Следовател: Показанията на учителката за Белнейски не са верни

Показанията на учителката Калина Янева от Пазарджик, която твърди, че е видяла убийците на двете сестри Белнейски и техните трупове не отговарят на истината, твърди следователят Националната следствена служба Веселин Мартински, който води разследването.

Обратно в новината

Коментари - Следовател: Показанията на учителката за Белнейски не са верни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се чудете защо учителката проговаря толкова късно-ами тогава е сънувала това което казва и си е повярвала ,че е истина.

Няколко пъти гледам предаването. Статията откровено лъже, доукрасява казаното. Свидетелката каза само, че е припознала убитите още живи, че е видяла същите мъже на същото място два дена по-късно и че не е разпитвана официално. Само това, никакви трупове, никакви глезени. Някой иска да отклони вниманието от тези свидетелски показания. Дир-а участва в това щом публикува неказани уж-сведения.

Интересно защо не са взели тези показания веднага за проверка/ всъщност кога точно са дадени?/ Ако това е станало след 3 месеца, както пише тук, трябва да и се потърси дори отговорност. Ако това е станало веднага, означава ,че трябва да се тръгне от там- кого искат да прикрият, на кого са приятели,роднини...в един сигнал се протоколира с ден и час....И все пак .... имаме една изоставена къща, една кола, може би с повече информация за нея, следи по снега от гумите и полицаи,които не са реагирали адекватно. Каква е връзката между всички тези неща? Има ли фантом картина на престъпниците и приблизителни данни за годините....по описания на учителката? От къде точно е взето ДНК -то за проверка? Има ли доказателство за изнасилване? Мисля ,че беше се самоубил някакъв доктор ,който е работил по случая- каква е връзката му с арестувания, с полицията в Пазарджик....негови приятели и хората с които се е срещал в последните месеци преди да се самоубие. Защо има големи противоречия - дали са бутнати с кола и дали са изнасилени? Все пак имам чувството,че някой много влиятелен паразит иска да се прикрие зад гърба на някой друг ,така или иначе пак криминален. Мисля, че всеки трябва да плати своята сметка!

тука виждам, че много изказали се са изкарали учителката за луда, а някои я обвиняват, че тези неща не ги била казала преди три години. Жената говори много добре и се изразява много, много по-добре от почти всички нас, във форума. А колкото до това, защо не е говорила преди, това е е така. Тя е дала същите тези показания, но просто това не е харесало на разследващите и са игнорирали казаното. Според мене тя излиза отново със същите тези неща едва сега, когато вече триглавата ламя не е на власт. А е доказано, че всеки пети човек в България е с някакви отклонения. Може и ние да сме от тях.

Чиста шизофрения. Не съм лекар, но мога да се подпиша с двете си ръце за това, след като гледах предаването

Имам чувството,че се движа в гъста мъгла....от една страна, учителката подала сигнал, от друга след 3 месеца....., защо след 3? Защо не веднага? Не познала момичетата по снимките.....трябва ли да и покажат снимка, за да се сети ,че е видяла точно този труп? Ако е манипулирана защо след 3 месеца и след 3 години дава показания? Ако някой види труп на човек, то веднага реагира, независимо какви ангажименти има. Ако къщата има собственници - кои са те? От кога са дали тази къща под наем на кого? Сметки за платен наем, договори...Ако е необитаема, как чужди хора могат да я ползват? Това с петната от кръв е вярно, с вода не е възможно да се прикрият тези следи. Освен това има възможност да се намерят и други биологически останки - за ДНК тест. Косми, кожа и др. Ако заловеният младеж е невинен, то не е необходимо да прави този театър с гладуването, това усложнява само неговото положение. Той има за интерес да се провери всичко щателно и дори и да полежи по-дълго, важното е да се намери истината.Може ли учителката да даде показания и за колата, виждал ли е някой задържаният младеж с такава кола. Какво се знае за него? Има толкова много въпроси,които не ми дават мира... Майката не мога да осъждам, колкото и да я наричате студена и суха- тя е изгубила най-ценното си,минала е през разпити,показания, дерзания....какво очаквате от нея? Тя вече няма нерви горката.....а и може би иска да забрави всичко, да започне нов живот с осиновеното детенце..., трудно е да съдиш човек,който е загубил вярата и надеждата в живота си.

