Блъснато момиче на пешеходна пътека(снимки)

Автомобил е блъснал 17-годишна ученичка на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, съобщиха от полицията. Започва засилено полицейско присъствие на кръстовищата.

Обратно в новината

Коментари - Блъснато момиче на пешеходна пътека(снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дете блъснато от 60 годишен шофьор, дете блъснато от 70 годишен - до кога? Защо не им вземат книжките?

Това съвпадение е просто случайност - какво ще кажеш за младите, дето се трепят пияни и дрогирани всеки ден?

И аз така мисля,ама оня ден четох в един вестник,че някакъв ловец на 92 години отишъл на ловен излет сам с колата си!!! Боже пази България!!!

Luna0102

Да ме прощават възрастните хора, но с пенсионирането трябва да им вземат шоф. книжки. Повечето вземат по една шепа лекарства на ден, които влияят на реакциите, отделно и възраста не е за пренебрегване. Искат да натиснат спирачка, но натискат газ, не чули, не разбрали, то си е нормално за възраста, но са си потенциални убийци на пътя, точно като алкохолиците.

Уважаема Луна! Атестация може би трябва, но и тя ще бъде корумпирана! Защото баща ми на 69г. е многократно по-безопасен шофьор, отколкото 90% от останалите шофьори, които масово не спазват правилата за движения или не ги знаят! Всеки ден изминавам поне 30км в града и по мои наблюдения над 60% не ползват мигачи.

И моя баща е на 70 г. и е също така безопасен(за себе си) .Ама не може да се влачиш из града с 30 км/ ч и да пречиш на всички които работят с кола. Та такива ми ти работи за безопасните пенсионери!

Така ще е докато не се проумее от повече хора, че зебрите са ЗЛО. Шофьорите са хора - могат да бъдат неопитни, недисциплинирани, пияни, дрогирани, уморени, разконцентрирани, бързащи, престарели, изнервени и т.н и всеки който си настоява за пешеходно предимство си рискува живота, който после никакви пари и санкции не могат да му върнат в случай на злополука. Отделно всяко спиране на потока от коли за даване на предимство на пешеходец е рисково, защото изисква координация между повече от един шофьори, което още повече усложнява нещата с оглед на предното. Отделно замърсяването предизвикано от постоянно спиране и потегляне на ниска предавка, наблюдавал съм поток от 10 коли да спират за да дадат път на 1 човек да мине?!! Аз затова винаги се отказвам от предимството си на зебрата и преминавам след като се извървят колите. Според мене решението е система от подлези и надлези.

Единственото определение за тебе след такъв коментар е, че си ПЪЛЕН ТЪПАК. И дано следващия блъснат на пеш. пътека да си ти или твой близък. Коментара ти показва до каква ниска степен на интелектуално развитие си стигнал, и си типичен пример на деградиралото чалга-общество.

ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ДРЪНКАШ, НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА. ПО ЦЯЛ СВЯТ ИМА "ЗЕБРИ", НО ИМА И СТРОГИ ЗАКОНИ И СТРОГ КОНТРОЛ ВЪРХУ ИЗПЪЛНЕНИЕТО

Минах сутринта оттам малко след катастрофата. И ми се струва, че момичето е било с колело, защото имаше едно паднало до пешеходната пътека. Бях с колата в другата лента и не видях много. Малко след това на кръговото се движеше колоездач без никакви светлини и това в 7:20 сутринта, когато няма добра видимост. На пътното платно има място за всички, а катастрофите стават от неспазване правилата за движение от участниците в движението, а правиалта за движение са написани с кръв!!!

Има ли управници в този град? Има ли Контрол на автомобилния транспорт? Има ли контрол на контрола? До кога...? Е няма такъв град по света, където да има безумни поведения на шофьорите и абсолютно нехайство от страна на контролните органи - КАТ и разните там комисии! ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ГОСПОДА УПРАВНИЦИ, ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ЗА НАМАЛЯВАНЕТО НА ТОВА БЕЗУМИЕ В НАШИЯ ГРАД! СЪБУДЕТЕ СЕ И СИ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА!

Блъснатите на пешеходна пътека са повече от блъснатите извън пешеходна пътека. ИЗВОД: Не пресичайте на пешеходна пътека!

Преди десетина години бях студент в Русе и тогава водачите, като че ли бяха толерантни и даваха предимство,защото ми направи добро впечатление.Явно е до възпитание и може би до по-добър контрол.Децата са злато,човешкият живот е безценен.

Кога бългатският народ ще започне да прави нещо като хората? До кога ще сме ганьовци? Не ви ли писна? Айде малко по-сериозно.

С "дайте да дадем" никъде нищо добро не се е получило - строги закони, строг контрол - само това са механизмите, капиш?

Това момиче какво прави на пешеходната пътека виновна е тя

ДА НАИСТИНА ТРЯБВАЛО Е ДА ПРЕЛЕТИ

sanches1

В отсечката от кръговото до кръстовищети на Борисова/Г. Димитров има 4 пешеходни пътеки и един подлез... А кажете ми, за какво е този подлез, като всички пресичат на пътеките??? Повечето пешеходци също имат вина, вървят като малоумни, пресичат на червено, но затова ние-шофьорите трябва да караме по-бавно и осторожно!!!

Ти ходил ли си в този подлез, както и във всички други русенски? Аз не ща да ги ползвам, ползвай ги ти...

Аз съм русенец и живея в София, но тук дори шофьорите не са такива идиоти като русенските. Всички КАТаджии трябва да са на пътя, а не на топличко и да скачат само когато решат да им вдигнат стажа за пенсия и привилегиите или не искат да им увеличат заплатите! Трябва да са на пътя, до пешеходните пътеки, до детските градини, училищата и университетите и да глобяват, глобяват и глобяват идиотите-нарушители! Трябва да има превенция на шофьорите-кретени!

Файда да ти слагат камери, те кат оса говеда и толкова си могат ква е файдата...

Ще има ли най-накрая някаква организирана акция на полицията??? Колко още деца трябва да пострадат в този град, за да се разбере, че там няма НИКАКВА дисциплина на шофиране??? Аз лично не съм видяла НИТО веднъж шофьор в Русе да спре на пешеходна пътека. НИТО веднъж!

Не става кампанийно, с акции. Необходим е ЕЖЕДНЕВЕН и ЕФЕКТИВЕН контрол. Другото е парлама.

sanches1

В Русе са най-тъпите шофьори, карат като луди и всички се правят на интересни!!! Млади, стари, дрогирани, пияни, всякакви простаци има в нашия град- шибаняци! Няма едно ченге по улиците, вече всеки го знае и си говорят по телефоните, цигарките, чалгата до дупка... Поне камери да наслагат по кръстоеищата и правите отсечки... ама кмета му дай лов и риболов, да го еб. !!!

Като те знам, че и ти си шофьор и караш из Русе, съм склонен да се съглася с мнението ти за крайдунавските шофьори.

sanches1

Злобар си ти, злобничка ти е душичката!!!

И аз съм шофьор, но това безумие трябва да спре веднъж завинаги. И аз съм майка и се поставям на мястото на родителите на тези деца, които рано осутрин получават такива новини. БЕЗУМНО Е!!!

Хора, събудете се!!! Ако ние сами не се дисциплинираме, няма как да ни се получат нещата! Стига вече, в понеделник блъснато дете на пешеходна пътека на път за училище, в четвъртък - блъснато дете на пешеходна пътека на път за училище, какво да очакваме утре?! Вече не знаем от какво и как да си предпазим ДЕЦАТА! А те са нашето бъдеще!