Учени от БАН ще изследват въздуха в Русе

Експерти от БАН ще пристигнат в Русе вьв връзка с екологичния проблем на града. Те ще изследват на място замърсяването на въздуха и изпусканите вещества.

Обратно в новината

Коментари - Учени от БАН ще изследват въздуха в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно много хора забелязват какво се случва с въздуха през отоплителния сезон. Усещате ли каква смрад се стеле из улиците на Русе?! Не знам за другите но за мен това е истинска еко катастрофа, защото повечето хора не се топлят с дърва и въглища а хвърлят в печките си какво ли не, като се започне с пластмасите и се стигне до всякаква смрад от контейнерите за боклук а това вече е страшно. Особено вечер, когато разгарят печките, положението става непоносимо. Някой знае ли какво диша русенецът???

В Русе от край време казваме, че дишане хлор... може би БАН идват да разберат що за същества живеят дишайки хлор, а не въздух. Може след тях Discovery Channel да дойдат на света да ни покажат

Такааа ... След това, ако не са установени замърсявания над нормите, да се повдигнат обвинения към Владислава и Васил, за създаване на масова психоза сред гражданите.

Предлагам след като вече е оповестено времето на проверките, да се презицира един график, нпример: Полисан - 8,30; Оргахим - 9,30; Пристаойл - 10,30, Монтюпе 12,30 и т. Че да могат хората да се подготвят още по-добре, нали?

вЕрвайте на учени от БАН и ВУЗ... в."Новинар", 22 август, 2006 Сензация - Перник лежи върху злато Залежи от 950 тона злато има в Пернишка област. Сензационното откритие направи вчера на семинар ученият от БАН доц. д-р Емил Минев. Заради златото ролята на България в Европейския съюз ще се повиши чувствително, смята Минев. Той е категоричен, че в Пернишко има огромни залежи на платина и благородни метали. Без наличието на геоложки доклад всяко твърдение за Български Клондайк и какъвто и да е коментар по темата биха били спекулативни. Това заяви за "Новинар" доцент от Минно-геоложкия университет, който помоли името му да не бъде намесвано във връзка със сензационната новина. В телефонен разговор реномираният учен сподели още, че името на доц. д-р Емил Минев не му говори нищо.

Всички от БАН са доценти и професори ... без студенти. Мърлячи... А пък КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов защитава дисертация на тема Психо-физическата подготовка на оперативния състав и е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на ДОКТОР Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли...Да си го кажем направо - Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камЕ, докато ви грабимЕ...

що трябва "специалистите" да са само от София, ние в Русе нямаме ли си, тези "учени ще дойдат за 2-3 дни и ще си заминат, а пък резултатите ще са " в нормата", трябва задължително да са от Русе и да живеят в Русе, иначе хабер си нямат що става в града ни, не е само да получат парите, а и работа трябва да се върши и то каква работа....

Такива широко оповестяване проверки са съвсем ясни - вървете да гласувате за нас, ние се грижим да вас. Че кой луд собственик на мръсни производства ще си позволи в това време да безчинства?!

...с поредната презизборна лимонада. Монтюпе НЕ Е ОТНЕСЛО НИКАКВА ГЛОБА - НАПРАВЕНИЯТ АКТ НЕ ЗНАЧИ АВТОМАТИЧНО БЪРКАНЕ В ДЖОБА. Пишете го след обжалването - да видим дали съдът как ще се произнесе. Стига с тези манипулации - нямате пред себе си идиоти!

да, но открихме толкова много нефт! А виното от Пиргово е прекрасно!

да се издаде разрешение за строеж на толкова на брой замърсяващи предприятия на толкова малка територия?! Това си е направо екокатастрофа!!! А цеха за запъртъци Дион в Чародейка някой "измери " ли го?!?Когато се дава разрешение за "следващия" обект прави ли се комплексна оценка на натоварването от замърсяване на вече застроените такива или си е самостоятелно? Длъжностните лица дали "положителна" екооценка следва да бъдат подведени под наказателна отговорност за увреждане на здравето на толкова много хора.