Коментари - САЩ отварят ”ядрен чадър” над Южна Корея | Днес.dir.bg

САЩ отварят ”ядрен чадър” над Южна Корея

Военните кораби на САЩ с ядрено оръжие ще останат във водите на Република Корея и след приключването на американско-южнокорейските маневри, провеждани в момента.

Обратно в новината

Коментари - САЩ отварят ”ядрен чадър” над Южна Корея | Днес.dir.bg

Коментари

Хаха. Наистина много елементарна илюстрация. От елементарен човек - елементарни неща. И неверни при това. Защото, ако баба ти говори за чумни бацили, ти, който претендираш да си д-р, би трябвало от обща култура да знаеш, че чумата се предизвиква от бактерии. Нека се върнем на темата, защото и психонализът ти е отчайващ, както медицинските и политическите ти познания. Китай НЕ владее САЩ и не може да го владее по ред причини: 1. Китай държи само около 20.4% от външният дъл на САЩ, който е обслужван редовно. 2. Дългът е в долари, от които САЩ могат да си печатат неограничено количество, ако пожелаят. 3. Въпреки многомилионната си армия, Китай е много далеч от военно превъзходство над САЩ. 4. Независимо от икономическия си възход, Китай е все още далеч зад САЩ. 5. Повечето от китайските големи фирми имат значителен процент чуждестранен капитал, а производството там е все още главно на ишлеме, което значи, че китайската икономика е напълно зависима от външните поръчки и износа, който пък е главно за САЩ. 6. Поради нарастването на цените и все още ниското качество, много фирми се изнасят от Китай, което ще намали икономическия му растеж в следващите години. 7. Китайският държавен дълг наближава 90% от БВП. 8. Китай има много сериозни вътрешни проблеми, които могат да повлияят сериозно на състоянието му. Някои от тях са тоталитарния модел, където нараства напрежението между власт и капитал, стремежът към ниски заплати за да привлича страната външни поръчки, имотния балон, който е само въпрос на време да се спука и т.н. Е, наистина не виждам бацили, но виждам други неща, докато ходя в Китай и на други места по света.

Не от елементарен човек, а ЗА елементарен човек. Защо си толкова глупав. Да не би да живееш в САЩ. Там са леко неадекватни, приблизително като теб. Освен че си неориентиран и лъжеш: "Пекин, 6 март (Синхуа) -- Държавният дълг на Китай е около 17.5 трилиона юана (2.78 трилиона щатски долара), което е около 43% от брутния вътрешен продукт на страната, заяви във вторник Ян Кайша, президент на Industrial and Commercial Bank of China. Дългът се състои от 10.7 трилиона юана (1.7 трилиона долара) задължения на местните правителства, и 6.8 трилиона юана (1.07 трилиона долара) дълг на централното правителство, каза Ян по време на пресконференция в кулоарите на годишната парламентарна сесия на Китай."

Както се вижда от предния коментар, представяш фалшива информация. С уговорката, че нито една страна няма да си представи реална икономическа информация. Защото така става уязвиа за икономическа атака. Няма такива глупаци. Като теб. Не ми се обсъждат останалите глипости, които си написал. Този дълга в Китай 2/3 е вътрешен. Както и това, че отразява, "горещите пари" или не е точно дълг. И не е по нетна стойност. Китай са с огромни резерви в злато и ценни метали. Дори американския дълг, който притежават е повече. Американски дълг им е нужен, защото при конфликт ще го разпродадат и ще сринат САЩ. Вместо бомби. Едва ли ще го разбереш. От Китай все още никой не се е изнесъл, защото фирмите нямат по-добри условия. Основна причина е юана, той е в основата, а не товоите бла бла титанични мисли. Отговори си защо. По-голямата част от БВП на САЩ са кухи финансови услуги, които не създават нищо. А Китай създава. Леново, ако нещо ти говори е китайско. И ако за тях кажеш, че са изостанали, значи наистина си зле. Много си трогателен и сладък, като се опитваш да ме убедиш, че една фалирала държава САЩ с над 16 трлн нетен дълг е много по-добре от Китай с огромни резерви и излишъци във всичко. Това е смешно. Както е смешно, че повечето икономика на китай е в чужди инвеститори. Тази глупост къде я чу. Не си я чел, защото няма идиот, който да напише такава глупост. Това, както и повечето, което си писал са някакви собствени умотворения на база общопопулярни слухове. Трудно ще сравня една държава на 5000 години с някаква еднодневка на 300 години, която е на път да се разпадне. Ако това ти е ползата от пътуванията, напразно си похарчил парите. Случайно да си се огледал, като си пътувал, че има и други пътуващи. Изкарай пооне някакъв курс по финанси и икономикс. Много си бос. Само да се помпаш със сачувствие не става.

Ха-ха, за Китай има други по-достоверни източници от самите китайци. Например, анализа на Баркли от Януари т.г., според който само дългът на централното и местните правителства се определя на 65% от БВП, но като се прибавят и задълженията на държавните компании стига до 97%. Какво да правиш, макар и с дръпнати очи, комунистите са си комунисти - и харчат и лъжат без мярка. И да кажеш, че Китай е социален, няма такова нещо. За изнасянето на производството - има и по-евтини места, например Виетнам, Индия, а и в Мексико не е много по-скъпо - като сложиш по-доброто качество и намалените транспортни разходи американците ги устройва идеално. Така ще държат и повече потенциални емигранти в страната им. За Леново - това е всъщност IBM и Китай не е създал нищо, а за собствеността - виж по-долу и помоли някой да ти преведе, че не ми се губи повече време с некомпетентни хора. Lenovo Ownership As of October 1, 2011, 58% of Lenovo stock was held by the general public, 34% by Legend Holdings Limited, and 8% by other entities. The Chinese Academy of Sciences owns 36% of Legend Holdings.[76] The share of the Chinese Academy of Sciences, a PRC state science think tank, has the founding share and the largest share. As of 2011, the company is mostly privately managed, and it is registered and listed outside of Mainland China.

Така ли? Я дай малко примери за мръсни бомби - кога, къде?!?!

Сърбия 2000 година. После в България лятото започна такава суша, дето и старите хора не помнеха. Много мръсни бомби се изсипаха. Или ти явно нямаш нищо общо с България, след като не ти е известен този факт. Въобще българин ли си. Ограничено и ощетено в главата човече. Други примери като пораженията в Ирак, Афганистан няма и да обсъждаме. В Ирак беше първото масово изсипване.

Ти май не можеш да направиш разлика между "мръсна бомба" и бомба с връх от обеднен уран. А щом смяташ, че тези бомби са докарали суша, мого само да ти съчувствам. От хора като теб не се засягам - много си малък...

Ако Северна Корея реши да нанесе удар по Южна Корея - американската подводница ще потъне няколко минути преди това. Тия забравиха явно за Русия, Китай и Индия. Ха-ха-ха.

Онзи с готината прическа от снимката сигурно любим филм му е Великият диктатор.

Седерастите също сте прецакани ЯКО...(Според Гамизов по този начин всички абонати на ЕРП в България стават роби на американските компании)...Браво Ваньо браво Костофффффф

Сигурно голям кеф изпитват Седерастите когато ги лупат изотзад Американчетата с приятелски огън...да ви е честито СЕДЕРАСТИ...

Ядрените клизми са ги измислили първите ядрени държави ! И за да не им се правят такива срамни неща по-малки държави почват да разработват същите оръжия ! Цинизъм е да си монополист в дадено въоръжаване и да изискваш други да не го разработват ! Затова Иран и С.Корея са прави !

Лелее, ама как си си уцелил заглавието!

Трябва профилактично да се бомбардират държави като С.Корея, за да са наясно всички диктатори, че не е здраволсловно да си разработваш ядрено оръжие.

Правилно - първо

Еййй представителите на Седерастията много сте кръвожадни бе :))))))))))))

Че те кои диктатори останаха? Един дебел севернокореец, един иранец и един сириец. Тия които колят жени и деца никой не ги закача. Става дума за тия в Африка.

А къде забравихте "демокрцията" в Саудитска Арабия, Катар и др.? Що не ходят хамериканците и там да сеят демокрация кръв и бомби?

ЯНКИТЕ СА НАПЪЛНО ИЗПУШИЛИ !! Какви чадъри, какви пет лева. УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ИРАН ОТДАВАНА СА ИМ ЗАСАДИЛИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ПО ЕДНА АТОМНА БОМБА !!!!! За какво са им необходими ракети , когато само с едно позвъняване по GSM Али Хаменей ще направи на пепел ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА НА ОБАМА !!!! Айде стига с глупости. Мислете и тогава го правете.

Че за какво са им бази като са опасали цялото северно полукълбо и държат под ботуша си повече от 120 нации?!?!

густо майна акоо краварите си намерят най-после майстора ...и доста ще трябва да поразшиярт тоя път "най-великото" гробище - Арлингтънското...да да така е драги кравари

Кой ще си намери майстора бе ЛЕНИН - тези ядрени подводници и самолетоносачи около Северна Корея за чий уй мислиш, че са там - за да могат неграмотни лекета като теб да бълват простотии ли... а дръпнатите маймуни са пуснали някоя примитивна ракета, а янките са изравнили целият полуостров със земята!!! САЩ и Русия имат ядрен потенциал достатъчен за да унищожат живота на земята (всяка от двете държави поотделно)!!! Но това на теб май не ти стига мозъка за да го осмислиш тавариш КХМЕР !!!

Да де Китай с 200 000 000 милионна армия ще стои и ще гледа умно докато Американушките пуцат с ядрени ракети до границата му.....абе вие съвсем се онесвестихте бе с тея дивотии дет ги пишете...вашите любимци реднеците станаха разногледи от пренапрежение...

