Жертва и ранени при аварийно кацане на самолет

Един човек загина при аварийно кацане на самолет на авиокомпания "Саутуест еърлайнс" във Филаделфия, наложило се заради повреда на двигателя.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин е виновен! Освен това самолети в УСА не се повреждат, само в Раша се повреждат! Явно е фейк нюз от хибридната война! Да живее шорош и шорошоидите! А и журналята, превели толкова неграмотно тази статия!

самолетът със сигурност е бил руски... Или поне двигателите са бири руско производство... Те нали САЩ купуват руски двигатели за космоса - този сигурно е от тях! И титан за Боинг купуват.. .Изобщо - Путин е виновен. 100% хайли лайкли.

не моЕш го преживееш че не се е разпльокал като руска щайга или не е станал на руска подводница. Голяма мъка те тресе. Радвай се че не са умрели хора. Че техниката е добра и че пилотите са професионалисти. Могат да приводняват дефектни самолети, могат и да приземяват.

Това е резултат от измислената от американците система на поддръжка - да се ремонтира, чак когато нещо се повреди. Тази система спестява някои разходи, но е много рискова по отношение на безопасността на пътниците. Измислена е от икономистите с цел съкращаване на разходите, които трябва да се направят при планово-предпазната система за поддръжка и ремонт, където всичко се прверява периодично и се ремонтира при достигане на определени работни часове или изминати километри, така не се стига до повреда и съответно не се застрашава нечий живот, а и не се нарушава графика за движение. В нашите железници е приложена тази икономична система, не че ръководството, което се състои само от икономисти разбира от системи за ремонт, а те не разбират изобщо от железници и затова резултатът е плачевен - пълна разруха и работа на магия. Господ да ни пази, когато ползваме БДЖ!

"Това е първият смъртен случай на борда на самолет на американски авиопревозвач от 2009 година" Без коментар.

Паисий Х

11.07.2017 г. - В американския щат Мисисипи падна военнотранспортен самолет KC-130. Загинаха всички на борда загинаха - 16 души. 9.08.2002 г. - катастрофира американски военен самолет в Пуерто Рико. На борда на транспортния "С-130" имало 10 души, които загинали.

Паисий Х

на 12 ноември 2001 г. в нюйоркския квартал Куинс падна самолет Airbus A300 на авиокомпанията American Airlines. Загинаха общо 265 души,.. .. (Явно не са били на борда!)

ти си пълен идиот пич! не знаеш какво говориш... каква е тази система? я сподели?

системата се казва predictive maintenance и цели машините да се ремонтират ПРЕДИ да получат повреда... даже "иновативни" бълхари пишели софтуер за това...

Браво на пилотите, но целта е да не се стига до положение, при което е необходимо да се проявява геройство - както и при нашия случай с героичната кондукторка гасила горящия вагон. Добрата организация осигурява едно скучно и без героизъм пътуване.

Американска му работа, ей така по време на полет корпусът на самолета и един от илюминаторите са били повредени, повредени ама след като единия двигател се разпаднал. Журналисти, сър!

Да си купят Airbus.

Не, не става, "Америка на първо място" !!! :)

Все пак на 10 000 метра със запален двигател и само един загинал, а някой други се разпльокват. Други пък успяват да пиводнят самолети в река, докато някой правят самолета на подводница...

Ако описаното е вярно, постижението на пилотите е невероятно! Спасили са всички и има само една жертва! Поведението на пътниците също! Всъщност новината в цялост е положителна! Смъртта на загиналата жена е ужасна, съжалявам дълбоко, но професионализма и човещината на всички останали хора в самолета са похвални!

Пилотът е жена Тами Джо Шулц и е била първата жена пилот на F-18

Ако си беше сложила колана, щеше да е жива.

Много хора щяха да са живи, ако си бяха слагали коланите. Или ако родителите им им бяха поставили коланите ...за съжаление

Да ама ако беше с колан, нямаше да може да запуши илюминатора, и останалите пътници щяха да умрат от декомпресия! Жената е герой, спасила е цял самолет пътници, заслужава паметник и орден "Пурпурно сърдце"!

Ти на тая глупост дето я написа вярваш ли и?

А ако си беше хапнала сух шпек "перелик" - пък съвсем!

Ако баба ти имаше колела, щеше да е трамвай... Ако някои родители на тук пишещи си бяха сложили гумички където трябва, сега нямаше да четем глупости по форумите...

Когато чета коментари по тематики на които съм по-запознат и разбирам ежедневните разбирачи тук точно колко от нищо не разбират. Хора, като не сте запознати с нещо не се правете на разбирачи и не се излагайте! Аман от този балкански манталитет!

Та, щом си запознат и разбираш по тематиката, запознай ни и нас де. Или се включваш само за да ни кажеш, че си голям експерт?

Ало, дира - за Вас няма ли положителни новини, та ни заливате само с отрицателни?

само зло ни мислят. Ще намерят всяка лоша новина, чак от другата страна на света. Пед-ска работа

Не обиждай джендърмерията!

Явно са успели да кацнат само с един двигател. Това сигурно си е сложно, още повече, че е от едната страна. Но са успели да задържат баланса. Освен да е кацал на автопилот. Има такива системи, но не на всяко летище има излъчването на сигнали къде е пистата, за да ги следва. Пък и трябва да е предвиден да държи баланс в такава ситуация.

Да спасиш 148 души и само 1 загинал при такава авария на 10 км височина... изключително действие на пилотите! Поклон!

Жалко за жената! БРАВО НА ПИЛОТИТЕ!