Мизия: Държавата ни забрави. Управляващите: Дадохме пари

Хората от Мизия протестират, че държавата не им помага и се канят да бойкотират изборите. Премиерът Близнашки призова да не го правят и че ще им се помага още.

Обратно в новината

Коментари - Мизия: Държавата ни забрави. Управляващите: Дадохме пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

току що прочетох , че докладът от сряда стои на бюрото му и той нямал нищо против да отиде на място със специалисти. Питам се ами какъв си ти там като не си специалист и този прословут доклад защо е на твоето бюро. Поредният парашутист който освен че го издържаме трябва и да търпим и неговите специалисти на които също ще трябва да платим и командировъчно което ще заверят в кметството на град МИЗИЯ. ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ СРАМ И СТРАХ НИТО ОТ БОГА НИТО ОТ СВОЯТА СЪВЕСТ КОЯТО ВЪОБЩЕ Я НЯМАТ. НЯМАМ ДУМИ ЗА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ. ПРОБЛЕМА Е ЧЕ САМО И НИЕ СИ ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ И СИ ЧЕШЕМ ЕЗИЦИТЕ. РЕЗУЛТАТ - 0 ПАРИ ЗА ПРЕДИЗБОРНИ ПЛАКАТИ И АГИТАЦИЯ - БОЛ А ХОРАТА СА НА УЛИЦАТА КЪЩИТЕ ИМ ПОТОПЕНИ - ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ ЗА ТОВА НЯМА.

Чакайте сега...как всеки иска от държавата , нали "десни" партии ни управляват. От държавата се иска когато на власт са леви формации. Сега , всеки да се оправя както може

Шматко ти знаеш ли какви пари се дават за предизборната кампания на партиите :в пъти пове4е отколкото е нужно за мизия.ЕЕ какви ги приказва6 педалите се къпят в лукс а хората де ще прекарат зимата?!!!!!

Добре де, не е ли време сами да се грижим за себе си??? Една застраховка за земетресние и наводнение е от порядъка на 40-100 лева за година. Това са 10 десет кутии цигари? Нима цигарите са по важни от къщите??? нямаме никаква култура! държавата ще ги обезщети по данъчна оценка която е безбожно малка.. е да де ама като плащаме данъци се кефим колко малко сме платили БЪЛГАРИЯ надлъгваме се един друг и чакаме друг да ни оправи. Застраховка. Нормална данъчна оценка. това е. а като гледам наводненията са си постояни последните години, заметресение хората да си преценяват

съжалявам за пострадалите.ако си бяха застраховали къщите и имуществото,нямаше да стигнат до това положение.вав всички европеиски държави дават еднократна помощ.пoсле застрахователните институти им въстановяват всичко което е застражовано.....!

Кой е Виновен? И кой да обезщети пострадалите? ДВА ЦИТАТА: 1. "Прокуратурата: Има пропукване на язовирна стена до Мизия" 2. "Проверката на 39 язовира по поречието на река Скът във Врачанско установи частични нарушения в стената на един язовир - "Стубля" P.S. Два въпроса, без отговор...

Наистина съжалявам за нещастието на хората, обаче не може да се иска помощите да са на база пазарна оценка на къщите, а не на данъчна. Нали парите в държавата идват от данъци, тоест - трябва данъчните оценки да са равни на пазарните. Не може да искаме да плащаме ниски данъци, като имаме нужда от държавна помощ да искаме повече. Просто няма от къде да дойдат парите.

ако всички се съберем и помогнем с някой лев, колкото можем, ще съберем парички много бързо и лека полека ще се оправят къщите на хората.

Аз лично съм пратил 2 СМС-а на краткия номер на БЧК.

въпроса сега е къде са парите,защото същото стана и с Аспарухово и правителството отпусна и от дарения се събраха над милион-някаква отчетност..освен едни 20000 за кофи и лопати и после нищо....

''Дайте да натиснем тези горе, да ни дават повече пари.'' Държавата не е дойна крава, господа от Мизия. Не правете далавера от вашето нещастие. Като изключим няколкото разрушени къщи, останалите домакинства би трябвало да са пре доволни на едни 3000 лева и почистени от държавата улици , дворове и каналзия. Не си правете далавераджийски сметки, не е хубаво така.

при неква пиклива градушка в София имаше много коментатори тук които призоваваха държавата да изхарчи стотици хиляди лева за да спаси неколко стъкла, сега половин град от най-бедният регион на бг е останал на улицата, но това ни се струва незначително и преувеличено. смешни сте.

Само застрахователите. Не пишете глупости.

Боклук,ако през всички стаи на къщата ти беше вървяла вода с дълбочина 2 м. в продължение на едно денонощие друга песен щеше да пееш,нещастник жалък.И след това си представи какво е останало от този дом вътре-НИЩО,всичко се кърти,включително и мазилката,гипсокартон и т.н.Мебелите се разпадат,дрехите са на парцали,домакинската техника е сдала багажа,колата ти е удавена,животните са ти удавени...Дано такова нещастие стигне и тебе,да видиш какво е !

Преднината на Запада идва от това,че всеки мисли и се оправя сам и не чака на държавата.Колкото и да Ви дадат при условие,че сте загубили цялото обзавеждане и битова техника,компоти и зимнина,дворни насаждения и добитък,при условие,че някои са загубили и коли и друга техника,и къщите ви се нуждаят от ремонт и то основен,никога няма да Ви стигнат.На домакинство реално му трябват по 50-60 хиляди ,да си стегне къщата ,да се обзаведе да си плати данъци и болежки.Тези пари няма кой да Ви ги даде.А тези дето използват нещастието на хората с политически цели и ги подкокоросват,те са най-за бой.