За какъв чадър говорят тези, бе, Сеул а на 10 км от границата с КНДР, ами там с един топ да изстрелят бомбичката северо корейците ще и отнеме 15-20 секунди да пристигне, НЯМА такава технология, която да спре това, да не говорим за разните му хитри крилати ракетки, които могат да се ползват за носители, или заблуждаващи техники като да направят залп 100 оръдия с една бомбичка сред тях, кой точно снаряд ще гонят 'Патриотите'? Никакъв чадър, янките плашат с ответен удар, ама атмните бомби носят повече резултати преди да гръмнат, иначе досега да са им пуснали няколко 'превантивни' бомбички...

Нали, тъпчат джепането и стрелят... Ами после?!?! Колко заряд могат да изстрелят и колко ще получат след акто пуснат духа от бутилката?

Укье Бранкооо след това едва ПОСЛЕТО...а послето е Китай с 200 000 000 милионна армия...и става май се джейсссссссссссссс...реднеците станаха разногледи от пренапрежение...

по прицип си прав ама никой не знае колко подводници имат Съветите около САЩ. При сегашня обсег на ракетите даже не е необходимо да са много близо. Не вярвам мечката да се е оставила беззащитна.

На Щатите им дай да търсят поводи за разпалване на войни. Войната за тях е интегрална част от икономиката на страната им. И все някога ще прекрачат прага на допустимото и ще ни докарат апокалипсис. Капитализмът си остава криминално явление, антинародно, опасно и изискващо контрола на народа. Не може отделни частни лица да решават съдбата на милиони хора. Частни, безотговорни и опасни, ненужни и противни. Идол на нашата десница.

Щом този път дори и Китай се разграничи от действията на С. Корея значи са се уляли.

моя товя не понимай...твоя нещо объркала се...))))

Хаха, някои хора още робуват на марксистко-ленинската политикономия на капитализма ...

"Кефат" ме тези севернокорейци. Преди 2-3 години заплашиха САЩ и др. да им изпратят храни и хуманитарна помощ защото били длъжни. Единствените които не молят за помощ а заплашват :)

Световен ТЕРОРИСТ-САЩ!!! На всеки 5,7,10 години САЩ- участват във военен конфликт! Ще ви кажа защо - защото срока на годност на видовете ракети се движи в този срок! Финансово-политически елит на САЩ е най-силният ТЕРОРИСТИЧЕН апарат в света!!

Ами не е ли по-евтино просто да си нарежат ракетите и да вземат нещо от скрап, вместо да ги гърмят, че и да плащат и за войници, транспорт и н'ам си к'во още?!?!?

АМи не, по-евтино им излиза да ги изстрелят. Ся току виж им потънал един самолетоносач който трябва да се изведе от експлоатация, щото разфасоването му ще струва стотици милиони долари.

дрънкали оружие, та нема да е лошо, един ядрен Мах-чадър, над северното полукалбо да опнат Янкините, и един по-малък, над Южното. Спаска

Ако толкова ти харесва Северна Корея иди там, ще ти платя еднопосечен билет за там. Навит ли си ?

САЩ да си отворят дупетата и да чакат корейската ракета да им се втъкне ахахахахха

тъпо пенсионерче,що не идеш и ти там при северно корейските си другари ами още тровиш земята тук.....като вонящ плъх си точно

При рутинни проучвания на американски геолози е установено, че над намерените петролни залежи е разположена някаква арабска държава. Задействана е военната машина за отстраняване на проблема.

Американците вече са почти независими от внос на петрол и до 2-3 години ще станат един от големите нетни износители. Тогава пък ще плачете, че отнемали пазарите на бедните арабски страни-износителки на петрол. То угодия няма...

Еди да де първо изтощават другите находища и като не остане нищо почват да цакат всички с "американски" цени... Ама скоро ще ги нюкнат така че нема кво да ги мислим затлъстелите мишоци...

на газ - може би на петрол у шестък 31 февруарий)))) тяи ги приказвай на краварите от Пета конюшня у Ню Амстердам анадън му?))))

Мене петрол ми не требе. Я и пеши моа си одим.

Имаше един виц: Върви играта "Стани Богат" в Израел. Въпрос: "Къде е погребан Ясер Арафат?" Изредени са четири града: Хеброн, Наблуз, Рамала и Ерихон. Играча иска жокер 50:50. Водещия "А сега ще помоля израелската авиация да премахне два от грешните отговори."

това, предполагам, е антисемитски виц...

САЩ има много бази в близост до Русия, защото има много държави, които искат щатски бази и ПВО на своя територия. А в близост до щатите има само 1-2 държави, които биха желали руско военно присъствие, при това не много активно. Отделно, че около щатите има и два океана. Просто геополитическата обстановка е такава, не че нещо....

Спри с расизма и омразата преди да е станало нещо необратимо в живота ти! Че тогава целият свят ще ти е крив!

Ей КХМЕРЧЕ ЧЕРВЕНО... като ти харесва комунизма бегом в Сев. Корея - Южна Корея произвеждат кораби, телевизори, коли, смартфони и прочие, а ония ЧЕРЕНИТЕ КХМЕРИ до тях само размахват ядрени бомби и плашат целия свят!!! По-долно и гнусно нещо от комуниста НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Това е бича на 20 и 21 век!!

до Доналт Дък ...какво знаеш ти за тази държаве бе момче с жълто около устата...Баце ти Коко е живял там достатъчно дълго и добре познава манталитета на тези хора...къде си тръгнал на краставичар краставици да продаваш...знаеш ли че там хората просто живеят на работните си места бе...и със 700 или 800 $ заплата нямаш шанс да преживееш бе и по добре да търсиш възможност за емиграция където и да било на друго място защото жизненият стандарт е много висок а пък в Япония двойно по висок от Ю.Кореа....защо разтягате локуми за неща от които хал хабер си нямате бе...

баце Коко,мислих че си само една куха червена лейка но ти явно си избягал от психиатрията...то колко като теб сега се разхождат свободно ,че и в мрежата се навират даже-диагнозата ви я каза др,Куртев-СПИН и както се знае до сега няма лек за нея така,че......чаршафчето и с бавни стъпки към Малашевци

До Смешко....Няма нищо по-аморално, гнусно и отвратително от българин-русофоб. Най-добре го е казал Чърчил през 1919 г. в Ньой докато наблюдава как българската делегация подписва договора за Първата ни национална катастрофа, Чърчил казва: - Така се пада на народ, който вдига оръжие срещу своите освободители! Затова и днес е съвсем нормално българите да изчезват от лицето на земята, като намаляват с 80 хиляди годишно. Бог не забравя! Защото Чърчил е прав. Със своята примитивна неблагодарност България напълно е заслужла печалния си край, на който сме свидетели. Народ с такава морална и нравствена недостатъчност не заслужава да съществува.

Какви освободители бе смешник... Руснаците са поробители - винаги са гледали на нас като на Руска ГУБЕРНЯ!!! Техните слуги - от БРП (БКП) са изклали цялата интелигенция след 1944 г. Ей такива руски подлоги като теб са национални предатели - РУСИЯ е враг номер 1 на България ...

Айдеее дежурната СЕДЕРАСТИЯ стои на бойният си пост и бди... Вие седерастите също ЯКО сте прецакани....затова не си струва да ви отговарям...на умряло куче нож не се вади :)))))))))))))Навремето Любиша Самарджич беше казал в едно свое интервю че на Балканите живеят най твърдоглавите хора...междувпрочем Петър Дънов твърди същото в едно от своите съчинения...и от тази гледна точка Българина чак когато бъде притиснат ЯКО тогава му идва акълЯ хкойто му идва отпосле...

Ти адвокат на Бог ли си нещо та се вживяваш и раздаваш присъди? Българския народ е преживял хиляди години и до днес съществува, много по-големи империи не съществуват! Та явно Бог има чудесно отношение към нас само ни трябва правилното отношение. Което няма нищо общо с твоето осъждение и тотално помрачени умазаключения!

Коко, ти четеш историята както дявола евангелието. А Чърчил не закачай - той винаги е говорил това, което е добро за Англя и не му е пукало (естествено) за БГ. Руснаците са ни освободили от турците, но не ретроградния им цар, а войниците, т.е. народа. А войната срещу Турция е била изключително наложителна за царя в онази политическа ситуация, при това популярна и сред обикновените хора - нали се защитава друг "славянски" народ. Така че, поне що се касае до самодържеца, освобождението ни е било въпрос на ИНТЕРЕС. И какво става след него - Русия прави всичко за да ни превърне в Задунайская губерния. Добре, че е бил Стамболов, за да ни измъкне от задушаващата прегръдка на Сибирската мечка. Аз не съм русофоб, защото обичам руския народ, но ненавиждам ретроградната,имперска политика на управлението им. Народът им винаги е бил държан беден, гладен и уплашен, за сметка на управляващата олигархия. Никога в Русия не е имало истински граждански свободи. А народите, които са пъшкали под ботуша й са били мачкани и изтребвани най-безцеремонно. Ето срещу тези черти на Русия съм против, и не само аз, а всички трезвомислещи и знаещи хора в родината ни. Защото освен освобождението ни от турците, не виждам НИЩО ХУБАВО което да е донесла ретроградната, деспотична и корумпирана държавна машина на Русия на милото ни отечество.

До Смешко...Какво всъщност казваш ти...Русия добре направила че ни освободила но пък Царя им бил ЛОШ...егати...сега как така да ти отговоря че да не звучи обидно...паметника на Цар Освободител стои насред София...като си ербап иди да го бутнеш тогава...ако пък говориш пък срещу Николай 2ри, имай впредвид че е канонизиран и в такъв случай хвърляш кал срещу Светец...не искам да ти напомням че това никак не е здравословно...

