Здравната каса ще работи само с добрите болници

В момента болниците са 421 и никой не може да си позволи да ги поддържа. Идеята е да отпаднат тези, които не отговарят на изискванията и не предлагат достатъчно добра услуга.

Обратно в новината

Коментари - Здравната каса ще работи само с добрите болници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да. В гр.Трън циганското-ромско население е в по-вече от българското население. Българите ще се изселят из голямите градове, където им е гарантирана медицинска обгриженост, а циганите ще превземат града и ще мрат без болница и медицински персонал там.

Искаш си парите, ама няма да ги видиш, докато здравното осигуряване е СОЛИДАРНО. Точно затова ти си внасяш осигуровките, а с твоите пари някой друг се лекува... Колкото до затварянето на болниците, това си беше в предизборната програма на ГЕРБ, ама кой да чете! Гласувахте за Бойко, сега ще му берете ядовете... Колега от форума правилно праща Лъчезар Иванов на 4 км. Иванов се тресе от агресия в най-див вид. (Жълтата преса споменаваше, че биел жена си). Човекът си го изкарва на болниците, вместо да види грешния принцип, заложен в здравната каса. Иванов си е намерил отдушник на гнева - собствените му колеги.

ти толкова ли кси тъп бе ами в германия да не работят за по 400 лв. я заминавай тогава за германия!!

От бьлгари които работят в Германия са ми казвали че плащат около 200 евро на месец здравна осигоровка и се учудват как в Бьлгария с осигуровки 5 евро р10 `20 евро може да има качествени здр услуги.

Стига вече с тъпи демагогии, лъжи и глупости!!!! Омръзнахте ни !!! Управляващите 20г. България доказаха, че не са никави държавници и не мислят за развитието на държавата, а за далавери си! Мисли ли тоя паун какво означава да закриеш болница в град с население от 10 000 души и какви са последствията? Не му ли е ясно, че закриването на болници и училища в тия градчета води до следното: 1. Обезлюдяване на малките градове 2. Увеличаване населението в големите градове 3. Увеличаването на населението в големите градове води до проблеми в тях - нужда от нови детски градини, училища, болници, проблеми с трафика, проблеми с работните места и т.н. 4. Обезлюдяването на малките градове води до спад в икономиката и в развитието на цели отрасли. Как ще развиваме замеделие при положение, че обезлюдяваме села и градове в чийто обсег има обработваеми земи? Кой е тоя дето ще пътува 20-30 км всеки ден да ходи да си обработва земята и доколко това е ефективно. 5. Обезлюдяването на големи площи от България ще доведе и до претенции от страна на съседни държави и от малцинствата. ИЗОБЩ НЯКОЙ ПОЛИТИК МИСЛИ ЛИ В ПЕРСПЕКТИВА??? МИСЛИТЕ ЛИ С ГЛАВИТЕ СИ ИЛИ СЪС ЗАДНИЦИТЕ СИ? Това, което правят политиците с България през последните 20г е същото което се случи със Слънчев бряг - от семеен курорт 4 звезди за 10 г. се превърна в клоаката на Балканите - дестинация за алкохолен и секс туризъм. И това благодарение на липсата на визия, стратегия и алчност!!!

Забравих да добавя - вземи и Албена Златарева с теб.

Лъчо, ти трябва да се лекуваш в Карлуковската болница. И ...когато те изпишат, пак там да те върнат /завинаги/.

Половината болници са частни и изстискват пъпки.

Това недоразумение да си оправи семайните взаимоотношения,след това да опитва да решава чужди съдби!Идиот смотан!

Както винаги повече приказваме без да мислим. Нама никакъв смисъл от малките болници - трудно се поддържат немогат да направят екипи и края е - изписън с подобрение а и не неможе да е се организират правилно за всичко сериозно се стига до голяма болница. Реформата е задължителна и да се прави спешно. За мен по същия начин стои въпроса и с училищата в малките населени места. Темата с броя на помощния персонал и разходите за подръжка и не пълноценното образование е един и същ. Лекар и учител трябва да се учат цял живот-естественно ако искат да изпълнят мисията на професията която са избрали.