не знам кой луд, кой сват, и кой на булката брат, ама това убийство е направено от хора, които имат ГОЛЕМИ връзки на високи нива - щом лично шефа на РДВР - Пазарджик се зае с покриването на следите... сигурно играят и с новата власт, щом известните убийци не са оповестени, ами продължават с тоя фарс!

Вчера гледах американския филм Зодиакът! Правен по истински случай. Нека всеки който, не го е гледал да го изгледа! Нека види, как хората се борят за разкриване на серийния убиец. Как с нищо неангажирани със случая лица, съсипват живота си само и само да разкрият убиеца. И нека след това сравним събитията случващи се тук в България, около убийството на сестрите. И да си зададем въпроса, какво имаме? И така имаме едни родители, които вместо по всякакъв начин (със забранени средства ако трябва) да се борят за разскриването на истината, какво правят? Имаме власт, която прави същото? И имаме хора, които се опитват да си отговорят какво става в същност учителката!!! Тогава питам аз Какво става в тази страна БЪЛГАРИЯ И какво правим ние за да сме като останилите цивилизовани държави.

Мисля че полицията трябва внимателно да проучи показанията на тази Калина Янева и ако се разбере че е лъгала да бъде наказана много строго. Ако щете и за наказание на евентуалните бъдещи търсачи на своите 15 минути слава.

Убийците посред бял ден ще сложат трупове в багажник и то така нескопосано, че крак да се вижда... Или трябва да са луди, или да се мислят за Господ и да не им пука... Или тази учителка наистина много филми е гледала... Много невероятно звучи наистина, може би затова и следователите не са го споменали досега...

Обикновенно човек не може да осъзнае това което вижда. Виждането е едно ,а усмислянето друго. В случая с учителката, само професионалист би могъл да реагира адекватно на случващото се. На жената и е било необходимо време и допълнителна информация за да навърже нещата и осъзнае на какво е станала свидетел. Освен това убитите сестрички са намерени на около сто километра от къщата.

Чакайте малко - самият факт, че ТРИ МЕСЕЦА СИ ТОЛКОВА ЗАЕТ, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ЗВЪННЕШ И ДА КАЖЕШ ПЕТ ИЗРЕЧЕНИЯ.......... как ви звучи....

Ако не са били двете сестри, значи има други две убити момичета?

I spored men ima nesto gnilo v povedenieto na roditelite.Naistina moje da e naludni4evo ili 4udovistno, no nesto sa mi samnitelni mnogo

През детектор на лъжата прекарали ли са я? Струва ми се че не им се рискува.

До Секира (07л08л09-10,17ч.) И аз съм на Вашето мнение. Може да е чудовищно това, което си мисля, но и на мен ми се струва, че в поведението на тези родители има нещо, което не е както трябва. Дано не съм права!!!

Ето с какво е била заета през трите месеца преди да съобщи в полицията-Общинска съветничка Калина Янева е сезирала Европейската комисия за липсата на воля от страна на пазарджишкия Общински съвет да приеме Наредбата за дейността на дружествата с общинско участие. Тя настоява процедурата по изкуствено отхвърляне на наредбата шест пъти, да бъде включена в мониторинга на ЕК. Местната народна представителка търси становище от Брюксел дали това не е в ущърб на обществения интерес и наличие на корупционна практика. Може да ви звучи похвално, но да се обърнеш към ЕК само защото твоят проект за наредба е отхвърлен от общинския съвет, това звучи несериозно и по скоро насочва към игнориране на реалностите в живота, включително в обществения и политически живот. Съгласна съм с Карина, че повечето от нас не познават Янева и вярвам, че тя не е проявявала психически отклонения преди. И все пак е известно, че и серийните убийци в Щатите са били лица, които външно и в поведението си не са се отклонявали от представата за нормална и дори уважавана личност, но какво става в главата им, само специалистите могат да кажат, както и жертвите им. Калина Янева вярва на това, което говори, но дали защото е факт или просто създадено в главата й събитие? Спецалистите да кажат.

