Начини за оцеляване при липса на топла вода

След спиране на топлата вода в близо половин София заради планирани ремонти, бойлерът стана най-търсената стока в магазините за електроуреди.

Обратно в новината

Коментари - Начини за оцеляване при липса на топла вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ми е ясно как ще инспектират централния тръбопровод, като от крана на топлата вода тече студена. Как се прави ремонт без да се спира водата?А може би е само за парлама!

Ееее, т'ва е бял кахър! Имаме си електрически бойлер, и толкоз. Проблемът е решен. А продават и от ония нагреватели дето моментално загряват водата, евентуално за мивката в кухнята, но не ми е наложително да си купя, вода в тенджера също върши работа, стига да е загрят бойлера. А какво ще кажете за живот изобщо без вода, щото тия дни ходех до село, в къщата не живее никой и водата е спряна. До близкия манастир с 11 литрови туби за вода, после обратно с колата, после бързовари, котлони, и така. В кофи. И тенекиена мивка окачена на стената с пирони! За 2-3 дена се издържа.

Пълна простотия! 15 минути минимум се топли водата, вероятно на печка 2 киловата! Изразходвани 0.5 киловат/часа Х 20 стотинки = 10 стотинки!

Сигурно си виждал че продават от ония бързо нагряващите уреди за мивка. Проточни бойлери или както там им се викат - изобщо не чакаш, пускаш кранчето и водата тече веднага гореща. А за банята да се къпеш ти трябва бойлер разбира се, но много хора живеят изцяло с бойлер - те са с термостат, може и да е постоянно включен. Така че липсата на вода от ТЕЦ не е чак толкова страшно предизвикателство, просто някои хора са свикнали с ТЕЦ и им е терсене като го няма. Ама иначе се оплакваме от надутите сметки. То като се замислиш, с ток може да се окаже и по-евтино даже.

пълни простотии - абе журналя, за пръв път ли се спира топлата вода за ремонт, та е такъв писък и скимтене! топ новина, че някой си щял да си измие задника като си стоплил вода в тенджера! нека някой да посочи начин как да се ремонтира и подържа топлопреносната мрежа без да се спира горещата вода! давайте журналя, ето това е тема!

защо топлофикация не спре топлата вода централно от абонатната станция ами предлага на потребителите всеки да си върти крана до водомера ? Когато свършат ремонта пак централно да пуснат топлата вода - така ще се избегне навиването на водомерите за топла вода без да е затоплена (то е ясно че никой не може да отчете каква вода е текла през топлия водомер). Ако някой си е свързал директно водомера към щранга за топла вода все пак може и да забрави и да си върти топлия кран без да има подаване на топла вода (деца, възрастни хора или просто разсеяни) . Това количество реално ще се фактурира като затоплена вода, но не е използвана нито ват топлинна енергия?!

правилен въпрос. Щом няма подгряване на водата в абонатната станция, или ако спре помпата - редно е да се затваря автоматично вентил в абонатната станция и да спира водата в щранговете за топла вода - аварийна ситуация е и не е нужно всеки консуматор да си върти крановете в жилището без да знае точния момент на спирането и пускането на подгрятата вода.

Едно не мога да си обясня! Парадираме че сме европейци, а в 21 век ни спират топлата вода като на аборигени. Може ли някой да ми каже в коя Европейска държава ( и не само европейска) го има това?

начин е като стоплите в микровълновата няколко пластмасови бутилки с вода, а после можете да разхладите водата. Става за кратък душ... без миене на косата

Нямате топла вода? Но имате пералня? Баня в няколко стъпки: 1.Свържете маркуча на пералнята за изхвърляне на водата към душ-батерията. 2.Пуснете пералнята на бърза програма на 60 градуса (без пране и препарат). 3.След минути на душа имате топла вода. 4.Изчакайте "центрофуга",за да се изплакнете.

Супер предложение, колега! Не знам доколко е технически възможно, предполагам, че е, но във всички случаи е страшно идейно. А на всички останали пожелавам да мислят позитивно. Все пак минаха вече два дни, остават само още десет:)

от тъпо още по тъпо - пералнята ИЗПОМПВА водата само докато работи помпата........

от легена? Поливане с водата от легена не може да се нарече "душ от легена"

Значи аз само едно разбрах до тука - Нямаш топла вода, не си купуваш бойлер, а отиваш в Гърция... Страхотна логика...

дкми

Лигльовци. Ако няма топла вода не можете ли да се изкъпете със студена, или сте прекалено нежнички, и ще настинете?

я ми покажи как всяка вечер си къпеш месечното бебе със студена вода, умнико?! Когато решиш да пишеш по форумите следващия път помисли , освен за себе си , за другите хора - деца, болни , трудноподвижни възрастни хора......

Това вече чухме и видяхме по ТВ, текст - един и същи. Поне да бяхте дали инфо за фитнеси, сауна и басейни, които работят - цени и т.н. Можехте поне да се погрижите, който ползва само душа на сауната (без сауна), да заплаща само за душа.

Luna0102

Начини за оцеляване???? Тази статия е наръчник за бавноразвиващ се. Съмнява ме обаче да оцелее, ами ако случайно живее в квартал където топлата вода не е спряна ще трябва да чака да я спрат, че да се изкъпе със затоплена вода. Ако пък е спестовник като мен, може да си замрази някоя тенджера с гореща вода за следващият път когато ще спрат топлата вода.

Ето креативен начин :) https://link

Това е една от най-тъпите статии, които съм чела. Кой освен бездомните и незаконните мигранти се къпят вечер на чешмите с минерална вода зад джамията?!?!?!?

Да бе, то и съветите едни оригинални - спасете се от липсата на топла вода, като си купите бойлер или нагревател. Мерси, сам не би се сетил!

С две думи - нищо интересно. Клюки.