Коментари - 10% от българите не си мият зъбите | Днес.dir.bg

10% от българите не си мият зъбите

Половината от населението в България има поне по един изваден зъб, а над 57% от хората не посещават редовно зъболекар.

Обратно в новината

Коментари - 10% от българите не си мият зъбите | Днес.dir.bg

Коментари

Нормално. Тва тука е неква изостанало родова-общинска територия на неандерталци. За всеки с IQ > 110 е силно препоръчително да бяга надалеч иначе е обречен цял живот да живее в когнитивен диосананс от заобикалящата го среда.

прав си. реално от зародиша на всеки зъб може да да дава постоянно нов зъб. Разбира се да не се прекалява. Трудно беше да се разбере как да се стимулира този зародиш, и когато искаме и се налага тогава да израстне. Това ще сложи край на вкякакви проблеми със зъбите. При много болен зъб , вади се, стимулира се зародиша му(който го носим цял живот) и пониква нов постоянен зъб. В устата имаме 32 зародиша, на 32та зъба, които са дълбоко във венеца ни. След като може да се стимулира този зародиш за да изникне нов зъб, това решава всички проблеми.Край на мостове корони и т.н. Да се надяваме само да не е много скъпо.

Повече от 10% не си мият зъбите в България! Когато човек не е ял нищо, за какво да си мие зъбите? И от какво? И с какво? Две кончета хрупкат тревичка в междублоковото и проклетници ги гонят! Как мислите- стопаните на кончетата мият ли си зъбите??

То и голям процент не взимат душ сутрин преди да отидат на работа и като се качат в автобуса смрад, смрад...ужас направо! Като минат покрай мен едвам се сдържам да не повърна!

Не се казва, какъв процент от българите не са в състояние да се погрижат за зъбите си поради неплатежоспособност. Когато мина край някой зъболекарски кабинет, изчервявам се от срам, при мисълта, че е кайно време да вляза, но няма начин да се разплатя. От време на време, пускам си фиш за тото-2 с надеждата за малка печалба, която да дам на зъболекаря. А ползата от редовното миене на зъбите е спорен въпрос и не е гаранция за здрави зъби.

Ne mislite li che, polojenieto s mieneto na dupetata e mnogo po fatalen.....az v bulgaria ne vidiah nito edna obshtestvena toaletna ( vkluchitelno i modernite benzinostancii i restoranti ) kadeto da ima voda za podmivane ( osven ako ne se snabdite s takava ot toaletnata chinia ). Hayde sega mi kajete kolko procenta si miyat dupetata v BG. Nima shte mi kajete che za tazi tsel si ima toaletna hartia......ami napravete si vkushti edin test kato se izhodite na poda i posle go zaburshite s toaletna hartia bez da izmiete miastoto i mi napishete kakuv e efekta.... A za premahvaneto na kosmite po slabinite i podmishnicite vuobshte da ne govorim.....taka che dayte da ne se pravim na golemi raboti.....dori ot Turcite koito tolkova pluem sme po zle v tova otnoshenie...

Хм. Сигурен съм, че поне още 20% от анкетираните са излъгали, че си ги мият редовно :)))

прав е човека, аз мога да добавя че подобен е процента и на хората които всеоще се къпят веднъж седмично . Всеоще има жени който рядко си сменят белиото и нямат почти никакви хигиенни навици. Най страшното е че голяма част от тях са и тинеджърки или жени на по 25-30 години. Изобщо невежеството е пълно в БГ а личната отговорност никаква. Някой ако си мисли че си въобразявам да взлезе в един лекарски кабинет и възможно да повърни след третия пациент.......Смрадт която се носи от белиото на някой хора понякога е неописуема. Но при гинеколозите е най тежко, няма как да научиш една жена на 35-40 че трябва да си мие оная работа няколко пъти на ден след като няма навик да си сменя гащите по цели седмици.

Мием ги ,но тези услуги са много скъпи за повечето от нас българите , пък и немога да попадна на добър стоматолог . Материалите с които работят са некачествени и не трайни . Правят ми уж повърхностен полпит ,след 6 месеца се превърнал в дълбок кариес и трябва да се простя с зъба си ,,,,,какво ли си приказвам .

Е те тука мног сбърка,мой човек! Не му е мястото да спорим на това място,ама понеже няма къде на друго място да те набарам ще се разправяме с теб тук! Не обиждай монтьорите! Те учат доста повече от теб и доста по-усърдно! Не гледай единиците дето за нищо не стават!При вас това са мнозинството! Защото аз ако ти потроша колата,ще изревеш до бога и ще ми докараш кой ли не!За това внимавам много и се потя на 50 градуса жега над вгонетката ти! Ти ако сбъркаш,ще се оптавдаеш с кекавата природа на клиента и никой неможе да ти търси отговорност. Отделн Един автосервиз струва повече от пикливите ти бормашинки! Не обиждай хората като незнаеш кое какво е ! Само се погледнете ,това лекарското съсловие колко сте лакоми и неграмотни и тогава за изахождай по голяма нужда из форумите! И последно .Не аз няма да си мия зъбите и не си ти човека ,дето ще ме накараш да го правя ! Нито аз съм човека дето ще те накра да си проверяваш маслото! И все пак си го проверявай ,защото имам чувството е го гориш и не доливаш! Повярвай ми ,това е по-фатално отколкото да имаш горен шести-кариес А сега чао че трябва да сменям маслото на един като теб!

