Избиват хиляди камили със снайпери в Австралия

Хиляди камили в австралийската пустош може да бъдат избити от снайперисти съгласно правителствено предложение за съкращаване на популацията им, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Избиват хиляди камили със снайпери в Австралия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стив ървин ги ловеше за да ги запази а се га ще се оборне в гроба ако чуе какво са решели от федералното правителство да избият толкова камили.

От отговора ти не се разбира друго, освен че обичаш разни твърди предмети да се отъркват в задните ти части. А може би и не само отъркват?! Дипломата ми е с твърди корици и е ясно, че тайно си се надявал да е така. Ти и с CAD програмките ли действаш така рутинно? По-добре, пробвай нещо с CAM че има и движещи се части. Боклук!

Sigurna sum,che tezi jivotni mogat da budat izpolzvani i jivi,ne samo na burgeri.Az sum 1,6g v chujbina i mnogo mi e muchno za moyata siamska kotka Eva Monika.Radvam se na vsyako jivotno po ulitzite.Mnogo mi lipsva kontakta s domashen lyubimetz.Jivotnoto razkarva vsichki depresii,losho nastroenie,skyka,tug i t.n.Dalech ot rodinata tezi oplakvania sa posilni,kato ce pribavi i nostalgiyata.He kamila a zmia da mi dadat i na neya shte ce radvam...

Нито една камила там не се казва Гена. Гена е крокодил руско производство, но той е от друга серия.

Снайперистите, след като свършат там не е зле да се прехвърлят тука и да поработят малко у нас. Все има какво да свършат.

Прави ми голямо удоволствие да се изходя в такъв нужник, какъвто си всъщност. За всеки случай закачи на един пирон дипломата си от университета, който ти я издал (или си купил), за да се възползвам от нея, ако случайно забравя да си взема тоалетна хартия.

Ти да не би да твърдиш, че да си престъпник се предава по наследство, т.е. заложено е генетично? И още, като си зажалил за аборигените и североамериканските индианци, да беше казал нещо и за южноамериканските индианци, за африканските племена и всички други племена в Азия и едновремешна Европа, които са станали жертва на прогреса. За затритите десетки милиони от Сталин и сие. Аман от надъхани невежи смотаняци плюещи по повод и без повод. Гледай си рутинните задачки с CAD (как комплексарски звучи!) и не се изхождай в публичното пространство.

До баба Яга: С бездомни животни по улиците и бълхи в главите виж талибаните на какво ниво са и ги сравни с Израел - от пустинята какъв рай сътвориха, но там сигурно няма такива природозащитници да хленчат за бълхи и зарази по улиците. ;)

Австралийците са имали същия проблем и със зайците. А може би и до сега този проблем съществува. Що се отнася до избиването на камилите, това не е морален проблем за тях, по-точно за безплатните пасажери на британската корона от миналото. ( Така наричали престъпниците, които са били изпращани на каторга в Австралия). Истинските австралийци отдавна са избити, а оцелелите се намират в резервати и, о какво великодушие, англичаните им поднесоха неотдавна своите извинения за проведения в миналото геноцид спрямо тях. Даже им отпуснаха средства да ги запазят от пълно изчезване. Както с индианците в Северна Америка.

Както сме тръгнали да унищожаваме природата и се разрастват съществуващите пустини, а сигурно ще се появят и нови, я най добре австралийците да запазят камилите, щото после ще се наложи да ги разселват по света.

С малко сланина, обрезки и повечко сол - чудна луканка. И консерва телешко собстен сос става. И пастет - само добави шпрот и лой. И ще ги пусна промоция с черен етикет....

Ех блясъчко мечтателника...абе то мечтите са безплатни,ама ме накара и мен да се замечтая!

Трябва да се изселят или ликвидират до крак не половината или 2/3 а всички при положение че са привнесен вид и нямат естествени врагове в природата няма кой да им контролира популацията.Другия вариант е австралийците да направят сафарита за ежегоден отстрел на камили и да направят туристически бизнес от това .Но това което са измислили в момента е тъпо .

СТРАННО , АМА И АЗ ВЕДНАГА СЕ СЕТИХ ЗА МАНГАЛИТЕ . И СЕ РАЗМЕЧТАХ...

горкият принц чарлз..пак ще овдовее

В Пловдив от години няма проблем с бездомните кучета. Защо ли? А в София защо не можете да се справите? Сигурно защото сте голяма работа! :)

Не можем да постъпим с кучетата о същия начин защото нямаме хеликоптери:)

Разнасям тения, лая по цяла нощ, хапя (особено жени в цикъл) и съм на почит в България. И с..а и п...я където си поискам. И ако някой ми направи нещо - тежко му! Добре, че не съм камила и че не преча на овцете, а на хората. Сега ще направят камилите на кучешка храна и дами в климактериум ще ме хранят и ще ми говорят като на дете докато ям (пардон докато се храня)!!!

Еййй... в днешно време камила да не си...

Тия закъсняха. Що не докараха тука камилите преди 1 година с полетите на Масларова на връщане, Емел Етем, в тая извънредна ситуация да изпише патрони за половината турска армия.... от бюджета на Бг, а фирма на Доган да организира ловна дружинка и да усвоявят и усвоявят.... а накрая месото износ за анадола!!!