Не познахте-диагнозата ми за тях е една от групата на психопатиите-различн по тежест и по патогенеза саХайде де-направете я точна . А за мен-да мойта дигноза е българин-наивен и доверчив, гласувал за ГЕРБ (може и да е ментално , но след като оценявам нещата е засега стабилно състоянието и още не е са необходими процедури). Различно 100 % е от това на този на снимката по-горе. Но-виж поне 300 пъти по сайтовете от последните 3 месеца хор не лекари са му сложили дигнозата. А Вие като доктор ще сте и по-прецизен. Помогнете му.

Представете си какъв е този апарат. Може и без изследване - само с поглед да се постави диагнозата, но тогава е късно.

Г-н Борисов, Ваш екип пак заслужи приза за най-голяма тъпотия. Махнете го този Л. Иванов, не виждате ли, че е тъп като галош. Не се заслужава да го търпите само защото, говори като на партийно събрание от 80-те години. Жалко обграден сте от много тъпи парчета, но този е по-тъп и от Дянков. С тези хора далече няма да стигнете. ЖАЛКО!

На ти вноска, х-а-а-а-к ! Нема пари за лежачка, сам си се лекувам от грипа!

Все сте недоволни, все врещите! С какво сте повече вие от един сингапурец, дето работи като вол, взема 1-2 долара на ден и не философствува, неже ли хитрува!Вие сте най-мрънкавото и най-мързеливото племе на планетата! Аушвиц за вас! Там има перфектни грижи и здравеопазване!

Кой е луд да се осигурява при такова шибано здравеопазване?

Първо манджата, тока, водата, облеклото, децата с училището, заемът за жилището, някое аспиринче и тогава за стълбовете на Лъчо - но май не остана нищо!

Да престанат с ремонтите на офиси и купуване на нови автомобили и ще стигат парите за здравеопазването

И к`во ще праят сеаааа мултимзилионерите /27 милиона!!!/ социалистката Мими Виткова & Илко Семерджиев, собственици на частния осигурителен фонд!? А, червените глупаци и клакьори тук да ... духат супата,като ... чичовото им!!!

Мозъка пак не си е пил антикукурина. Нали кога мълчи изглежда най умен

Явно не си работил и нищо не разбираш от здравеопазване.Болни трябва да са добре оборудвани ,с достатъчно квалифициран персонал по всички специалности,да са на не по-голямо разстояние от 25-30 км.Трябва да са разкрити вътрешно ,хирургично ,детско ,АГ отделение ,нервно ,анестезиологично,же е и кожно ,ортопедично,отделен за изгаряния, микропедиатрия,очно, и т.н.А в малките селища ,в които няма възможност дори и за основните 4 ,да се изградят звена за спешна ,добре оборудвана и окомплектована помощ.Лекарите да преминават на не повече от 3 години преквалификационни курсове по специалността и да има не-по-малко от 80 % специалисти.Но затова е необходима целенасочена и адекватна позиция на МЗ.За съжаление в министерството и комисията работят хора,които са доста далеч от съвременната медицина.И накрая -никога не съм и не бих гласувал за тях,а и не само за тях.

Много ми хареса НЕДОМИСЛИЕ от 17.57ч., и това как завършва думите в мн. число на Й. Но най ми хареса курифей!

добрите е парола за вашите болници ли...?

ЗАЩО ПОСЕГНАХТЕ И НА ИНСУЛИНА.БОКЛУЦИ СТЕ ВИЕ ТАМ.НЕ САМО НАРОДА ПРЕЕБАХТЕ ,А ВСИЧКИ ДАЖЕ ДИАБЕТИЦИТЕ.В ЦЯЛ СВЯТ ИНСУЛИНА Е БЕЗПЛАТЕН ДАЖЕ В БАНГЛАДЕШ,САМО ПРИ БОЙКОВОТА ДИКТАТУРА ХУЙ В ГЪЗА И НА БОЛНИТЕ.МРЪСНИЦИ СТЕ ОТИВАЙТЕ СИ.