абе смехуране я не ми дрънкай за тоя самоаводенски кръчмар - най-мракобесната фигура в БГ история ...и само да нее ми кажеш че е Велик..щото само за тва че докара кобургите трябваше не един ами 10 пъти да бъде публично посечен и за сведение на теб обичащия руския народ и чаткащ ингилизките работи се справи с това кой пмиревозва Сюлейман паша от Черан гора за Шипка...наистина май си смешник!!!

Това, за Чърчил, дето уж го бил казал, в някой пенсионерски клуб ли ти го обадиха? Егати наглата лъжа!

От начало, когато прочетох скудоумните коментари тук,заклеймяващи САЩ и подкрепящи режима в Северна Корея, логично реших, че те са дело на писачите от БСП/БКП. Но после се замислих и се досетих, че поне част от тях са дело на последователите на руския агент и хрантутник Сидеров. Та нали за него има само две мишени на умразата - САЩ и Турция- исконните врагове на Русия. И ето удобен случай да се наплюят САЩ, без значение, че само те са в състояние да възпрат дивия военен комунистически режим на Северна Корея. Че защо например неговата любима Русия (как няма да е любима, като изцяло го финансира) не защити демократичната Южна Корея, чийто народ неуморно се труди за просперитета си, без да се занимава със съседите си или да ги заплашва? Няма такова нещо - Русия и СССР винаги са били на страната на диктаторите, на ретроградните и противонародни режими, защото и техния винаги е бил такъв. Нали и сега в Русия един кръг назначени от Путин олигарси смучат народа си, държан както винаги беден, подтиснат, уплашен. И за това Путин и българският му хрантутник Сидеров никога не ще подкрепят Южна Корея, защото тя е жив пример за предимствата на демокрацията пред комунистическата или посткомунистическата диктатура.

Американците нямат право да спират "дивият комунизъм" в Северна Корея или която и да е друга суверенна държава, докато той се разпространява вътре в рамките на самата държава.

Да, но те не се задоволяват с "вътре". Строят ракети, съоръжават ги с атомни бойни глави, денонсират договорите си за ненападение с Южна Корея!!! Какво, да ги оставим да съсипят съседите си ли, само защото са по-умни и за това по-богати от тях?

Смешко, трудно ли ти е да си представиш, че има хора, които ясно виждат, че за България произтичат злини и от Русия, и от САЩ.

Правилно им го каза, но този сайт гъмжи от РУСКИ ПОДЛОГИ и нац.предатели - Те искат да ги управлява диктатор - така са живели и така са свикнали!!!

тези революции не водят до нищо добро - северна корея, русия, китай, куба - от един тиранин та на друг, по-голям ... сталин, ким ир сен, кастро...уж освободители на народа...пък народите им умират от глад и човешките права биват поголовно постъпквани....внимавайте с революциите...пътят към ада е постлан с добри намерения..

За диктаторите - ОК! Ама недоразумението 'демокрация' си има диктатор или финансова хунта зад кадър - анонина диктатура. Отпред 'избраните' чрез фалшификация кукли на конци.... Това у нас бе окачествено като олигархичен модел. На Запад е същото, само че по-замазано....

Като чета пак коментарите си викам: оня чешки евреин, много точно беше изобразил политическата карта на България като осеяна с турски кенефи с червени и сини водопроводи и канализации.

Ами какво правиш за да се промени тази ситуация? Или си мислиш че ти си си ОК другите дето са зле да се променят а? Хубаво си видял нещо дето от космоса се вижда давай сега да видим промяната, която ти ще донесеш чрез твоя живот!

Шибаното кюфте на снимката е пръв приятел на Болен Лидеров.

Американците досега винаги воюват на чужди територии. Интересно ми е ако войната се пренесе на тяхните брегове какво ще се случи с тея мижитурки. Мисля си че за една седмица и ще са капитулирали !

Ами и ако там живата Църква стане под 1% от населението, благодарение на "толерантност" и "модерност" не само ще се пренесе ами чак и няма да ги има. Но при положение, че там има 30% Християни ама истински не от тия дето мислят, че една свещичка, икона или Дева Мария ще им помогне няма да се случи нищо кой знае какво! Напротив ще мачкат сатанински комунисти навсякъде по света!!!

А бре спрете се Ту американци, ту руснаци Отворете си учите - най вече червените идеалисти. Народа в северна корея мизерства, страда. Там има истински геноцид. Против съм северно корейското управление. Не е важно какъв е строя - монархия, комунизъм или демокрация - Важно е какви са хората начело. В случая водачите в северна корея не струват. Така че червените да си траят. Ето ние уж сме демокрация - но нашите управници не стават. Престанете да възхвалявате различните модели и строеве. Започнете да мислите за обикновените хора, защото всичко е на техен гръб. Идват избори, вие сами ще си решите съдбата такава каквато заслужвате, и после недейте да плюете наляво и надясно

Ми да си направят революция и да се освободят!

Като Либия, Сирия ли. или като китайските студенти на червения площад, които ги прегазиха с танкове. Голия севернокоерец как да се освободи като с/у тях има танкове и автомати и един луд диктатор.

Ти виждал ли си жив северно-кореец в северна корея? Тези хора са с най-промитите мозъци на света, няма други такива. Просто и на сън и мисъл не може да им премине през главата за някаква промяна. И през най-върлите години на нашия соц нямаше такова нещо...

Виж сега аз не съм турчин но щом живееш тук аз те приемам за брат! Проблема е, че няма от къде да дойдат тези морални хора. Ти сигурно си мохамеданин но трябва и на теб да ти кажа, че няма ли огромна маса от хора, които да познават Бог и да ходят в неговата воля нищо, никога няма да се случи!!!

И какво ще избереш на "изборите" бе, душка. От две л..на, по-малко миризливото, но по-рядкото. Еми докато продължавате с този "избор" шъ съ упрайм.

Проблемът е че нямаме активно българско общество. Лично аз последно гласувах за Царя когато дойде и каза че ще оправи България за 800 дни. От тогава не съм гласувал - за добро или за зло. Ние имаме нужда от истински водачи и неопоречени лидери. Може да си направим нова партия. Но ни липсва организация и в момента поставени хора се възползват от протестите и се представят като лидери. Народът ни е много разединен. Даже и в момента се караме по между си кой какъв бил и кой кого подкрепя. Като видиш за един коментар има и много + и много "-" и, разбирам че все още не сме узрели за промяна. Докато в тази държава не се сменят 1, 2 поколения или начина на разсъждения нищо няма да се промени

Съгласен съм с липсата на гражданско общество. Но голяма стъпка към него ще бъде и когато турците разкарате това ДПС от политическата сцена. Щото то се оказа важна част от механизма разделяй и владей, от който вие страдате наравно с нас.

Аз съм против ДПС от много години, писах че и последно съм гласувал за Царя. ДПС ще изчезне, както и БСП, когато се смени едно поколение. Защото поддръжниците и на двете партии са пенсионерите. Аз съм за модерна, икономически развита и свободна държава. Не дяла хората по цвета, а по делата, за разлика от много хора във този форум.

Дано не съм прав, но според мен сценарият вече е написан. Отнякъде (не е нужно да се знае откъде) идва някаква ракета и удря южнокорейска цел. Това дава повод на американците да се развихрят и да смелят тъпите севернокорейци. Дано само да не използват атомни бомби, че ще замърсят целия свят тези малоумници.

Е това, без супер съвременни и мощни оръжия, няма как да стане за съжаление. Не обичам политиката на САЩ като световен жандарм заради икономическите си интереси,бъркат и то доста и резултата е навсякъде по света, но .. Северна Корея е един "цирей" и трябва да се изреже за добро. Но конвеционална война е невъзможна > 1 мл фанатична армия, терен почти като Афганистан, промито идеологически с годините население> това е една дълга и кръвопролитна война в която никой няма да се напъха. Остава.. това което е немислимо за 21в и да не се случва-ограничена ядрена война и много жертви сред населението:-(. Така че там решение няма да има скоро.

Айде почвайте се че да се свършва!

Много ти ходи "ника" на изразеното мнение.

Ей на това му се вика, "Разделяй и владей!". Ако не бяха две Корении, кво щеше да търси американски флот там. А, сега е защитник на мира и демокрацията. Как в Европа по време на желязната завеса. Сега "заради Русия". Враг да има, другото е лесно.

За да защитаваш червените шизофреници в северна Корея явно си като тях.

Значи, за САЩ ще е най-добре да има военен конфликт, понеже хем ще си поиграят на война, хем после ще установят още по-силно влияние в Южна Корея. А това е добре - ще могат лесно да си играят с Япония.

Г-н Владо - разбрахме, че си върл американофоб. Написал си си мнението.Не е нужно под всеки пост да пишеш "задълбочения" си каментар. Или това е повелята на Позитано 20?

Ми кат не ти изнася, не чети :) Хикса горе вдясно и бегай :) Ама поне разбрахме, че от Позитано плащали за писане в теми за САЩ-КНДР.

И да плащат е само на "наши хора" :((( язък, че се броят лява партия - тънат в пари, а не вземат да организират социално слабите граждани срещу съответното подпомагане да бълват мнения по форумите.

В момента няма по-ретроградна и при това агресивна страна от Северна Корея. Народът там гладува, нямат най-обикновени за съвременния човек придобивки. А един престъпен кръг от диктатори с крайна, комунистическа идеология продължават да ги държат в крайна нищета и подчинение. И естествено расте завистта към съседната процъфтяваща, богата и демократична Южна Корея. Завистта е страшно нещо, а елементарното сравнение между двете страни показва дали комунизма или демокрацията са по-добри за народите. А нашите пък, българските нискочели комунистчета, ще се скъсат да пишат глупости тук, в подкрепа на последните остатъци на този човеконенавистен строй в света.

