Девет станаха жертвите от влак №2637

Вече са идентифицирани всички открити до момента девет жертви при пожара във влака "София-Кардам" на 28 срещу 29 февруари.

Обратно в новината

Коментари - Девет станаха жертвите от влак №2637 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

eii tova da si kuh ne e rabota.izvinete ama BDJ za kakvo nqma spisuk na pytuva6tite? 6te6e da se razbere za jertvite mn po rano ako pone ima6 spisyk koi e vlqzal v toz vlak,a to i tova nqma.A toz 6afner de e spal,spasil se pyrvi estestveno.Ne da otklu4i vratite,ne da osvedomi horata,ami iurnal se pyrvi da bqga.....

А той, социалния президент, отишъл на лов на 1-ви март. И горкия успял да отстреля само една лисица и нито един вълк. Как да не ми е жал за него:(

Не е редно от гледна точка на самоуважението да се говорят първите глупости, които хрумнат на някого. Четете за инспектор Стрезов или още по-добре играйте шах - развива ума. Какво имам предвид: Не може да се говори, че в трамваите и т.н. няма пожарогасители, защото просто не е вярно. Не може да св предлага да има полицаи по влаковете, защото и си ги има и си имат задължения. И т.н. и т.н. А защо длъжностните лица от А до Я не са си изпълнили задълженията? Защото според принципа на Питър всеки стига своето ниво на некомпетентност и спира да се развива. А при нас в повечето случаи , когато има добра служба, моментално се назначава най-некомпетентния. Поради това той е и най-безотговорния. Просто е утопия, че някой ще си изпълнява съвестно служебните задължения и ще го оставят необезпокоявано да създава лош фон за нашите хора - роднини, любовници, разбойници-съдружниц клакьори и други такива благородници.

САМО ДЕВЕТ !?! АМИ ОНЕЗИ В КУПЕ 6 - БРОЯТ ЛИ СЕ!?!

Кой е трябвало да отключи вратите?!!!

Pitam se do koga 6te stavat takiva ne6ta v tazi 6ibana darjava nqma li edin den vsi4ko da se opravi no qvno dokato ni opravlqvat takiva bokluci i spored men e imalo nqkaf atentat no uvi nemoje se dokaje za6toto vsi4ko e izgorqlo i me qd nai mnogo 4e zaginaha neviini hora poklon pred pameta i

аве научете се да пресичате само на зелено и да не си хвърляте боклука от балкона, па тогава давайте акъл...

ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ - ВЪРНИ СЕ!

Нека почиват в мир. Невинни хора.Прокуратурата ако чака експертизи както на сестри Белнейски 2 години............ег ДНК експертизите, не са пристигнали от Лондон.За толкова време пеш да бяха тръгнали .........както винаги наказани няма да има и за тая трагедия

Zalete ne samo za 9te zertvi na bezhaberieto na prestapnicite, koito ni upravliavat, a i za poruganoto vi ot tiah choveshko dostoinstvo, za mizeriata i bezperspektivnostta, do koyato ni dokaraha tezi razboinici, za milionite balgari napusnali Balgaria, za propilianata mladost, za mizeriata na nashite maiki i bashti, za nacionalnoto predatelstvo na prestapnata chervena shaika, za kolosalnia grabez na sazdadenoto ot pokmolenia balgari, za,..., za tova, che tezi komunokapitalistiche banditi sa uzasna karma nad nashia narod i za tova, che sme slabi i strahlivi da gi svalim ot vlast, da gi sadim, da gi izpratim po zatvorite i vednaz za vinagi da se otarvem ot tiah.

Къде е Министъра по Бедствията и Авариите? Направи ли Изявление?

Защо ме гледаш все по-тъпо, българино. Очевидно е резултат от червено-жълтата мъгла примесена с туркосинята димка. Мир на праха загиналите и съболезнования на семействата и близките им.

Толкова бързо да изгори вагон трябва да съм абсолютно неграмотен за да го повярвам! Това без помощ не е станало...

има един лаф - вържи попа да е мирно селото, ани... в София живее 1/2 от Българите ама никой не ми дава отговор - защо заплатите там са най-големи? От кремиковци ли идват парите.... Все пак идеята за пазарна икономика е - произвеждаш нешо - продаваш с печалба - инвестираш и тн. и тн. мен ми е интерестно в София какво се произвежда и ако не съм прав все пак от каде идва тоя стандарт?!!?!?!?!?

и ние от провинцията участвахме в протести, мръзнахме с часове върху 5 см лед и подскачахме, да покажем, че не сме червени и 90 и 97 година... и се радвахме на малките победи... жалко , че отново станахме безразлични, безсилни

А дали наистина това не е терористичен акт - мислете само - дни преди 130 години от освобождението ни от турско робство

много ми е мъчно за всички... за млади хора и един от големите бг археолози...толкова надежди имаше за него като директор...ПОКЛОН

Никъде не прочетох името на назначения следовател по този случай, изобщо някой дали провежда разследване ....

