радиото че хаитянската полиция заловила хамериканци искали да изнесят деца нелегално.Какво повече да им помагат.

Пипнаха двама нашенци, измъкнали хиляди в САЩ Още двама българи бяха обвинени за източване на сметки от банкомати за стотици хиляди в град Куинси, щат Масачузетс, съобщи местното издание Пейтриът Леджър. Вече бе съобщено за Ивайло Христов от Торнхил, Онтарио, заловен пред банкомат на Ситизънс Банк в Куинси, за когото гаранцията скочи от $1 млн. на $1,5 млн. 30-годишният Антон Венков, живеещ в Торонто, Канада, беше спипан от спецполицаи пред мотел в Бостън. Той предал съучастника си, 36-годишния българин Владислав Владев, който се бил качил вече на самолет на Луфтханза. Полицията го арестувала на борда. В наетата от Венков кола са открили $99 100. Тримата българи са живели заедно в апартамент на Индипендънт Авеню в Куинси, съобщиха властите. Те са използвали устройства за копиране данните на клиенти на банки, както и специални камери, за да заснемат техни ПИН кодове. Тримата са обвинени в използване на незаконни устройства и кражба.

Някои хора само чакат да намерят повод да плюят американците. Защо мислите, че американските данъкоплатци са длъжни да плащат за лечението на чужди граждани като самите американци нямат гарантирано здравно осигуряване? А, да не забравя. Освен земетресения, американците предизвикват урагани, наводнения, снеговалежи, дъждове, виновни са, когато ви е студено или горещо. Също така управляват движението на Халеевата комета.

Браво, много осведомени имало тук и скочиха да ме критикуват че не съм бил гледал CNN и как кубинците били лекували безплатно. Ами браво, в Куба сигурно всичко пада от небето и там са на път да отменят парите и да навлязат в комунизма. Мисълта ми беше че няма безплатен обяд - все трябва да дойдат отнякъде пари за медикаменти и персонал, явно в Куба имат излишество и от двете. Я да ви питам аз като толкова пискате, дали ли сте и един лев да помогнете на Хаити?

Skapi sanarodnici ,kato vi cheta komentarite prosto nastrahvam.Zashto be hora,zashto tolkova zloba u vas?Zashto v vseko edno neshto namesvate i pluete po americancite.Koi bolen mozak izmisli ,che americancite napravili zametresenie{koeto vidite li zasegna samo Haiti,a v Domenicanskata republica i Cuba}da si pjat roma spokoino?Tozi comunizam i bezverie savsem vi e izpil mozacite.Ta da si doidem pak na dumata:Tezi americanci,koito za edna sedmica sabraha ot darenija ,koito bijat vsichki rekordi do sega suma vazlizashta na 700 000 000 $ -tezi amerikanci ,koito izpratiha tozi korab-bolnica http://www.america.g amerikanci,koito izpratiha 15 000 voinici s tehnika i oburudvane,zashtoto tam najma -tezi amerikanci,koito v momenta strojat letishte,zashtoto nalichnoto moze da sabere samo 10 samoleta i njama gorivo da se varnat otkadeto sa doshli -tezi amerikanci dostavjat v momenta po vsichki vazmozni nachini vseki den tonove hrana,voda medikamenti,palatki, vsichko tova e nuzna ogromna organizacija,logisti ot hora i sredstva,pazbirate PARI-$$$$$$$$$E tova pravi Amerikancite hora,zashtoto te davat i darjavat.A prikazkata za bezplatnijat objad ja znaete vsichki.Taka che mili Bulgari,molja vi badete poveche HORA,vjarvaite poveche v horata {makar i amerikanci},vjarvait mi veche ziveja 5 godini tuk i moga da vi kaza samo edno,che sa MNOGO pveche hora otkolkota mnogo hora po sveta {za BG neiskam da komentiram vie si zanaere}. Samo oshte edna malka novinka:Trima BULGARI ,Anton Venkov,Vladislav Vladev i IvailoHristov,doidoh v rajiona na Boston,montiraha kameri po ATM-te i zapochnaha da kradjat pari ot Amerikancite,koito pluvate.S US Secret service gi hvana razbirase.Hristov moze da bude pusnat sreshto garancija-500 000$ Amerikansko pravosadie.Derzaite sanarodnici.