това със статистиката за задниците ми хареса...

не напразно природата е измислила четката и пастите за зъби а бе хора - зъбите не могат да се предпазят външно, само се нарушава емайла, развалят се от неправилно хранене, извлича се калция особено от рафинирани захари - толкова е написано в нета че и 3-год дете го знае киселините се неутрализират от основния характер на слюнката, аре бе почетете малко, моите зъби от много миене преди време, станаха чувствителни и за дъха и потта значение има какво поемаш като храна и течности просто миенето на зъбите не е част от еволюцията, още един начин да се смучат пари, пиеш кола и после си мислиш че с мине на зъби ще се оправиш и накрая си слагаш изкуствени и чиста работа

Az sum na 32g i imam 30 moi zuba v yctata.Drugite dva gi zagybih ot nexodene navreme.Edinia beshe s granulom i povleche susednia...Sega drygi dva tryabva da spasyavam...Olele!

Край на пломбите,коронките,м имплантите и ченетата! Измислен е начин да се стимулира зародиша на зъба, който е във венеца, дали с инжекция става или друг начин не се знае, и ще ти поникне нов постоянен зъб, а не да чакаш да станеш на 100 годишна възраст, както се носи легендата. При болен зъб, най лесно е да се извади, стимулира се зародиша и ти пониква втори постоянен зъб. Разбира се може и плома ,кой както си поиска. Изпробвано е това нещо(стимулант ли незнам как да го нарека) върху мишка, и са и изникнали кътници и резци. Остава да се разбере по точно за различните видове зъби,резци кучешки и т.н. и до година би трябвало да излезе на пазара. Може би ще е скъпо, но си струва нали? Нов твой зъб. Така че всички хора на които няма по някой зъб в устата им, споко, съвсем скоро ще бъде въведено за продаване(зъболекар ще стимулира зародиша) и така ще ви поникне по нормалния начин нов втори зъб. Все едно сте си извадили не постоянен а млечен и чакате новото зъбче.

Като казвам, че цените са необосновано завишени, това важи и за оборудването и за обучението. Да ме прощават стоматолозите, но всеки си мисли, че неговата наука е най-сложната. Аз пък мисля, че стоматолог може да се стане и с 2-3 години обучение. От детската градина съм по зъболекари и имам поглед. Нагледал съм се и на учени зъболекари, включително доцентка от Стоматологичния факултет в София, която работеше вечер за да взима двойно за труд и която ми счупи борче в канала на зъб, което носих години. Инженер съм по електроника и също съм учил 6 години, също съм специализирал, поддържам непрекъснато нивото си и лабораторията ми също е 6-цифрена сума, но ако трябва да ви свърша работа не ви взимам първородното дете. Това на зъболекарите си е чисто изнудване, въпреки, че и те плащат необосновано много за оборудване и материали. Това обаче само вдига още повече цената. Цената на едно и също устройство варира многократно в зависимост дали се използва за обикновени цели, за медицински, за военни и т.н. Същото е и с медикаментите, материалите, обзавеждането. Зная за медикаменти с производствена цена под $1, които се продават на цени над $60. Запитвали ли сте се колко е производствената цена на обикновени рамки за очила, които се продават за 3-цифрени суми. А опитвали ли сте някога да влезете в този бизнес? Просто в световен мащаб има професии при които плащането не отговаря на образованието и труда. Стоматолози, адвокати, банкери, финансисти. Питайте ги и всеки ще ви донесе вода от десет дерета за да ви докаже колко си заслужава космическите цени, хонорари или мултимилионните премии. Зъболекаря ви оправи зъб и плащате често стотици, а лекаря или пожарникаря спаси живот и си взима заплатата, която е от порядъка на един-два излекувани зъба. За това става въпрос.

Този господин предполагам е заъболекар? Съвсем ясно е проучването..има криза, ще ги поуплашим с цифрички, че работата е зле, да започнат да идват на зъболекар, че много ни паднаха доходите. :-D :-)

edin kolega, ima tolkova julti zubi, 4e 4ak 4ervenei do veneca ot nemiene, no nqma nito edin bolen. vsi4kite mu sa zdravi kato kamuk. e kak stava toq fokus neznam.

