Пускат пилотно електронни билети в транспорта на Варна

Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна ще бъде пусната пилотно утре по линия № 10.

Обратно в новината

Коментари - Пускат пилотно електронни билети в транспорта на Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре. Рай за гратисчиите. Очаквам от 99.9% продажба на билети сега, продажбите да паднат поне на 70%, а може и по надолу. София от години не може да се пребори с гратисчиите, а тук досега тази дума беше непозната... Хората са казали -работи ли нещо, не го пипай.

Бе ко по света се занимава с такива работи. Хората се возят като плзват телефона си или банковата карта. Кви са тия глупости все едно да си купиш пластика в супермаркета с която пък да си купуваш хляб или шпеков салам.

Мойто момче, където и да съм бил по Европата, навсякъде има и хартиени и електронни билети, а ти дето си гледал тук само фантастични филми не дрънкай глупости, ами си купувай билет като се возиш

Засмиваш ме скрий се? Май от две години не си излизал от България

Хубавото е, че така в рамките на 60мин. ще може да се прекачваш с 1билет. Лошото е, че е направено малко сложно - натискаш, избираш типа билет или карта, валидираш, чакаш - остаряла технология. В "белите" държави валидирането става мигновено и системата сама си отчита дали си с еднократен билет или някакъв тип карта. Освен това, когато си с карта винаги ти е по-евтино, а тук все си е 1лв. Като цяло добър опит, но трябваше да се заложи на нова (дори експериментлна) система, която да е актуална още поне 10г., а не такава, която е остаряла преди да е заработила.

Значи, качвам си се аз от Езиковите Гимназии и слизам на Общината, за което си плащам левче! А тоя до мен си отива до Владиславово, пак за левче!!! Та, вземаха ни две левчета! Идеята на електронните карти е следната: Аз си плащам 0.50лв. до Общината, а тоя до мен 1.5лв. до Владиславово. Но идиотизмът български, край няма...

Бе я се гръмни!

Що да се гърмя бе, аз ли да ти плащам пътя до Владиславово?! Ако не ти е ясно, тези, които ползват автобус за две-три спирки, те ти плащат да си ходиш до село!

Специално за теб предлагам, ако се возиш сам в рейса да ти взимат колкото струва нафтата...

Ако съм само за една спирка колко ще ми струва? 10ст ли? А за две спирки? Ами ако съм сбъркал рейса и само се кача и сляза ще плащам ли нещо? Стига глупости, билета е лев и това е. Който не харесва да си вземе такси.

Това е една кражба на пари! Системата е с лепенки "ОК" от преди 2 години и не работи. Ще се източват пари и за ремонти, където ние потребителите нямаме начин да знаем дали са извършени. Недопустимо е общината да работи непрозрачно за народа, като градският транспорт е от ключова необходимост за града. Тези машини са под нивото ни и не бива да позволяваме да им се пишат милиони за ремонти, идните години. В момента Варна е под натиск на тотална безработица и само глупак или група от глупаци, биха решили да съкратят хора с цел да се сложат нечия машина. Съкратете администрацията мързелива, не съкращавате лелките от градски транспорт!

БЕЗРАБОТИЦА.....ТИ НЕЩО НЕ СИ В ЧАС.НЯМА ЖЕЛАЕЩИ ЗА РАБОТА.РАБОТА ИМА КОЛКОТО ИСКАШ

Интересно е когато калкулацията за нормален живот без мизерия е 1400лв за Варна, а заплатите са 700лв и стават 550лв след данъците. Работа има, особено за жени около 55 години, каквито са масово кондукторките.