всичко е поредния цирк....... Легално окупиране и източване на една от най бедните страни. Така наречените помощи почти не стигат до хората а са поредната възможност за спекула и пране на пари. Огромен трафик на хора който за пореден път показа че едини хора унищожават и търгуват себеподобните си. Канибализъм в 21 век. Кви помощи, каква духовност, какви ценности? Поредния начин да се изкарат още повече пари със БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ за кого творим това благо........... Просто Големите корпорации ще изперат милиарди и ще източат квото могат от Хаити........

Януари 2010 : Венецуела, 8.1.2010- земетресение- 10 км дълбочина, Хондурас 11.1.2010 земетресение- 10 км дълбочина, Хаити-12.1.2010-земе 10 км дълбочина. А последвалите по-леки земетресения в хаити- също 10 км дълбочина.??? Случайно един ден преди земетресението в Хаити американската армия прави учение- помощ в хаити в случай на природно бедствие??? Свидетели от Хаити съобщават, че не е имало никакви природни знаци в деня преди земетресението- всеизвестно е, че животните часове преди природно бедствие стават неспокойни. И още нещо- на 5 февруари 1998 европейският парламент изслушва пред комисията за сигурност и разоръжаване долкада на Nick Begich jr., който е категоричен- ХААРП може да се озползва за водене на геофизически войни. След това изслушване ЕП приема в заключение изискване на информация за тази програма и важността на независими проучвания. Нищо не се променя- до преди 2 дена никoй нормален човек не беше и чувал за тази програма. В ЕЦ комисии, перламенти съвети и прочие е пълно с американски марионетки.

Хаиде стига- все американците длъжни, все американците лоши- какво според вас ги прави длъжни номер1 да реват на чужди гробища, а колко американци останаха на улицата без домове заради кризата- тях да не ги е прибрал някои ??? Аман от простотии !!!

Да се хванат здравите хаитяни и да си разчистват руините,една къща заедно да правят на ден все нещо си е,а не само да стоят.Що се отнася за болните, наистина къде са парите, които се събраха от държави и концерти.Нали само Брад Пит дадоха с жена си един милион.

Еми така е след като за пореден път американците не откриха в Хаити петрол, злато или диаманти и ще зарежат хората там да умират - кой не познава добрия стар американски златотърсач, който помага на всеки ........ от който може да вземе поне една торба злато.

Длъжни са след като тестваха Хаарп на територията на Хаити.

Да пази господ, да не друсне и тука, че тогава ще излезе наяве, колко чини новото ни стройтелство .

ГОВОРИШ ЗА КУБИНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ КАТО ИСТИНСКИ КОМУНИСТ. В КУБА, КЪДЕТО НЯМАТ ПАРИ ЗА НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИ НУЖДИ И ХРАНИ, , ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАЙ-СЪВРЕМЕННИТЕ АПАРАТУРИ, ЛЕКАРСТВА А И ЛЕКАРИТЕ НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗУЧАВАТ НАЙ-НОВИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ, ТЪЙ КАТО ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ В ТАЗИ СТРАНА ИМА ЦЕНЗУРА И ЗАБРАНА ДА СЕ ПЪТУВА В ЧУЖБИНА

Айде, позорите от САЩ си тръгват след като дойдоха с шум и трясък, разположиха воени, актьрите и другите знаменитости си направиха платена реклама с благотворително комцерти.Траволта дори кацна като Армстронг на луната, сниман от повече камери, отколкото кашона с помощи донесе.... Сега си тръгват и не искат и да чуят за тях. Не се учудвайте, нямат петрол, нито наркотици !

В най-мрачния доклад от руските въздушни сили (VKS), наблюдаващи американската програма HAARP се предупреждава, че американците се подготвят за друг тест с потенциално опустошително земетресение със сила, сравнима с тази, която разруши карибския остров Хаити. Причината за този нов очакван американски тектоничен тест се дължи на катастрофалните неуспехи от предишните опити, които толкова дестабилизираха вътрешната магнитосфера на Земята , че повече земетресения са били отчетени в последните 30 дни, след това и в първите 90 дни на 2009 г. (включително над 600 само в потенциално катастрофалния вулканичния котел Йелоустоун) и че е нанесъл повече човешки жертви, отколкото за предишните 5 години взети заедно. Целите на американците за извършването на тези най-опасни тектонични опити е за използването им срещу Иран, когото американските военни желаят да унищожат с мощно земетресение, без да има пряка военна намеса. Президентът на Венецуела Уго Чавес е единственият световен лидер, който призова САЩ да прекратят незабавно тестването на тези оръжия и обвини американците че си играят на богове. Два въпроса чакат отговор: 1. An estimated 40,000-45,000 Americans live in Haiti, and the U.S. Embassy had no confirmed reports of deaths among its citizens. All but one American employed by the embassy have been accounted for, State Department officials said. Защо? 2. Why was a British naval flotilla pulled out of the waters around Haiti just days before the earthquake -- the first such gap in British naval coverage since the 1700s?