Za kvo i da se miqt redovno? Priqteli sa kazvali 4e si miqt zubite 2,3 puti v sedmicata, i im sa zdravi vsi4kite. Samo po nqkolko plombi imat,ama to vseki ima. A az deto gi miq vseki den, imam 23 kariesa,ve4e napraveni de,i edin izvaden zub. Taka 4e vsi4ko e do gena. Puk i e izmisleno ve4e stimulant koito da stimulira zarodi6a vuv veneca i da iznikne nov vtori postoqnen zub. Mnogo skoro 6te bude vuvedeno. i 6te se napulnqt ustata na pensionerite s tehni zubi. Ima6 li karies-vadi6 zuba stimulira6 zarodi6a v veneca i iznikva nov postoqnen. Tova 6te sloji krai na problemite sus zubite. Kakto ve4e moje ot edna kletka da se rodi 4ovek,taka e qsen i gena na zubite,i zarodi6a. Osven 4e moje da se vkara v veneca zarodi6a na zuba i da iznikne nov jiv zub, taka moje i samo da se stimulira samiq na6 gen na zuba v veneca i da ponikne nov. A ne kakto se znae 4e 4ak sled 100 godini ti niknel nov postoqnen. Taka 4e bulgari skoro 6te svur6at mukite,samo o6te malko vreme da se pusne v upotreba... taka 4e pri karies,napravo 6te se vadi zuba,stimulira se gena na zuba ni v veneca i ni iznikva nov postoqnen....za okolo 30 dena, primerno. Kakto si e normalno. I 6te imame na6i istinski zubi bez nito edin karies.

Сигурно искат да изкарат някоя обществена поръчка за паста за зъби. Първо: създават проблема; второ - правят опити за неговото отстраняване:)

Пхахах разсмя ме тая статийка,нечистоплът народ сме и туй то. Тва е то като се окъпят в неделя тия 10 % си мият и зъбите тогава.... хаххаха Честита баня и честити чисти зъби ....

до Втори курс стоматология С най-голямо настървение очаквам един ЗЪБОЛЕКАР или лекар да поправи линейката си:) Знаете ли на колко мои причтели дентистите са извадили зъбите по погрешка?

Чорапите им миришат, по това ще ги познаете.

Флуора в пастите за зъби е ВРЕДЕН и смъртно ОПАСЕН - не само че можете да получите зъбна флуороза, но и ако погълнете по-голямо колучествто от пастата за зъби - можете да умрете. Пастите за зъби са отрова - убиват микроорганизмите в устната кухина, които са полезни за зъбите (почетете малко). Лошиат дъх идава най-вече от умрели бактерии и от езика (от тези бактерии който нормално си живеят в устната ви кухина). Където водата е флуорирана - каритесите са в пъти повече. Единственият и доказан начин за предпазване на зъбите е поемането на по-малко въгрехидрати. Това е! Иначе е хубаво да си миете зъбите, само с четка или с някоя паста за зъби без флуор (и неговите съединения). Броя ба такива пасти на българсия пазар клони към нула. Флуора води до много заболявания, отслабва костите, човек става по-контролируем и т.н. А относно зъболекарите и въобще лекарите - като знам какъв инженер съм, как да има на лекар? Преди като бях отишъл на зъболекар, пенсоинера се опита да ме убеди, че нишо ми няма, въпреки че ме болеше. После по-млад специалист ми откри 2 кариеса. Наскро пак ходил на зъболекар и онзи ми каза, че имам зъбен камък за чистене и 4-5 започващи кариеса, които трябало да се оправят. И не работеше и със здравата каса. Оправи ми единия зъб, платих си (като кажа цената и всеки се шашка, затова ще я спестя) и си тръгнах. След 4-5 дни отивам на друг специалист, който беше доста непохватен и невнимателен. Още при прегледа ми разкърви ценците. Каза ми, че зъбите ми са добре и ще не трябва да се правят докато са малко започнали да се развалят, защото за да ги направят трябвало да издълбаят от здравия зъб, за да може да се хване пломбата. Това го каза и още един зъболекар. Относно зъбния камък - казаха ми, че бил за чистене. НО мисля да не го чистя, защото могат да се получат много големи усложнения, а след чистене - зъбният камък пак бързо се натрупвал (така са ми казвали няколко човека). Отностно зъболекаря с кабинета за 200 000лв - браво, лесно ще си намериш работа по специалността (за разлика от другите специалисти в България). Кабинет може да се обзаведе и за 100000, за 150 000 и за 300 000. А иначе кой колко взима на месец - всичко е според труда. Всеки колкото си заработи. Дано не съм засегнал някого и използвайте повечко google :)

Абсолютно е верно! Най-добре се чисти зъбния камък с мастика, обаче сутрин не става, ако се бачка, за тва сутрин може и водка, в краен скучай - гроздова.

Мама им долна на колонизаторите от софийска вода - от тяхната лакомия започна всичко! Гони ги, бе, баткооо! Съседите пък не пускат вода в тоалетната - пестят!

Аз не само зъбите, но и дупето си не мия редовно, но пак съм здрав и в добро настроение.

Те напоследък и дирниците не си мият, ти за зъбите говориш! Макар че, миеш-не миеш, писано ли ти е, на стари години слагаш кастанетите /повечето българи нямат транци за импланти/ и почваш испански танци, които са много модерни!

Къде сте видяли лъв да си мие зъбите.

Айде,стига сте се изкарвали по-католици от Папата,чудо голямо,че си миете зъбите!Дядо ми умря на 80 год.,пушач,незнаеше за какво служи малката четка в банята,зъбите му бяха бели,здрави и му липсваше само 1-опитал се да счупи орех със зъби!Добрите зъби са генетично наследство,а пастите за зъби са поредния бизнес!

