Аспиринът е опасен за здравите хора

Здравите хора, които взимат аспирин за да се предпазват от сърдечен пристъп, повече си вредят, отколкото да си помагат, пише вестник “Дейли Телеграф”, позовавайки се на изследователи.

Обратно в новината

Коментари - Аспиринът е опасен за здравите хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да си доста зле с мозъчната дейност за да пиеш лекарство, когато си здрав. Много внимавайте какви лекарства пиете, дори когато сте болни. С много елемнтарен маркетинг тип вкарване на страх фармацевтичните компании могат много лесно да ни маниполират. :-) :-)

Аз па си ползвам аспирина за зимнината :) Па и после кат си хапвам туршийка хем мезенце за ракийката, хем лекарство :Р

Благодаря, Ивчо! Колкото за България- това е все едно да кажеш, че е по-добре да живееш далеч от мама! Вярно е за младите-ние старите ви дотягаме! Но питаш ли за старите-та ние живеем заради децата си! Докато бяхме млади работихме по Африка и видяхме свят - на отиване и връщане в дома! Но никъде няма мама , тати и България! Запомни дете! Ще остарееш и ще видиш! Дори сега с тези чудещи се как да ни разбиват бедния живот управляващи е вярна народната поговорко:ДОМКЕ ЛЕ, НИКЪДЕ ТЕ НЯМА! ЖИВ И ЗДРАВ, ИВЧО И ДА ХИЛЯДИШ! А, ако ти се ходи по Света- със здраве ходи, докато си млад!

Щом е по предписание защо питаш? Твоят лекар ли знае повече или анонимковците, които пишат тук?

До: ivo (31.08.2009 г. 11:51ч.) А аз мисля, че още по-опасно от живеенето в България е да миеш паници за американските дебелаци, да ме прощаваш!

Пийте си аспирина и не вярвайте на нито една дума на т.н. специалисти. Така беше с кафето-ту вредно ,ту полезно; с шоколада е същото. Абе тия специалисти нали трябва да оправдават по някакъв начин парите, които получават, а те не са никак малко. Лапачитееее!

Paracelz si e drevem madrec otvsqkade! :)

Крайно време е да се изписва Аспирин при строги индикации от кардиолози, а не поголовно. Модата на аспирина отдавна е минала.

Стига сте психясвали този народ,бе!Пиите си спокойно хаповете!

Това, че аспиринът разрежда кръвта и може да доведе до кървене се знае от самото му създаване. Всички тези новости са плод на фармацевтичните войни за нашите пари! Как ще ни ги взимат, ако се предпазваме с толкова евтин препарат?! А и на кого са нужни пенсионерите- дълголетници?!

Естествено, че Аспиринът е вреден, най-вредният препарат......как иначе ще се продават, космически скъпите препарати за сърце, които се пият до живот след прекарани сърдечни кризи?!? Всичко се движи от фармацевтичните компании! Който има близки възрастни лекари, да пита за Неурофен, Працетамол - препарати, с тези активни съставки, по време на комунизма са изписвани, само в КРАЕН СЛУЧАЙ.....защото са вредни за мозъка и стомашната лигавица. Същите тези ОТРОВИ, леко пречистени, днес се рекламират, като ПАНАЦЕЯ!!! Защо бе спрян Аналгин-Хинин, всъщност произвежда се за Русия, защото иначе не се продават скъпите и отровни прахчета Стоп Колд, Анти грип и прочия помия, пълна с парацетамол!

Древните мъдреци е Парацелз.

Хората които се тъпчат с лекарства ежедневно, не се отличават от наркоманите.Принципъ е същият,придобита зависимост от медикаменти , които променят естественият биологичен цикъл на индивида.Няма по-висша аптека от тази която е сътворила природата и Господ в телата ни.

Д0 Пантерата .Не .Много по-опасно за здравето е опита за живеене в България.

Не лекарства, ами спокойствие ни трябва! Не блъсканици по градския транспорт или задръстваня, в които висим по 2 4аса

Аз не знам що за нормален човек ще пие аспирин всеки ден с мисълта че тази химия ще удължи живота му...

КОЙТО ДАДЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ-УЗАКОНЯВАМ ЛЕКАРСТВОТО-МАКАР И ТО ДА Е ОТ ,,МУХОМОРКА,, това им е девиза ...БАТ БОЙКО--трябва и на там да се разходиш...

Вземам, по предписание, Аспирин протект по една таблетка дневно. И това ли вреди?

Kazali sa go drevnite madreci - OTROVATA E V DOZATA!

Вземам по преписание по една таблетка Аспирин протект дневно. И това ли вреди?

Докторски глупотевини! Измислят си докладчета, само да има за какво да се събират по скъпите хотели и да си дрънкат врели-некипели с важни физиономии! Стомилиграмовите аспиринчета не са вредни за нищо, нито предизвикват кръвоизливи, а най-доброто лечение за сърдечни и всякакви други болежки е бистрата водица и здравословният живот - движение и весело настроение, и не ви трябват учените глави с техните големи открития - днес така ,утре по-така, вдругиден кафето е полезно, цигарите също, ама не чак толкова, важното е, че изследванията продължават! Хайде, да ходят да търкалят аспиринчета!

Добрютро Пенке! Варим боб! Преоткриваме топлата вода. И ползите и вредите от аспирина са отдавна известни. Все пак живеем в 21-вия век, а не в 19-тия. Отдавна се знае че аспиринът предизвиква кръвоизливи, естествено когато се взима неразумно и в големи дози.

Първото сериозно проучване в кардиологията е за значителното удължаване на живота при системна употреба на адекватни дози аспирин/които са 20 пъти по малки от дневната доза при настинка/Ама журналист умора няма

Другия месец очаквайте противоположното откритие. По-следващия - пак това. Важното да се работи и твори.

Въпросното явление - нещо ту да го пишат вредно по списанията, ту да е полезно, е описано още в Том Сойер от Марк Твен (здравните списания на леля Поли) , така че не се коркай

Ново 20...Днес полезното се оказва Вредно след години!!! Една добре позната ни истина за съжаление..Медицинат е може би най-неточната наука

Аз затовя се лекувам само с гроздомицин :)))

по принцип аспирин протект не е опасен , напротив за хора над 40г е добро средство за педпазване от внезапни изненади и неразположения , защото лека полека настъпват изменения, вярвам дори ти ще се съгласиш,-това абсолютно сериозно...и към вечните ви висококвалифицирани изказвания- да , опасен е за постоянна употреба, защото повлиява факторите на кръвосъсирване и с натрупване води до риск от кръвоизливи, които наистина могат да ти вгорчат живота или...да го финишират. Абе що не вземете и антибиотичета да си пийвате ей така, превантивно, че много вирусчета обикалят, знае ли човек!!!

Пантера, пътник си.........

А простотията е опасна за всички хора, особено журналистите!