ми те точно такива даскалици лъжкини и шизофренички се спотайват из много училища,я ги пратете всичките на психо и тогава да учат децата ни на нещо

И аз гледах предаването тази сутрин и ми стана чудно, как учителката не се е обадила още същият ден на полицията, мисля че всеки добросъвестен гражданин, ако види нещо нередно би съобщил. В крайна сметка, тя е видяла как дърпат две момичета......въпрос г-жа такива глупости дрънкаше, че просто не е истина...един път минала, после се връщала оттам след това пак минала, ама не се обадила- не е в час.

ГОСПОЖИЦА КАЛИНА ЯНЕВА Е БИЛА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ДСБ И КАТО ТАКАВА ИМА ИНТЕРЕСНИ НЕСТАРДАНТНИ ПРОЯВИ И ИЗКАЗВАНИЯ! Справка - гугъл.

Немога да обясня но НЕ ВЯРВАМ нито на тази измислена свидетелка,нито за сега на ПОЛИЦИЯТА.Има нещо много,много ГНИЛО. ВЯРВАМ В ПРОВИДЕНИЕТО !!!

за да правите заключения, как се е държала и говорила би следвало да я познавате и от преди, е мога да ви кажа, че нямаше отклонения в поведението й. Възможно е първоначално да не е свързала двете случки още повече, че данните които излязоха за случая сочеха други местта на трагедията, освен това снимките на момичетата не са били актуални към момента и едва по-късно да е направила връзка и картината да и се е прояснила. На вас не ви ли се е случвало да подминете някой случай и едва по-късно да го свържете с друг.

АЗ СЪЩО МИСЛЯ КАТО ПЕТРОВА.като бг следователи не са способни,то да извикат на помощ от чужбина.стига обръщали децата в гроба.жуналитите си пишат глупости,полицаите нищо не вършат,а родителите при всяка такава статия пита ли се някой какво им е. да бяха приклиючили случая по добре щеше да е.години го размотават това разследване и все на едно място стоят. СРАМ И РЕЗИЛ

Да бе, те убийците ще чакат да ги види на местопрестъплението и ще я оставят жива. Щели са да я пречукат още там.

То си личеше, че тази жена не е в ред. Получаваше факсове през цялото време.

Този следовател е отличен професионалист и заслужава уважение ! Думите му не са случайни и трябва внимателно да се слуша.

Гледах тази сутрин по телевизията въпросната учителка. Вярно е , че говори със заучени фрази, но честно казано не ми прилича на шизофреничка. Мисля си, че не всеки би си нарушил спокойствието и да има смелостта да излезе през цяла България по телевизията. Още от самото начало в поведението на родителите Белнейски има нещо гнило, нещо в тях не ми харесва...Да не дава господ на никой тяхната участ, но ми се струва, че те знаят нещо повече , но го прикриват.

Аз още предната статия ,като прочетох знаех ,че ще излъжи.Как след сумати време ще се сети да даде показания ,а не на момента.

а що ли никой не смее да разпита вуйчото на лазар колев, местен мошеник милионер, дето е участвал в оргиите, заедно с ДПС-БСПминистър петърнейчев, а?

На кой ли му е изгодно да лъже? Тя за това учителката си е мълчала 3 месеца, но съвеста й е проговорила. Можеше да си живее спокойно и изобщо да не се занимава с Глупостите на Съда.

Тая даскалица наистина не е в ред! исказът и беше много странен,като заучен и с много терминология! може би ,затова е поставена -за заблуда

тази я знам. тя ми е пациентка. а сега сериозно, няма начин да се разхождаш, да видиш двама души да вкарват 2 трупа, увити в найлон и да се сетиш чак след 3 месеца да се обадиш в полицията. или си измисля за минутка слава или е сериозен пациент на определена клиника.