Знаеш ли, написал си нещо много вярно. И аз съм забелязала отдавна това, което казваш-хората предпочитат да си дават парите за цигари и парцали, но ни е за нещо разумно като здраве, образование и т.н. Но да не забравяме, че тук останаха най-вече хора със селски манталитет и с ценостна система, различна от нормалната.Това обяснява нещата.

А в тази класация влизат ли циганите?

Знаете ли защо българите не си мият зъбите? Много просто.Младите българи избягаха в чужбина,останаха само пенсионери,мутри и цигани.Пенсионерите нямат зъби,следователно няма какво да мият.Мутрите също като пенсионерите нямат зъби-изкуртени са в геройски двубои, а циганите ръцете си не мият, камо ли зъбите.И те няма какво да мият.

Ти си направен от глина.Сътворен си от Бог ,по негово подобие и ще си останеш с разсъжденията си само подобие.

Интересно е - да се дава всеки месец по 50 лева за фризьор може, но веднъж годишно за пломба(от която се чака да седи години) 50 лева вече е много. КРЪВОПИЙЦИ! Никой не се замисля, че за разлика от фризьор, стоматологът не е завършил някой измислен техникум, че е кандидатсвтал, че е учил 6 години (за пример аз съм държавн поръчка и плащам по почти 1000 лева на година семестриални такси, УНиСиСие - 200 марки и идно прасие, давам адски много пари за консумативи, само 1 от атласите по Анатомия е 200 лева, а те са 4, замислете се), че след това е специализирал още 4, че е обзавел кабинет(което струва грубо около 200 000 лева - хаха светнаха ли ви очичките), че носи отговорност за Вашето здраве? А че за разлика от фризьорката, той не може да крие данъци, защото всичко минава през касата. А че постоянно влага пари за семинари и курсове, за да се поддържа като специалист? Просто културата на хората е на ниско ниво. Подобен е примерът с един лекар и един автомонтьор. Като излезне статия, че в болницата Х вземали по 3-4000 лева заплати - ужас, кръвопийци, взеха на народа стотинките. А че един най-обикновен автомонтьор си докорва по толкова на месец? Че не е учил сума години, че не работи нощем, че не му се случва да има по 12-13 часа за 1 (една операция), че не носи отговорност за Вас, че крие данъци? Но Вас какво ли ви интересува. За Вас просто автомонтьорът може, в него Вие виждате самите Вас...от това идва всичко, колкото и грозно да звучи.

Нема пари за цигариииииииии

То само зъбите да бяха.Като знам след някои личности кви шлейфове от воня се носят по улиците , че ...направо да се одрайфа човек.. Но си мисля , че процентът на немитите зъбки е доста по голям от посочения.Ае, със здраве от един човек , който си мие редовно зъбките и дупето..както спомена някой в постовете преди моя...

Колкото по-често си миеш зъбите, толкова по им се ЧУПИ емайла и ставаш готов за зъбно ПРОТЕЗИРАНЕ:)

абе не е само с миенето на зъбите. ами потта? някои хора просто много се потят и смърдят дори и да са се изкъпали. аз например също се потях но си сложих ботокс в подмишниците и сега ве4е не се потя там ве4е 2 години. а ми казаха 4е ботокса държал 6 месеца и после трябва да инжектираш пак. сега се изпотявам нощем понякога , но цялото тяло и не смърди. зъбите са важно нещо. и тях ще фиксирвам сега.

Абеее,като ви беше кмет Янчулев по колко пъти се къпехте на ден?

А от арменците?

vypros na kultura...

Като знам как вонят устите на повечето българи,кой знае как вонят задниците им.Представяте ли си,човек който не си мие устата кога ще измие гъзът си?Отврат.

А не бъдете толкова скромни. Просента е ъози н над този умножен по най малко 5

Страхували се ха ха ха нищо подобно Аз съм човек с екстремно скъсани нерви и мн ниска устойчивост на болка и мога да кажа, че и като малка с старите машини съм предпочитала да ходя вместо да остана без зъби. Те ако се страхуват от зъболекар за къде са?

просто повечето хора отиват когато вече няма накъде,това е.Вярно че е доста скъпо,но ако имате и най-бегла представа за какви цени на консумативите и оборудването става въпрос,ще знаете,че зъболекарите нямат вина...е,може там някой шарлатанин да не се отнася за него това,но то е друг въпрос.Всеки си дава парите за какви ли не глупости,после-нямал пари за зъболекар.Вярно,че има хора дето пари за хляб нямат,но аз не говоря за тях.А що се отнася до прословутата болка-хората отдавна ползват упойки,така че спрете да си намирате оправдания.

прекално високи цени сме обявили. нямаме работа. очкват се много фалити, за които си беше крайно време. колегите които останем ще предлагаме по-разумни цени. дори сега започнхме някои. тва е единствения начин да се спасим от фалит. борбата за клиенти е страшна. има дни в които никой несяда на стола.