Бе мани, щото ти си чел какво е "комунизъм" и какво е "демокрация"?

Защото ти явно си чел за тези неща от Маркс, Енгелс и Ленин. А, вероятно и от Чомски, който успява да прикрие под популярна благовидна външна форма вонящата философия на горните трима. Но с каквото и да прикриеш, мирише на посреддственост, бедност (последните две винаги вървят ръка за ръка) и много страдание, добавено към сегашното страдание на най-бедните.

Много ти ходи "ника" на изразеното мнение.

jingiby

Северна Корея е пример за примитивен военен комунизъм. Държавата се управлява от очевидно комплескиран човек, който завършил в Швейцария, но решил да се покаже по-велик от великите си дядо и баща - комунистически диктатори от сталинистко-маоистки тип. Жалко за южнокорейците, че трябва да разчитат на янките да ги пазят, което не е най-добрия вариант, имайки предвид милитаризма на последните.

Смяташ че средностатистическият севернокореец симпатизира на САЩ и разчита на тяхната помощ? Така ли?

Confidential

Опс извинявам се. Имал си в предвид южнокорейците.

Едно забелязвам аз, че и в комунизма и в демокрацията, не управлява обществото.

Ако имаш предвид България, то да поясним - у нас няма демокрация, у нас управлява посткомунистическата олигархия, ние имаме по-малко демокрация и законност от една бананова република.

VeDike има предвид "демокрация" и го казва, ама ти си кон с капаци! Демокрация има и в Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария, Белгия и др. В същите тези държави има огромни протести на хората срещу тези, които ги управляват. Ама нали трябва да сме зомбирани американофили и да повтаряме като папагали "да живее хамерика, да живее хамерика". Чакай да ти кажа, че не съм бил и в Северна Корея, щото не съм могъл и щото не искам. Искам в България да живея и без да ми се лепят измислени политически етикети. Кой не иска да живее в нормални условия? Ама говорим за един г.з и една уста, а не, както много хора взаимстваха от "американската мечта"-колкото повече, толкова по-добре...

Като чета коментарите тук, все едно съм се върнал в годините на комунизма. Бичува се "американския империализъм", само дето не се славослави великия СССР. Ама че има резолюция на ООН срещу милитаризирането на Северна Корея, че тя заплашва суверенна страна с ядрен удар - нито дума. И какво да направи САЩ според вас - да остави комунистите да избият населението на приятелската си и демократична страна? За да им стане кеф на такива пещерни комунисти, като тези, които непрекъснато пишат в този измислен Дир.бг? Няма да го бъде и скоро севернокорейците ще идат където им е мястото - на бунището на историята. Ако, разбира се не им се прииска да си поиграят преди това на бомбички...

Нали! Ах тия зли комунисти! Които се врат във всяка държава и си строят военни бази навсякъде. В която родна страна ходят тежко въоръжени полицаи и военни и има военни постове по магистралите. Където могат да те спрат ей така на улицата и да те арестуват без обвинение, само щото някой те е набедил за странен. Където могат да ти влязат в дома, да застрелят майка ти, а после да се окаже, че са объркали адреса с 2 пресечки. И даже нямаш право на обезщетение или извинение. Държавата в която убиха двама президенти които искаха да направят долара независим от чуждестранните банкери (Кенеди и Линкълн). Ах тия лоши комунисти.

Уф, грешка. То не било СССР, а САЩ ...

Тежко въоръжени полицаи не вървят навсякъде, а където има събрани комунисти. Военни постове по магистралите не сме видели в САЩ, а в Северна Корея. Без обвинение не могат да те арестуват, даже е подсъдно. Просто нямат право и не го правят. За разлика от комунистическите държави, в които всичко беше възможно и ненаказуемо. Помним! Да влязат в дома ти могат именно комунистите. Правеха го, документирано, исторически доказан факт. Убили двама президенти? Социализмът и комунизмът са убили 80 молиона души през миналия век и няма нито един режим или едно явление на земята, което да е убило толкова хора за толкова време. Ах тия лоши комунисти! Наистина! И няма грешка, видели сме го с очите си. Иначее всеки може да си врътка памфлетчета из ДИР, но дир-никът му лъсва в червено веднага, когато изопачи цял ред факти. По комунистическому, другари, щом лъжем дружно, да го премем за истина! Логиката на посредствения човек. Даже думата човек не мога да я употребя за комунист без да имам угризения. Убивате. Убивате хора, убивате щастия, убивате и себе си, както туморите опитват да доминират, докато унищожат и себе си. Изродени сте.

Северна Корея е известна с редовните си атаки срещу целия свят. Оня ден падна севернокорейска бомба насред Манхатън.

Не разбирам как има отрицателни знаци при долните констатации? Ами напишете си мненията. Или се срамувате?

Про-американците са известни с липсата на нормална аргументация и невъзможност за елементарни обяснения пред свършен факт.

Янки, от 60 години насам, все ви се иска да направите, втора, трета....десета "Хирошима" ...и все се чудите как да си направите "вратичка" в международното право за да си изпробвате най-новите оръжия!? намирам някакво сходство между нас и американския народ на Съединените щати - не знам как се оставят десетилетия да бъдат "демократично управлявани" от една масонска каста, която се грижи единствено за своите милиарди, билиони и трилиони.... олигархия, която си създава световни кризи, но явно иска и редуциране на населението на планетата с някой друг милиард...

Не забравяй, че там са открили методите за зомбиране - кредити, що-годе евтин живот, забавление по телевизията, храни с ГМО и патриотични надъхвания. Когато се отгледат 1-2 поколения по този начин, почват да го приемат за нормално. Само дето, в последните няколко години има значително пробуждане. Едно време не е можело да се говори дори за убийството на Кенеди, а какво остава да се спомене версия различна от официалната. А само няколко години след 9/11 повече от половината американци смятат, че тяхното правителство има нещо общо с атентатите. От САЩ почна Окупирай. Имаше десетки протести със стотици хиляди протестиращи, но това не го излъчиха по големите медии държани от корпорациите. Добре, че е интернет.

За американците е ясно, ти кажи защо севернокорейците се милитаризират толкова настървено и така яростно се готвят за евентуална война със СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ от Южна Корея? Аз намирам това за АДСКИ НЕНОРМАЛНО. Вместо да се обединят като Източна и Западна Германия например, нали са един народ!?!

Кво се милитаризират бре - половината им войници са на доизживяване и са такива само защото осигуряват безплатен труд по строежите и поддръжката, което е даже по-евтино от и без това безплатната работна ръка сред гражданите. Не знаят как се стреля. КНДР се въоръжава само откъм техника, която е сред най-лесните мишени при бъдеща атака. Ние в една България разполагаме с по-добри изтребители. Нашите 5 летящи МиГ-29 са по-добри от всичко което може да извади като самолети последната издънка от рода Ир. МиГ 21 не е заплаха за ПВО-то и на Япония и на Южна Корея и за американските кораби наблизо. Просто единствения дебел севернокореец ще реши да детонира някоя мръсна бомба насред Сеул. Дотогава и той и американците се дразнаят взаимно колкото да не заспят. На дебелия му е ясно, че ако стъпи на юг, Пхенян изчезва. На американците е ясно, че ако влязат първи в Севера, дебелия няма да издържи психически и ще направи поразия. И не виждам как това ми мнение ме прави американофоб :) Просто не цвиля от кеф за едните или другите, както правят повечето в подобни спорове.

по принцип е така, но тук има и много пропаганда. Какво значи "милитаризират" - за тази милитаризация по цял ден ни говорят само американците! защо нищо не се казва за милитаризацията на Южна Корея?? съгласи се, ако тия дни не Южна, а Северна Корея прави мащабно военно учение, съвместно с Китай или Иран примерно, кво стаа?? Южняците веднага ще са вдигнати на крак, най-висока степен на бойна тревога, и американския флот пак ще "доприпка"....но тогава няма да се говори, че Южна Корея се милитаризира! най-добре е народите да се обединят, но според мен това ще е много трудно, да не кажа невъзможно.Тук различията са не само икономически, но и из корен дълбоки, цивилизационни!! явно никой не иска да отстъпи, а от това страдат обикновените хора, уви... ...и апропо, нас, кой ще ни осигури "ядрен чадър" от янките??? те отдавна са забили основния "крайъгълен камък" в международното право - да решават императивно, кои държави са "демократични" и кои не, сиреч кои са "правилните".....

за пореден път американските провокатори се готвят да запалят нова война,но тази война може да стане много по-опасна от досегашните.....

Значи американците най-нахално показват мускули пред КНДР и Китай, близо до техните териториални води, и видиш ли много било лошо когато корейците и китайците се изкажат негативно по този въпрос? Само да не се повтори инцидента на 2006г. със самолетоносача Кити Хоук. Ама този път с корейско участие.

Ако не си забелязал повечето войници, участващи в учението са от южнокорейската армия. Те са си на своя територия. А щатите действат в района като техни съюзници, помагащи им да обезпечат своята защита срещу евентуални действия на Северна корея.

Ти ако не си забелязъл, в днешната война няма значение кой колко хора ще вкара в месомелачката. Я кажи какво ще стане, ако Русия или Китай проведат военно учение на >100 км от Калифорния? И тия игри са чисто и просто напомняне и показване на мускули пред Северна, Китай и Русия. Да са наясно, че САЩ са в района. Пак споменавам - инцидента от 2006-та. Тогава китайците се избъзикаха яко с американците.