Трагедията е голяма! Невинни хора са загинали по жесток начин! Какви изводи могат да се направят. Трябва да има ред и дисциплина. Трябва да има охрана или полиция , пожарникар във всеки влак и когато някой наруши реда или се държи подозрително да се взимат мерки навреме, а не да заключват хората и да крият пожарогасителите. Но БДЖ са под всякаква критика. От 5-6 години не бях пътувала с влак, но около Коледа ми се наложи, след като всички автобуси бяха заминали и нямах избор. Влакът трябваше да тръгне в 22.40 от Централна гара - София. Студено, мръсно, отблъскващо и противно място. Чакането беше някакъв кошмар. Влакът тръгна в 23.55 ч. На касата ни казваха да наблюдаваме таблото, защото влака е международен и има закъснение. На таблото пишеше 40 мин. закъснение и около 50 души мръзнахме на перона още 40 мин., защото трябваше да чакаме, докато те си прикачваха кушет и спални вагони в тъмнината. Беше неосветено, никой не бързаше да си свърши работата, нямахме никаква информация, перона от който тръгваше влака и трябваше да се качат пътниците беше заледен. Имаше моменти, в които се чувствах безпомощна с билет в ръка имах чувството, че ще мръзна цяля нощ. Нямаше съчувствие към хората, нямаше извинение за причиненото неудобство. Най после се качихме в някакъв мръсен вагон. Пътувах 2 часа и за цялото това удоволствие платих 5.80 лв., а за сравнение с автобус се пътува 1 час, билета струва 5.00 лв. и е доста по-топло и чисто. Да не говорим, че автобусите тръгват на време. Между другото бях в едно купе с българка, която живее в Мадрид и се прибираше за празниците. Тя сподели, че от 5 години живее там и всеки път когато се прибира в България очаква нещо да се е променило, но става по-зле. За съжаление за нас - БЪЛГАРИТЕ. Една част умират нелепо, други бягат, а ние само скърбим, гледаме и търпим.

Ми 700 до 1 000 НАКАЗАНИ престъпника. След като полицията СПИ, те и сами могат да разчистят редиците си. Жалко, че са само по 700-1 000. Хората, които загинаха в този влак обаче едва ли са били престъпници. Престъпниците не се возят с влакове, па било то и в спален или кушет вагон. Та не ми реви много за организираните и поръчковите убийства. Е ся, ако се чувстваш заплашен... ама това не е проблем на хората във форума. Все повече и аз си мисля, че в този пожар няма особено много случайности. Във всеки случай, не мога да не се възхитя на упоритоста, с която България убива народа си и децата си. И пак няма ни една, НИ ЕДНА ОСТАВКА! Може още да не са изтрезнели от банкетите, а може би така са се напили с низост, малодушие и лакомия, че ще им остане за внуците и правнуците, ако не ги премажат пред някоя дискотека, накиснат в някоя река или опекат в някой влак. Господи, дай спокоен сън на загиналите, сили на тези, които са ги обичали и познавали и смелост на нас, които оставаме да живеем тук и сега с мисълта, че не можем да опазим децата си!

Каква е тази държава?Толкова млади хора загиват нелепо.Засрамете се управляващи,с този комунизъм докога?Човек вече да го е страх в автобус,кола и влак да се движи.Как не Ви е срам изкрадахте всичко!

Българинът е цар на бомбастичните версии за атентати срещу българите, които са част от световната конспирация. Драги сънародници, отворете си най-сетне очите и се вземете в ръце. По-голям враг от безхаберието ни, пословичната ни писюрщина и тарикатлъците ни на дребно няма. На онези, които са направили избора си и са напуснали България бих препоръчала да се въздържат от мнения. Те са сторили избора си за добро или за лошо, обръщайки гръб на Родината си?!, както те си позволяват да наричат все още България. Що се отнася до броя на жертвите, то се знаеше, че са девет - беше обществена тайна, но правителствените среди, кой знае защо подминаваха някак си срамежливо този факт. Като че ли благодарение на това Антоанета Тодорова - приятелката и спътница на Валерия Желева щеше да възкръсне?! Цинизъм! Нямам друга квалификация. Тъжно и трагично е, че си отидоха млади, и недотам млади, но всичките интелигентни хора. Нямах честта да ги познавам, но вярвам, че е така, защото мутрите, манекенките и попгърлите, които минават за цвета на българската нация днес, просто не пътуват с такъв плебейски транспорт. Тяхната запазена марка тръгва от S-класа нагоре. Не забравяйте! Това също е функция на нашия манталитет и ценностна система, ако изобщо това понятие може да се пришие на съвременния българин! Не се гневете на политиците, те са такива каквито сме ние и си помислете, ако на вас ви се удаде възможност да влезете в политиката, какъв ще е вашият морал?! На загиналите - мир на праха им!

ako imat dostoinstvo triabva da ima otstavki...v normalna darjava taka se praviat.