Коментари - 10% от българите не си мият зъбите | Днес.dir.bg

10% от българите не си мият зъбите

Половината от населението в България има поне по един изваден зъб, а над 57% от хората не посещават редовно зъболекар.

Обратно в новината

Коментари - 10% от българите не си мият зъбите | Днес.dir.bg

Коментари

Нормално. Тва тука е неква изостанало родова-общинска територия на неандерталци. За всеки с IQ > 110 е силно препоръчително да бяга надалеч иначе е обречен цял живот да живее в когнитивен диосананс от заобикалящата го среда.

прав си. реално от зародиша на всеки зъб може да да дава постоянно нов зъб. Разбира се да не се прекалява. Трудно беше да се разбере как да се стимулира този зародиш, и когато искаме и се налага тогава да израстне. Това ще сложи край на вкякакви проблеми със зъбите. При много болен зъб , вади се, стимулира се зародиша му(който го носим цял живот) и пониква нов постоянен зъб. В устата имаме 32 зародиша, на 32та зъба, които са дълбоко във венеца ни. След като може да се стимулира този зародиш за да изникне нов зъб, това решава всички проблеми.Край на мостове корони и т.н. Да се надяваме само да не е много скъпо.

Повече от 10% не си мият зъбите в България! Когато човек не е ял нищо, за какво да си мие зъбите? И от какво? И с какво? Две кончета хрупкат тревичка в междублоковото и проклетници ги гонят! Как мислите- стопаните на кончетата мият ли си зъбите??

То и голям процент не взимат душ сутрин преди да отидат на работа и като се качат в автобуса смрад, смрад...ужас направо! Като минат покрай мен едвам се сдържам да не повърна!

Не се казва, какъв процент от българите не са в състояние да се погрижат за зъбите си поради неплатежоспособност. Когато мина край някой зъболекарски кабинет, изчервявам се от срам, при мисълта, че е кайно време да вляза, но няма начин да се разплатя. От време на време, пускам си фиш за тото-2 с надеждата за малка печалба, която да дам на зъболекаря. А ползата от редовното миене на зъбите е спорен въпрос и не е гаранция за здрави зъби.

Ne mislite li che, polojenieto s mieneto na dupetata e mnogo po fatalen.....az v bulgaria ne vidiah nito edna obshtestvena toaletna ( vkluchitelno i modernite benzinostancii i restoranti ) kadeto da ima voda za podmivane ( osven ako ne se snabdite s takava ot toaletnata chinia ). Hayde sega mi kajete kolko procenta si miyat dupetata v BG. Nima shte mi kajete che za tazi tsel si ima toaletna hartia......ami napravete si vkushti edin test kato se izhodite na poda i posle go zaburshite s toaletna hartia bez da izmiete miastoto i mi napishete kakuv e efekta.... A za premahvaneto na kosmite po slabinite i podmishnicite vuobshte da ne govorim.....taka che dayte da ne se pravim na golemi raboti.....dori ot Turcite koito tolkova pluem sme po zle v tova otnoshenie...

Хм. Сигурен съм, че поне още 20% от анкетираните са излъгали, че си ги мият редовно :)))

прав е човека, аз мога да добавя че подобен е процента и на хората които всеоще се къпят веднъж седмично . Всеоще има жени който рядко си сменят белиото и нямат почти никакви хигиенни навици. Най страшното е че голяма част от тях са и тинеджърки или жени на по 25-30 години. Изобщо невежеството е пълно в БГ а личната отговорност никаква. Някой ако си мисли че си въобразявам да взлезе в един лекарски кабинет и възможно да повърни след третия пациент.......Смрадт която се носи от белиото на някой хора понякога е неописуема. Но при гинеколозите е най тежко, няма как да научиш една жена на 35-40 че трябва да си мие оная работа няколко пъти на ден след като няма навик да си сменя гащите по цели седмици.

Мием ги ,но тези услуги са много скъпи за повечето от нас българите , пък и немога да попадна на добър стоматолог . Материалите с които работят са некачествени и не трайни . Правят ми уж повърхностен полпит ,след 6 месеца се превърнал в дълбок кариес и трябва да се простя с зъба си ,,,,,какво ли си приказвам .

Е те тука мног сбърка,мой човек! Не му е мястото да спорим на това място,ама понеже няма къде на друго място да те набарам ще се разправяме с теб тук! Не обиждай монтьорите! Те учат доста повече от теб и доста по-усърдно! Не гледай единиците дето за нищо не стават!При вас това са мнозинството! Защото аз ако ти потроша колата,ще изревеш до бога и ще ми докараш кой ли не!За това внимавам много и се потя на 50 градуса жега над вгонетката ти! Ти ако сбъркаш,ще се оптавдаеш с кекавата природа на клиента и никой неможе да ти търси отговорност. Отделн Един автосервиз струва повече от пикливите ти бормашинки! Не обиждай хората като незнаеш кое какво е ! Само се погледнете ,това лекарското съсловие колко сте лакоми и неграмотни и тогава за изахождай по голяма нужда из форумите! И последно .Не аз няма да си мия зъбите и не си ти човека ,дето ще ме накараш да го правя ! Нито аз съм човека дето ще те накра да си проверяваш маслото! И все пак си го проверявай ,защото имам чувството е го гориш и не доливаш! Повярвай ми ,това е по-фатално отколкото да имаш горен шести-кариес А сега чао че трябва да сменям маслото на един като теб!

