Започва демонтажът на паметника пред НДК

Работата по демонтажа на паметника "1300 години България" пред НДК започва. След като търпеливо изчакали няколко часа за разрешение от общината, работници влязоха в загражденията на монумента. Първата задача бе да почистят от бурени и боклуци ограденото място и да подготвят паметника за махането на опасните елементи, съобщи "Булфото".

Обратно в новината

Коментари - Започва демонтажът на паметника пред НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕЙ, ГЛУПАВА "ДЕМОКРАЦИЯ"! В ДРУГИ СТРАНИ СА ЗАПАЗЕНИ ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ЕПОХИ, А ТУК НОВАТА ВЛАСТ РУШИ ТОВА, КОЕТО Е НАПРАВИЛА С ПАРИТЕ НА ХОРАТА СТАРАТА ВЛАСТ. ДАЛИ НАРОДЪТ НЯМА ДА ПОИСКА ДА СЪХРАНИ ТЕЗИ ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА ИЛИ "ПРЕЧАТ НА НЯКОЙ ИДИОТ"????????

Да се маха по-бързо петокрилия десеток...р, защото нито има художествена стойност, нито е направен като хората. Такива са му на тошовия соц всичките "произведения": и паметниците и сградите и настилките - все продукт на "таланта и "уменията" на работническо-селската власт.

Алоо архитекта. Да не би новите стъклени квадрати да ти харесват. Просто един архитект вземе ли се насерьозно правят егати поплесаците. Погледни само какви сгради печелят сега титлата за най добра архитектура даже и "петокрилия десеток...р" немогат да се нарекът :-)

хаха да новите бизнес сгради и пост-барок жилищни просто цепят мрака по кич и грозотия. Бай ви Тошо какквото е построил не може да се поддържа само, камо ли д да се построи нещо мащабно, като НДК, ЦУМ или ако щете магистрала Хемус.

като свърши с паметника пред НДК веднага да започва с демонтажа на паметника на съветската армия...,

Какво ти пречи паметника на съветската армия. Сигурно както ти е пречил и мавзолея. Тогава все едно аз да пойскам да се махне онази стена дето я направиха в градинката пред НДК за репресираните :-) и така ще махнем всички паметници понеже все някой няма да се съгласен с даден паметник. Това е тъпа логика. Както казах и по рано този паметник трябва да се махне понеже е опасен и на негово място е задължително да се направи нов за 1300г.

Какво има толкова да го протакват и на етапи от разглобяването му ще питат хората... мнозинството от хората не го искат - нито е интересен, нито хубав, нито смислен. Няма за какво да се хванеш, че да бъде оставено това нещо. На всичкото отгоре е опасен. Да го махат и това е!

Крайно време беше да махнат тая грозотия оттам! Само да не сложат на негово място друга още по-голяма грозотия..... Иначе евала за единственото смислено решение на кметицата :)))

Да го дадат за скрап, заедно с архитекта, който го е проектирал.

Според мен този паметник е опасен и трябва да се премахне но само при едно условие на негово място да се направи нов. Все пак е за 1300г България и не е политически. Хубаво да има паметник по този повод и мястото му е там. Ако едно време биха се допитали за мавзолея нямаше да се бута. Сега като гледам екскурзоводите носят снимки на мавзолея да го показват на туристите:-) Голям смях