Лекари в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас се борят за живота на шестгодишното дете, което пострада тежко при катастрофа при двойно изпреварване до бургаското село Маринка в ранния следобед вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Момченцето е "Реанимацията" на УМБАЛ - Бургас  с множество наранявания по тялото.

33-годишната му майка, която е шофирала единият от автомобилите - "Сузуки", предприел изпреварване, е в същата болницата в отделението по "Ортопедия" с фрактура на дясната подбедрица. Състоянието ѝ е стабилно, няма опасност за живота ѝ.

Инцидентът стана около 14:30 часа вчера между три леки автомобила при така нареченото двойно изпреварване. От пътнотранспортното произшествие са засегнати "Дачия", управлявана от 40-годишен бургазлия, "Сузуки", зад волана на което била пострадалата жена, и "Форд", управляван от мъж на 57 години от Бургас. Водачът на форда е предприел изпреварване на двете предходни коли, като паралелно с това и водачката на сузукито е предприема изпреварване на дачията. Стигнало се до сблъсък, при който сузукито е излязло извън пътното платно и се е блъснало в крайпътно дърво.