това със статистиката за задниците ми хареса...

не напразно природата е измислила четката и пастите за зъби а бе хора - зъбите не могат да се предпазят външно, само се нарушава емайла, развалят се от неправилно хранене, извлича се калция особено от рафинирани захари - толкова е написано в нета че и 3-год дете го знае киселините се неутрализират от основния характер на слюнката, аре бе почетете малко, моите зъби от много миене преди време, станаха чувствителни и за дъха и потта значение има какво поемаш като храна и течности просто миенето на зъбите не е част от еволюцията, още един начин да се смучат пари, пиеш кола и после си мислиш че с мине на зъби ще се оправиш и накрая си слагаш изкуствени и чиста работа

Az sum na 32g i imam 30 moi zuba v yctata.Drugite dva gi zagybih ot nexodene navreme.Edinia beshe s granulom i povleche susednia...Sega drygi dva tryabva da spasyavam...Olele!

Край на пломбите,коронките,м имплантите и ченетата! Измислен е начин да се стимулира зародиша на зъба, който е във венеца, дали с инжекция става или друг начин не се знае, и ще ти поникне нов постоянен зъб, а не да чакаш да станеш на 100 годишна възраст, както се носи легендата. При болен зъб, най лесно е да се извади, стимулира се зародиша и ти пониква втори постоянен зъб. Разбира се може и плома ,кой както си поиска. Изпробвано е това нещо(стимулант ли незнам как да го нарека) върху мишка, и са и изникнали кътници и резци. Остава да се разбере по точно за различните видове зъби,резци кучешки и т.н. и до година би трябвало да излезе на пазара. Може би ще е скъпо, но си струва нали? Нов твой зъб. Така че всички хора на които няма по някой зъб в устата им, споко, съвсем скоро ще бъде въведено за продаване(зъболекар ще стимулира зародиша) и така ще ви поникне по нормалния начин нов втори зъб. Все едно сте си извадили не постоянен а млечен и чакате новото зъбче.

Като казвам, че цените са необосновано завишени, това важи и за оборудването и за обучението. Да ме прощават стоматолозите, но всеки си мисли, че неговата наука е най-сложната. Аз пък мисля, че стоматолог може да се стане и с 2-3 години обучение. От детската градина съм по зъболекари и имам поглед. Нагледал съм се и на учени зъболекари, включително доцентка от Стоматологичния факултет в София, която работеше вечер за да взима двойно за труд и която ми счупи борче в канала на зъб, което носих години. Инженер съм по електроника и също съм учил 6 години, също съм специализирал, поддържам непрекъснато нивото си и лабораторията ми също е 6-цифрена сума, но ако трябва да ви свърша работа не ви взимам първородното дете. Това на зъболекарите си е чисто изнудване, въпреки, че и те плащат необосновано много за оборудване и материали. Това обаче само вдига още повече цената. Цената на едно и също устройство варира многократно в зависимост дали се използва за обикновени цели, за медицински, за военни и т.н. Същото е и с медикаментите, материалите, обзавеждането. Зная за медикаменти с производствена цена под $1, които се продават на цени над $60. Запитвали ли сте се колко е производствената цена на обикновени рамки за очила, които се продават за 3-цифрени суми. А опитвали ли сте някога да влезете в този бизнес? Просто в световен мащаб има професии при които плащането не отговаря на образованието и труда. Стоматолози, адвокати, банкери, финансисти. Питайте ги и всеки ще ви донесе вода от десет дерета за да ви докаже колко си заслужава космическите цени, хонорари или мултимилионните премии. Зъболекаря ви оправи зъб и плащате често стотици, а лекаря или пожарникаря спаси живот и си взима заплатата, която е от порядъка на един-два излекувани зъба. За това става въпрос.

Този господин предполагам е заъболекар? Съвсем ясно е проучването..има криза, ще ги поуплашим с цифрички, че работата е зле, да започнат да идват на зъболекар, че много ни паднаха доходите. :-D :-)

edin kolega, ima tolkova julti zubi, 4e 4ak 4ervenei do veneca ot nemiene, no nqma nito edin bolen. vsi4kite mu sa zdravi kato kamuk. e kak stava toq fokus neznam.

