Маргарита Попова: Ще стоя далече от ”белите покривки”

Екипът на Маргарита Попова ще бъде изцяло експертен, а не политически. Тя ще се обгради с "хора почтени и лоялни, които могат да носят отговорност и в екстремни ситуации", посочи бъдещият министър на правосъдието пред БНТ, предаде БЛИЦ.

Обратно в новината

Коментари - Маргарита Попова: Ще стоя далече от ”белите покривки” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз, като гражданин, г-жа Попова ще я оценя едва ако съумее да извъдиш като министър следното: 1) да прокара ефективно антикорупционно законодателство за държавния служител разделяшо корпоративните интереси от властта и политиката и включващо ПРОВЕРКА НА ПРОИЗХОДА НА КАПИТАЛА- по вида на същото законодателство в старите членки на ЕС 2. Да прокара структурна реформа на съдебната система и извърши пълна чистка от корумпираните магистрати пак по практиката на старите членки на ЕС Това тя трябва да свърши като министър, прокарваш политическа линия на партията , която я е излъчила за министър. Ако това не се изпълни до 1 години, за мен г-жа Попова няма да съществува като министър.

маргаритка попова-немска,която учила немски език като ученичка,решила да стане учителка и завършила бълг.филология..обач и това не й харесало и решила да стане прокурор през 1990г-в онова време бурно,революционно-н промени..и отишла маргаритка в софия окръг..отговаряла за доста села и кърища и понаучила доста неща из битието на селските цигани из софийско-най-вече как крадат кабели,кокошки и мисирки..и придобила голям,ама много голям опит..и ето я министър..браво,наис браво,боже пази Бг..

Комитова беше наказана от членовете на съвета за това, че си е позволила да критикува корупционната практика при предишното ръководство на съда..... ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО ОЩЕ ЩЕ СЕ СПЪВАТ ДОБРИТЕ НАМЕРЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ. Представяте ли си какво очакваме от Бойко Борисов... Той е само човек. Ние сме само плюещи... Защо не му дадем шанс... Не съм му особена фенка, но в края на краищата - КОЙ ДРУГ В МОМЕНТА !? А момента - виждаме какъв е!!!!

Не си за тези, не си за онези.... Важно е всички да ги оплюем. Защо като плюете Бойко Борисов, не харесвате, слава Богу, и комунистите, НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА КАЖЕТЕ какво точно искате поне веднъж

Г-жо Попова, зная за Вас само от мои близки, но съм щастлива, че Вие поемате този пост. Дано Ви стигнат силите и търпението да върнете доверието на хората в съдебната система. Бъдете здрава и не изневерявайте на себе си!

Стефанке /Стефи/или Стефанчо, много си назад с материала. На някой хора прошарените коси стоят достолепно, ама тъпите изказвания много хора не харесват. Тъй че не се пъни.

Тези ...хора почтенни и лоялни българи ли са или ще бъдат докарани от Брюксел?Защото още от турското присъствие и до днес ние категорично оплюваме всичките си властници.Оплюхме дори колоси на културата като Ботев и Левски,като Смирненски,Вапцаров, и т.н.Не вярвам,че новите ни господари ще слезат от властта сухи и неоплюти.Все още сме българи.

много сте критични без да познавате човека нека да изчакаме

Поздравявам Попова и желая успех.Някога,когато я споменах пред Филчев като сполучлив кандидат за свободния пост на градския прокурор,той ми казаА....,хайде да си говориме сериозноЩе ми се да можех да му припомня този разговор между нас тогава

Браво!

Ще видим.На хубави думи се наслушахме. То остана да каже,че ще се огради с крадливи мошеници...

Dobre de, mislite li, che ne se znae koi ot sistemata e korumpiran. Loshoto e, che stranata e v polojenie na totalna razruha i ili povecheto ot kadrite imat opit i sa korumpirani ili ne sa korumpirani, no niamat opit. G-ja Popova dano ima kasmeta da ne ia izdaniat tia okolo neia, tia i predishnata ministarka si kaza, che kakvito i proverki da naznachi vse niamalo problemi v zatvorite ...mnogo ima da se pravi, mnogo shte ostane ,no pone da se pochne otniakade

А от белите якички ще стои ли далече госпожата ? А щом бойко я назначава, означава ли че ще му пази гърба - неговият и на неговите хора ? Не вярвам на нито една дуча дошла от устата на комплексирани юристи - всичките са некадърни папагали без капка мозък, наизустили някакви учебници, писани от същите дебили като тях и претендиращи за независимост - ха ха, назначават ви политици, правите услуги на политици и цял живот не вършите работа и за 2 ст. - ненужни сте !

Със сигурност ще е по-добра от предишната министърка! Много по-добра.... Косите й нямат никакво значение - тя не е манекен, а юрист. Важно е да върши работа!

Маргаритка до сега се бореше с еврокорупцията- беше главен прокурор по делата за еврокорупция. За тази ми ти работа вчера ОЛАФ и Брюксел се изказаха ясно: резултати никакви, България бъка от корупция и е без съдебна система. На ББ явно не му трябва действен министър на правосъдието, защото министърът изпълнява определена партийна политика, а такава ББ няма. Госпожата освен да седи пред огледалото друго не и остава да прави като министър.