Аз смятам,че основното пренаселване на земята е от страна на човека и е крайно време да се земат мерки .Нации , които се плодят като мишки , да бъдат задължени да въведат ограничение на раждаемостта.

А защо и ние да не може да застреляме кучетата в София? Те нанасят огромни имуществени и неимуществени щети.

камилите са много скъпи по арабските страни! защо просто не ги продадат???

да им изпратим наще цигани...камилите ще бъдат пткраднати и избити за нула време...чак тогава да пуснат снайперистите...

тея да дадат някаква идея как да утрепеме наште некадърни депутати

катаклизмите вече са факт.

Ако камилското е вкусно, може да решат проблема с глада в много страни.

Идиоти.

Кво месо бе! Тя камилата е само жили. Пробвал съм го трудно се яде и след пет часа варене, хеле ако е от стар камил.

Тия нали уж бяха хуманисти и филантропи?! Що ще трепят камилчетата? Те да не са отишли там по собствено желание - може би с плуване през океана?! Да си ги натоварят на кораби и да ги карат на гладните в Африка - естествената им среда. Там местното население ще им види сметката, разбира се, но така поне хора някакви може да оцелеят, а ако им преседне някоя камила, може да оживее и да се научат да вършат нещо с нея - да работят, значи, не само да седят и да чакат на хуманитарните помощи, дето потъват по пътя до тях ... в разни швейцарски банки, окрадени още на изхода от международните донорски организации... Не трепете камилчетата, бре, жестоки ловци такива!

Млад камиляр води стадо камили. И пустинята тихо му нашепва :О мами блю, о мами блю ! Млад бригадир води млади бригадирки..........

По-добре да изтрепят повечко от австралийците - и те са привнесени отдругаде, и от десетилетия съсипват екосистемата на континента. Овцете и кравите отделят много повече метан и заедно с наплодилите се безконтролно австалийци са по-вредни, отколкото камилите и аборигените. Не животните, а хората са тези, които мърсят. Днес камилите са им виновни, утре ще изтрепят и врабчетата, ако решат че им пречат, а по -нататък ще подлепнат и някои народи, които им се струват непълноценни (братвчедите им американци ще ги обучат как се затриват хора).

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Това си е 1 000 000 000 (милиард) тона месо! По 2 долара да го дават.... става сериозен бизнес! Да не говорим, че може да изхрани половин Африка. Да им имам проблемите! Имат нужда от умни ръководители, модерна кланица, хладилни камиони и стабилна банка да си влагат парите от този бизнес. А при нас трябва да се мисли за проблема с уличните кучета и котки, може би стават за консерви за домашните им събратя. В противен случай ще се превърнем в Индия на Европейския континент - мръсотия, зарази, фекалии и свещени помияри по улиците. Защитниците им да си вземат по две в къщи, да ги кастрират, обезпаразитяват и да си ги хранят в къщи, вместо да разливат помия по улиците или да ги замерят с мазнотии от терасите си. Здравето и чистотата на хората и децата трябва да са приоритет в едно цивилизовано общество. Обратното (бездомни животните навсякъде по улицата) може да наблюдавате във всяко циганско гето. Защитниците - там.

otivam da gi streliam

я бриджид веднага да се намеси , ще трепят камили я си вкарайте лъвове да ги изядят по хумано е .

Да очакваме скоро към България да тръгнат корабите със замразено камилско месо по 1 долар килото и като мине през нашите търговци,ще стане на телешко по 9 лева килото.Да ви е сладко!

твърдо съм против това

А с циганската популация какво ще правим? С хапчета или с хеликоптери над катуните и кварталите?

А на бас, че част от месото ще бъде внесено в България

ебати глупоста все едно прочетох - милион бездомни крави ще съсипят австралия навсякаде управниците са тъпанари

Ех,ако можехме така да се оттървем и от мангалите....

Ммм...камилски бургер coool!

бам камилите да бъдат направени на бургерси

samo da go priemat vednaga bih otishal

Ей това ако не е разхищение !Не казвам ,че броя на камилите не трябва да се контролира(все пак те са принесен в Австралия вид и не се включват в екосистемата)но да се трепят животни просто така и да сеят по страната мърши без да се използват животните най-рационално ,ми напомня времето на Бъфало Бил.В що за свят живеем?От една страна милиони гладуващи (на тях трябва да се дават хапчета а не на камилите)а от друга толкова тона месо и кожи ще бъдат унищожени ?

Браво!!! Ето как действат хората,а ние тука с едни бездомни кучета не можем да се справим,взимат ги,обезпаразитяват ги,скопяват ги и след две седмици пак ни ги връщат/ако не са доказано агресивни,макар че и такива са си все още на свобода/. А ние газим лайна и прибягваме на подскоци....до кога???? Не било хуманно...Европа така ни казала....а що в Европата няма бездомни кучета,питам аз???? А????

това не е ли геноцид? с хората не може, но с животните може.

стив ървин ги ловеше за да ги запази а се га ще се оборне в гроба ако чуе какво са решели от федералното правителство да избият толкова камили.