Za kvo i da se miqt redovno? Priqteli sa kazvali 4e si miqt zubite 2,3 puti v sedmicata, i im sa zdravi vsi4kite. Samo po nqkolko plombi imat,ama to vseki ima. A az deto gi miq vseki den, imam 23 kariesa,ve4e napraveni de,i edin izvaden zub. Taka 4e vsi4ko e do gena. Puk i e izmisleno ve4e stimulant koito da stimulira zarodi6a vuv veneca i da iznikne nov vtori postoqnen zub. Mnogo skoro 6te bude vuvedeno. i 6te se napulnqt ustata na pensionerite s tehni zubi. Ima6 li karies-vadi6 zuba stimulira6 zarodi6a v veneca i iznikva nov postoqnen. Tova 6te sloji krai na problemite sus zubite. Kakto ve4e moje ot edna kletka da se rodi 4ovek,taka e qsen i gena na zubite,i zarodi6a. Osven 4e moje da se vkara v veneca zarodi6a na zuba i da iznikne nov jiv zub, taka moje i samo da se stimulira samiq na6 gen na zuba v veneca i da ponikne nov. A ne kakto se znae 4e 4ak sled 100 godini ti niknel nov postoqnen. Taka 4e bulgari skoro 6te svur6at mukite,samo o6te malko vreme da se pusne v upotreba... taka 4e pri karies,napravo 6te se vadi zuba,stimulira se gena na zuba ni v veneca i ni iznikva nov postoqnen....za okolo 30 dena, primerno. Kakto si e normalno. I 6te imame na6i istinski zubi bez nito edin karies.

Сигурно искат да изкарат някоя обществена поръчка за паста за зъби. Първо: създават проблема; второ - правят опити за неговото отстраняване:)

Пхахах разсмя ме тая статийка,нечистоплът народ сме и туй то. Тва е то като се окъпят в неделя тия 10 % си мият и зъбите тогава.... хаххаха Честита баня и честити чисти зъби ....

до Втори курс стоматология С най-голямо настървение очаквам един ЗЪБОЛЕКАР или лекар да поправи линейката си:) Знаете ли на колко мои причтели дентистите са извадили зъбите по погрешка?

Чорапите им миришат, по това ще ги познаете.

Флуора в пастите за зъби е ВРЕДЕН и смъртно ОПАСЕН - не само че можете да получите зъбна флуороза, но и ако погълнете по-голямо колучествто от пастата за зъби - можете да умрете. Пастите за зъби са отрова - убиват микроорганизмите в устната кухина, които са полезни за зъбите (почетете малко). Лошиат дъх идава най-вече от умрели бактерии и от езика (от тези бактерии който нормално си живеят в устната ви кухина). Където водата е флуорирана - каритесите са в пъти повече. Единственият и доказан начин за предпазване на зъбите е поемането на по-малко въгрехидрати. Това е! Иначе е хубаво да си миете зъбите, само с четка или с някоя паста за зъби без флуор (и неговите съединения). Броя ба такива пасти на българсия пазар клони към нула. Флуора води до много заболявания, отслабва костите, човек става по-контролируем и т.н. А относно зъболекарите и въобще лекарите - като знам какъв инженер съм, как да има на лекар? Преди като бях отишъл на зъболекар, пенсоинера се опита да ме убеди, че нишо ми няма, въпреки че ме болеше. После по-млад специалист ми откри 2 кариеса. Наскро пак ходил на зъболекар и онзи ми каза, че имам зъбен камък за чистене и 4-5 започващи кариеса, които трябало да се оправят. И не работеше и със здравата каса. Оправи ми единия зъб, платих си (като кажа цената и всеки се шашка, затова ще я спестя) и си тръгнах. След 4-5 дни отивам на друг специалист, който беше доста непохватен и невнимателен. Още при прегледа ми разкърви ценците. Каза ми, че зъбите ми са добре и ще не трябва да се правят докато са малко започнали да се развалят, защото за да ги направят трябвало да издълбаят от здравия зъб, за да може да се хване пломбата. Това го каза и още един зъболекар. Относно зъбния камък - казаха ми, че бил за чистене. НО мисля да не го чистя, защото могат да се получат много големи усложнения, а след чистене - зъбният камък пак бързо се натрупвал (така са ми казвали няколко човека). Отностно зъболекаря с кабинета за 200 000лв - браво, лесно ще си намериш работа по специалността (за разлика от другите специалисти в България). Кабинет може да се обзаведе и за 100000, за 150 000 и за 300 000. А иначе кой колко взима на месец - всичко е според труда. Всеки колкото си заработи. Дано не съм засегнал някого и използвайте повечко google :)

Абсолютно е верно! Най-добре се чисти зъбния камък с мастика, обаче сутрин не става, ако се бачка, за тва сутрин може и водка, в краен скучай - гроздова.

Мама им долна на колонизаторите от софийска вода - от тяхната лакомия започна всичко! Гони ги, бе, баткооо! Съседите пък не пускат вода в тоалетната - пестят!

Аз не само зъбите, но и дупето си не мия редовно, но пак съм здрав и в добро настроение.

Те напоследък и дирниците не си мият, ти за зъбите говориш! Макар че, миеш-не миеш, писано ли ти е, на стари години слагаш кастанетите /повечето българи нямат транци за импланти/ и почваш испански танци, които са много модерни!

Къде сте видяли лъв да си мие зъбите.

Айде,стига сте се изкарвали по-католици от Папата,чудо голямо,че си миете зъбите!Дядо ми умря на 80 год.,пушач,незнаеше за какво служи малката четка в банята,зъбите му бяха бели,здрави и му липсваше само 1-опитал се да счупи орех със зъби!Добрите зъби са генетично наследство,а пастите за зъби са поредния бизнес!