Коментари - САЩ отварят ”ядрен чадър” над Южна Корея | Днес.dir.bg

САЩ отварят ”ядрен чадър” над Южна Корея

Военните кораби на САЩ с ядрено оръжие ще останат във водите на Република Корея и след приключването на американско-южнокорейските маневри, провеждани в момента.

Обратно в новината

Коментари - САЩ отварят ”ядрен чадър” над Южна Корея | Днес.dir.bg

Коментари

Хаха. Наистина много елементарна илюстрация. От елементарен човек - елементарни неща. И неверни при това. Защото, ако баба ти говори за чумни бацили, ти, който претендираш да си д-р, би трябвало от обща култура да знаеш, че чумата се предизвиква от бактерии. Нека се върнем на темата, защото и психонализът ти е отчайващ, както медицинските и политическите ти познания. Китай НЕ владее САЩ и не може да го владее по ред причини: 1. Китай държи само около 20.4% от външният дъл на САЩ, който е обслужван редовно. 2. Дългът е в долари, от които САЩ могат да си печатат неограничено количество, ако пожелаят. 3. Въпреки многомилионната си армия, Китай е много далеч от военно превъзходство над САЩ. 4. Независимо от икономическия си възход, Китай е все още далеч зад САЩ. 5. Повечето от китайските големи фирми имат значителен процент чуждестранен капитал, а производството там е все още главно на ишлеме, което значи, че китайската икономика е напълно зависима от външните поръчки и износа, който пък е главно за САЩ. 6. Поради нарастването на цените и все още ниското качество, много фирми се изнасят от Китай, което ще намали икономическия му растеж в следващите години. 7. Китайският държавен дълг наближава 90% от БВП. 8. Китай има много сериозни вътрешни проблеми, които могат да повлияят сериозно на състоянието му. Някои от тях са тоталитарния модел, където нараства напрежението между власт и капитал, стремежът към ниски заплати за да привлича страната външни поръчки, имотния балон, който е само въпрос на време да се спука и т.н. Е, наистина не виждам бацили, но виждам други неща, докато ходя в Китай и на други места по света.

Не от елементарен човек, а ЗА елементарен човек. Защо си толкова глупав. Да не би да живееш в САЩ. Там са леко неадекватни, приблизително като теб. Освен че си неориентиран и лъжеш: "Пекин, 6 март (Синхуа) -- Държавният дълг на Китай е около 17.5 трилиона юана (2.78 трилиона щатски долара), което е около 43% от брутния вътрешен продукт на страната, заяви във вторник Ян Кайша, президент на Industrial and Commercial Bank of China. Дългът се състои от 10.7 трилиона юана (1.7 трилиона долара) задължения на местните правителства, и 6.8 трилиона юана (1.07 трилиона долара) дълг на централното правителство, каза Ян по време на пресконференция в кулоарите на годишната парламентарна сесия на Китай."

Както се вижда от предния коментар, представяш фалшива информация. С уговорката, че нито една страна няма да си представи реална икономическа информация. Защото така става уязвиа за икономическа атака. Няма такива глупаци. Като теб. Не ми се обсъждат останалите глипости, които си написал. Този дълга в Китай 2/3 е вътрешен. Както и това, че отразява, "горещите пари" или не е точно дълг. И не е по нетна стойност. Китай са с огромни резерви в злато и ценни метали. Дори американския дълг, който притежават е повече. Американски дълг им е нужен, защото при конфликт ще го разпродадат и ще сринат САЩ. Вместо бомби. Едва ли ще го разбереш. От Китай все още никой не се е изнесъл, защото фирмите нямат по-добри условия. Основна причина е юана, той е в основата, а не товоите бла бла титанични мисли. Отговори си защо. По-голямата част от БВП на САЩ са кухи финансови услуги, които не създават нищо. А Китай създава. Леново, ако нещо ти говори е китайско. И ако за тях кажеш, че са изостанали, значи наистина си зле. Много си трогателен и сладък, като се опитваш да ме убедиш, че една фалирала държава САЩ с над 16 трлн нетен дълг е много по-добре от Китай с огромни резерви и излишъци във всичко. Това е смешно. Както е смешно, че повечето икономика на китай е в чужди инвеститори. Тази глупост къде я чу. Не си я чел, защото няма идиот, който да напише такава глупост. Това, както и повечето, което си писал са някакви собствени умотворения на база общопопулярни слухове. Трудно ще сравня една държава на 5000 години с някаква еднодневка на 300 години, която е на път да се разпадне. Ако това ти е ползата от пътуванията, напразно си похарчил парите. Случайно да си се огледал, като си пътувал, че има и други пътуващи. Изкарай пооне някакъв курс по финанси и икономикс. Много си бос. Само да се помпаш със сачувствие не става.

Ха-ха, за Китай има други по-достоверни източници от самите китайци. Например, анализа на Баркли от Януари т.г., според който само дългът на централното и местните правителства се определя на 65% от БВП, но като се прибавят и задълженията на държавните компании стига до 97%. Какво да правиш, макар и с дръпнати очи, комунистите са си комунисти - и харчат и лъжат без мярка. И да кажеш, че Китай е социален, няма такова нещо. За изнасянето на производството - има и по-евтини места, например Виетнам, Индия, а и в Мексико не е много по-скъпо - като сложиш по-доброто качество и намалените транспортни разходи американците ги устройва идеално. Така ще държат и повече потенциални емигранти в страната им. За Леново - това е всъщност IBM и Китай не е създал нищо, а за собствеността - виж по-долу и помоли някой да ти преведе, че не ми се губи повече време с некомпетентни хора. Lenovo Ownership As of October 1, 2011, 58% of Lenovo stock was held by the general public, 34% by Legend Holdings Limited, and 8% by other entities. The Chinese Academy of Sciences owns 36% of Legend Holdings.[76] The share of the Chinese Academy of Sciences, a PRC state science think tank, has the founding share and the largest share. As of 2011, the company is mostly privately managed, and it is registered and listed outside of Mainland China.

Така ли? Я дай малко примери за мръсни бомби - кога, къде?!?!

Сърбия 2000 година. После в България лятото започна такава суша, дето и старите хора не помнеха. Много мръсни бомби се изсипаха. Или ти явно нямаш нищо общо с България, след като не ти е известен този факт. Въобще българин ли си. Ограничено и ощетено в главата човече. Други примери като пораженията в Ирак, Афганистан няма и да обсъждаме. В Ирак беше първото масово изсипване.

Ти май не можеш да направиш разлика между "мръсна бомба" и бомба с връх от обеднен уран. А щом смяташ, че тези бомби са докарали суша, мого само да ти съчувствам. От хора като теб не се засягам - много си малък...

Ако Северна Корея реши да нанесе удар по Южна Корея - американската подводница ще потъне няколко минути преди това. Тия забравиха явно за Русия, Китай и Индия. Ха-ха-ха.

Онзи с готината прическа от снимката сигурно любим филм му е Великият диктатор.

Седерастите също сте прецакани ЯКО...(Според Гамизов по този начин всички абонати на ЕРП в България стават роби на американските компании)...Браво Ваньо браво Костофффффф

Сигурно голям кеф изпитват Седерастите когато ги лупат изотзад Американчетата с приятелски огън...да ви е честито СЕДЕРАСТИ...

Ядрените клизми са ги измислили първите ядрени държави ! И за да не им се правят такива срамни неща по-малки държави почват да разработват същите оръжия ! Цинизъм е да си монополист в дадено въоръжаване и да изискваш други да не го разработват ! Затова Иран и С.Корея са прави !

Лелее, ама как си си уцелил заглавието!

Трябва профилактично да се бомбардират държави като С.Корея, за да са наясно всички диктатори, че не е здраволсловно да си разработваш ядрено оръжие.

Правилно - първо

Еййй представителите на Седерастията много сте кръвожадни бе :))))))))))))

Че те кои диктатори останаха? Един дебел севернокореец, един иранец и един сириец. Тия които колят жени и деца никой не ги закача. Става дума за тия в Африка.

А къде забравихте "демокрцията" в Саудитска Арабия, Катар и др.? Що не ходят хамериканците и там да сеят демокрация кръв и бомби?

ЯНКИТЕ СА НАПЪЛНО ИЗПУШИЛИ !! Какви чадъри, какви пет лева. УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ИРАН ОТДАВАНА СА ИМ ЗАСАДИЛИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ПО ЕДНА АТОМНА БОМБА !!!!! За какво са им необходими ракети , когато само с едно позвъняване по GSM Али Хаменей ще направи на пепел ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА НА ОБАМА !!!! Айде стига с глупости. Мислете и тогава го правете.

Че за какво са им бази като са опасали цялото северно полукълбо и държат под ботуша си повече от 120 нации?!?!

густо майна акоо краварите си намерят най-после майстора ...и доста ще трябва да поразшиярт тоя път "най-великото" гробище - Арлингтънското...да да така е драги кравари

Кой ще си намери майстора бе ЛЕНИН - тези ядрени подводници и самолетоносачи около Северна Корея за чий уй мислиш, че са там - за да могат неграмотни лекета като теб да бълват простотии ли... а дръпнатите маймуни са пуснали някоя примитивна ракета, а янките са изравнили целият полуостров със земята!!! САЩ и Русия имат ядрен потенциал достатъчен за да унищожат живота на земята (всяка от двете държави поотделно)!!! Но това на теб май не ти стига мозъка за да го осмислиш тавариш КХМЕР !!!

Да де Китай с 200 000 000 милионна армия ще стои и ще гледа умно докато Американушките пуцат с ядрени ракети до границата му.....абе вие съвсем се онесвестихте бе с тея дивотии дет ги пишете...вашите любимци реднеците станаха разногледи от пренапрежение...