Мили човеко, ти хубаво не чакаш на държавата, но преди седмици държавниците щяха да ни сложат дългогодишен милиарден дълг на плещите, за да спасят една банка. Държавата съществува, защото в нея има народ, а не заради чиновниците и политиците!

Държавата се състои от народа в нея.Ние сме част от това правителство-те са наши,не мои говоря в широк смисъл роднини,приятели.Ние всички сме криви.Помогни си сам,за да ти помогне и Бог.

Hа 3апад всеки мисли и се оправя сам, но с една заплата 1000 евро е по- лесно да отделиш 50 евро за застраховка, а бабите в Mизия преживяват с по-малко от 200 лв.

Уважаеми сънародници от Мизия, Негласуването няма да ви реши проблемите. Проблемите Ви ще бъдат решени само ако се вдигнете и всичките отидете пред министерски съвет и при президента. Ама отидете със сопите, мотиките и лопатите. Е, тогава проблемът ще Ви бъде решен.

Ако имаше българска армия с читав главнокомандващ, Мизия щеше да е почистена и изградена за кратко време. Но сме останали с шепа зелени човечета, начело с плюнчо, чийто интерес не е България. "Дадохме пари", казали държавниците, а се чудят каква схема да измислят, че да изтеглят на гърба на народа милиарди лева...Колко десетки милиона държавна пара ще се похарчат за избори? Пир по време на чума е приказката. С какво око да гледаш на държавниците тогаз?

следващия път променете практиката и си застраховайте имотите. не ви е виновна държавата.

Мизия: Държавата ни забрави. Управляващите: Дадохме пари На кого? Ако са ги дали на обръчите от фирми, сигурно в сараите е построено златно барбекю.

Съжалявам за нещастието на хората, ама ги питайте първо за кого са гласували през последните 25 години и после от тях да си искат парите. Мизия, северозападнала България, май се сещате...

какво значение има за кого си гласувал...потопа ни отне всичко..моя дом е изграден от поколения българи ,като започнеш от 1912 и свършиш на 1974..така че нещастници не се подигравайте със съдбата ни,всеки има право да гласува за който си иска,но никой няма право да ни дави и унищожава,несависомо от коя партия сме или какъв етнос сме

те ги дадоха и на момента окрадоха

"Повечето хора казаха, че ще бойкотират изборите, а един местен дори се закани да бие всеки, който отива да гласува." Ама точно такива хора като вас ни трябват - да отказват да гласуват. Как иначе нашите купени "бразилци" ще са достатъчно, та да спечелим с тях изборите.

Цял живот тези хора са плащали данъци за имотите си на данъчна оценка 3-4 хиляди на къща. Сега изведнъж тази данъчна оценка им е ниска. Ами не става. Трябва да има някаква почтеност в нещата.

Трябва да има почтеност в нещата наистина. Пари за избори, милиони, в същия този момент, в тая държава има. Това сигурно е почтенно. Колкото до данъците..... основна тежест от това , което ти и аз от Мизия плащаме, има такса битови отпадъци. Другото са стотинки, не са спестили хората от Мизия от данъци......

Тежко е със социализъм в главите да живееш в пазарна икономика.

Това са бедни и честни хора, който цял живот са работели за жълти стотинки , за разлика от сегашните фирмаджии и мисля че трябва да им се помогне. Трябва да бъдат установени причините за наводнението и виновниците наказани. мисля че на Варна и Добрич се помогна макарче са големи градове с работеща икономика и можеха да се справят и сами .

Който е мислил и е застраховал да му се помага , а който го е играл хитрец да се оправя !

Ти да не би да си застрахователен агент? Искаш да заявиш, че си застраховал цялото си материално имущество, както живота си и този на хората около теб? Може би си предвидил точно от какво бедствие и разрушение трябва да се застраховаш. Сигурно имаш излишни пари, които да дариш на застрахователните дружества и се надяваш, че така сънят ще ти е по-спокоен? Грешно нападаш пострадалите...и един ден, ако те сполети нещо, което не си предвидил си спомни за Мизия!

Егати държавата , да не ни спохожда това наводнение.Просто предлагам да отидат пред парламента да се организират и всички да бъдат линчувани.Това е нямаме власт нямаме държава ! Хората са си прави да искат!

Значи, когато плащаме данъците си да е по най-ниската тарифа ( по данъчна оценка), а когато искаме помощ да е по най-високата ( пазарната). Е не може с двоен аршин да се мери! Нека на хората да се помогне, други фондове да се ползват има и други методи. Но от държавата - принципа е този и трябва да е един за всички.

"Държавата е крава, която всеки иска да дои, но никой не иска да храни". Хората в Мизия не дават 50 лева годишно за къщите си, но искат държавата да даде 30 000 - 40 000 лева сега. Не разбирам.. Всъщност с удоволствие бих помогнала на тези хора, но помощ не се иска с такъв тон.

Ти наистина си куха лейка ..... Държавата наистина е издоена, но това не е дело на хора, като тези от Мизия. И нямам чувството, че човек който би помогнал и то с удоволствие, хората от Мизия търсят справедливост, а не помощ, затова тона им е такъв!