Hora forumci,neka da izkajem saboleznovaniq na blizkite na pochinalite,i da priemem tazi tragediq kato nasha lichna i da si predstavim,che vseki e mogal da bade na tova mqsto.Mnogo lesno se obvinqva ,nqma znachenie koi.Vajno e da ima obvinqem.Neka da se opitame da stanem po-dobri,po-milostiv ni jivot,koito vodim, ni vodi kam propastta,i za ogromno sajalenie tova stava i to s hora koito ne sa go zaslujili.Togava bolkata e po_golqma,skarbqt mnogo hora.

Че е атантат, атантат е. Но няма да излагам фактите в подкрепа на тази теза. Защото няма да бъдат публикувани. Впрочем дори и това ми твърдение надали ще бъде публикувано. Сетете се сами защо сегашната турска управа в България няма да позволи да се разкрие истината. Защото истината ще доведе до немедленото й слизане от власт. При това тази промяна ще се случи не под натиска на народните меси (които у нас са химера), а под външен натиск, което е още по-лошо. Срамната истина ще доведе най-после до промяна в корупционния червено-син протурски модел, наречен демокрация. А това вече е прекалено. Поради всичко това очаквайте само замазване и напарфюмирани димки.

ТОВА У СОФИЯ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НИКОГАШ,АМА НИКОГАШ!!! КАЗАХХХ!!!

национален траур и още по-малко не е тргедия заради която да бъде отменен националният празник 3ти Март. За освобождението ни са загинали над 4 милиона. Трябва да помним всички тях. ИН (04.03.2008 г.

Това на мен ми прилича на атентат.Изписаха се какви ли не простотий за лампи и алкохол и т.н.Трите вагона да се запалят малко тъмно ми се струва.

най-голям медиен шум от този случай вдигна Бойко Борисов като окепензи националния празник. Това дали означава че е заподозрян за атентата.

УПРАВЛЯВАЩИ ИДЕТЕ СЕ ВСИЧКИ ВКУПОМ. ЗАСРАМЕТЕ СЕ НАЙ СЕТНЕ. ИЛИ ЧАКАТЕ ДА ОТМИНЕ МАЛКО ВРЕМЕ,ДА СЕ ПОЗАБРАВИ. ТОВА НЕ СЕ ЗАЛБРАВЯ. СРАМ СРАМ УРОДИ ИДЕТЕ СИ. ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ. УНИЩОЖАВАТЕ НАРОДА .

Какво трябва да се случи в България за си подаде някоя ТИКВА оставката ???

Прав си друже. Винаги съм настоявал престоят поне в тези вагони да се регистрира с лични карти. Ползването на такива вагони е равносилно на ползването на хотел и е редно лицата да биват вписвани така както се вписват в хотелските регистри/ поне там къде се попълват, защото традиционна е българщината - да се регистрират само някоя и друга нощувка/. А ако аз съм незаконно пребиваващ във вагона/ и недай си боже изгоря/ то роднините ми нямат право на обезщетение тъй като аз нямам билет/а това е в същност застрахователният документ/. Та питам се, знае ли се колко билета са издадени, за кои спални места и защо пет дена се тръпне от роднини и близки дали техният роднина е пътувал във въпросният влак ? Не е случайно, че германците/победенит дадоха четири пъти по-малко жертви от руснаците/победители във ВСВ, защото имаха железен ред, дисциплина, отчетност и отлични комуникации. Когато и нашите алабаши/пардон, партийни другари/ го разберат ще дръпнем напред, иначе ще тъпчем на едно и също място.

В 19ч следователя по случая научи от Дарик-радио,че жертвите са 9 бр. Представяте ли си? Каква организация,каква съгласуваност? Напо ми за случаите със забитие в автомобили кирки в Бургас когато никой от разследващите не беше посетил магазин за кирки.

daide da dadem shans na pravitelstvoto be hora!

Това не е държава. Не става въпрос, че пожара се е случил, а заради начина на действие на отговорните органи.

как докато разкачат запаления вагон един не се притича да го отвори?Защо всички са били вкупчени пред вратата, какво са очаквали?Защо не са се опитали да излязат през прозорците?!Кой остави хората да изгорят в този огнен капан?Кой, защо и за какво?!Най-строгото наказание за виновните - оставки не са достатъчни о

Да поразсъждаваме логически. Ако пожарът е избухнал в трети вагон, как при движение на влака ще се прехвърли във втори?. Логически трябва да се прехвърли на четвърти, пети... Ако се е запалило едно купе как толкова бързо ще се прехвърли в съседните купета? Ако на този вагон предния ден е правен ремонт на отоплителните тела, възможно ли е да са напълнени или заредени с нещо лесно запалимо и горимо?