За какъв чадър говорят тези, бе, Сеул а на 10 км от границата с КНДР, ами там с един топ да изстрелят бомбичката северо корейците ще и отнеме 15-20 секунди да пристигне, НЯМА такава технология, която да спре това, да не говорим за разните му хитри крилати ракетки, които могат да се ползват за носители, или заблуждаващи техники като да направят залп 100 оръдия с една бомбичка сред тях, кой точно снаряд ще гонят 'Патриотите'? Никакъв чадър, янките плашат с ответен удар, ама атмните бомби носят повече резултати преди да гръмнат, иначе досега да са им пуснали няколко 'превантивни' бомбички...

Нали, тъпчат джепането и стрелят... Ами после?!?! Колко заряд могат да изстрелят и колко ще получат след акто пуснат духа от бутилката?

Укье Бранкооо след това едва ПОСЛЕТО...а послето е Китай с 200 000 000 милионна армия...и става май се джейсссссссссссссс...реднеците станаха разногледи от пренапрежение...

по прицип си прав ама никой не знае колко подводници имат Съветите около САЩ. При сегашня обсег на ракетите даже не е необходимо да са много близо. Не вярвам мечката да се е оставила беззащитна.

На Щатите им дай да търсят поводи за разпалване на войни. Войната за тях е интегрална част от икономиката на страната им. И все някога ще прекрачат прага на допустимото и ще ни докарат апокалипсис. Капитализмът си остава криминално явление, антинародно, опасно и изискващо контрола на народа. Не може отделни частни лица да решават съдбата на милиони хора. Частни, безотговорни и опасни, ненужни и противни. Идол на нашата десница.

Щом този път дори и Китай се разграничи от действията на С. Корея значи са се уляли.

моя товя не понимай...твоя нещо объркала се...))))

Хаха, някои хора още робуват на марксистко-ленинската политикономия на капитализма ...

"Кефат" ме тези севернокорейци. Преди 2-3 години заплашиха САЩ и др. да им изпратят храни и хуманитарна помощ защото били длъжни. Единствените които не молят за помощ а заплашват :)

Световен ТЕРОРИСТ-САЩ!!! На всеки 5,7,10 години САЩ- участват във военен конфликт! Ще ви кажа защо - защото срока на годност на видовете ракети се движи в този срок! Финансово-политически елит на САЩ е най-силният ТЕРОРИСТИЧЕН апарат в света!!

Ами не е ли по-евтино просто да си нарежат ракетите и да вземат нещо от скрап, вместо да ги гърмят, че и да плащат и за войници, транспорт и н'ам си к'во още?!?!?

АМи не, по-евтино им излиза да ги изстрелят. Ся току виж им потънал един самолетоносач който трябва да се изведе от експлоатация, щото разфасоването му ще струва стотици милиони долари.

дрънкали оружие, та нема да е лошо, един ядрен Мах-чадър, над северното полукалбо да опнат Янкините, и един по-малък, над Южното. Спаска

Ако толкова ти харесва Северна Корея иди там, ще ти платя еднопосечен билет за там. Навит ли си ?

САЩ да си отворят дупетата и да чакат корейската ракета да им се втъкне ахахахахха

тъпо пенсионерче,що не идеш и ти там при северно корейските си другари ами още тровиш земята тук.....като вонящ плъх си точно

При рутинни проучвания на американски геолози е установено, че над намерените петролни залежи е разположена някаква арабска държава. Задействана е военната машина за отстраняване на проблема.

Американците вече са почти независими от внос на петрол и до 2-3 години ще станат един от големите нетни износители. Тогава пък ще плачете, че отнемали пазарите на бедните арабски страни-износителки на петрол. То угодия няма...

Еди да де първо изтощават другите находища и като не остане нищо почват да цакат всички с "американски" цени... Ама скоро ще ги нюкнат така че нема кво да ги мислим затлъстелите мишоци...

на газ - може би на петрол у шестък 31 февруарий)))) тяи ги приказвай на краварите от Пета конюшня у Ню Амстердам анадън му?))))

Мене петрол ми не требе. Я и пеши моа си одим.

Имаше един виц: Върви играта "Стани Богат" в Израел. Въпрос: "Къде е погребан Ясер Арафат?" Изредени са четири града: Хеброн, Наблуз, Рамала и Ерихон. Играча иска жокер 50:50. Водещия "А сега ще помоля израелската авиация да премахне два от грешните отговори."

това, предполагам, е антисемитски виц...

САЩ има много бази в близост до Русия, защото има много държави, които искат щатски бази и ПВО на своя територия. А в близост до щатите има само 1-2 държави, които биха желали руско военно присъствие, при това не много активно. Отделно, че около щатите има и два океана. Просто геополитическата обстановка е такава, не че нещо....

Спри с расизма и омразата преди да е станало нещо необратимо в живота ти! Че тогава целият свят ще ти е крив!

Ей КХМЕРЧЕ ЧЕРВЕНО... като ти харесва комунизма бегом в Сев. Корея - Южна Корея произвеждат кораби, телевизори, коли, смартфони и прочие, а ония ЧЕРЕНИТЕ КХМЕРИ до тях само размахват ядрени бомби и плашат целия свят!!! По-долно и гнусно нещо от комуниста НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Това е бича на 20 и 21 век!!

до Доналт Дък ...какво знаеш ти за тази държаве бе момче с жълто около устата...Баце ти Коко е живял там достатъчно дълго и добре познава манталитета на тези хора...къде си тръгнал на краставичар краставици да продаваш...знаеш ли че там хората просто живеят на работните си места бе...и със 700 или 800 $ заплата нямаш шанс да преживееш бе и по добре да търсиш възможност за емиграция където и да било на друго място защото жизненият стандарт е много висок а пък в Япония двойно по висок от Ю.Кореа....защо разтягате локуми за неща от които хал хабер си нямате бе...

баце Коко,мислих че си само една куха червена лейка но ти явно си избягал от психиатрията...то колко като теб сега се разхождат свободно ,че и в мрежата се навират даже-диагнозата ви я каза др,Куртев-СПИН и както се знае до сега няма лек за нея така,че......чаршафчето и с бавни стъпки към Малашевци

До Смешко....Няма нищо по-аморално, гнусно и отвратително от българин-русофоб. Най-добре го е казал Чърчил през 1919 г. в Ньой докато наблюдава как българската делегация подписва договора за Първата ни национална катастрофа, Чърчил казва: - Така се пада на народ, който вдига оръжие срещу своите освободители! Затова и днес е съвсем нормално българите да изчезват от лицето на земята, като намаляват с 80 хиляди годишно. Бог не забравя! Защото Чърчил е прав. Със своята примитивна неблагодарност България напълно е заслужла печалния си край, на който сме свидетели. Народ с такава морална и нравствена недостатъчност не заслужава да съществува.

Какви освободители бе смешник... Руснаците са поробители - винаги са гледали на нас като на Руска ГУБЕРНЯ!!! Техните слуги - от БРП (БКП) са изклали цялата интелигенция след 1944 г. Ей такива руски подлоги като теб са национални предатели - РУСИЯ е враг номер 1 на България ...

Айдеее дежурната СЕДЕРАСТИЯ стои на бойният си пост и бди... Вие седерастите също ЯКО сте прецакани....затова не си струва да ви отговарям...на умряло куче нож не се вади :)))))))))))))Навремето Любиша Самарджич беше казал в едно свое интервю че на Балканите живеят най твърдоглавите хора...междувпрочем Петър Дънов твърди същото в едно от своите съчинения...и от тази гледна точка Българина чак когато бъде притиснат ЯКО тогава му идва акълЯ хкойто му идва отпосле...

Ти адвокат на Бог ли си нещо та се вживяваш и раздаваш присъди? Българския народ е преживял хиляди години и до днес съществува, много по-големи империи не съществуват! Та явно Бог има чудесно отношение към нас само ни трябва правилното отношение. Което няма нищо общо с твоето осъждение и тотално помрачени умазаключения!

Коко, ти четеш историята както дявола евангелието. А Чърчил не закачай - той винаги е говорил това, което е добро за Англя и не му е пукало (естествено) за БГ. Руснаците са ни освободили от турците, но не ретроградния им цар, а войниците, т.е. народа. А войната срещу Турция е била изключително наложителна за царя в онази политическа ситуация, при това популярна и сред обикновените хора - нали се защитава друг "славянски" народ. Така че, поне що се касае до самодържеца, освобождението ни е било въпрос на ИНТЕРЕС. И какво става след него - Русия прави всичко за да ни превърне в Задунайская губерния. Добре, че е бил Стамболов, за да ни измъкне от задушаващата прегръдка на Сибирската мечка. Аз не съм русофоб, защото обичам руския народ, но ненавиждам ретроградната,имперска политика на управлението им. Народът им винаги е бил държан беден, гладен и уплашен, за сметка на управляващата олигархия. Никога в Русия не е имало истински граждански свободи. А народите, които са пъшкали под ботуша й са били мачкани и изтребвани най-безцеремонно. Ето срещу тези черти на Русия съм против, и не само аз, а всички трезвомислещи и знаещи хора в родината ни. Защото освен освобождението ни от турците, не виждам НИЩО ХУБАВО което да е донесла ретроградната, деспотична и корумпирана държавна машина на Русия на милото ни отечество.

До Смешко...Какво всъщност казваш ти...Русия добре направила че ни освободила но пък Царя им бил ЛОШ...егати...сега как така да ти отговоря че да не звучи обидно...паметника на Цар Освободител стои насред София...като си ербап иди да го бутнеш тогава...ако пък говориш пък срещу Николай 2ри, имай впредвид че е канонизиран и в такъв случай хвърляш кал срещу Светец...не искам да ти напомням че това никак не е здравословно...