аз не мога да разбера какво сте недоволни пак от системата ,не разбрахте ли ,че е невъзможно с осигуровки от 10 -20 -30 -или 40 евра максималната да искате западно обслужване ,екстри в болниците ,денонощно лекари на крака и безплатно ,няма никъде в света такива опции ,това ,че ви бяха свикнали през комунизма ,че здравния работник ви е задължен веднага и безплатно и немедленно да изпълни всеки ваш мерак вече го няма бе уважаеми пациенти ,това можете да го постигнете само в елитни клиники ,срещу мноооого пари ,а не с очаквания от здравната каса срещу мижавите ви осигуровки от 6% върху 220 лева , соц медицината и соц докторите вече ги няма ,не съществуват ,всичко е на цени ,колкото по целия свят и затова не очаквайте ,че със врътки от рода подписване на някакви фалшиви договори измислени от група пенсионери в министерството на здравеопазването и с милиционерски методи и глоби ще накарате някой да ви слугува безропотно и денонощно -такива доктори вече няма .

Как да се покрива лечението и пр.- нищо не разбирам. Но мога да кажа, че прекаленото увлечение по стесняване сферата на публичната услуга здравеопазване не е необходимо. Ама теорията, ама емпиричите доказателства .. То, не би следвало и китайски гащи да нося, но е икономически факт.

sigurno dobrite bolnici 6te budat 4astnite bolnici koeto ozna4ava, 4e .........takoota.... kakvo...

Кои са добрите болници- тези, които ги финансират и имат спонсори, а лошите- тези, които нямат пари и оборудване и затова имат дългове, защото за някои лекари хипократовата клетва значи нещо и професията им е призвание, за разлика от търгашите и рекетьорите в добритеболници ??? Господи прости им- те не знаят какво вършат!

Този много печен господин,защо никъде не обясни,какво става с безработните,без никакви доходи.......не само за социално слабите цигани!Защо не отговаря на многократните запитвания по този въпрос?!

По голям простак от тоя, сред това съсловие трудно ще се намери ! А има такива прекрасни лекари !

Недомислие, твоята диагноза е българин, не звучи страшно, но е всъщност е опасно ментално заболяване.

сега да чуем кои са добрите болници - може би тези, където лекарите знаят какво правят, сестрите не се карат на болните за това, че са се разболели, няма нужда да си носиш чаршафи, марли и т.н.,а по стаите няма хлебарки....или бъркам може би...?хаха

Да се закрият всички допотопни болници,начело с новозагорската.Ако сега накарат лекарите й да се явят на изпити,то поне половината няма да могат да защитят дипломите и специалностите си.На спешното отделение има една,която не мога да нарека лекар,.Казва се Даниела Андреева и използва дежурството си за да се наспи.Аз умирах ,а тя ми казва ,че случаят е маловажен за да вика лекар-специалист.Ако веднага не ме бяха откарали близките в София,то сега нямаше да четете.Благодаря на софииските лекари от болница Света Анна-урология.

Искам да свърша като исторически сомнамбул!

става въпрос тежко болен който не може да ходи като го изпишат линейката да го върне обратно там откъдето го е докарала има умиращи хора които ги изритват от болницата и близките им се чудят как да ги приберат след сърдечна операция да пуснем пациента да се прибира с градския транспорт ли а ако няма пари за билетче

Ще изчакам още малко да видя до къде може да се шири глупостта и след това си купувам еднопосочен билет за о-в Лесбос!

ти частните остави на нас кажи къде си пусна твоя глас?)))))) смешник и умен като оня маркуч си ти

ЗК ще работи само с читавите болници! Народе, внимавай къде живееш и къде ще се разболяваш, иначе лошо ти се пише! След време поколенията ще трябва да строят ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИТЕ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ОТ ПЕРВЕРЗИЙТЕ НА ПРЕХОДА!

На цялата кастрирана и корумпирано-овълчена здравна система сега се добавя и нова ЕКСТРА-транспорт на пациента до точното място! Значи, ако някой остиска да остане жив след инсулт или инфаркт, ще го тътразят още 100-200 километра, докато окончателно хвърли топа!Чиста работа!!!

ООООООООх,горките въшльовци като мен. Ще си умираме без лекарска помощ,както беше казал Чудомир.