Тази учителка не е добре психически, и моето мнение е такова. Тя говореше не човешки, а някак изкуствено в стремежа си да звучи убедително. Говореше като подготвен свидетел. Нямам предвид, че янкой я е подготвил, но тя просто е гледала много филми и е решила, че така трябва да звучи. Само че това е супер неубедително и даже налудничаво. Хващам се на бас, че чете криминални романи и гледа само такива филми. Нея трябва също да е подведат под отговорност в момента за това, което прави - абсолютно безотговорно говори разни неща

Ами ако жената казва истината..Освен това е и Общински съветник.Едва ли ще вземе да се компрометира самичка с лъжи и то по телевизията...Всеки сигнал би трябвало да се проверява..Ясно е,че се прикрива нечие участие в това убийство.И нека не се пренебрегва заключението на специалистите от Англия,че са били блъснати с кола..Защо тогава се натрапва така усилено идеята,че са само изнасилени..Значи се прикрива някой,който първо ги е изнасилил,а после прегазил..Или обратното:прегазил,а после симулирал изнасилване,за да се тръгне в грешна посока..

Poneje y4itelkata imala mnogo angajimenti kato obtinski savetnik i trqbvalo da iz4aka 3 meseca,4e 4ak togava da saob6tava.I sega ima naglostta da se izqvqva v mediite i da razpravq laji.Da no dali taka bi postapila, ako se sly4e6e ne6to na decata i?Ne,razbira se.6te6e da vdigne 6ym do nebesata,da sadi patoanatomi i t.n.

Става ясно щом е общински съветник - кого защитава и защо си измисля за да обвини сегашния арестант. А отговора кого защитава е -> местния феодал ПЕТЪРНЕЙЧЕВ за който мало и голямо знае какво общо има с убийството ...

А кой ще наказва лъжесвидетелите?Зара такива лъжесвидетели може да се влезе в затвора

Определено тази учителка е шизофреничка! Аз също я гледах по телевизията и с оглед начина й на изразяване и физиономията й, смятам, че тя е за освидетелствуване.

Имала ангажименти ...като общинска съветничка....Егати и съветничката две деца са обити а тя колко била заета.....Да отиде на лекар че хапчетата вече не и деистват....

Правилно, то тя учителката така си лъже...като за добър ден. Сигурно иска да заблуди следователите. След толкова много версии, размотавания, заподозрени и разпитвани, ясно е, че прикриват някого.

Ами да повикат специалисти от чужбина след като не могат да се справят да намерят и осъдят убиеца или убийците.Стига вече, винаги на първа страница на вестниците и снимките им тези деца имат родители какникой не се смили над тях и тяхната мъща поне малко да ги съжали, не им ли стигаше всичко това до сега и докога ще продължава.

Гледах интервю с въпросната дама по тв - ми тя си е чиста шизофреничка, толкова ли нямат психиатри в полицията, а и медиите се връзват на измислиците й...

защо ли не вярвам на този следовател.има нещо гнило в тази история.

nahalnite jurnalisti nqmat li syrtsa zachto ne prestanat da izmy4vat gorkite roditeli tova e sram i pozor za nachata dyrjava

Тази дама определено беше прекалила с криминалните романи. Дори следователите не се изразяват така професионално като нея. Направи ми впечатление, че предварително си е намислила какво да каже и докато не си изреитираше репертоара не отговаряше на следващите въпроси. Оказва се също така, че изумително наблюдателна и здрителната й памет е много добре развита. Чудя се, защо от следствието не са я тествали. Например, докато й взимат показания да я попитат колко души е видяла, с какво са били облечени или нещо подобно. Тогава би проличало, дали лъже или наистина може да се вземат насериозно думите й. В днешно време хората правят какво ли не, за да ги покажат по телевизията или да имат някаква медийна изява. Този свят съвсем се е побъркал!

O BOJE !!!! IMALA ANGAJIMENTI KATO OBSHTINSKI SUVETNIK !!! PO - DOBRE DA SE OKAJE 4E E KUKUNDRELKA OTKOLKOTO TOLKOVA BEZSUVESTNA JENA