Русе избира паметник на Левски чрез пленер

Чрез национален пленер ще бъде избран проект на паметник на Васил Левски в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Русе избира паметник на Левски чрез пленер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредният опит за окепазяване на района на Пантеона, навремето бяха забили един кръст отпред после го махнаха,но за проекта сигурно си прибраха парите.Паметник на левски ОК,да не е със светещи очи! трябва да е от мрамор а не от джелязо или бронз да не го откраднат.Дори и на Хр.Ботев няма макар че аз приемам ХБ за най-великият българин през 19в- писател,поет и истински бунтовник и революционер. Само фейлетоните да му прочетеш все едно е описал сегашната ни действителност.

Всъщност е вярно. Иванчо Хаджипеткович наистина спонсорира паметник на Левски. Е, разбира се, не бива да се забравя, че той преди това настоява за смъртна присъда на Апостола. Тори турците са били шокирани, които са били склонни да пратят Левски в заточение. А, да. В Русе живее пряк роднина на Хаджипеткович. Частен съдебен изпълнител е. Сещате ли се кой е :)

1. Не е ХаджипеТкович, чети, провери и тогава пиши! 2. Нямат нищо общо двата рода, единият е Иванчо Хаджипенчович - роден 1822 г., а другият е Иван Петров Хаджииванов - роден 1883 г. 3. Аман от тъпанари!

Хаджииванов е пряк наследник на убиеца на Левски. Изброй и до 1000-да, но гена на гадостта е автентичен.

Любопитни аргументи. Впрочем, абсолютно нелепи. Иван Хаджииванов предложи доста сериозна сума за написване на биографията му. Нито един, АМА НИТО ЕДИН русенски историк или журналист не се съгласи. Някак се погнусиха. Съгласи се арменец. Хачик Лебикян. Пазач в историческия музей.

Щом Иванчо Хаджипенчович е спонсорирал изграждането на паметника на Левски в София, защо пък днешните богати хаджииванчовци да не го сторят и в Русе.

А за Ботев - КОГА?

Каква е тази нова еврогейска гавра с българският език "пленер", кажете си го направо "педер"!

Ама ти много си разбирал бе, мамин убавец той. Изобщо знаеш ли какво означава - пленер.

паметник трябва да има в населените места, където е живял или организирал комитети. Ако все пак ще се издига паметник, то нека да е на бул. В.Левски, който пресича бул. Хр. Ботев.

Защо е необходима тази простотия?! Не знам какъв ви е проблемът с "типа" и "jnml" ама прецаквате форума на Русе.

Някакъв тип

Това не е форум на Русе. Това е форум в сайта дир.бг в раздела за новини от Русе. А горният преди години беше направил цял сайт, за да плюе града ни и използваше всички възможни за него средства (форуми, разбира се), за да го прави. Тогава не му отговарях, а започнах отскоро. Вече е минал 40-те по мои сметки, а продължава все едно и също.

Левски е съден от русенец, за това не трябва да има паметник

Някакъв тип

Време е да отидеш да се разпишеш в бюрото по труда. Ще си изтървеш срока.

Изключително популярна дума по времето на Левски - "пленер". Някак, традиционна и архибългарска. Изобщо, някой от пишещите тия дописки, наясно ли е със значението на думата?! От френското "en plein air". Оставете нашите селяндури, псевдо-интелектуалци как я ползват. Думата си има ясно и конкретно значение.

Сещам се за Румен Николаев :) черничкия :) Тъп, тъп и напоследък много беден :)