без да дразня никой-как ще реагирате на 1 запалено купе,ще скочите веднага от влака или ще спасите нещата които сте купили от мола(пък що го наричате мол,господ знаее) за предстоящата ви сватба?-аз бих спасил багажа си,даже да знам,че може да изгоря,макар да не го вярвам наистина,щото аз съм безсмъртен.

Защо не каже някой ,че това си е подарък за трети март. Защо не обсъдим версията ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ. Ако някой мисли друго ,аз съм убеден, че това не е случайно. за мен това е терористичен акт. Сега да отгатнем кой ? Сега да видим за великден какъв сюрприз са ни подготвили? Някой да е виждал в трамвай или тролебус , пожарогасител ? А каква воде пием в София от чешмата ? А какъв въздух дишаме в София ? .

Мрете по тъпите БДЖта, който преведе на ангрийски поговорката Покорна главица сабя не сече няма да изгори

та колко застреляха днес в сащ?цялата работа е станала,заради паника(повече за багажа,отколкото за собствения живот),стари влакове,ами бедна държава сме.За да съществуват богатите трябва да им работят бедните,иначе няма как,днес тероризъм,утре слънчево лъчение,после уж иран пуснали бомба,па купувай лекарства от сащ и швейцария.Европа нарочно ни взе,за да ни контролира,чрез наблюдатели,експерти и т.н-глобализация,нов лични карти с данни до 3-то коляно,с чип,всяка секунда ще ви следят по сателит,а уж без граници,честито на печелившите

Ами шафнерът може и да не проговори никога, нали сте чували за закона на омертата.

Често пътувам с влак, София-Варна и мога да ви кажа че такива пожари не могат да станат без присъствието на лесно запалими вещества - най-често алкохол и цигари. Разлят алкохол и незагасена цифара. Освен това ако забелязвате средата между двата вагона не е изгоряла, което говори че огънят е пренесен вътрешно. Пътувам и с автобус и с кола, пак по същото направление - не е имало случай в който да не видя поне една тежка катастрофа, понякога и такава че от колата не е останало нищо. Не ме разбирайте погрешно - това е страхотна трагедия, особено за близките и приятелите на загиналите. Трябва да се приключи с всички разследваия, да има оставки на отговорни лица (които далеч не са министъра и директора на БДЖ). Но на ден в България умират много повече хора. И това не е трагедия за която да бъде обявен национален траур и още по-малко не е тргедия заради която да бъде отменен националният празник 3ти Март. За освобождението ни са загинали над 4 милиона. Трябва да помним всички тях.

Преди малко един говорител по 1 канал са му написалиДа се сигнализира във влаковете за пожар като се пуска миризма на хрян или нещо подобноПо това съдя ,че наистина вече това време в което живеем направи всички там горе във власта и забогателите и самодоволни хора в София малоумници!!Парите и власта не само покваряват но и унищожават човешкото чувство-милост и състрадателност!

Няма ли да има оставки ???

Преди малко в новините гледах един от кондуктурите,който каза,ченякои са гледали да си спасят багажа т.е.дисагите и хората трудно са излизали.Така,че си права.Спомняте ли си за трагедията в река Лим-децата се удавиха,всички учители първи излезнаха.Да са живи и здрави,но децата бяха на тяхна отговорност-ТА И ТУК ТАКА

imalo e 3 pojarogasiteliq 6afnera gi e pribral v negovata kabina za da ne gi otkradnat.Vgonite sa ot 68god. i koi znae posledno za koga i e pravena proverka na teq kov4ezi.I spored men ne e tehnicheska povreda kakto kazvat po TV che vsi4ko e stanalo ot edna lampa.Lampata e samo 12V nemoje da se zapali ot tazi lampa!

Незабавна оставка на Министъра на Транспорта. Специална комисия да разледва случая. Да не се правят някой органи на малоумни. Както в предаванетоТова го знае всяко хлапе и на много хора им е ясно,че това не е от теахническа грешка. И най важното става в навечерието на 3 март да ви говори нещо

Изчетох всички мнения и съм озадачен. Всички питат от какво е възникнал пожара, имало ли е пожарогасител, колко стар бил вагона. Пожари стават навсякъде по света дори и в нови вагони. Най важния въпрос според мене е защо не са могли хората да напуснат горящия вагон. Кой е трябвало да отключи вратите и сторил ли го е, известил ли е навреме хората да се евакуират по възможно най бързия начин. Къде е тоя шафнер, защо му забраняват да говори. Той е най важния човек в случая и е много подозрително мълчанието му.