Сметната палата с 5 препоръки за въздуха в София

Сметна палата извърши одит на общинските мерки за намаляване замърсяването на въздуха в София и установи, че са нужни още мерки за по-чист въздух.

Обратно в новината

Коментари - Сметната палата с 5 препоръки за въздуха в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казват ,че в столичния ТЕЦ горели боклук ,ако е вярно това е престъпление! Като престъпление трябва да се причисли горенето на въглища,гуми,пласмаси и всичко което смърди и трови столицата!

БРЦК

То и аз мога да им дам препоръки : Дизелите ги направете с двоен данък, а на газовите им го намалете наполовина. ГТ го направете безплатен. Миене на улиците. Санкции за строежите които цапат. И оправете топлофикация щото на дърва излиза 3 пъти по-евтино което е недопустимо.

Основният замърсител в София е остарелият автопарк. Ще кажете - ама що лятото тогава е по-малко замърсяването? Ами заради особености на климата. Зимата в Софийската котловина стават температурни инверсии, няма вятър, мъгла, и затова въздухът се задържа, вкл. и мръсотията в него. В останалите сезони има вятър по-често, затова не се натрупва замърсяването. Но, никой не желае да се "бори" с остарелия автопарк, просто защото българинът предпочита да кара стара трошка щото бил беден. Ми добре, освен беден, ще е и болен, но простият българин тази сметка не я прави. Крайно време е в София да се забранят коли без Евро 3 нагоре, и ГТП-то да включва и ИСТИНСКА проверка за изгорели газове. Не може да си купиш 15-годишен таралясник, да му изрежеш катализатора за да се "отпуши", и да овоняваш центъра на София с трошляка си. Оправданието "беден съм" си го зав знаете къде. Не сте бедни - прости сте, а това е по-лошо и от бедността.

Предлагам всички провинциалисти дошли в София след 1992 г. да се върнат обратно по родните си домове. Така и по- малко простотия и по-.чист въздух.

по какви критерии избра тази година? Може би си дошъл да живееш в София година преди тази - предлагаш правила ,които теб да не те засегнат - следващите заселници може да бъдат изгонени - важно е твоя интерес да не е засегнат. Какво ще стане , ако някой друг с твоя начин на мислене изгони всички , които са дошли в София след 1900г.?!

Забранете с наредба ползването на дървени въглища в София.На всякъде се изникнали сръбски скари и всичко е в пушек. До каго бе хора? В ж.к Белите брези има една кръчма-Двете халби,които и през лятото готвят на дърва. Целият жил. комплекс е в пушес ,дим и сажди. До кръчмата е елитгното училище Дорис Тенеди" и децата дишат вредни частици и дим целогодишно, а родителите нали имат пари плащат скъпи такси,ама не се сещат да се огледат в каква среда са им децата. Да се забрани ползването на дърва и дървени въглища в София,ами който иска да ползва дърва да иде на село и извънграда.

Дървените въглища нямат нищо общо ама толкоз ти разбира китарата.

улиците да се почистват и да се мият, да се афалтират но така, че водата да се оттича в шахтите, а не да има обратен наклон и огромни локви. Междублоковите пространства да се облагородят с трева и дървета, защото сега са кални полета. А не от СО да ни уведомяват, кой булевард ще се мие през тази година. Все простички неща, но затова кметицата трябва да е живяла в София или поне да са ѝ разказвали, как се миеше столицата рано сутрин.

забраната за паркиране в тревата да се контролира ежедневно и да се изградят повсеместно бордюри, спиращи калните потоци, при дъжд , да не заливат пътното платно. Ако правилно са изградени канавки и наклон на пътните платна , при дъжд улиците естествено ще се измиват и отичат от калната вода.

Също така да има и места за паркиране.

Утопия! Но звучи прекрасно! Само че къде са гражданите в управлението на София? Една велика Фандъкова опиянена от собственото си величие и нейните клакьори с тлъстите заплати! Иначе можем да си мечтаем - не е забранено!