Цитат на Парлметарния БОС по здравето:Съответно спешната помощ ще трябва и да връща тези, които ги изписват от болниците след края на лечението. Това или е гршка на редакцита или е недомислие. Ако пациент е лекуван за астма, но получи сърдечна криза-ще го върнат-така излиза от цитата на господина, който Бойко реши, че е най-знаещ в медицината. НЕДОМИСЛИЯ СЕ СИПЯТ ЗА 4 месеца от здравните курифейна Бойко. В света не връщат болни от спешна помощ- само господина му се въртят тези идей. Всички хора, които са спешни се обработват медицински и им се помага-спасяват хората-после се решава за кое плащане и как ще стане. Там в цивилизования свят здрвето е водещо-у нас Парите са Ви в главата-нали-не здравето на хората.Тези ИДЕЙ в чия глава се мътят???? Днес това, утре друго, после трето-чука Ви не бие на ено място в здрвеопазването. Казваме го меко-нали разбирате, за да не поставяме диагнози.

От 2011 г. здравната вноска става 10 % за доброволното задължително осигуряване, 8% ще се разпределят наполовина между работодател и служител, а останалите ще плаща пациентът. служит и пациент в случая не са ли едно и също лице, т.е. от 10-те% 4 - работодател, 6 служител?

Пълен абсурд - срещу тези здравни осигуровки, ние пациентите реално не получаваме нищо, освен профилактичния преглед !!! Здравните осигуровки едва ли покриват лечението, което уж поемали болниците !!! Зададената матрица отново е грешна !!! Алтернативата е какво да покрива здравната вноска за ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ а предписването на лечение да е от ЛЕКАР а не от застраховател или администратор-счетов на здравна каса !!! За непросветените ще посоча,че ЛЕЧЕНИЕТО се разделя на АКТИВНО и ПРОДЪЛЖИТЕЛНО (Консервативно). Така, че не ни пробутвайте задължително здравно осигуряване СРЕЩУ незадължително или полвинчато лечение !!! В среда на пазарна икономика ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО здравноосигуряване без АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ е КРАЖБА !!!

Реформа няма, всичко е както преди!! Дадеш ли пари - ще живееш и ще бъдеш добре лекуван!! Дано не се налага да влизаме в болница, защото е кошмар!!!!

Пълен абсурд - срещу тези здравни осигуровки, ние пациентите реално не получаваме нищо, освен профилактичния преглед !!! Здравните осигуровки едва ли покриват лечението, което уж поемали болниците !!! Зададената матрица отново е грешна !!! Алтернативата е какво да покрива здравната вноска за ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ а предписването на лечение да е от ЛЕКАР а не от застраховател или администратор-счетов на здравна каса !!! За непросветените ще посоча,че ЛЕЧЕНИЕТО се разделя на АКТИВНО и ПРОДЪЛЖИТЕЛНО (Консервативно). Така, че не ни пробутвайте задължително здравно осигуряване СРЕЩУ незадължително или полвинчато лечение !!! В среда на пазарна икономика ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО здравноосигуряване без АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ е КРАЖБА !!! Здравноосигуряв е справедливо, когато имаме ПРАВО на ИЗБОР !!! Или на счетоводителите за да им стане ЯСНО, нека здравето е капитал, в който ние самите инвестираме и изведнъж ПЛАЩАМЕ СОЛИДАРНО за някой друг, който не се е грижил за здравето си !!! При това задължително трябва да плащаме ??? Ами много по-евтино ще бъде да си плащаме на лекарите, когато дойде събитието !!! Уверявам ВИ, ще сме много ПО-ВНИМАТЕЛНИ, ЗАГРИЖЕНИ и ОБРАЗОВАНИ по отношение на здравето СИ !!!

Ех,че кеф.Всички ще идват при мен.Още повече ще смачкаме младите доктори-нямат квалификация/хихихих пък ние няма да им я дадем!

От 2011 г. здравната вноска става 10 % за доброволното задължително осигуряване, 8% ще се разпределят наполовина между работодател и служител, а останалите ще плаща пациентът. Не е ли по-правилно да се каже, че вноската от 10% се разпределя в съотношение 60:40? Или може би пациентът е трето лице?!

Пълна тъпотия и абсурд.Малките провинциални болници ще ги затворят ,за да се налапат още повече тези по върховете.Нито материалната база , нито спешната помощ имат капацитет за такова подхвърляне на болния.Вече наистина няма да остане лекар и мед.сестра в Б-я.Горкият пациент!!!!!