абе смехуране я не ми дрънкай за тоя самоаводенски кръчмар - най-мракобесната фигура в БГ история ...и само да нее ми кажеш че е Велик..щото само за тва че докара кобургите трябваше не един ами 10 пъти да бъде публично посечен и за сведение на теб обичащия руския народ и чаткащ ингилизките работи се справи с това кой пмиревозва Сюлейман паша от Черан гора за Шипка...наистина май си смешник!!!

Това, за Чърчил, дето уж го бил казал, в някой пенсионерски клуб ли ти го обадиха? Егати наглата лъжа!

От начало, когато прочетох скудоумните коментари тук,заклеймяващи САЩ и подкрепящи режима в Северна Корея, логично реших, че те са дело на писачите от БСП/БКП. Но после се замислих и се досетих, че поне част от тях са дело на последователите на руския агент и хрантутник Сидеров. Та нали за него има само две мишени на умразата - САЩ и Турция- исконните врагове на Русия. И ето удобен случай да се наплюят САЩ, без значение, че само те са в състояние да възпрат дивия военен комунистически режим на Северна Корея. Че защо например неговата любима Русия (как няма да е любима, като изцяло го финансира) не защити демократичната Южна Корея, чийто народ неуморно се труди за просперитета си, без да се занимава със съседите си или да ги заплашва? Няма такова нещо - Русия и СССР винаги са били на страната на диктаторите, на ретроградните и противонародни режими, защото и техния винаги е бил такъв. Нали и сега в Русия един кръг назначени от Путин олигарси смучат народа си, държан както винаги беден, подтиснат, уплашен. И за това Путин и българският му хрантутник Сидеров никога не ще подкрепят Южна Корея, защото тя е жив пример за предимствата на демокрацията пред комунистическата или посткомунистическата диктатура.

Американците нямат право да спират "дивият комунизъм" в Северна Корея или която и да е друга суверенна държава, докато той се разпространява вътре в рамките на самата държава.

Да, но те не се задоволяват с "вътре". Строят ракети, съоръжават ги с атомни бойни глави, денонсират договорите си за ненападение с Южна Корея!!! Какво, да ги оставим да съсипят съседите си ли, само защото са по-умни и за това по-богати от тях?

Смешко, трудно ли ти е да си представиш, че има хора, които ясно виждат, че за България произтичат злини и от Русия, и от САЩ.

Правилно им го каза, но този сайт гъмжи от РУСКИ ПОДЛОГИ и нац.предатели - Те искат да ги управлява диктатор - така са живели и така са свикнали!!!

тези революции не водят до нищо добро - северна корея, русия, китай, куба - от един тиранин та на друг, по-голям ... сталин, ким ир сен, кастро...уж освободители на народа...пък народите им умират от глад и човешките права биват поголовно постъпквани....внимавайте с революциите...пътят към ада е постлан с добри намерения..

За диктаторите - ОК! Ама недоразумението 'демокрация' си има диктатор или финансова хунта зад кадър - анонина диктатура. Отпред 'избраните' чрез фалшификация кукли на конци.... Това у нас бе окачествено като олигархичен модел. На Запад е същото, само че по-замазано....

Като чета пак коментарите си викам: оня чешки евреин, много точно беше изобразил политическата карта на България като осеяна с турски кенефи с червени и сини водопроводи и канализации.

Ами какво правиш за да се промени тази ситуация? Или си мислиш че ти си си ОК другите дето са зле да се променят а? Хубаво си видял нещо дето от космоса се вижда давай сега да видим промяната, която ти ще донесеш чрез твоя живот!

Шибаното кюфте на снимката е пръв приятел на Болен Лидеров.

Американците досега винаги воюват на чужди територии. Интересно ми е ако войната се пренесе на тяхните брегове какво ще се случи с тея мижитурки. Мисля си че за една седмица и ще са капитулирали !

Ами и ако там живата Църква стане под 1% от населението, благодарение на "толерантност" и "модерност" не само ще се пренесе ами чак и няма да ги има. Но при положение, че там има 30% Християни ама истински не от тия дето мислят, че една свещичка, икона или Дева Мария ще им помогне няма да се случи нищо кой знае какво! Напротив ще мачкат сатанински комунисти навсякъде по света!!!

А бре спрете се Ту американци, ту руснаци Отворете си учите - най вече червените идеалисти. Народа в северна корея мизерства, страда. Там има истински геноцид. Против съм северно корейското управление. Не е важно какъв е строя - монархия, комунизъм или демокрация - Важно е какви са хората начело. В случая водачите в северна корея не струват. Така че червените да си траят. Ето ние уж сме демокрация - но нашите управници не стават. Престанете да възхвалявате различните модели и строеве. Започнете да мислите за обикновените хора, защото всичко е на техен гръб. Идват избори, вие сами ще си решите съдбата такава каквато заслужвате, и после недейте да плюете наляво и надясно

Ми да си направят революция и да се освободят!

Като Либия, Сирия ли. или като китайските студенти на червения площад, които ги прегазиха с танкове. Голия севернокоерец как да се освободи като с/у тях има танкове и автомати и един луд диктатор.

Ти виждал ли си жив северно-кореец в северна корея? Тези хора са с най-промитите мозъци на света, няма други такива. Просто и на сън и мисъл не може да им премине през главата за някаква промяна. И през най-върлите години на нашия соц нямаше такова нещо...

Виж сега аз не съм турчин но щом живееш тук аз те приемам за брат! Проблема е, че няма от къде да дойдат тези морални хора. Ти сигурно си мохамеданин но трябва и на теб да ти кажа, че няма ли огромна маса от хора, които да познават Бог и да ходят в неговата воля нищо, никога няма да се случи!!!

И какво ще избереш на "изборите" бе, душка. От две л..на, по-малко миризливото, но по-рядкото. Еми докато продължавате с този "избор" шъ съ упрайм.

Проблемът е че нямаме активно българско общество. Лично аз последно гласувах за Царя когато дойде и каза че ще оправи България за 800 дни. От тогава не съм гласувал - за добро или за зло. Ние имаме нужда от истински водачи и неопоречени лидери. Може да си направим нова партия. Но ни липсва организация и в момента поставени хора се възползват от протестите и се представят като лидери. Народът ни е много разединен. Даже и в момента се караме по между си кой какъв бил и кой кого подкрепя. Като видиш за един коментар има и много + и много "-" и, разбирам че все още не сме узрели за промяна. Докато в тази държава не се сменят 1, 2 поколения или начина на разсъждения нищо няма да се промени

Съгласен съм с липсата на гражданско общество. Но голяма стъпка към него ще бъде и когато турците разкарате това ДПС от политическата сцена. Щото то се оказа важна част от механизма разделяй и владей, от който вие страдате наравно с нас.

Аз съм против ДПС от много години, писах че и последно съм гласувал за Царя. ДПС ще изчезне, както и БСП, когато се смени едно поколение. Защото поддръжниците и на двете партии са пенсионерите. Аз съм за модерна, икономически развита и свободна държава. Не дяла хората по цвета, а по делата, за разлика от много хора във този форум.

Дано не съм прав, но според мен сценарият вече е написан. Отнякъде (не е нужно да се знае откъде) идва някаква ракета и удря южнокорейска цел. Това дава повод на американците да се развихрят и да смелят тъпите севернокорейци. Дано само да не използват атомни бомби, че ще замърсят целия свят тези малоумници.

Е това, без супер съвременни и мощни оръжия, няма как да стане за съжаление. Не обичам политиката на САЩ като световен жандарм заради икономическите си интереси,бъркат и то доста и резултата е навсякъде по света, но .. Северна Корея е един "цирей" и трябва да се изреже за добро. Но конвеционална война е невъзможна > 1 мл фанатична армия, терен почти като Афганистан, промито идеологически с годините население> това е една дълга и кръвопролитна война в която никой няма да се напъха. Остава.. това което е немислимо за 21в и да не се случва-ограничена ядрена война и много жертви сред населението:-(. Така че там решение няма да има скоро.

Айде почвайте се че да се свършва!

Много ти ходи "ника" на изразеното мнение.

Ей на това му се вика, "Разделяй и владей!". Ако не бяха две Корении, кво щеше да търси американски флот там. А, сега е защитник на мира и демокрацията. Как в Европа по време на желязната завеса. Сега "заради Русия". Враг да има, другото е лесно.

За да защитаваш червените шизофреници в северна Корея явно си като тях.

Значи, за САЩ ще е най-добре да има военен конфликт, понеже хем ще си поиграят на война, хем после ще установят още по-силно влияние в Южна Корея. А това е добре - ще могат лесно да си играят с Япония.

Г-н Владо - разбрахме, че си върл американофоб. Написал си си мнението.Не е нужно под всеки пост да пишеш "задълбочения" си каментар. Или това е повелята на Позитано 20?

Ми кат не ти изнася, не чети :) Хикса горе вдясно и бегай :) Ама поне разбрахме, че от Позитано плащали за писане в теми за САЩ-КНДР.

И да плащат е само на "наши хора" :((( язък, че се броят лява партия - тънат в пари, а не вземат да организират социално слабите граждани срещу съответното подпомагане да бълват мнения по форумите.

В момента няма по-ретроградна и при това агресивна страна от Северна Корея. Народът там гладува, нямат най-обикновени за съвременния човек придобивки. А един престъпен кръг от диктатори с крайна, комунистическа идеология продължават да ги държат в крайна нищета и подчинение. И естествено расте завистта към съседната процъфтяваща, богата и демократична Южна Корея. Завистта е страшно нещо, а елементарното сравнение между двете страни показва дали комунизма или демокрацията са по-добри за народите. А нашите пък, българските нискочели комунистчета, ще се скъсат да пишат глупости тук, в подкрепа на последните остатъци на този човеконенавистен строй в света.