не са открили нефт за тия 10дни и се усетили на време че нема далавера тука. кой ял - ял.

Кат Русия няма втора кво ли сее па трета.

Така, тука виждам как вече са почнали американците... вие поне пратихте ли смс, за да мрънкате. Вие тука един чисти души ринете сняг около блока си и превеждате стари жени по пешеходни пътеки, нали? Стига ревахте, жалки сте, като показвате как изобщо не мислите, но ви светва червената лампичка и вие почвате да слюнкоотделяте, нали? :)

Е, това е злобата! Станали богати само с крадене! Няма там наука, изкуство само се краде! Нищо не са измислили или изобретили! Милионите емигранти също отиват там да крадат! Парите които емигрантите пращат на роднините си в България също са крадени! Че не са идеални е вярно, но дали сте с нещо по-добри от тях! Никой не работи, а се занимава само с крадене! И защо държите сметка на парите им - вие как имате пари да дращите по форумите, а за Хаити нямате! Отъкъде пари за компютри и интернет! Защо си купувате ненужни вещи като има толкова гладни хора по света! Царе сте на двуличието!

Може и да им куца здраната система на американците, но поне се опитват да я оправят. Ти следиш ли събитията около предложената миналата година здравна реформа? Дори и без нея, тяхното здравеопазване е стотици пъти по-добро от българското: в САЩ не закриват болници, а в България от първи февруари десетки градове остават без болници. И това се случва в 21 век. За колко случаи на американски лекар да вземе подкуп си чул? Аз не съм чула за нито един, докато в България всеки втори лекар е корумпиран. Прави ми впечатление, че споменаваш други критерии за сравнение между САЩ и България - защо не ги сравниш по стандарт на живот, правна система или образование, например?

dobre ce sa tam ince decata stqha da ismrat tam as glasuvah vcera za tqh da doidat tuk da im sa pomogni teq de trugnali v haiti da pomagat ne sa nauciha tiq amerikanci samo cuvat tragediq i trugvat ne moje li da sa opravi tasi rabota

Защо други освен американците не помагат? Ами, щото не ги пускат, душко - същите тия американски войски. И защо все богатите страни трябва да помагат? Защото са станали богати с крадене на суровини, земи и ценности. Щатите са отпуснали пари на Тайван за оръжие. За оръжие има, а за ограбваното от всички западняци Хаити - няма.

Те хаитяните като се освободили от робството и станали много свободни. Да станат наи -бедни. И сега Америка е виновна на всички комунисти. Вива Куба!

намери си филма SICKO - там много добре са описани нещата и аз съм бил там и знам че не само здравеопазването а във всичко са много зле американците!

Големите световни освободители и омиротворители пак се осраха!

Консумативите, заплатите на докторите, водата и тока на болницата всичко струва пари. Те собствените си граждани не лекуват та за тези неграмотни негри ще напрявят компромис...

Много сте ми смешни тези, които оплювате решението на САЩ. Защо трябва точно САЩ да отговаря? Защо братските Куба, Венецуела, Русия, Китай, Бразилия, Северна Корея и сие не тръгнат сега да спасяват пострадалите? Защо все богатият трябва да е длъжен да спасява другите, а останалите да стоят със скръстени ръце? Да помогне може всеки, вие например, как точно помогнахте на хаитяните, че критикувате САЩ?

прави са, а я да видим колко от тук пишещите са решили да отидат доброволци в Хаити, а?

Американците досега не са ли помогнали най-много на хаитянците?

какво да допълня - хората под мен го казали - жалко е че бездушието и американизацията стават приоритет и на българите. уви

Всеки който може да осигури БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ веднага да си остави координатите - имам страшно много желаещи!