Знаеш ли, написал си нещо много вярно. И аз съм забелязала отдавна това, което казваш-хората предпочитат да си дават парите за цигари и парцали, но ни е за нещо разумно като здраве, образование и т.н. Но да не забравяме, че тук останаха най-вече хора със селски манталитет и с ценостна система, различна от нормалната.Това обяснява нещата.

А в тази класация влизат ли циганите?

Знаете ли защо българите не си мият зъбите? Много просто.Младите българи избягаха в чужбина,останаха само пенсионери,мутри и цигани.Пенсионерите нямат зъби,следователно няма какво да мият.Мутрите също като пенсионерите нямат зъби-изкуртени са в геройски двубои, а циганите ръцете си не мият, камо ли зъбите.И те няма какво да мият.

Ти си направен от глина.Сътворен си от Бог ,по негово подобие и ще си останеш с разсъжденията си само подобие.

Интересно е - да се дава всеки месец по 50 лева за фризьор може, но веднъж годишно за пломба(от която се чака да седи години) 50 лева вече е много. КРЪВОПИЙЦИ! Никой не се замисля, че за разлика от фризьор, стоматологът не е завършил някой измислен техникум, че е кандидатсвтал, че е учил 6 години (за пример аз съм държавн поръчка и плащам по почти 1000 лева на година семестриални такси, УНиСиСие - 200 марки и идно прасие, давам адски много пари за консумативи, само 1 от атласите по Анатомия е 200 лева, а те са 4, замислете се), че след това е специализирал още 4, че е обзавел кабинет(което струва грубо около 200 000 лева - хаха светнаха ли ви очичките), че носи отговорност за Вашето здраве? А че за разлика от фризьорката, той не може да крие данъци, защото всичко минава през касата. А че постоянно влага пари за семинари и курсове, за да се поддържа като специалист? Просто културата на хората е на ниско ниво. Подобен е примерът с един лекар и един автомонтьор. Като излезне статия, че в болницата Х вземали по 3-4000 лева заплати - ужас, кръвопийци, взеха на народа стотинките. А че един най-обикновен автомонтьор си докорва по толкова на месец? Че не е учил сума години, че не работи нощем, че не му се случва да има по 12-13 часа за 1 (една операция), че не носи отговорност за Вас, че крие данъци? Но Вас какво ли ви интересува. За Вас просто автомонтьорът може, в него Вие виждате самите Вас...от това идва всичко, колкото и грозно да звучи.

Нема пари за цигариииииииии

То само зъбите да бяха.Като знам след някои личности кви шлейфове от воня се носят по улиците , че ...направо да се одрайфа човек.. Но си мисля , че процентът на немитите зъбки е доста по голям от посочения.Ае, със здраве от един човек , който си мие редовно зъбките и дупето..както спомена някой в постовете преди моя...

Колкото по-често си миеш зъбите, толкова по им се ЧУПИ емайла и ставаш готов за зъбно ПРОТЕЗИРАНЕ:)

абе не е само с миенето на зъбите. ами потта? някои хора просто много се потят и смърдят дори и да са се изкъпали. аз например също се потях но си сложих ботокс в подмишниците и сега ве4е не се потя там ве4е 2 години. а ми казаха 4е ботокса държал 6 месеца и после трябва да инжектираш пак. сега се изпотявам нощем понякога , но цялото тяло и не смърди. зъбите са важно нещо. и тях ще фиксирвам сега.

Абеее,като ви беше кмет Янчулев по колко пъти се къпехте на ден?

А от арменците?

vypros na kultura...

Като знам как вонят устите на повечето българи,кой знае как вонят задниците им.Представяте ли си,човек който не си мие устата кога ще измие гъзът си?Отврат.

А не бъдете толкова скромни. Просента е ъози н над този умножен по най малко 5

Страхували се ха ха ха нищо подобно Аз съм човек с екстремно скъсани нерви и мн ниска устойчивост на болка и мога да кажа, че и като малка с старите машини съм предпочитала да ходя вместо да остана без зъби. Те ако се страхуват от зъболекар за къде са?

просто повечето хора отиват когато вече няма накъде,това е.Вярно че е доста скъпо,но ако имате и най-бегла представа за какви цени на консумативите и оборудването става въпрос,ще знаете,че зъболекарите нямат вина...е,може там някой шарлатанин да не се отнася за него това,но то е друг въпрос.Всеки си дава парите за какви ли не глупости,после-нямал пари за зъболекар.Вярно,че има хора дето пари за хляб нямат,но аз не говоря за тях.А що се отнася до прословутата болка-хората отдавна ползват упойки,така че спрете да си намирате оправдания.

прекално високи цени сме обявили. нямаме работа. очкват се много фалити, за които си беше крайно време. колегите които останем ще предлагаме по-разумни цени. дори сега започнхме някои. тва е единствения начин да се спасим от фалит. борбата за клиенти е страшна. има дни в които никой несяда на стола.