Поздравявам Ви за това изказване.Най-опасни са вашите служители, които са свикнали до сега да вземат дебели пликове и са в съюз с мутрите.Не бива да се заблуждавате и трябва да сте наясно, че повечето системата ги е корумпирала.И това не са дребни , а висши служители, които често се появяват по медии и телевизия.Затова нито едно знаково дело не вижда нормално решение в съда.Това Ви го казвам от личен опит, тъй като в моята практика съм принуден да контактувам с такива хора, но за сега съм останал жив и не съм се ,,наквасил с тях.Ръководя крупно предприятие с над 8400 човека, от които само служителите в администрацията са 570.Съвсем реално съм в нещата на повърхността и под повърхността в страната и затова Ви желая успех.Моя девиз до сега е точно такъв - не сядам на бяла покривка с тях и им имам респекта.Веднъж натопиш ли се с тях, няма отърваване.Но властта, която трябва да управлявате в повечето случаи е покварена и много трудности ще срешнете за да поставите поне част от нещата върху релсите.Желая Ви от сърце успех.

Гримасите, с които г- жа Попова е на почти всички фотографии , изключително много ми напомнят гримасите на Борис Велчев ...Дано да греша

прост си Дамянеее, прост !

Някой може ли да ми каже каква е ползата от това министерство освен да изразходва средства.А и как човек който е бил част от корумпираната система ще бори корупцията при това без да има никаква реална власт.Ясно е едно че има едни държавни пари които трябва да бъдат похарчени за заплати,пътувания и командировки.

Да се промени процедурата в ГПК по разглеждане на гражданските дела. Да се преразгледат текстовете. В този си вид новия ГПК бави насрочването им с месеци.

Драга Стефир, тук става въпрос за Правосъдие, а не за модно ревю! Професионализмът на хора, които не работят с тялото си не зависи от сивите им коси или бръчките.

нека новата г-жа министър да има волята и желанието да започне и доведе до добър край това с което се заема. нека и не рови само в съдебната система! в затворите има много неща за проверка и изриване. късмет

Како, можеш да си пъхнеш нахалния изказ и лъжа точно в задния си джоб. Лъжата си е за твоя сметка, но калта е за сметка на обществото. Така, че не каляй, защото знаеш приказката за вола, дето риел..

Съвсем са си на място сивите коси. :) Много е симпатична.

Аз като жена препоръчвам малко повече внимае да се обърне на външния вид на госпожата,защото един професионалист трябва да има добра визия.Маргарита Попова е симпатична жена,но тези сиви коси съвсем на са на място.

Добре познатият и! Сега да я видим как ще е като министер! Да я види колко бързо ще изчисти ИЗЧИСТЕТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ОТ КОРУМПИРАНИТЕ МАГИСТРАТИ.... Успех и от мен!

Поздравявам Ви за министерския пост. Пожелавам Ви успешна работа за добротона народа български и за авторитета на родината ни. Бъдете успешен министър, такъв от какъвто България се нуждае! А народа от спокойствие и сигурност!

Чакаме да видим резултати!!!

ПОЗНАВАМ РАБОТАТА НА ГОСПОЖА ПОПОВА КАТО ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР НА СОФИЙСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА. ТЯ Е ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛИСТ И С МНОГО ОПИТ. ГОСПОЖО ПОПОВА, ИЗЧИСТЕТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ОТ КОРУМПИРАНИТЕ МАГИСТРАТИ, ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ ТЕЖАТ НА ВРАТА ВИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАДУШАВАТ ВСИЧКИ, ВЪРНЕТЕ ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА, ЗА ДА ПОВЯРВАТ, ЧЕ НА ТОЗИ СВЯТ ИМА ПОНЕ МАЛКО СПРАВЕДЛИВОСТ, ВЪРНЕТЕ НАДЕЖДИТЕ НА НЕКУРУМПИРАНИТЕ МАГИСТРАТИ, ЗАЩОТО ТЕ СА МАКСИМАЛНО ДЕМОТИВИРАНИ И ПРОТИВНО НА ЛОГИКАТА ВИНАГИ ВИНОВНИ. УСПЕХ!!!

Тази Жаклин Комитова е най-корумпирана

От последния абзатц става ясно, че който критикува корупционните практики, не е приет в съдебните среди.

Da se prikazva e lesno. Po-dobre delata da vidim.

Да те видим, как действаш! Приказки от 1001 нощ сме слушали!

Аз , г-жа Попова ще я оценя едва ако съумее да извъдиш като министър следното: 1) да прокара ефективно антикорупционно законодателство за държавния служител, ефективно разделяшо корпоративните интереси от властта и политиката и включващо ПРОВЕРКА НА ПРОИЗХОДА НА КАПИТАЛА- по вида на същото законодателство в старите членки на ЕС 2. Да прокара структурна реформа на съдебната система и извърши пълна чистка от корумпираните магистрати пак по практиката на старите членки на ЕС Това тя трябва да свърши като министър, прокарващ политическа линия на партията, която я е излъчила за министър. Ако това не се изпълни до 1 година, за мен, като гражданин, г-жа Попова няма да съществува като министър.

Не знам по кои дела е работила, но ефект не съм видял! Иначе от всичките министри (без Дяков), които ще се тази най-читава изглежда. А и е идинствената със стаж в областа си!