Бе мани, щото ти си чел какво е "комунизъм" и какво е "демокрация"?

Защото ти явно си чел за тези неща от Маркс, Енгелс и Ленин. А, вероятно и от Чомски, който успява да прикрие под популярна благовидна външна форма вонящата философия на горните трима. Но с каквото и да прикриеш, мирише на посреддственост, бедност (последните две винаги вървят ръка за ръка) и много страдание, добавено към сегашното страдание на най-бедните.

Много ти ходи "ника" на изразеното мнение.

jingiby

Северна Корея е пример за примитивен военен комунизъм. Държавата се управлява от очевидно комплескиран човек, който завършил в Швейцария, но решил да се покаже по-велик от великите си дядо и баща - комунистически диктатори от сталинистко-маоистки тип. Жалко за южнокорейците, че трябва да разчитат на янките да ги пазят, което не е най-добрия вариант, имайки предвид милитаризма на последните.

Смяташ че средностатистическият севернокореец симпатизира на САЩ и разчита на тяхната помощ? Така ли?

Confidential

Опс извинявам се. Имал си в предвид южнокорейците.

Едно забелязвам аз, че и в комунизма и в демокрацията, не управлява обществото.

Ако имаш предвид България, то да поясним - у нас няма демокрация, у нас управлява посткомунистическата олигархия, ние имаме по-малко демокрация и законност от една бананова република.

VeDike има предвид "демокрация" и го казва, ама ти си кон с капаци! Демокрация има и в Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария, Белгия и др. В същите тези държави има огромни протести на хората срещу тези, които ги управляват. Ама нали трябва да сме зомбирани американофили и да повтаряме като папагали "да живее хамерика, да живее хамерика". Чакай да ти кажа, че не съм бил и в Северна Корея, щото не съм могъл и щото не искам. Искам в България да живея и без да ми се лепят измислени политически етикети. Кой не иска да живее в нормални условия? Ама говорим за един г.з и една уста, а не, както много хора взаимстваха от "американската мечта"-колкото повече, толкова по-добре...

Като чета коментарите тук, все едно съм се върнал в годините на комунизма. Бичува се "американския империализъм", само дето не се славослави великия СССР. Ама че има резолюция на ООН срещу милитаризирането на Северна Корея, че тя заплашва суверенна страна с ядрен удар - нито дума. И какво да направи САЩ според вас - да остави комунистите да избият населението на приятелската си и демократична страна? За да им стане кеф на такива пещерни комунисти, като тези, които непрекъснато пишат в този измислен Дир.бг? Няма да го бъде и скоро севернокорейците ще идат където им е мястото - на бунището на историята. Ако, разбира се не им се прииска да си поиграят преди това на бомбички...

Нали! Ах тия зли комунисти! Които се врат във всяка държава и си строят военни бази навсякъде. В която родна страна ходят тежко въоръжени полицаи и военни и има военни постове по магистралите. Където могат да те спрат ей така на улицата и да те арестуват без обвинение, само щото някой те е набедил за странен. Където могат да ти влязат в дома, да застрелят майка ти, а после да се окаже, че са объркали адреса с 2 пресечки. И даже нямаш право на обезщетение или извинение. Държавата в която убиха двама президенти които искаха да направят долара независим от чуждестранните банкери (Кенеди и Линкълн). Ах тия лоши комунисти.

Уф, грешка. То не било СССР, а САЩ ...

Тежко въоръжени полицаи не вървят навсякъде, а където има събрани комунисти. Военни постове по магистралите не сме видели в САЩ, а в Северна Корея. Без обвинение не могат да те арестуват, даже е подсъдно. Просто нямат право и не го правят. За разлика от комунистическите държави, в които всичко беше възможно и ненаказуемо. Помним! Да влязат в дома ти могат именно комунистите. Правеха го, документирано, исторически доказан факт. Убили двама президенти? Социализмът и комунизмът са убили 80 молиона души през миналия век и няма нито един режим или едно явление на земята, което да е убило толкова хора за толкова време. Ах тия лоши комунисти! Наистина! И няма грешка, видели сме го с очите си. Иначее всеки може да си врътка памфлетчета из ДИР, но дир-никът му лъсва в червено веднага, когато изопачи цял ред факти. По комунистическому, другари, щом лъжем дружно, да го премем за истина! Логиката на посредствения човек. Даже думата човек не мога да я употребя за комунист без да имам угризения. Убивате. Убивате хора, убивате щастия, убивате и себе си, както туморите опитват да доминират, докато унищожат и себе си. Изродени сте.

Северна Корея е известна с редовните си атаки срещу целия свят. Оня ден падна севернокорейска бомба насред Манхатън.

Не разбирам как има отрицателни знаци при долните констатации? Ами напишете си мненията. Или се срамувате?

Про-американците са известни с липсата на нормална аргументация и невъзможност за елементарни обяснения пред свършен факт.

Янки, от 60 години насам, все ви се иска да направите, втора, трета....десета "Хирошима" ...и все се чудите как да си направите "вратичка" в международното право за да си изпробвате най-новите оръжия!? намирам някакво сходство между нас и американския народ на Съединените щати - не знам как се оставят десетилетия да бъдат "демократично управлявани" от една масонска каста, която се грижи единствено за своите милиарди, билиони и трилиони.... олигархия, която си създава световни кризи, но явно иска и редуциране на населението на планетата с някой друг милиард...

Не забравяй, че там са открили методите за зомбиране - кредити, що-годе евтин живот, забавление по телевизията, храни с ГМО и патриотични надъхвания. Когато се отгледат 1-2 поколения по този начин, почват да го приемат за нормално. Само дето, в последните няколко години има значително пробуждане. Едно време не е можело да се говори дори за убийството на Кенеди, а какво остава да се спомене версия различна от официалната. А само няколко години след 9/11 повече от половината американци смятат, че тяхното правителство има нещо общо с атентатите. От САЩ почна Окупирай. Имаше десетки протести със стотици хиляди протестиращи, но това не го излъчиха по големите медии държани от корпорациите. Добре, че е интернет.

За американците е ясно, ти кажи защо севернокорейците се милитаризират толкова настървено и така яростно се готвят за евентуална война със СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ от Южна Корея? Аз намирам това за АДСКИ НЕНОРМАЛНО. Вместо да се обединят като Източна и Западна Германия например, нали са един народ!?!

Кво се милитаризират бре - половината им войници са на доизживяване и са такива само защото осигуряват безплатен труд по строежите и поддръжката, което е даже по-евтино от и без това безплатната работна ръка сред гражданите. Не знаят как се стреля. КНДР се въоръжава само откъм техника, която е сред най-лесните мишени при бъдеща атака. Ние в една България разполагаме с по-добри изтребители. Нашите 5 летящи МиГ-29 са по-добри от всичко което може да извади като самолети последната издънка от рода Ир. МиГ 21 не е заплаха за ПВО-то и на Япония и на Южна Корея и за американските кораби наблизо. Просто единствения дебел севернокореец ще реши да детонира някоя мръсна бомба насред Сеул. Дотогава и той и американците се дразнаят взаимно колкото да не заспят. На дебелия му е ясно, че ако стъпи на юг, Пхенян изчезва. На американците е ясно, че ако влязат първи в Севера, дебелия няма да издържи психически и ще направи поразия. И не виждам как това ми мнение ме прави американофоб :) Просто не цвиля от кеф за едните или другите, както правят повечето в подобни спорове.

по принцип е така, но тук има и много пропаганда. Какво значи "милитаризират" - за тази милитаризация по цял ден ни говорят само американците! защо нищо не се казва за милитаризацията на Южна Корея?? съгласи се, ако тия дни не Южна, а Северна Корея прави мащабно военно учение, съвместно с Китай или Иран примерно, кво стаа?? Южняците веднага ще са вдигнати на крак, най-висока степен на бойна тревога, и американския флот пак ще "доприпка"....но тогава няма да се говори, че Южна Корея се милитаризира! най-добре е народите да се обединят, но според мен това ще е много трудно, да не кажа невъзможно.Тук различията са не само икономически, но и из корен дълбоки, цивилизационни!! явно никой не иска да отстъпи, а от това страдат обикновените хора, уви... ...и апропо, нас, кой ще ни осигури "ядрен чадър" от янките??? те отдавна са забили основния "крайъгълен камък" в международното право - да решават императивно, кои държави са "демократични" и кои не, сиреч кои са "правилните".....

за пореден път американските провокатори се готвят да запалят нова война,но тази война може да стане много по-опасна от досегашните.....

Значи американците най-нахално показват мускули пред КНДР и Китай, близо до техните териториални води, и видиш ли много било лошо когато корейците и китайците се изкажат негативно по този въпрос? Само да не се повтори инцидента на 2006г. със самолетоносача Кити Хоук. Ама този път с корейско участие.

Ако не си забелязал повечето войници, участващи в учението са от южнокорейската армия. Те са си на своя територия. А щатите действат в района като техни съюзници, помагащи им да обезпечат своята защита срещу евентуални действия на Северна корея.

Ти ако не си забелязъл, в днешната война няма значение кой колко хора ще вкара в месомелачката. Я кажи какво ще стане, ако Русия или Китай проведат военно учение на >100 км от Калифорния? И тия игри са чисто и просто напомняне и показване на мускули пред Северна, Китай и Русия. Да са наясно, че САЩ са в района. Пак споменавам - инцидента от 2006-та. Тогава китайците се избъзикаха яко с американците.