"Той вече ми говори, макар да му е трудно", заявява Мириам Унгрия, съпруга на княз Кардам Търновски - най-големият син на Симеон Сакскобургготски, цитирана от испански медии, на които се позова БГНЕС.
На 15 август миналата година двамата претърпяха жестока автомобилна катастрофа и той получи тежка черепно-мозъчна травма. Съпругата му също пострада, но не толкова сериозно, и вече се е възстановила.
"Разбира се, ще е нужно още време, за да видим Кардам така, както всички желаем", добавя Мириам. Освен грижите на лекарите и физиотерапевтите ключово значение за подобряване на състоянието на болния има присъствието на синовете им Борис и Белтран и преданата обич на Мириам.
"Аз мога да помогна за възстановяването му главно със своето присъствие и любов. Мисля, че най-добрата терапия е, че той е със семейството си, вижда децата си, които доказаха колко са добри и помъдрели, че чувства тази обич. Разбира се, логично е, че му е необходима физиотерапия и тя се извършва от професионалист", заявява още съпругата на княз Кардам Търновски.