Един непознат рай насред Дунава - островите

Дунавските острови са уникално късче от екосистемата на реката. Те са опазени от “нашествието“ на хората, обаче участъци от тях са замърсени с отпадъци.

Обратно в новината

Коментари - Един непознат рай насред Дунава - островите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искате да отидете на Български Дунавски остров? Ще ви трябва разрешително от Гранична полиция, АППД, Агенция митници, Морска администрация, кмета, общината, личния лекар, кварталния и боко свинята. Ако ще ходите с лодка - трябва да имате правоспособност за лодката. Бюрократите и те трябва да ядат, да знаете.

Моля ви, стойте далеко от дунавските острови. Там е джунгла, комари, абсолютна дивотия. Оставете ги на нас, истинските туристи. Дефакто само ние можем да ги оценим, опазим и почистим (както и правим).

Островите са джунгла! През тях не може да се върви свободно, тъй като целите са опасани с ниски растения, които се заплитат в краката ти. Не виждам каква екзотика виждат някои там освен да се опитват да вземат и похарчат някакви европейски пари.

Дъра дъра два чадъра, худ.произведение. може и бостани да сеем там и кукуруз а комарите са като врабчета. На практика ако искам да отида до някой трябва да имам лодка, а няма лодкари с лиценз за таксита, то корабче до Гюргево няма отдавна, а тук елегия за островите и какви плажни принадлежности трябват.

На хижа Приста отново може да се ходи пеш до остров "Люляка" :):):) Голямо забавление е и за децата, камари с пясък..., миди, охлюви и прочие!!!

кпай Оряхово е остров Есперанто. Невероятно красив, ситен пясък, бистра вода, полегато дъно десетки метри от брега. Преди години целия град беше там на плаж. Сега - пътят до острова е почти изчезнал, от пионерския лагер няма следа, почивната станция на хълма над острова е в руини. Никой не се интересува, кметът на Оряхово - също. Той дори не е от града, а от съседно село.

Уточнете размера на комарите и теглото което могат да носят, за да знам колко тежка завивка да си нося. Благодаря.

Ситни са, но пък са много... Затова не се знае...